Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 NYÁK-gyártás
Megrajzoltam a saját nyákomat. Sasoljátok meg. Link
A linkre bátran kattinthattok, de a főoldalt (potyo.uw.hu) ne töltsétek be, mert vírust tartalmaz! Moderátor
mspike!
Ígértél az összeszerelt állapotról képeket
Bocsi, bocsi elfeledtem, pontosabban nem volt rá időm.Vasárnap komolyan lekapom és küldöm !! Sajna utólag kiderült kihagytam egy földet, de no para az új nyákon javítva van !!!
Ja, mert kézzel fúrom, és a fúró hegye beleakad a lyukba a fólián, nem kell pontozni.
Világos, én is így szoktam, csak nem kicsinyítem le a furatokat, jobb így ?
Lehet, hogy nem jobb, de én már megszoktam így.
Helloka, na csináltam képeket, nem lettek túl jók, mobil rúlz De sajna éppen nincs más digit lehetőség. Remélem nem látszik nagyon, hogy mennyi mindent elbénáztam, a végleges nyákok csak kicsit hasonlítanak erre, de arról is teszek fel képet amint megjöttek.
még képek.
Nagyon jó, gratula!
És nem mellékesen szép ez a kékes lötstop lakk is Kicsit változatos, nem olyan unalmas zöld...
Köszi, a nyákot a gyártó csinálta ilyen jóra, de a kéket én válaszottam !
[b]Figyelem mindenki aki most talál rá erre a topicra, már csak utánrendelés lesz, ha meglesz rá legalább 5 ember, szóval nyugodtan küldjetek privit, ha kell még valakinek ilyen.[b]
Nagyon jó lett, megkérdezhetem, hol gyártattad le a nyákot?
Privibe küldöm, ha nem gond, nem csinálok itt reklámot.
Az lenne a kérdésem, hohy hohy néz ki egy gerber filé?
Mert elvileg tud az én progim, de akkor csinál egy csomó txt filét amiben gyanitom koordináták vannak. Ez a gerber filé? Vagy netán valaki mutatna nekem gerber és drill filét?
Sajnos ötletem sincs. Pont ezért csináltam Eagle-el a nyákot, mert annak a PCB-jét beveszik...
Szerintem a koordináta-listával teli TXT fájl pont jó
A NYÁK-gyártó cégek az RS274X nevű szabvány szerint készítik el manapság a lemezeket, ez tartalmazza az összes elkészítendő apertúrát (vagyis pontot, vonalat, mindenféle extra pöttyöket, stb). Itt van egy gyönyörűszép leírás a szabvánnyal kapcsolatban (igaz, angol, de teljesen jól, szépen leírva van benne minden lényeges): [link=http://www.artwork.com/gerber/274x/rs274x.htm]http://www.artwork.com/gerber/274x/rs274x.htm[/link]
Pont ez van nekem is a filé első sorában, de akkor a drill filé is a gerber filék között txt formátumban van?
Mert van ott a rengeteg txt között olyan nevű, hogy drill.
Szerintem csomagold be az összes létrehozott fájlt, amit gerberként akarsz kezelni. Aztán a készítőnek megmondod, hogy ebből akarsz készítettni kész panelt. Biztosan meg fogja tudni csinálni. Egyébként én úgy tudom, hogy egy jobb program nem 500 fájlt hoz létre, hanem egyet-kettőt, amiben minden információ benne van.
Megjöttek az ICD2 nyákok ! 2200 HUF lett a vége. + Posta aki postán szeretné. Akik kértek hozzá pic-et vagy ültetve kérték, azok körübelül jövőhéten juthatnak a csomaghoz. Sajnos nem tudom még mennyi lesz a pic, de amint megvettem őket küldöm a végleges árat. Aki szeretne még rendelni, csinálunk pótrendelést, jelezzétek nálam ! Részleteket privibe.
Bocsi mindenkitől, holnap ha emiatt nem is alszom vagy ha belepusztulok is felteszek már egyet végre !!!
Akit érdekel itt van két ICD2
Az egyik itt van: [link=http://users.picbasic.org/projects/ICD/ICD.htm]http://users.picbasic.org/projects/ICD/ICD.htm[/link] A másik filemellékletben!
Itt van kapcsrajzok hada összevágva, + a beültetési rajz, egyszóval szerintem minden szükséges a nyákokhoz !
Na ez már használható!
Thx a haverok és a saját nevemben is. Üdv: gerpetya
Találtam a rajzon 2db diódát D1,D2 jelzéssel.
Ezek komolyan germánium diódák vagy jó oda bármi?
Komolyan GE és aszem ráadásul scdhoottyyy, szóval kapcsolósok. (gyorsak). De ott a típusa BAT85 ha jól emlékszem, (filléres dolog, ha kell viszek neked a suliba kettőt )
Ősszeraktam ezt a fostalicskát és a kövi probléma ált elő. Nem tudom kapcsolatra birni ezt a szart.
A hex filé benne van a pic-ben ezt már több égetővel sikerült kiolvasni és a Configure menüben a select device is be van állítva 16F877-re. Tudja, hogy com 1 és még be van állítva a hw vezérlés is. A fifo-t már probáltam letiltani és engedélyezni is. Semmi. A kanócólás az szerintem jó mert más progi simán tolja a cuccost (változik a fesz a vevő lábán.) csak ez a fos mplab v7.30 nem csinál semmit. A pic tuti, jó mert kipróbáltam egy másik kapcsolásban is... Vajon mi lehet a baj?
Tegyük fel ha az összes ellenállás, tranzisztort illetve diófát rossz helyre netán rossz értéküt raktam volna be (A kvarc és köre + MCLR köre tuti jó ebben az esetben.) akkor is kéne mennie a komunikációnak. Nem?
Szerintem igen mert a többi cucc ilyenkor semmit sem csinál. |
Bejelentkezés
Hirdetés |