Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Hol lehet átállítani, hogy a progi mil helyett mm-t használjon?
A board módban (hisz csak ott van értelme!) a Nézet menü (balról 4. menüpont) Raszter (1. menüpont) pontjára klikk, és a csatolt képű ablakot kapod. A legördítőkben tudsz választan, hogy inch, mil, mm, stb. alapon dolgozzon.
(Sajnos az opciót minden panel tervezésekor újra kell aktiválni, nem tudok róla, hogy általános beállításként előre definiálni lehetne.)
Hello!
Nem kell minden kezdetkor beállítani!! Nyisd meg a eagle.scr file-t , mindjárt megfogod látni ! ![]()
A drc-ben pedig kézzel kell beírni. (lásd melléklet)
Miért van az, hogy a 4.16-os verzióban amit elmentettem vázlatrajzot nem tudja megnyitni a progi? Pedig írtam be serial számot.
Hali!
"Nyisd meg a eagle.scr file-t , mindjárt megfogod látni !" Ez engem is érdekel, de én nem látom, mire gondolsz
Az info nem félre vezető, hisz úgy is lehet,de azért így kényelmesebb. Egyébként nem csak board módban lehet, alkatrész rajzoláskor is jól jöhet! :awink:
Lemaradt : ha az eagle.scr file-ba (ahol az előbb kijelötem) az alá beszúrjuk a köv sort :'Grid Alt mm;' akkor a finom (Alt) mozgatás is mm lesz.
A helyzet az, hogy nekem ilyen sor nincs benne, és amikor hozzáírtam, akkor meg hibás parancsra panaszkodott.
Az enyém r2-es, lehet azért más? ![]()
Hello!
Tedd fel ide ezt a file-t, és megnézzük, hátha rájövünk.
Hello!
Kicsit átírtam, most próbáld. ![]()
Sziasztok!
Kezd az agyamra menni a probléma, nem boldogulok vele. ![]() Egyszerű áramköröknél teljesen felesleges kétoldalas panelt csinálni, ugyebár. De hol lehet azt megadni az Eagle-ben, hogy ne akarjon az ültetési oldalra fóliát tervezni, hanem csak a forrasztási oldalon? Magyarul egyoldalas panelt akarok vele terveztetni, nem kétoldalasat. Mi a megoldás?
tools-auto-general és itt átállítod a Top-ot N/A -ra. ennyi.
![]()
Köszi!
Jellemző, hogy mindenhol néztem, de ott nem... ![]()
[off]Csak mellékesen: Ha picit utána olvasol, netán keresel, látod, hogy ugyan ezt leírtam...
Próbáltam választ kapni a kérdésemre kereséssel, de úgy látszik, hogy a hozzászólásod elveszett az Eagle "gyógyításáról" szóló hozzászólások sűrűjében. :no:
Azaz, kerestem a megoldást, de az n-edik, patchről szóló comment után feladtam. 43 oldalt alaposan átbogarászni sajnos nincs időm, senki sem tökéletes (és időmilliomos), ugyebár...
nekem meg belefér leírni...én se szeretem a" már 180 oldallal ezelőtt leírtam" jellegű segítséget. :no:
Az alkatrészeket el lehet tüntetni nyomtatás előtt?
Amikor rávasalom a nyákra, akkor nem túl jó lekapargatni a föklösleges festéket. Köszi!
Természetesen!
A megfelelő layereket (rétegeket) ki, illetve be lehet kapcsolni. A vonalak a Top és Bottom (2 rétegű NYÁK esetén), a Via az átkötés, a Pad a forrasztási pont rétegeket jelölik. Ezek a legfőbbek, amiket célszerű bekapcsolni. Az összes többit ki lehet kapcsolni. (Ha gondolod, a Dimension réteget bekapcsolhatod, akkor megrajzolja a keretet a megtervezett áramkör köré, így utólag könnyebb méretre munkálni a lemezt.)
Sziasztok!
A schematikban megterveztem a kapcsolást, átraktam boardra, majd auto. Hol lehet beállítani, és megnézni, hogy milyen méretei legyen a nyák lapnak? Mer ott van középett az a fehér téglalap, de abból nem tudom, hogy milyen méretű. És amikor a progi megszerkesztette a nyákrajzot, hogy lehet a beültetési rajzot átrakni a nyákrajzra, hogy filccel rá tudjam másolni a nyákra a rajzot?
Az első kérdésedre:
A téglalap méreteit fölül, a bal oldalon, az ikonok alatt kiírja, ha a sarkokra pozicionálsz az egérrel. A második kérdésedet nem teljesen értem. Legjobb, ha kinyomtatod a kész rajzot, majd átmásolod (pl. indigóval) a lemezre, már ha nem akarsz ftózni vagy vasalni. (Ha jól értem, ez volt a kérdésed lényege...) Idézet: „És amikor a progi megszerkesztette a nyákrajzot, hogy lehet a beültetési rajzot átrakni a nyákrajzra, hogy filccel rá tudjam másolni a nyákra a rajzot?” Igen, ez elég zavaros! Ugyanis a autorouter előtt is az alkatrészeket el kell helyezni. Aztán meg, hogy mit nyomtatsz ki - sokadjára elmondva -, a Display ikonnal választod ki.
De beültetési rajzot mutatja a progi az autoroute után. Hol kell ezt átkapcsolni magára a nyákrajzra, amit én rámásolhatok filccel a nyák lemezre?
Csak nem fogom agyilag mit akarsz!
Ha elindítotd az autoroutert a kiválasztott top, bottom vagy mindkettő layer-nek megfelelő piros és/vagy kék vonalakkal összeköti az alkatrész kivezetésket. Ezt nem látod?
azt hiszem nem értettetek meg
![]() szóval megrajzolta az autoroute a rajzot. kék színű, egyoldalas. rajta az alkatrészek. De én azt a kék színűt nem rajzolhatom át nyáklapra, mert ennek a tükörképe kell. És azt hol lehet megjeleníteni?????????????
Ha világosan fogalmaznál, akkor értehető lenne... Nem tudom, miért gondolod, hogy az
Idézet: mindenkinek a rajzolat tükörképét jelentené „átkapcsolni magára a nyákrajzra,” ![]() ![]() Ha van nyomtatód, akkor a Print ikon után a felugró ablakban bekapcsolod a Mirror-t. Ha meg nincs, akkor a panelt exportálod bmp képbe (File->Export...->Image), aztán valami progival (pl. acdsee) tükrözöd. El kellene most már olvasni a kezelési leírást ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |