Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   340 / 731
(#) frissadam válasza frissadam hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Esetleg valami ilyen megoldás?

Bővebben: Link
(#) agressiv válasza frissadam hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

PA célra először is olyan hangszóró kell ami arra van kitalálva és még van valamennyi érzékenysége is. Sajnos ez nem fog menni olcsón.
(#) frissadam válasza agressiv hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Ez nem feltételen igaz. Dolgoztam már omnitronic meg SAL PA cuccal és semmire nem volt jó. Volt egy régi regentekből épített cuccom feltettem helyette és fele akkora teljesítménnyel nagyobb és szebb hangot produkáltam.
Nem kültérre kell cucc , csak sima házibuli kategóriára de elfogadható hanggal.
(#) agressiv válasza frissadam hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Ez is azt bizonyítja, hogy gagyi cuccokkal nem lehet koncertet rendezni, de még ha csak házibulira is kell akkor sem egyszerű azt megoldani, hogy hangos is legyen és szépen is szóljon de a kettő közül lehet választani.
(#) snosmap hozzászólása Dec 29, 2010 /

Tudnátok ajánlani egy 55l-es bass reflex ládába( ha úgy hozza akkor lehet zárt is) mélysugárzót? Sal mnc kizárva.

A láda subláda 4x5 m es szobában lesz házimozira és zenehallgatásra használva.Eredetileg sal sbx3040 volt benne de az eredmény siralmas volt.

Monacor? Jot is rosszat is olvastam itt róla.
Autos sub (csak rosszat olvastam itt az érzékenységük miatt )
videoton h 2000 termékei?
Esetleg más?
Modelleztem winisdvel is de nem sikerült olyat találnom ami jó lenne.
quad 405 2x100w 8 ohm -al lenne hajtva.

Szval egy konkrét típus érdekelne mert én nem találtam megfelelőt. Köszönöm
(#) shalafi.66 válasza frissadam hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

A sima b-reflex jobban jön ki membránkitérés szempontjából, illetve ha reflexcsövesekről van szó, a hatodrendű BP dobozok.. esetleg.
(#) shalafi.66 válasza snosmap hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Idézet:
„A láda subláda 4x5 m es szobában lesz házimozira és zenehallgatásra használva.Eredetileg sal sbx3040 volt benne de az eredmény siralmas volt.”
Mi volt a probléma vele?
(#) frissadam válasza shalafi.66 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Amit feltettem linket az nem lehet jó megoldás? Ez végül is b reflexnek minősül nem?

Bővebben: Link

Ezeknél a mélyeknél milyen szöget érdemes alkalmazni?
(#) agressiv válasza shalafi.66 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Max annyi, hogy rossz helyre volt rakva. Haveromnál van egy ilyen és szobába tökéletes.

Valami ilyenre gondolok. Erről a szögben állított hangszóró megoldásról mesélhetnétek nekem.

A PDF "aktív" bal felső sarokban lehet variálni a lehetőségeket zoom,rotate...

szubláda.pdf

(#) Directors hozzászólása Dec 30, 2010 /

Sziasztok!

Most nagy fába szeretném vágni a fejszémet.

Szeretnék építeni egy pár 3 utas hangdobozt ami azért elég érzékeny és jó a mélyre le is megy.
h2000 hangszórókra gondoltam mélynek(30cm 4ohm),
Középnek és magasnak nem tudom mi is lenne célszerű.
Kisebb bulikra és szobai zenehallgatásra kellene.
Olyan 50-60 ezer lenne rá. De ebbe benne lenne minden:hangszórók,hangváltók,szállítási költség,faanyag,csatlakozók,csövek.

Tudnátok nekem ebben segíteni? Előre is köszönöm.
(#) snosmap válasza shalafi.66 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Nehéz megfogalmazni. Fura de bántja a fülemet főleg nagyobb hangerőnél, ráadásul az ütős mélyek pedig hiányoznak belőle.
(#) frissadam válasza frissadam hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Akkor ebben a megoldásban nem tudsz nekem segíteni?
(#) agressiv válasza snosmap hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Mekkora és milyen ládában van?
(#) snosmap válasza agressiv hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

#876444 ebben mindent leírtam.

Üdv

Valószínű, hogy csak rosszul van hangolva.

Nagyjából így nézhet ki a az átvitel ha hiszünk a gyártó által megadott értékeknek ld csatolmány de ugye azt olvastam h ezek nem valósak. Gondolom mikrofon kapszulás mérés alapján kellene áthangolni?

h.JPG

(#) Directors válasza Directors hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Nos csak nem 30cm mély lenne.
Két db HA25-451 lehetne valamit kezdeni?
Ezekhez nehéz lenne találni megfelelő közepet és magasat?
Vagy esetleg ehhez egy magasat és akkor csak két útban?
(#) mopirak hozzászólása Dec 30, 2010 /

szevasztok segitseget szeretnek kerni a sublada keszitesben..... van 1 pioneer TS-W303F melynyomom es ahhoz szeretnek ladat kesziteni es nem tudom hogy fogjak hozza hogy mekkora legyen es h hogy nezzen ki
valaki segitsen nekem ebben pls!!! elore is koszsonom

Mekkora a nyílás átmérője?

2 db 68 mm átmérőjű cső van benne, 220 mm hosszúak

Akkor ne is csodálkozz, hogy nincs jó hangja.
Tegyél bele 2db 10cm átmérőjű vízvezetékcsövet megfelelő hosszúságban (kb 12cm) és máris huppogni fog.

Huppogni Rendben köszi 1 próbát megér. Még 1 kérdés hova érdemes rakni a csöveket? A hangszóró előlapján voltak idáig de oda biztos nem fog elférni.

Az baj, mert ha hátulra rakod akkor ugyan valamennyire hangolható lessz a rendszera faltól való távolságggal, de nagyon ronda rezonáns hangja lesz.
Én mindenképpen előle raknám, de próbálkozhatsz a mostani csövek rövídétésével is.
Az a helyzet, hogy ha rosszul van hangolva a doboz akkor teljesen mindegy milyen hangszórót raksz bele, nem lessz jó
(#) ptesza válasza frissadam hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Szerintem basszreflex. Nekem is tetszik.

Elgondolkodnék azon ,hogy mi is történik ha két hangszórót egymással szembe fordítok? Vajon azonos vagy ellenfázisban lenne érdemes bekötni?

A két kamra méretezése történhet úgy, mint a reflexdobozoké. Jól számolom ,hogy a szög 80 fok ?
(#) szamóca válasza ptesza hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Ha azonos fázisba kötve szembe fordítod, az olyan mintha egy cső két végéről egyszerre nyomnál befelé két dugót. Ellen fázisban nem oltja ki egymást a hullám.
Ha viszont egyiket kifelé fordítod, akkor egymásra dolgoznak azonos fázisnál. Ez az izobarikus elrendezés. 92'-ben készítettem ilyet. Előnye hogy a Vas érték a felére csökken, s vele a doboz méret is. Hátránya hogy érzékenysége lecsökken a hangsugárzónak.
(#) frissadam válasza ptesza hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Méreteket direkt nem írtam , ez elvi rajz. Amúgy 70 fok. +-35 a vízszintes síktól. Biztosan azonos fázisban kellene bekötni csak a szög nem mind egy. Szerintem a szög az "fókuszpontot" befolyásolja. Hogy a hangfaltól milyen távol találkozhat 2szeres amplitúdóval a rezgés. De ehhez kellene valaki hozzáértőbb emberke. Nem vagy otthon a longitudinális hullámok interferenciájában
(#) ptesza válasza frissadam hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Most írták le ,hogy biztosan nem azonos fázisban kell bekötni .

Amúgy találtam egy 94 fokosat is.
(#) skero válasza ptesza hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Miért nem azonos fázisba kell kötni? Itt a hangszórók iránya nem engedi ,hogy kioltsák egymást. Szerintem pont ellenfázisban lehet akusztikus rövidzár. Ebben az elrendezésben lehet közös nyomókamrás???
Következő: »»   340 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem