Fórum témák
» Több friss téma |
Sokan a kingstonra esküsznek, de annyira nem jó ssd-kben.A kingstonokkal az a baj, hogy lassan írnak és azt hiszem van más támogatottsági problémájuk, de nem emlékszem pontosan, mi volt.az.
Az OCZ-hez adtak egy matricát, ez áll rajta:"My SSD is faster than your HDD" ez már tényleg a no comment kategória.
Talán meg lehetne nézni, hogy másik gépben működik-e a kártya.Még annyit, kontaktspray-val meg lehetne takarítani az agp csatit, meg a tápcsatiját, esetleg a videocsatit is.Vagy esetleg újrahúzni a win-t...az is megoldhatja.Ha viszont semmi nem segít akkor egy új kártya játszik sajnos.
Kingston viszont ad sok garit és van Intel X25M-jük is csomagolva jó áron. A papíron írtakkal ellentétben használatra eddig az egyik legjobb megfejtés. Csak hát 40k nettó..
Támogatottsági probléma alatt mit értesz? A TRIM bevezetésekor lehettek időszakos apróságok, itt vesszük-betesszük-működik a menetrend.
Nem tudom, az én OCZ-m 60 gigás, 33,5kFt.volt + futár.A kingstonok valamivel olcsóbbak voltak, de nem tudom pontosan, mik voltak azok a támogatási problémák, lehet, hogy a TRIM-volt.Ja meg az, hogy a kingston az OCZ-nél félmillió órával rövidebb élettartamú papiron.
De én ha ssd-t vennék és lenne jó sok pézem, akkor egy olyat vennék, amit PCI express slotba lehet szerelni.Ezek majdnem dupla akkora írási/ olvasási sebességgel rendelkeznek.De egy ilyet szívesen elfogadnék.Kb. 1,1 miska körül mozog az ára.
Nekem is volt ismerősöm, aki hasonlóan járt, szóval szerintem is valami bug van a legújjabbal.
Érdemes visszalépni egyet verzióban.
Elvileg ami PCI express, az PCI express.Lehet, hogy 1x-es, lehet, hogy 4x-es, lehet hogy 8x-os, de az is lehet hogy 16x-os.ezek a variációk vannak.nekem például a hangkártyám PCI-Ex 1x-es, de PCI-Ex 8x-osba raktam be a videokártya miatt, hogy tudjon jobban hűlni.De 4 gb az nem elég semmire...még háttértárnak is kevés.
"Ez nem számtek fórum" . De egyébként meg SSD-ből majdnem mindegy, a legvackabb is messze túlszárnyalja a HDD-kkel megszokott munkaviszonyokat, nagyon nem lehet mellélőni velük. A rendszerindulásban azért van jókora processzor összetevő is, tehát egy 400MB/s-os SSD-vel biztosan nem lesz feleannyi a rendszerbetöltés, összevetve egy 200MB/s-ossal. A HDD-knél volt az, hogy a CPU I/O-ra várt, az SSD-knél ez jóval rövidebbé vált, a CPU viszont közben éppúgy dolgozik és foglalkozik mással.
SSD amúgy nudli a Fusion IOdrive mellett. Ebből van kollégának PCI-os, és most nemrég valami PCIE verzióra is szert tett. Bele lehet pakolni sokgiga DDR memóriát háttértáppal, aztán nesze neked I/O teljesítmény . De a megváltást majd remélhetőleg a PRAM fogja elhozni, ha az majd kifejlődik, az operatív és háttértár fogalmak elméletivé fognak válni, nem kell betölteni memóriába, hanem helyből futhat az alkalmazás és egyazon fizikai meghajtón hozhatja létre munkakörnyezetét. MiniPCI-E modulok: Ezek speciálisabb eszközök netbook-ok számára (nettopokban HDD a divat inkább), sebességük is elég vacak, ezek régi technológiák ma már. A felület ugyanaz, de a fizikai kilakaítás más, nem tudod otthoni gépbe berakni.
A fusion iodrive-vel csak az a bajom így hirtelen, hogy a ddr-1 es ram nem tartózik a csunya olcsó kategóriába.A pram az az, amelyik nem felejti el a beletöltött cuccost?
Igen. Itt van róla egy nagyon jó cikk, ami a komplett működést is tárgyalja.
Az SSD háttértároló sem kiforrott még, annyi biztos nem vennék egyet sem. Az a baj velük, hogy a cella beírási ciklusoktól hajlamosak elfáradni a cellák, tehát csökken a tároló kapacitása a meghajtónak folyamatosan, viszont olvasásra kiválóan alkalmazható. Ebben (már mint élettartamban ) magasan veri a merevlemez* sajnos. A papír meg csak papír, erre azt írnak amit látni szeretnél. Ha nem lenne ez a betegsége, egy 10GB -osat biztosan vennék, és rendszer töltőnek állítanám be, az az a windoz ezen csücsülne a szükséges programokkal együtt, mert egyedül itt van szükség rövid elérési időre. Ugye itt töltjük be a programokat, ide tárolódik a preemptív multitaksz révén, a virtuális memória egy nem elhanyagolható része, illetve maguk a programok, és a "gyorsítótárként" használatos fájljai, tehát meghatározza a rendszertöltő lemez ("C") a rendszer sebességét, legalább is a háttértárolóval végzett I/O műveletek esetén! A többire meg lehet ugyan úgy merevlemezt is használni, mert oda filmek zenék programokat töltünk le, és ott az a sebesség (ill. elérési idő) is bőven elegendő amit a merevlemez szolgáltat. *=Csak akkor érvényes, ha megfelelő áramellátás, illetve a hőmérséklet tartósan 40C° alatt üzemel élete során.
Igazad van, de még így is elég hosszú az élettartamuk.Csak nem szabad teljesen telerakni.
Én is ilyesmirehasználnám, csak aza baj, hogy egy Win7-nek kellene egy 20gigás...
Leendő HTPChez gonodlokdom, és ha linuxos lesz, akkor meg elég egy 4gigás is, bár kényelemből jobb lenne emez...
A Win7 -et már csak a neve miatt is utálom, nem beszélve arról hogy erőforrás igényes. Nekem az erő nem a csili-vili megjelenítésre kell, arról nem is beszélve, hogy több lesz vele a villanyszámla, és a hardver is hamarabb hal el, mondjuk fogyasztó társadalomban élünk, de mindegy.
A WindozXP egy nagyon jól kiforrott operációs rendszer (ha egy kicsit rásegítünk neki), valószínűleg ezért inkább a Vistából indultak el a win7 kifejlesztéséhez, mert az még csak ki sem forrott, hogy legyen munkája a mikrofostnak, na de ez az én véleményem. Megjegyzem nekem csak egy P5B deszkám van 2GB 800Mhz memóriával, E6600 -as porcival, 9800GT videokártyával, 1980GB háttértárral, és most jelenleg két hangkártyával. Ez a gép tegnap rezzenéstelenül kezelte a 1920x1080 -as filmet, miközben a Call of Duty futott mint játékszerver 10 fő bekapcsolódásával helyi hálózaton, és erről még játszottam is! Ezért kellett a két hangkártya, hogy elszeparáljam a játék hangját a filmétől, mert közben moziztunk is. Tuti, hogy ezt Win7 -el még csak meg sem tudtam volna játszani. A processzor terhelés 55-57% között mozgott, de ebből semmit nem éreztem. Oda mindenképp egy darab 2,5" merevlemezt raknék be, mert el fog jönni az az idő, főleg hogy a Martoska video kodek (mkv) is egyre jobban kezd teret hódítani, na meg a DVD lemez, hagy némi kívánni valót maga után minőségben és tárkapacitásban is éppen az utóbb említett videoformátum miatt. Vettem anno saját célra 100db DVD lemezt, amire nem írtam -na meg amire írtam is- sötét fénytől védett helyen tárolom, mindenféle behatástól mentesen csak ritkán veszem elő, amikor nagyon szükséges. A helyedben azt tenném, hogy egy 250 - 500Gb -os 2,5" -os merevlemezt pakolnék be, ha mini/nano ITX -es a HTPC, de ha mini ATX -es akkor egy 500 - 1000Gb -os 3,5" -ost raknám be. A HTPC -n kitallózod filmet és már nézheted is. A filmet zenét meg csak egyszerűen ráereszted helyi hálózatról és el is van intézve a dolog, így a DVD meghajtó teljesen fölöslegessé válik. Ráadásul, ha megunod akkor le is tudod törölni, ellenben a DVD még helyet is foglal, és nem környezetbarát, ha már hulladékká válik.
Ömm, a W7 sokkal jobban gazdálkodik energiával, mint az XP, ez egy elég alapvető előnye példának okán . Az erőforrásigénye nem olyan tragédia (a Vista-é magasabb, de helyrehozható ), és ami a kulcsszó, az a skálázódás. Az XP messze nem tud olyan arányban fürgébb lenni újabb vasakon, mint a W7, nem képes kihasználni tisztességesen a sokmagos, sokszálas dolgokat. A memóriaárak manapság eléggé békafenéken vannak, bele kell tolni a gépbe 3-4GB-ot és felrakni a hetet, kinézetet lebutítani és nagyon frankó kis rendszer lesz belőle. Az XP minden érdeme mellett. Nem ösztökélnélek erre a váltásra, de érdemes megfontolni egyre újabb gépeknél, mert pont az a lényeg, hogy a W7 nagyon frankón ki tudja aknázni a korszerű HW-ek adta lehetőségeket és ezek az eltérések egyre nyilvánvalóbbak lesznek. Sajnos? Lehet, de az XP-hez meg senki sem fog kernel szinten hozzápiszkálni már, az NT6/7 vonal meg ebben nagyot ugrott az elődtől..
Ennek nem igen örülök, de szerencsére ott nem tartok még, hogy le kelljen váltanom a rendszerem csak azért mert egy "új" platform bontakozott ki a piacon.
Nekem már az a 3-4GB többlet is sok, már ha a fogyasztást is figyelembe veszem. Szerencsére nem vagyok notórius játékos, csak két régebbi verziós cod -dal szoktam ritkábban játszani. A rendszerem most is egy hard korr laptop fogyasztásával ér fel ami átlagban 75W (a tápegység saját vesztesége, illetve a monitor névleges teljesítményfelvétele ebben még nincsen. ), viszont ha filmet nézek akkor 105- 132W maximum.
Szia Didyman.
Van egy ABIT-BE7 szerver alaplapom, amit most támasztok fel. Van egy SAMSUNG PSCD201604 tápegységem, és sajnos az S478 -as CPU -nak szüksége van külön 12V -ra, amit ez a tápegység nem tartalmaz alapból, de nem e felől akartam kérdezni. Abban a samsung tápegységben a tápventilátor három vezetékes, az az tartalmaz egy CLK out lábat is, ami egy KA339A típusú komparátor IC 3(?) -as és 7 -es lábára csatlakozik. A kérdésem a következő lenne: A CLK -t hogyan tudom lehetőleg galvanikusan eljuttatni az alaplapra úgy hogy közben a tápegységben sem okozok zavart? Egyszerűen fogom, egy ellenállattal egy CNY17 -en keresztül közvetlen beviszem a CLK -t, meg a GND lábat és gyakorlatilag ennyi lenne? Még egy (globális) kérdésem lenne tápegységügyben: A ballaszt ellenállásokat amik a 12,- 5,- és 3,3V -on fűtenek egy vezetékdarabbal nyugodtan odébb helyezhetem, mert az elkókat megfőzi? köszi előre is a sok segítséget.
Sziasztok!
Az lenne a problemam h a gepet osszekottem ma atv-vel es miutan levalasztottam a tv-t es visszakottem a monitort, nem allt vissza egykijelzos modba. Ezeleott mindig visszaallt. Es ha csak a tevet kotom ra es utana visszateszem a monditorra, akkor a monitor nem megy mert nem all vissza a tv-rol a monitorra es a monitort masodik kijelzonek lattja. Mar a drivert is ujratettem egy parszor de ugyan ugy maradt minden, mintha semmi sem tortent volna. Mit tegyek, mi a megoldas h normalisan mukodojon minden? Kerlek irjatok! Ja es a videokartya egy FX 5200, 128 mb/64 bit, dvi/s-video/vga kijovetelekkel es a tv-vel egy S-video-RCA kabellel kottem ossze.
Hello!
Én ezen a cikken elindulva szedegetem össze a rendszerem: Atom+Ion HTPC A cucc egy ZOTAC GeForce 9300-ITX WiFi alapra épül. Több magos 775ös proci (még nincs meg, ötleteket írhattok), 2Gb ram. Vinyó egy meglévő 750gigás Samu. Cél egy nappaliba való HTPC gép, de ha kell tudjak rajta netezni, dolgozni, kicsit játszani. Emiatt valószínű Win7 lesz. XP/Win7.. Én mindkettőt kedvelem. Olyan fél éve használok egy laptopot (Toshiba Satellite A300-21C-t Intel Pentium Dual-Core T3400 2.16 GHz, 2 GB DDR2 RAM, 250 GB HDD, 15.4'' WXGA) Win7tel. Fel volt rá rakva, ahogy vettem, úgy használom. Mondjuk érdekes, mert lassaban bootol fel,mint vártam egy ilyen proci/memóriától) de utána dolgozik, mint disznó. A játék nálam már olyan szinten se játszik, hogy Call of Duty, mert sajna már nem érek rá. Utoljára amit végigjátszottam, az a Far Cry volt...
Az a dual core proci azért eléggé gyengus a mai átlagban, de ami sokkal lényegesebb, hogy a W7 és Vista nagyon erősen függenek a merevlemeztől, sok adatot mozgatnak meg induláskor (egyébként ez a leállítom-elindítom is eléggé érthetetlen a mai készenlét/hibernálás módozatok mellett, sokkal kevesebb tökmákolás, sokkal gyorsabb indulás...), és az olcsóbb noteszek 5400-as lemeze az kifejezetten nyűg ezeknek a korszerű rendszereknek.
A procikérdést nem értem, az idézett alaplap nem S775-ös, nagy variancia nem lesz benne, kétmagos Atom proci.
Ez nekem nem tiszta. Monitort minek leválasztani? Ha nincs jelen induláskor, akkor nem lehet elsődleges kijelző sem.. Amúgy jobbegér a kérdéses kijelzőn és elsődleges elé pipa, aztán alkalmaz.
A BE7 emlékeim szerint nem szerverdeszka, meg háklis is, kissé korai P4-es lap.
A venti tachométer lábát nyugodtan vezesd tovább, meghajt az több komparátort is, a tápban vélhetően védelem foglalkozik vele, ha nem forog, akkor a táp leáll. Az ellenállásokat nyugodtan átpakolhatod, ha szükségét érzed, rövid vezetékkel.
Meg fogsz lepődni, de az a lap 775ös...
Cikk Teszt cikk
Én Atom+ION deszkát olvastam a hozzászólásodban. De ha így, akkor egy Dual Core E5200 vagy E6300 tökéletes bele, erősebb nem kell ilyen feladatokhoz.
Ja igen, az elindító cikkben szereplő gép tényleg IONos volt. De aztán pár más tesztet olvasva elment a kedvem az IONtól, de 'hálistennek, ITXben Zotacék rájöttek, hogy lehet lapot csinálni normál procival is. Így jött a képbe az a lap.
Kellemes Karit!
Ismét elkezdte a routerem a nem töltöm be az oldalakat dolgot. Ilyenkor megpingelve több honlapot is, ami épp nem töltődik befelé, átlag 20-30ms-os pinget ad vissza, tehát az jó. Viszont az oldalakat akkor sem tölti be. Nem tudom mi a fene baja lehet. 3 gép van rákötve és mindegyiken nehezen, vagy egyáltalán nem tölti be a lapokat, csak többszöri frissítés után.
Véletlenül nem upc neted van én van upc telefonod is mellé? Mert nekem volt ilyen hiba csak pingelni lehetett, de semmit se töltött be nem tudtak vele mit kezdeni az ügyfélszolgálaton se, azt mondták szerintük minden jó, ám amikor az akkor még különálló telefonos egységet kivettem a körből (mert korábban kijött a modemből az utp az bele a tel-egys-be és onnan egy másik kábel ment tovább a routerbe). Szóval kiiktattam a tel egységet közvetlenül vissza a routerbe menő kábel a modembe, és minden gép/router/modem újraindítás nélkül azonnal jó lett!
Felhívtam az ügyfélszolgálatot elmeséltem nekik hát örültek ők is, és jöttek másnap vagy hogy kicserélték egy olyan modemre az egészet amiben benne van a telefonos egység is és azóta is jó!
Nem, ez sima adsl net, telefonvonalon.
És nincs is esetleg hasonló ip telefonod meg semmi más akkor gondolom a modem meg a router között közbeiktatva... A windows hiba kiszűrésére megpróbálhatod esetleg valamilyen live linux -xal, hogy bebotoolsz és onnan is kipróbálod a netet. Azzal ki tudod deríteni, hogy a windowsnak van-e hibája, vagy valamilyen hardveres hiba van-e...
Azt írta, hogy három gépről ugyanez a jelenség. Nem hiszem, hogy a Windows a hibás . A gond vélhetően a DNS feloldással lesz (bár...Az a pingnél is játszik..), meg kéne próbálni a kugli DNS-eit regisztrálni a hálózati kapcsolatokhoz (8.8.4.4). A második ötlet a http által használt port blokkolása/NAT-olása lesz. https, ftp működik rendesen? Ha igen, akkor a routerben körül kell nézni, vagy egyszerűbb talán egy reset-et nyomni és újrakonfigolni.
Köszi a segítséget.
Idézet: „BE7 emlékeim szerint nem szerverdeszka” Csak a nevéből ítéltem: ABIT BE-7 RAID |
Bejelentkezés
Hirdetés |