Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   64 / 1387
(#) raron válasza Fery hozzászólására (») Máj 18, 2007 /

Azt majd valahogy megoldom. Nálunk is lesz lombtalanítás.
(#) fureszk hozzászólása Máj 19, 2007 / 4

ezt a mesterfogást most olvastam(vasalós technika):
"Egyre kell figyelni, nagyon finom csiszolopapirral fel kell erdesiteni a friss nyak feluletet, mert kulonben nem tapad ra at a festek"
(#) szabi83 válasza Prinner hozzászólására (») Máj 19, 2007 /

Idézet:
„Ma kipróbáltam a fotózást kisebb nyákokkal, de a levilágitási idő 1órát{!!!} vett igénybe”

sok lakk ment rá, esetleg a szárítás kevés...
v. mind kettő

napon 2-3 perc a "gyári p20-as nyák", nem 20-30 perc!

üdv
(#) maTaKee hozzászólása Máj 19, 2007 /

a gyárilag (tehát nem otthon lefújt) fényérzékeny NYÁK -ot lehet darabolni?? vagy ha darabolom akkor tönkre megy a felület és dobhatom ki?
(#) tbence3 válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 19, 2007 /

Szerintem lehet. Csak vigyázz hogy ne jöjjön le róla a fólia. Ollóval vagy fűrész lappal vágod?
(#) fureszk válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 19, 2007 /

lombfűrésszel, vasfűrészlappal, vágókoronggal gond nélkül lehet.
(#) maTaKee válasza fureszk hozzászólására (») Máj 19, 2007 /

én lemezvágó ollót használok! azzal nem jó?
(#) tbence3 válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 19, 2007 /

De! Én jobban szeretem azt. Szebbe lesz. Mivel nem úgy használod mindt egy fűrész ezért nem kell arra különösebben figyelned, hogy fel ne kapja a fóliát.
(#) frank tibor válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 19, 2007 /

Hello
Szabi83 ha nem száraz a lakk a megvilágítási ibő nagymértékben megnő, ettöl lehet rossz! Ha nagyon vastagon fújod akkor sem kell 20 percnél több világítási idő. Menyi ideig szárítottad? Hány fokon?
(#) bbatka válasza Prinner hozzászólására (») Máj 20, 2007 /

Én nem tudom igazolni hogy a szárítási idő sokat jelentene a P20 lakknál. Korábban 2órát hagytam szabad levegőn száradni a lakkot. Most 10perc szabadlevegő 30perc hajszárító technikát használok. Még korábban a dobozon lévő 24órás szabadlevegős szárítás használtam, de úgy vettem észre hogy a teljesen kiszáradt lakk hajlamosabb a sérülésre és ezért csökkentettem le a szárítási időt.
A fotozási idő jelenleg nálam 35perc Tungsram HMW 160W izzóval. Ez azért ilyen sok mert egyszerű A4 -es másolópapírra készítem a nyákfóliát és olajjal teszem áttetszővé és egy sima 2mm vastag üveglappal szorítom le. A papír és az üveglap az UV sugárzás legnagyobb részét kiszűri sajnos. Ha lesz lehetőségem a áttérek a plexi lapra illetve a lézerfólia használatára.
(#) Fery válasza sunad hozzászólására (») Máj 20, 2007 /

Na itt is egy vasalt nyák. Nem lett olyan szép de használható. Jó erősen VIM-mel lepucolva 3 perc vasalás,
10 perc áztatás, Sósav-H.peroxiddal maratva.

Nyák 1.jpg

(#) szabi83 válasza Fery hozzászólására (») Máj 20, 2007 /

egész jó lett

amugy, milyen panel ez(mi lesz benne)?

üdv
(#) raron válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 20, 2007 /

Alkatrészek
(#) imbra hozzászólása Máj 20, 2007 /

Üdv!
Megszabadulnék az UV-C készülékemtől ha valakit érdekelne. Van egy német Positiv 20-as spraym, kétszer fújtam kis panelra, szinte tele van. Rátértem a vasalós technikára, nekem egyszerűbb.... :merges2:

PIC_0145.JPG

(#) Fery válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 20, 2007 /

Ennek a cuccnak az előfoka
A vége valószinüleg ST 151 lesz
(#) Moderátor hozzászólása imbra hozzászólására (») Máj 20, 2007

Ezt inkább az Apróhirdetések-ben kellett volna meghirdetni...
(#) sunad válasza Fery hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Nagyon jó lett Gratula.
(#) Fery válasza sunad hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Köszi de szerintem nem az igazi, ennél szebbeket szoktam vasalni. Nagyon cakkozottak a vonalak a felső részen, és nekem ez nem tettszik annyira.
(#) Peti_85 hozzászólása Máj 24, 2007 /

Sziasztok!!!

Itt van egy vasalt NYÁK... sok kísérletezés volt előtte...
A vasalót maxra tekertem, rátettem egy papírlapon kersztül a nyákra, és eleinte csak úgy hagytam, egy picit, aztán erősen nyomva ide oda forgattam, dörzsöltem, stb kb. 2-3 percig, aztán amit eddig nem így csináltam, egyből a víz alá nyomtam, (még sercegett a forróságtól, a nyák is kicsit megvetemedett) és elkezdtem ledörzsölgetni, aztán a végén, egy finomabb sörtéjű körömkefével megsimogattam... És kész is!
Van egykét hibás rész rajta, azt kijavítottam, lehet is látni... Sajnos nem lett a legjobb...
Jaah és sima A4-es lapra nyomtattam!

Hali
Peti

nyák.JPG

(#) Norberto válasza Peti_85 hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

Azért lett olyan, amilyen, mert sima A4-esre nyomtattál, ami a vasalás megkezdéséig már elkezdte beszívni a festékanyagot...
(#) Peti_85 válasza Norberto hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

Naaa jah!
Más papír nem volt! Műnyomót, meg aközelbe nem tudok kapni...
De majd valhogy szerzek!
(#) Braf válasza Peti_85 hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

"egyből a víz alá nyomtam, (még sercegett a forróságtól, a nyák is kicsit megvetemedett)"
ilyet legközelebb ne csinálj hanem hagyd pár percig lehűlni mert a festék még meg van olvadva ilyenkor a melegtől és nem ragad rendesen át a nyáklapra és almámar a maratószer (ott is lemarja ahol nem kéne neki)
amugy elfelejtetted tükrözni
de ahoz képest hogy sima A4 es papírral csináltad ... le a kalappal
(#) Peti_85 válasza Braf hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

hogy érted, hogy nem tükröztem???
Egyébként én sem akartam belenyomni forrón a vízbe, csak már ideges voltam, és nem bírtam várni...
(#) Fery válasza Peti_85 hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

Úgy érti,hogy amit látsz az nem a fóliaoldal hanem az alkatrész oldal a PETI feliat is forditva van.
Vigyázz mikor beülteted mert megfordult az alkatrészek lábkiosztása.
(#) Braf válasza Fery hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

"Vigyázz mikor beülteted mert megfordult az alkatrészek lábkiosztása." ez nem teljesen igaz pl IC-k, jelfogók stb esetében mert azt ha megfordítod akkor meg a másik irányból lessz fordítva
pl :
IC lábai 1,2,3,4,5,6

alap elhelyezkedés
1,2,3
||||||
6,5,4
a nyáklapodra igy kellene beultetni (ha lenne rajta ic)
most :
3,2,1
||||||
4,5,6

ha megfordítod :
4,5,6
||||||
3,2,1
azaz nem jó!
maximum ha nem az alkatrészoldalra hanem a forrasztási oldalra ülteted be akkor lessz jó
(#) Fery válasza Braf hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

Azt hogy megfordult úgy értettem hogy az IC-ket a másik oldalra kell tenni.
Mert egy 8 lábu IC-nél az egyes helyére a négyes láb kerül.
Pont IC-k esetében igaz mert egy ellenállásnál, kondinál nem gond.
(#) Peti_85 válasza Fery hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

Jaaaaaaah!!!
Nem nem! Nincs fordítva a nyák, :yes: csak én így szoktam ráírni, így ha megfodtítom és az alkatrészeket nézegetem, akkor ott látom a nevem és akkor örülök hogy én csináltam! Mert hát hátulról úgysem nézegetem a nyákot!
De azért köszi hogy figyeltek!!!

De azóta sajnos az "i" betű már teljesen leesett, levált a nyákról... Sajnos! Úgyhogy mostmár csak "Pet"
(#) Sztyopa hozzászólása Máj 27, 2007 /

Üdv mindenkinek!

A vasalós technikát egy kicsit másképp csinálom akit érdekel elolvassa. Műnyomóval dolgozom és miután rávasaltam a nyákra annyiban térek el a szokásos áztatgatástól hogy sósavval maratom le a műnyomót. A sósav szétszedi az egészet és könnyedén le lehet finoman újjal kotorni a papírt a felületről, majd a maradék vékony fehér réteget ami a műnyomóból maradt erős langyos vízsugárral lemosatom és így biztosan nem fenyeget az a veszély hogy megsérül a festék. Aztán maratok. A mellékletben a vonalak 0,5 mm vastagok de készítettem már így 0,3 mm vastag vonalú nyákot is

vasalt.JPG

(#) Thomas10100 válasza Sztyopa hozzászólására (») Máj 27, 2007 /

Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogyan lehet beültetési rajzolatot felvinni a panelre? Az alkatrész oldalra!
(#) maTaKee válasza Thomas10100 hozzászólására (») Máj 27, 2007 /

ugyanúgy vasalással
Következő: »»   64 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem