Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   26 / 313
(#) Venusfan válasza bbarna hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Nem semmi nem volt csak a két kimenő vezetékre tettem az izzót, és úgy simán ment, csak amperrel nem volt terhelve.
Lehet hogy a monitorban kellene keresnem a hibát?
(#) bbarna válasza Venusfan hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Tegyél fel képet a komplett elektronikáról (táp+inverter+logikai panel) és küldd el légyszíves a képeket privátban is, mert a képhost-ról iszonyat lassan jön le.

OK előkapom a gépet, kitt-katt és küldöm
(#) Venusfan válasza Venusfan hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Az izzót a piros és fekete szárla kötötte a kollegám, a második képen látható hogy hová megy a két szál!
Állítólag egy natúr 60 W-os izzóval tesztelte.

Elméletileg bíztató, hogy nem volt gond, mert akkor nem a logikai panellel van a baj. Az inverteren bejelöltem, hogy én mire gyanakszom(ott szerintem valamilyen külső mechanikai hatás történt). A zöld színű kondit cseréld le és ellenőrizd műszerrel az aktív elemeket.

DSCF50011.JPG

Sajnos nem ott lesz a gond, csak a fény törik meg a képen, itt egy közelebbi tiszta kép az inverter azon részéről.

Kipróbáltam igy szétszedve, bedugtam a monitort, és ahogy bedugom felvillan egy másodpercre a led, de semmi több.

Az lenne a tuti ha ki tudnám próbálni másik táppal, de csak olyan sima trafóm van ami 18v-os és 6A azt nem hiszem hogy szeretné a monitor

DSCF5012.JPG

Küldj légyszíves még egy képet úgy, hogy össze van dugva minden csatlakozó(kivéve a hálózati a konnektorba!) + amit átforrasztottál (ezt a részt elég bejelölnöd az összeállított képen). Válaszolni már csak holnap tudok.

Igy néz ki kompletten, a kékkel jelölt tápnak, a hátoldalán forrasztottam át minden forrasztást.

DSCF5014.JPG

(#) Venusfan válasza Venusfan hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Lemaradt a táp átforrasztott része, csináltam képet arról is.

DSCF5017.JPG

Nem voltam egyértelmű a beszélgetésünk elején, amikor a táp panel átforrasztását írtam, mert a mai monitorokon a táp és inverter rész ugyan azon a panelon van általában.
Ahogy kiveszem, változott is a helyzet azóta, mert be se kapcsol a monitor. Ma már sajnos nem lesz időm, de holnap valamikor elküldöm majd a pontosítást. Addig nézd meg, hogy az inverter nélkül (képen baloldali függőleges panelen középső csati széthúzása), bekapcsol e a monitor és ad e képet (erről háttérvilágítás nélkül csak nagyon közelről nézve tudsz meggyőződni). Ha igen, akkor a két szélső csatlakozóból húzd ki a CCFL csövek csatlakozóit, majd -a hálózatból kihúzott tápvezetékkel- dugd össze újra az invertert és a logikai panelt(középső csati), majd kapcsold be a monitort, hogy mit csinál?

Oké megnézem a dolgokat, ma már én sem babrálom mert abbol monitor killed lesz.
Köszönöm a segitséget, holnapra megirom hogy mi történik ha leszedem a háttérvilágitást.
(#) Venusfan válasza bbarna hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Kipróbáltam amit mondtál, lehuztam a kábeleket az inverterről, de semmivel nem lett jobb sajna.
darabokra szedtem az egészet, csináltam képet az lcd kijelzőre csatolt panelről is,(lásd kép)
Kicsit pontosítok: nem lett rosszabb a monitor, eddig is ezt csinálta hogy megy 10-15 percet, majd leáll, és utána már csak a led felvillan egy pillanatra, majd egy két napig csak ennyit csinál, utána gondol egyet akkor bekapcsol, de 10-15 perc után ismét leáll és megint csak a led villan fel ha bedugom.
kiváncsiságból kipróbálnám a két fénycsövet de nem tudom hány v-al lehet megkínálni.

DSCF5020.JPG

(#) bbarna válasza Venusfan hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Elnézést, de dolgom akadt tegnap,így nem tudtam válaszolni.Pontosítsunk akkor:
a képen A-val jelölt csatlakozó széthúzása után a kijelzőn volt kép(nyilván háttér világítás nélkül) kb.15 percig, utána semmi?

monitor1.JPG

(#) bbalazs_ válasza bbarna hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Ranezesre ez egy regebbi monior, ket db notebook hattervili belebarkacsolva. Igy mindketto tapcsatijat le kellene huzni ahhoz, hogy ne legyen kep (kiveve, ha sorosan vittek a feszt, de nem igy latom).

Ki kellene probalni felvaltva lehuzni a csatijikat, mert elkepzelheto, hogy csak az egyik hibas.
Mindket csati lehuzasa utan is elmegy a kep egy ido mulva? (ertelemszeruen kontrasztos kepet kellene nezni, no screensaver, no power saving features, szembol eros lampaval megvlagitva)

Azert a feszultsegeket is erdemes lenne lemerni.
(#) Venusfan válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Üdv!
Nem volt kép most épp csak felvillan a led ahogy szokott, ahogy széthuztam, akkor is csak led villan, háttérvilágitás nélkül szintén ugyanaz.
(#) bbarna válasza Venusfan hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Amit tudunk:
1., a tápegység(amit vmelyik képen kékkel jelöltél)jó, mert 3 óra után meguntad, hogy nem változik semmi.(60 W izzó)
2., A monitort leválasztott háttérvilágítással sem lehet
15 percnyi működésnél többre bírni és arra is csak 1-2 naponta(ezzel nem tudok mit kezdeni,1-2 óra jelentene valamit, de 1-2 nap!)
A háttérvilágítást(CCFL csövek) szerintem ki tudod próbálni, ha az "A" jelű csatlakozóra polaritás helyesen 12 V egyenfeszt adsz. Vigyázat!, mert feszültség alatt a panelen már 6-800 V fesz lesz a trafóktól a csövekig.
A képen bekereteztem, hogy hol keresném tovább a hibát, ha a csövek jók.

DSCF5004.JPG

(#) Mather válasza Mather hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

már pixelhiba javító programmal is próbálkoztam, de semmi.
(#) Venusfan válasza bbarna hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

kipróbáltam, a ccfl csövek tökéletesen működnek, még a panelen megnézem amit javasoltál, aztán lehet hogy megy a pincébe a lépcső tetejéröl a többi kacat közé
(#) bbalazs_ válasza Venusfan hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Megneznem azert a biztositekot is. Ideiglenesen hidald at egy nagyobbal. Talalkoztam mar ilyennel, hogy a bizti hidegen jo volt, melegen bizonytalankodott.
De a tapra is gyanakodnek. Meg tudod merni a feszultseget?

kiszedtem a kondikat és az egyik picit "átereszt" most megyek az elektronika boltba veszek 4 ujat kicserélem mindet, aztán meglátjuk, ha ugy sem jo akkor kipróbálom a bizti áthidalásával.
Addig is köszönöm hogy foglalkozol a gondommal
Megirom hogy mi lett kondicsere után

Sajnos nem kaptam kondikat, 3 hét mire beszerzik, (ez kicsit nevetségen hangzik)
Kiméregettem kivétel után a kondikat 2000k Ω állásban, és a következőt kaptam: elvileg 330µF 35v értékü a kondi, ezzel szemben 800-900 as átlagot mértem rajta, létezik hogy ettől produkálja a tüneteket a monitor?
3 nál ilyen értéket mértem egynél pedig 420 körülit.

Regi keszuleknel az elkokat kicserelni az almoskonyv szerint jot jelent. Nem biztos, hogy ez a baj, de lehetseges es mindenkeppen segit, ha ezek ujak. Legalabb egy hibaforrast kizartal.
A bizti athidalasat egy masik biztivel gondoltam am!
Harom het alatt kifaragom neked carrarai marvanybol, aztan haton uszva, pokjarasban elviszem Pekingbe.
Talan annyi ido alatt tudnak ket biztositekot is beszerezni... esetleg az ev vege zavar be (leltarozas).

A kondiknal annyira nem lenyeges a pontos kapacitas, kicsit nagyobb lehet, de lowESR-es legyen, az a kapcsitapoknak fontos. A feszultseg is lehet nagyobb, kisebb nem.

35 v 470uf os van 1000 db biztos, nem voltam biztos benne hogy bele tegyem e vagy nem, talán egy próbát megér..
Sajna leltár van a boltban, neten találtam de 25 ft, ezzel nincs is gond, de 1200 ft a postak.

Az tokeletes lenne, de az arabol itelve ez nem low ESR.

Ilyenem van bontott, amivel ki tudnám probálni, 470 uf 35v

er_rz.jpg

Ideiglenesen talan jo, de ez sem LESR szerintem, igy becsapos lehet.
(#) krissz555 hozzászólása Jan 3, 2011 /

Üdv! van egy lg 19" wide monitorom a következő hibajalenséggel:
15 perc üzem után a háttérvilágítás kikapcsol. Tápra gyanakodom. Valakinek valami ötlete, hogy hol kezdjem a probléma megoldását?
Előre is köszi!
(#) bbalazs_ válasza krissz555 hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

A lekapcsolasi ido mindig e korul van, mindegy, hogy a cucc hideg vagy meleg?

Szedd szet, kezdd el huteni egy ventilatorral a tapot. Akkor tovabb birja?

Es ha a nagyfesz tapot hutod (transzvertert)?

De elegge egyszeruen nezheted a hiba okat: a nagyfesztap bemeneten, ahol siman egyenfeszek vannak (fold, tap, enegedelyezes, fenyero), az engedelyezo lab a kikapcsolaskor jol all-e?
Ha igen, akkor a nagyfesztap resze hibas, ha nem, akkor a vezerles.
(#) lakatosturbo hozzászólása Jan 4, 2011 /

Sziasztok van egy Videoseven monitorom 19"-os.
Szerintem már van vagy 3 éves a monitor.
kb 4-5 napja csinálja ezt, hogy bekapcsolom a monitor és még be nem melegszik vagy mit tudom én ehhez kell neki vagy 10 perc addig olyan mintha a szabad szemmel látnaám a frissítési frekvenciát vagy ahhoz hasonlót de nagyon zavaró és ahogy telnek a percek ez úgy szűnik meg folyamatosan.
Kipróbáltam másik VGA-val másik géppel de nem vátozottt szal tuti a monitor a hunyó a dologban.
Erre tud nekem valaki valami választ adni mi lehet a probléma?
(#) kadarist válasza lakatosturbo hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Szia!
A púpos elkók cseréjét kellene megcsinálni. Utána jó lesz.
Következő: »»   26 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem