Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   145 / 1152
(#) djgombi válasza didyman hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Ok megértettem Kuka!!
(#) djgombi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Értem Kösz!
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Akkor nekem már egyenesen nagyon jó lehet a rendszerem mert nekem 68,7Mb a RAM foglalásom, erre még rájön az hogy ben csücsül a Jeaudio ami jelenleg egy mpeg2 -es filmet játszik le, továbbá a Bitcomet maximum prióval 1peer 31seed, az eset szmart szekuriti maximális beálításokkal, cfospeed, cfosspeed ICMP, firefox megnyitott négy böngészőfüllel tele flash elemekkel és így foglal el a 2GB -os memóriából 470- 499Mb -ot.
Megjegyezném, beállítottam a rendszert, hogy a háttérszolgáltatások is kaphatnak magasabb prioritást.
Nem vagyok megszállott tuningőrült, de a processzorom 27C° fokos gyári hűtővel, a videó kártyám a legmelegebb 41C°. (csak hogy le ne fagyon a windoz)

Az nlájtot nem minden esetben ajánlom -már próbáltam- de tapasztalataim szerint túlságosan sok mindenbe piszkál bele, amit még csak be sem tudsz állítani, pedig jó kis program lehetne, ha tovább fejlesztenék. Jelen esetben a szolgáltatások nagy részét ezzel távolítottam el, más beállítást nem eszközöltem vele, azt inkább kézzel végeztem el.
(#) orizon válasza djgombi hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Nagyon úgy néz ki, hogy a kártyádnak lőttek. Nekem három olyan kártyám van ami olyan képet produkál mint amit belinkeltél.Mind a háromnak ugyan az a baja. A memóriának annyi. Viszont a hőelvezetőpaszta szétfolyása tényleg durva.Bár attól nem hiszem, hogy kinyifanna a kártya. Próbáld meg valahogy óvatosan letörölni,letisztitani a proci környékéről a pasztát.És csak annyit tegyél a hűtőborda alá ami befedi a proci felületét.Majd ha ezel végeztél és beszerelted a gépbe a kártyát, akkor töröld a videokártya drájvert- Rendszertulajdonságok---eszközkezelő---hardver---- én ezt csökkentett módban szoktam(F8) akkor kell az f8 at nyomni mikor eltünik az alaplap bejelentkező felülete.Nekem ASUSM2N megjelenik és mikor eltűnik utána egyből nyomni kell az f8 at.Ha későn nyomjuk bejön a Windows,ha hamarább akkor meg egy Dos-os felületet kapunk, már erre nem emlékszem pontosan hogy konkrétan mi..de abból még visszalehet lépni csökkentett módba, de a windowsnál már nem , ott megint újraindítást kell elkövetnünk.Csak azért írom ezeket mert hátha olvassa ezt más is, és ne szaladjon bele azokba a bosszantó hibákba amikbe bele lehet szaladni pillanatok alatt.Szóval akkor hol is tartottam.. ..majd a Driver Cleaner Net. Ezt is csökkentett módban, és töröld az Nvidia bejegyzéseit. Majd újraindítás, és telepítsd újra a kártya illesztőprogramját.Úgy is kéri a rendszer autómatikusan, hogy telepíteni kell az új drájvert ,mert új hardvert talált a gépen.Tedd be a videokártya telepítőlemezét és az utasításoknak megfelelően hajtsd végre annak a telepítést. Ha ugyan azt a memóriahibás képet kapod mint amit belinkeltél akkor kártyacsere.

Még annyit.Ha a rendszertulajdonságoknál az eszközkezelőben a hardver opciók valamelyike mellett sárga kérdőjelet találunk, akkor annyi a dolguk, hogy kijelöljük az adott hibás eszközt/egér jobb klikk--tulajdonságok--- illesztőprogram frissítése/, persze a telepítőlemeznek a gépben kell lennie.

Remélem segíteni tudtam. Bár nem vagyok szakértő csak egy átlag felhasználó.

Ennyi lett volna így hirtelen.
(#) didyman válasza orizon hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Csökkentett mód nem kell illesztő eltávolításához, és a drivercleaner sem. Nagyon ritka, félresikerült, nem eltávolítható, vagy hibát dobó telepítésnél lehet szükség ezekkel matatni, de az esetek döntő részében felesleges időpocsékolás, megjelenítésbeni ennyire durva hibáknál meg nem az illesztő lesz az oka a dolognak.
(#) laci016 hozzászólása Dec 22, 2010 /

Üdv!
Van egy kis problémám:Ha bekapcsolom az erősítőt akkor halk zúgás hallatszik a hangszóróban és ezt szerintem a számítógép okozza,de még akkor is zúg a hangszóró,ha ki van kapcsolva a gép,viszont akkor nem zúg ,ha kihuzom a számítógép 230 voltos hálózati dugaszát.Szerintem valami földhurok probléma okozhatja,de ha valaki tud mást ami okozhatja akkor kérem jelezze.előre is köszönöm. LACI
(#) abcdabcd válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Add a fiadnak a kamerát ha nála jó és vegyél magadnak egy másikat
(#) _ampervadasz_ válasza laci016 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Az zúgás jellege milyen? Olyan 50Hz körüli mert az lehet földhurok, vagy szakadt GND vezeték a jackdugóban.
Ha pedig olyan csipogós, zúgós mindenféle szerű zaj, akkor azt lehet, hogy a segédtápon keresztül szedi össze.
Ajánlott még ilyenkor meggyőződni arról, hogy a számítógép földelt aljzathoz csatlakozik e. Természetesen csak műszerrel 750V -os állásban AC -re belőve.
(#) orizon válasza didyman hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Próbáld csak ki...Huhúúú mennyi bejegyzése marad egy Soundbalaster audigy kártya után, ha kitörölted csak a drájverért.. Legalább 50-60 ... Úgy hogy nem véletlenül vannak ezek a programok kitalálva. Csökkentett mód meg azért kell, mert úgy biztos hogy töröljük a fájlokat, normál módban sok megmarad. Tudom mert most próbálom sorra a hangkártyákat. Négyet próbálta egymás után. Például az Asus Xonar kártyának csak simán ha csak az illesztóprogramját eltávolítjuk az nem jelenti azt, hogy megszabadultunk az összes többi bejegyzéseitől.Az Asus Xonar drájever bejegyzéseket a Driver Sweeper-rel lehet eltávolítani. Ott az írás az Asus honlapján.Nem véletlenül ajánlják a kártya drájverének az eltávolításához..Na mindegy , van aki így, van aki úgy csinálja.Egy próbát azért mindenkinek megér..
(#) _ampervadasz_ válasza orizon hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Nem értetted mit irt didyman.

Nem arról beszélt, hogy rossz lenne a Ccleaner, csak azt hogy rengeteg fölösleges dolgot mondtál el, és ha egyszer azt írod, hogy a VRAM a hibás -ami jó megállapítás-, -amit amúgy már didyman is meg jómagam is megállitottunk, leírtuk, stb. és meg is értette a kérdező- akkor miért mondod azt, hogy törölje le a GPU -t meg telepítse újra videokártyát csökkentett módban és miegymás?

Ahogy írta didyman illesztőprogramnál iylen durva hibák nem jelennek meg, legfeljebb annyi hogy az illesztőprogrammal véletlenül maximum csak 800x600 -as felbontást enged 4 bites színmélységgel. Na ez már illesztőprogram, vagy installációs hiba (az utóbbi gyakori).

Csökkentett módban akkor szükséges a videokártya illesztőprogramját eltávolítani, ha az megsérült és folyton bedönti a kernelt, mert ilyenkor STOP hibával elszáll. Ekkor csak ez a lehetőség a megoldás, de jelen fel sem merült.

Ha illesztőprogramot távolítasz el, legyen akármilyen módban a drájvereit hátra fogja hagyni.
Ez minden hardvereszköznél kivétel nélkül így van, ugyan is ha legközelebb csatlakoztatod a hardvered, akkor ő látni fogja az új hardvert és silent módban fel is installálja a háttérben, amiből te csak annyit fogsz látni (ha nincsen tiltva a funkció), hogy felugrik kegy ablak és megkérdezi tölled, hogy felrakod e az ilesztőt, és nem biztonságos telepítés mert nem ment át a windoz lógó tesztelésen. Te okézod hogy akkor is rakja fel, és csak úgy villámlik be a sok adat a driver mappába, és jegyzőik be a rendszer leíróba az a sok sok beállítás ami a hardver elengedhetetlen működéséhez alapvetően szükséges.
Nálam ez annyi, hogy felugrik egy buborék: új hardver>vga vezérlő> hardver telepítve, használatra kész.
(#) laci016 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

A zugás jellege nem tiszta hanem olyan gerjedős nyers zúgás
(#) orizon válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Például azért írtam mert volt olyan esetem, hogy azért volt olyan a kép nálam mint amit belinkelt a kollega mert egyszer Ati videokártya volt a gépemben és az utána berakott Nvidia kártya az Ati bejegyzései miatt nem működött megfelelően. Azért is írtam hogy próbáljon meg leszedni a gépről minden videokártya drájvert és bejegyzést.Mondjuk még azt sem tudjuk hogy hány videokértya volt abban a gépben..Mert lehetett több is,...de lehetet ez az egy is.. Ha úgysem működik akkor meg kártyacsere. Ami valószínű,de azért kipróbálni azt a lehetőséget kilehet, hogy tiszta legyen a gép.Mit veszthet vele.Legaláb 100%ban biztos lesz abban, hogy vagy jó, vagy nem jó a kártya.És mi van akkor ha az új kártya is hibásan fog működni mert ott van a sok szemét a gépen?? Szóval minden képpen tisztítani kell.Ezt nem lehet nem figyelmen kívül hagyni.

Értem eddig. Tudsz egy hangmintát csatolni?

Itt a hangminta

Zúgás.mp3

(#) didyman válasza orizon hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

A kérdező viszont nem ATI-ról váltott. De a gyakorlatban ez a váltás is többnyire zökkenőmentes akkor, ha a saját telepítőjével távolítod el az előző illesztőt. ATI-ra, NV-re van saját, célzott eltávolító egyébként, azt érdemes használni, ha már kell és nem ilyen bloatware alkalmazásokat. A gond egyébként tipikus és jellemző, a telepített alkalmazás csak azt szedi le, ami a telepítési leírófájlban be van jegyezve neki, magyarán amit ő hoz létre telepítéskor, az üzem közben keletkező bejegyzéseket meg nem. Ezlalól nagyon kevés telepítő kivétel, legyen szó eszközillesztőről, vagy programról, sajnos ez a wines környezet egyik nagy idiótasága-a szent adatvédelem érdekében. A programra visszatérve, igen, van létjogosultsága, páran meg akarnak élni belőle. A 100% bizonyosság elérése meg olyan dolog, hogy pénzbe kerül. Minden géppel eltöltött perced a saját, felbecsülhetetlen szabadidődből, vagy a tevékenyebb munkaidődből vész el. Érdemes mérlegre rakni, hogy mi éri meg jobban és egy bizonyos fokú mélységnél megállni. Amúgy a valódi bizonyosság a tesztelést illetően egy másik gép friss telepítése volna, addig az illesztőkkel eltöltött ilyen maszekolás sem lesz közel a 100%-hoz.

A fülhalgató viszont nem zúg!
(#) _ampervadasz_ válasza orizon hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Az a helyzet, hogy rengeteg gépet javítok ( most is éppen ötöt) és az a bánatos helyzet, hogy csak akkor van ilyen probléma amit leírsz, ha nem rendeltetés szerűen van eltávolítva az illesztőprogram. Az az fogod kikapod minden nélkül, majd berakod az újat, és közben elfelejteted "tájékoztatni" a windozt, hogy hoppá kicsit változott a haverkiépítése, ilyenkor azért el kéne távolítani a régi illesztőprogramot (csak utána kikapni a hardvert, és berakni az újat ), felrakni az újat, és újraindítani a masinát.

Egy a lényeg meglett állapítva hogy VRAM hiba a probléma okozója, ráadásul ezt úgy hogy didymannal még csak nem is ismerjük egymást, és mégis valahol fedi egymást a kettő megállapítás, na meg ő mindnyájunknál is egy kicsivel többet tud (tehát az CCleaner működését, és az egész windoz mibenlétét is ismeri erre lefogadom a lakásom árát kétszer) és nem egy átlag felhasználó, tehát szerintem megszívlelendő az amit mond, mert eddig haszontalant sosem nem mondott!

Ismerős a probléma, próbáltad azt már, hogy kicseréled a hangkártyát?
Van egy olyan érzésem, hogy az analóg erősítő részében keresendő a probléma forrása a hangkártyán, ha viszont nem változik csere után sem akkor nem itt kell keresgélni.
A jack csatlakozóban ha megszakadna gnd, vagy valamelyik jelvezeték akkor meg 50Hz -es brumm lenne az eredmény, de ezt nem hallani így az kizárható.

Maradt még földhurok, illetve a PC táp segédtápjának a kapcsoló üzemű zaja.

Azt kéne megpróbálni, hogy galvanikusan le kéne választanod a jelforrást az erősítő bemenetéről, vagy próbaképp másik tápegységgel kéne tesztelni.

mindenképpen először PC táp próbacserével kezd, mert ezt a pattogó gerjedő zaj a kapcsoló üzemű tápegység tipikus zajára ad következtetést, ezen belül is a segédtápra, mert csak ez él ilyenkor.

Amikor kihúzod a tápegységet arról kéne hangfelvétel, hogy hogyan változik a zaj, és szűnik meg.

Ha a zaj felfut, majd megszűnik, akkor ez a tápegység lessz egész biztosan.
(#) laci016 hozzászólása Dec 22, 2010 /

Még nem próbáltam. Ez a zúgás csak tegnap jött elő.

Ha kihúzom a tápegységet a konnektorbol akkor hulla csönd van a hangszóróban

Végig próbáltad az összes lehetséges "hibaforrást" ?

Azt tapasztaltam hogy miután leállt a Windóz fokozatosan fél másodpercen belül elhallgat a zúgás

Minden esetre érdekes jelenség, tényleg nemtudom hogy így mi lehet a hiba forrása.

Amit írtam, az is azt az elvet követi, hogy végig járom a lej útját. Kezdve az erősítőtől a gépig.

Az erősítődre csak a számítógép van rákötve semmi más?
(#) mizsei.robi válasza laci016 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Nincs véletlenül a hangkártya beállításainál bekapcsolva a "Vonalbemenet" vagy a "Mikrofon" a "lejátszás" résznél? Az is szokott ilyen hibát csinálni. A mikrofon vagy a másik bemeneten keresztül összeszed valami zavart és azt hallod.

Hát ez egy Revox B150 es eősítő aminek 6 csatornája van és abbol az egyikre van kötve a gép
(#) laci016 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Ki van kapcsolva a vonalbemenet meg a mikrofon
(#) mamutkan hozzászólása Dec 22, 2010 /

Nekem lenne 1 olyan problémám hogy feltelepítek 1 új játékot(vagy csak el kezdek 1 olyannal játszani) el kezdek játszani vele és csak úgy fogja magát(különböző időpontokban) és leáll az egész gép. Amíg nincs kihúzva a hálózatból kb. 20 mp-ig addig villog az a led aminek folyton világítania kell ha be van kapcsolva a gép.
Mi baja van a gépemnek?
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Hali!
Egy kicsit szórakoztam a hangmintával.Küldök egy képet.
Kb 100 Hz de a hangkép változik 48Hz-120Hz között.de a minta az mindenhol ilyen de gondolom már sejted mi a baj.
(#) belfi2 válasza mamutkan hozzászólására (») Dec 22, 2010 / 1

Szerintem nézzél szét a géped belsejében illetve a tápban a porra való tekintettel ( proci hűtés) és keress púposodó kondikat .
(#) mamutkan válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

és ha azt mondom hogy ezt évek óta csinálja?(kb. azóta mióta megkaptam. De érdekességképpen ha kicsit régebben fent van 1 játék és akkor kezdek el vele játszani akkor nem csinálja ezt.)
Következő: »»   145 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem