Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   65 / 138
(#) szlaci001 válasza telectro hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Üdv!

Látom nem csak én múlatom az időt munkával! Itt az én szörnyetegem, igaz, ezen minden saját készítésű. Nem olyan pontos mint a gyári, de a sugárjátéka az teljesen jó! A csinosítás, festés még hátra van! A dióda egyenlőre csak piros, egy 18x-os DVD-ből bontva.
(#) zenetom válasza szlaci001 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Gratula!
Bárcsak nekem is lenne egy ilyen.
(#) szlaci001 válasza zenetom hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Van bent meló gazdagon, de sajnos a motorok nem lettek az igaziak, így újragyártás fog következni. De indulópontnak teljesen jók.
(#) zenetom válasza szlaci001 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Milyen végfok IC-vel csináltad?
(#) Szebence válasza szlaci001 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Gratula, nagyon jó lett!
(#) epyn válasza szlaci001 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Szép,egész aranyos!
Ha sikerül fullcolorra,vagy legalább RGY-re megcsinálni akkor nagyon jó lesz!
A szervók nagyon gyárira sikerültek és a galvó is ügyes,profi munka.Videó esetleg?
(#) epyn válasza epyn hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Eddig ez az egy mutatvány van dokumentálva:
Analóg/TTL 3 csatornás dióda driver,még a beüzemelés előtt.Azóta tesztelve és működőképes.
4 vörös (2-2 párhuzamban)és egy kék diódához lett csinálva.
1 vörös és 1 kék dióda kombinálva PBS kockán,400-400mA-on
A minőség webcam-os,elnézést ezért!
(#) szlaci001 válasza zenetom hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Üdv!
A végfok az LM 3886-al készült! Bírja a strapát, kínoztam rendesen, és nincs vele gáz!
(#) szlaci001 hozzászólása Dec 26, 2010 /

Pár kép a motorokról. Teszek majd videót is valahova, és ideteszem a linkjét.

A tengelycsonkok aluból vannak vagy acél?Radiál mágnes van benne?
Anno én is próbálkoztam saját kezüleg velük,de idő hiján feladtam,inkább vettem gyárit
Szervót valószinűleg majd csinálok neki,mert LM1875-tel készült amit vettem és számitásom szerint nagyobb teljesitmény(LM3886) növeli a sebességet.

Szép, igényes munka!
(#) szlaci001 válasza epyn hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Alu minden, és szerintem ezért nem tökéletes . Az open loop-os szkenerem motorjai voltak, azt javítottam fel az optikai érzékelővel a végükön. Ezért tervezem az újra gyártásukat. Igen, radiális 4x10-es mágnesek. Természetesen az elektronikák nem saját tervezésűek, innen onnan összeszedve (köszönet érte a többi kolegának a fórumokon), ellenőrizve, esetleg áttervezve. A tápegysége pedig egy +- 24 V-ra feltuningolt 350W-os PC táp.
(#) szlaci001 válasza Szebence hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Köszi, igyekeztem!

Amúgy nem kizárt, hogy nő a sebesség. Csak vigyázz a motorjaidra, mert a 20W-os 1875 höz képest a 3886 majdnem 70W!

tudom,könnyen megsütheti a 0,2mm□ huzalt.
Nem csak a 70W a cél,+-24V 2A tápról ugysem jönne ki,hanem a jobb végfok.Bár a 1875 nem sokban marad el a nagytestvértől.
Nem kizárt egy quad405-ös beépitése sem,annál jobb szervót ugysem találnék.
(#) epyn válasza epyn hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

bár a quad-nak semmi értelme nem lenne,a scannerem nem egy camtec galvó,megaztán a kettő szervó több helyet foglalna mint az összes elektronika együttvéve.

Hát a Qadot nem használnám el erre. Meg nagy is rendesen bele, ahogy írtad, a súlyról nem is beszélve! Sok tartalék nincs akkor a tápodban, az gondolom max ehhez lett tervezve. Szerintem ha másik végfokban gondolkodsz, akkor csinálj egy olyan tápot mint én, teljesítményében és tömegben is megfelel az elvárásoknak!

A peltierek miatt mindenképp lesz benne egy nagyobb smps.Ha beválik a halogéntrafó hosszútávon,akkor az látja el amperral a TEC hűtést,ami mindenképp,igy vagy úgy de benne lesz a gépezetben.
A szervót meg úgyhagyom,sok egyéb munka van még az egésszel,nem pazarlom fölöslegesen az időt arra,ami már megvan.

Végül is az örök igazság ismét bebizonyosodik " ha valami működik, azt nem érdemes babrálni, mert tönkremegy"! Párszor jártam így, tehát tökéletesen egyetértek a szervóvezérlésed nem piszkálásában!
(#) szlaci001 hozzászólása Dec 26, 2010 /

Ahogy ígértem, a videó. Ritka gagyin adja vissza a valóságot!! Kb 5x gyorsabb a valóságban!! De megígértem, így feltettem.Videó

Nekem így is nagyon tetszik! Remélem sikerült tökéletesítened a galvo-idat.
(#) szlaci001 válasza Szebence hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Bízom benne! Szerintem holnap talán neki is esek az esztergapadnak és lepörgetem őket.

Úgy könnyű, ha van otthon esztergapad
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Jó a video,bár a gyorsaságot a vetitett ábrán lehetne igazán látni,de látványnak igy sem utolsó
Az esztergapad pedig csak előny,ha van :yes:
Van egy videóm nekem is,nem tudom szabad-e belinkelnem,közösségi oldalon van fenn.
(#) Szebence válasza epyn hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Szerintem biztos szabad! Kíváncsian várom/juk a linket
(#) szlaci001 válasza Szebence hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

csak nem gáz! Amúgy az esztergapad nem csak nekem van!! Ha időm engedi, segítek bárkinek, csak anyag és rajz! Munkadíj na az nincs! Úgyhogy bátran!!
(#) Szebence válasza szlaci001 hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Én szerintem élnék is a lehetőséggel! Előre is köszönöm/köszönjük, a többiek nevében is!! A részleteket majd megbeszéljük PM-ben.
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Hát jó.
A frame sorozatot nem kell bemutatnom.
A sugárforrás egy vörös dióda,NLS program,nagyjából 15kpps@10°,de a sebességet állitgattam
'Quick&dirty' összeállitás,vagyis csak egy rögtönzött felvétel.
video
(#) szlaci001 válasza epyn hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Teljesen korrekt amit tud! Hát az NLS-t nagyon nem tudtam rávenni, hogy komunikáljon a DAC-ommal. Nem értem miért.
(#) epyn válasza szlaci001 hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Elsőre nekem sem akart összejönni.PCi bővitőkártyám van,ezért be kellett állitanom a cimzést a programban(EC00 hexa kód),aztán rá kellett jöjjek,hogy lehet a blankolást működésre birni.A kék kimenetet el kell állitani,lényeg hogy a kék ne a kéken legyen.
Következő: »»   65 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem