Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC táp javítása
sziasztok!
kerdesem lenne nekem is ![]() van 1 tapom...szedszedtem ..semmi hiba nem latszodik rajta de megse mukodik...nincsen semekkora feszultseg egyik kivezetesen se...regen evvel mukodott a szamitogepem de ki lett cserelve szervizbe mert behalt..most elovettem , megcsinalnam, kellene ![]() biztositek jo...mi lehet a baj? valami hasonlo tapasztalat? Kosz!
Ne haragudj, de ha elmész az orvoshoz ott is csak annyit mondasz hogy beteg vagy?
Próbáld meg részletesebb leírással és ékezetes betűk használatával feltenni a kérdést. Nem igaz hogy nem zavar a rengeteg hullámos vonal a kérdés feltevése kor.
feltevésekor-t azt egybe írják kedves belfi2... hoopp a nevedet is aláhúzta pedig helyesen írtam nem??
nem gondoltam hogy a helyesírásról szól ez a dolog de okés , ha így jobb... szóval magamat ismerem és akkor könnyen megmondom hogy mi a bajom, sőt orvos se kell, nem is járok de ez táp más dolog. ha tudnám mi a baja akkor megcsinálnám... azt gondoltam vannak valami tuti ötletek az ilyen hibára e akkor marad a méregetés... addig pl. eljutottam h van két hatalmas kondi rajta amiken még van feszültség 150 V....meg már 1x meg is fogtam egyet, szerencsére nem azt és meg is rázott a cucc... most mérjem végig az áram útját..?? kösz
Legfontosabb információ: Milyen típusú tápegység? AT- ATX. Utána: A nagy kondik melletti hűtőbordát követően mennyi trafó van, illetve hány tranzisztor van a hűtőbordán? Milyen a vezérlő IC?
Míg ezeket nem tudjuk, addig csak ráolvashatnánk. ![]()
1. A nevemben nincs ékezetes betű.
2. Nem a helyes írásról szól a dolog hanem a tiszteletről.Ha kérdésem van megpróbálom úgy feltenni hogy mások eltudják olvasni. 3.Hogy jársz-e orvoshoz itt nem számít de a táp típusa teljesítménye annál inkább. 4.Igen végig kell végig mérned, mivel azt írod egyik kivezetésen sincs feszültség valószínűleg valahol szakadás lehet a primerkörben,és a készenléti körben Lehet ez a szakadás maga a tranzisztor is. Keress elszíneződött ellenállást. a forrasztási oldalon kimelegedett forrasztást, vagy szakadt fóliázatot. A tuti ötletek nem a teljesen halott tápra vonatkoznak, és legtöbbször a púpos kondik keresésében ki is merül. Ja és majdnem elfelejtettem, nem nekem teszel szívességet hanem magadnak mert így talán segítenek is. Az árammal meg óvatosan mert a két kondi közel 350 Volton dolgozik és könnyen okoz halálos áramütést.
1.azt látom..
2.a helyesirás sztem nem a tiszteletről szól, hanem az egymáshoz való viszonyulás szól arról, nem azért írta mékezetek nélkül hogy evvel valamiféle vitát robbantsak ki hanem mert sose használtam ékezeteket csak hivatalos leveleknél stb...mind1 3.te hoztad fel az orvos dolgot...nem is tudom honnan. 4. végre a témánál! az igazság hogy méregetek, a két hatalams kondin ugye 155 V van...ez folyamatosan esik nagyon kis mértékben, függetlenül attól hogy táp be van kapcsolva, vagyis ingadozik...az utánna következő kondin meg mikor elkezdem mérni akkor olya n150 körüli az érték de kb 1-2 ms alatt lezuhan 0 ra! ezt kéne talan kicserélni? semmi elszineződést , semmit nem látok... erbenek : valami ócska táp, Frontier 450 W AtX 3 tranzisztor, 2 kicsi 1 nagy bordák között a trafo az mi s pontosan? az Ic pedig jaj... 2005Z ezt irja rajta ha jól ki tudom nézni mert valami lila festék rá van kenve... ![]()
Szerintem picit máshogy írj! Nem MSN ez.
![]()
Nikola Tesla jó ember volt...ékezetek megvannak...mi kell mééég? a témára koncentrálni ha kérhetném a kollégákat!
megköszönném...
Jó? A legjobb!
Nem az ékezet,hanem a kis és nagybetűk elég gyorsan figyelmeztetni fognak itt(velem i így volt 2éve). ![]()
Szia!
Úgy próbáltad beindítani, hogy a zöld vezetéket összekötötted valamelyik feketével? Mert az ATX-tápegységeket így lehet számítógép nélkül beindítani. A sárga tetejű kockák a trafók: Bővebben: Link
Én nekem a szürke meg a zöld volt. De ezt úgy tudod megnézni,hogy az IC körül egy eltérő színű huzalt keresel (zöld/szürke)
Jobb, ha a testtel (fekete) köti össze a zöldet. Bővebben: Link
"It is said that when the Power on pin is pulled to TTL (Transistor–Transistor Logic) low, the PSU will start to provide those 12V, 5V and 3.3V to the outlet cables."
probáltam már azt semmi, próbáltam a lila vezetéket azt hiszem ez a stand by 5 V de ott sincs semmi..annyi h a 220 v bemegy eljut addig amit irtam is aztan meg semmi...ha jol mértem a tranzisztort azon sincs semmi feszültség..
közvetlen az Ic mellett szürke van...azzal próbálkozak? a zöld az távolabb
" Grey: Power good//GreenPower on"
Én szerintem így kel.
Azért nem indíttattam a tápot mert azt írta nincs sehol fesz. Az indításhoz pedig kell a STBY.
Bocs ez "kadarist"nak szólt.
eddig semmilyen fogyasztót nem raktam rá csak a venti van rajta....de sztem nem az a gond..
Valahol tuti lesz fesz ha jól köti be!
A kondin van. Azt írta és ennyi.
Melyiken is?
A 20-as csatlakozó fekete és lila vezetékek közt mennyi a feszültség. (kb 5V)
Az a baj, hogy amíg a stand-by tápegység nem működik, addig az üzemi táp sem megy. Első körben kicserélném a kisebb elektrolitkondenzátorokat. A kapcsirajz bal alsó sarkában van a készenléti táp, ami adja az indító tápfeszültséget a TL494 vezérlő IC-nek. A Te ATX-tápod is hasonló felépítésű. ATX-tápegységrajz
A hálózati pufferen 150V mért de nem tudom melyiken a kettő közül.
Nem úgy kell. a Power Good jel megléte után fog indulni az alaplapod. Tehát ha felálltak a tápfeszültségek a névleges szintre, akkor kap egy jelzést az alaplap, hogy indulhat a móka mára.
Ott 300-nak kel minimum lennie.
![]()
A két kondi sorba van kötve, tehát a 150V jó érték, ha egyen van annyi.
Na a 230V-ból ami egyenirányítás után csak 225V,hogy lesz 150V?
Na az én tápomnak meg az nincs mármint PG jel.
De még az sem világos hogy van e készenléti? Közben megjött a válasz, ha jól értem nulla,tehát el lehet felejteni az indítást.
nincs keszenleti.. 0 V... a diodakon 105 V van...a 2 nagy kondi előtt...4 dioda , gondolom ez az egyenirányító
|
Bejelentkezés
Hirdetés |