Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Azt majd valahogy megoldom. Nálunk is lesz lombtalanítás.
ezt a mesterfogást most olvastam(vasalós technika):
"Egyre kell figyelni, nagyon finom csiszolopapirral fel kell erdesiteni a friss nyak feluletet, mert kulonben nem tapad ra at a festek" Idézet: „Ma kipróbáltam a fotózást kisebb nyákokkal, de a levilágitási idő 1órát{!!!} vett igénybe” sok lakk ment rá, esetleg a szárítás kevés... v. mind kettő napon 2-3 perc a "gyári p20-as nyák", nem 20-30 perc! üdv
a gyárilag (tehát nem otthon lefújt) fényérzékeny NYÁK -ot lehet darabolni?? vagy ha darabolom akkor tönkre megy a felület és dobhatom ki?
Szerintem lehet. Csak vigyázz hogy ne jöjjön le róla a fólia. Ollóval vagy fűrész lappal vágod?
lombfűrésszel, vasfűrészlappal, vágókoronggal gond nélkül lehet.
én lemezvágó ollót használok! azzal nem jó?
De! Én jobban szeretem azt. Szebbe lesz. Mivel nem úgy használod mindt egy fűrész ezért nem kell arra különösebben figyelned, hogy fel ne kapja a fóliát.
Hello
Szabi83 ha nem száraz a lakk a megvilágítási ibő nagymértékben megnő, ettöl lehet rossz! Ha nagyon vastagon fújod akkor sem kell 20 percnél több világítási idő. Menyi ideig szárítottad? Hány fokon?
Én nem tudom igazolni hogy a szárítási idő sokat jelentene a P20 lakknál. Korábban 2órát hagytam szabad levegőn száradni a lakkot. Most 10perc szabadlevegő 30perc hajszárító technikát használok. Még korábban a dobozon lévő 24órás szabadlevegős szárítás használtam, de úgy vettem észre hogy a teljesen kiszáradt lakk hajlamosabb a sérülésre és ezért csökkentettem le a szárítási időt.
A fotozási idő jelenleg nálam 35perc Tungsram HMW 160W izzóval. Ez azért ilyen sok mert egyszerű A4 -es másolópapírra készítem a nyákfóliát és olajjal teszem áttetszővé és egy sima 2mm vastag üveglappal szorítom le. A papír és az üveglap az UV sugárzás legnagyobb részét kiszűri sajnos. Ha lesz lehetőségem a áttérek a plexi lapra illetve a lézerfólia használatára.
Na itt is egy vasalt nyák. Nem lett olyan szép de használható. Jó erősen VIM-mel lepucolva 3 perc vasalás,
10 perc áztatás, Sósav-H.peroxiddal maratva.
egész jó lett
amugy, milyen panel ez(mi lesz benne)? üdv
Üdv!
Megszabadulnék az UV-C készülékemtől ha valakit érdekelne. Van egy német Positiv 20-as spraym, kétszer fújtam kis panelra, szinte tele van. Rátértem a vasalós technikára, nekem egyszerűbb.... :merges2:
Ennek a cuccnak az előfoka
A vége valószinüleg ST 151 lesz
Ezt inkább az Apróhirdetések-ben kellett volna meghirdetni...
Köszi de szerintem nem az igazi, ennél szebbeket szoktam vasalni. Nagyon cakkozottak a vonalak a felső részen, és nekem ez nem tettszik annyira.
Sziasztok!!!
Itt van egy vasalt NYÁK... sok kísérletezés volt előtte... A vasalót maxra tekertem, rátettem egy papírlapon kersztül a nyákra, és eleinte csak úgy hagytam, egy picit, aztán erősen nyomva ide oda forgattam, dörzsöltem, stb kb. 2-3 percig, aztán amit eddig nem így csináltam, egyből a víz alá nyomtam, (még sercegett a forróságtól, a nyák is kicsit megvetemedett) és elkezdtem ledörzsölgetni, aztán a végén, egy finomabb sörtéjű körömkefével megsimogattam... És kész is! Van egykét hibás rész rajta, azt kijavítottam, lehet is látni... Sajnos nem lett a legjobb... Jaah és sima A4-es lapra nyomtattam! Hali Peti
Azért lett olyan, amilyen, mert sima A4-esre nyomtattál, ami a vasalás megkezdéséig már elkezdte beszívni a festékanyagot...
Naaa jah!
Más papír nem volt! Műnyomót, meg aközelbe nem tudok kapni... De majd valhogy szerzek!
"egyből a víz alá nyomtam, (még sercegett a forróságtól, a nyák is kicsit megvetemedett)"
ilyet legközelebb ne csinálj hanem hagyd pár percig lehűlni mert a festék még meg van olvadva ilyenkor a melegtől és nem ragad rendesen át a nyáklapra és almámar a maratószer (ott is lemarja ahol nem kéne neki) amugy elfelejtetted tükrözni de ahoz képest hogy sima A4 es papírral csináltad ... le a kalappal
hogy érted, hogy nem tükröztem???
Egyébként én sem akartam belenyomni forrón a vízbe, csak már ideges voltam, és nem bírtam várni...
Úgy érti,hogy amit látsz az nem a fóliaoldal hanem az alkatrész oldal a PETI feliat is forditva van.
Vigyázz mikor beülteted mert megfordult az alkatrészek lábkiosztása.
"Vigyázz mikor beülteted mert megfordult az alkatrészek lábkiosztása." ez nem teljesen igaz pl IC-k, jelfogók stb esetében mert azt ha megfordítod akkor meg a másik irányból lessz fordítva
pl : IC lábai 1,2,3,4,5,6 alap elhelyezkedés 1,2,3 |||||| 6,5,4 a nyáklapodra igy kellene beultetni (ha lenne rajta ic) most : 3,2,1 |||||| 4,5,6 ha megfordítod : 4,5,6 |||||| 3,2,1 azaz nem jó! maximum ha nem az alkatrészoldalra hanem a forrasztási oldalra ülteted be akkor lessz jó
Azt hogy megfordult úgy értettem hogy az IC-ket a másik oldalra kell tenni.
Mert egy 8 lábu IC-nél az egyes helyére a négyes láb kerül. Pont IC-k esetében igaz mert egy ellenállásnál, kondinál nem gond.
Jaaaaaaah!!!
Nem nem! Nincs fordítva a nyák, :yes: csak én így szoktam ráírni, így ha megfodtítom és az alkatrészeket nézegetem, akkor ott látom a nevem és akkor örülök hogy én csináltam! Mert hát hátulról úgysem nézegetem a nyákot! De azért köszi hogy figyeltek!!! De azóta sajnos az "i" betű már teljesen leesett, levált a nyákról... Sajnos! Úgyhogy mostmár csak "Pet"
Üdv mindenkinek!
A vasalós technikát egy kicsit másképp csinálom akit érdekel elolvassa. Műnyomóval dolgozom és miután rávasaltam a nyákra annyiban térek el a szokásos áztatgatástól hogy sósavval maratom le a műnyomót. A sósav szétszedi az egészet és könnyedén le lehet finoman újjal kotorni a papírt a felületről, majd a maradék vékony fehér réteget ami a műnyomóból maradt erős langyos vízsugárral lemosatom és így biztosan nem fenyeget az a veszély hogy megsérül a festék. Aztán maratok. A mellékletben a vonalak 0,5 mm vastagok de készítettem már így 0,3 mm vastag vonalú nyákot is
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogyan lehet beültetési rajzolatot felvinni a panelre? Az alkatrész oldalra!
ugyanúgy vasalással
|
Bejelentkezés
Hirdetés |