Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   685 / 2517
(#) Doncso válasza agressiv hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Ez egy gyári készülék, így normális , hogy van benne bizti, ez az egyik dolog, a másik, köztudod dolog, hogy a bizti, mindig az előtte lévő áramkört védi, mintsem az utolsót, azaz, a végfokod leégését nem a bizti fogja megmenteni, hanem ha leég a végfokoz, akkor abban egít, hogy ne égessed le a trafódat is a graetz pufferrel együtt.
(#) bakos13gab válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Hát most egy kicsit fasírtban vagyunk, de igyekszem javítani a kapcsolatot...
(#) szabónagymester hozzászólása Jan 1, 2011 /

Valaki (jó) pár oldallal ezelőtt írta, hogy milyen érték alatt/felett milyen felépítésű -elkó, kerámia, fólia- kondit érdemes használni. Ha az illető ki ezt írta, ismét leírná, akár pü-ben is, vagy csak belinkelné a hsz-t, megköszönném neki, mert hiába bogarásztam, nem találtam meg, és fontos lenne!
Előre is köszönet annak aki segít ez ügyben!
(#) agressiv válasza Doncso hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

De ha a végfok + oldala megy tönkre akkor megmentheti a - oldalt, viszont, ha már a DC-n van a biztosíték akkor könnyen tönkreteheti, ha az épen maradt oldalon nem szünik meg a feszültség mert ott túláram nem feltétlenül van.
(#) Doncso válasza agressiv hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Akkor a világ összes gyártója rosszul csinálja. Egyébként épp arról beszéltem, hogy nem kapott tápot az egyik oldala, tehát - t kapott csak + t nem, a bizti miatt, de kijavítva el is indult, ahogy kell, semmi baja nem lett. Mondjuk az is lehet, hogy csak mákom volt.
(#) bihari laci hozzászólása Jan 2, 2011 /

SZiasztok egy véleményt szeretnék ,kérni az Audio Crest Performance cpx 2600 milyen ,erösitö meg éri meg venni jo cuc köszi.
(#) CIROKL válasza bihari laci hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Az attól függ mire szeretnéd használni azt a H-osztályú véget ?
(#) bihari laci válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Szia terem hangositásra megfelelö 4ohm on az egyik ismerösömnek kellene.
(#) bihari laci válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

hogy érted H osztályu.köszi az infot.
(#) CIROKL válasza bihari laci hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

(#) doomkiller válasza kadarist hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Hali! A linkelt hűtőbordák közül melyik lenne jó a darlingtonoshoz?
Bővebben: Link Bővebben: Link
(#) kadarist válasza doomkiller hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Erre azért könnyebb szerelni és ha jól látom, nagyobb a felülete is. Egy oldalnak elég lenne.

Van itthon még egy de azon a VF3 csücsül. olvasgattam, hogy a VF3nak azért nem kell brutálisan nagy borda. Gondolom ez elbírná a sztereó VF3mat. A mellékelt meg a sztereó darlingtont.

borda.jpg

Ez se rossz, de a hűtőbordáknál alapkövetelmény, hogy a bordák függőlegesen álljanak a jó légáramlás miatt.

Még azért ellátogatok a helyi MÉH-telepre hátha olcsóbban találok nagyobb bordát. Tápnak 2x26V 80VA trafó + dupla schottky dióda (pc tápból bontott) + 2x6800µF elég 8 ohmra sztereóhoz?

A Schottky-dióda nem lesz kis feszültségű ehhez? Ehhet nem szimmetrikus táp kell, tehát a 2x26V ennél nem követelmény. A 100W-os változat 80V egyenfeszültséget igényel, 2,25A-es áramfelvétel mellett, teljes kivezérlésnél, tehát a 80W-os trafó nagyon kevés lesz. A 10.2-es táblázat megadja az erősítők műszaki jellemzőit és igényét.
(#) agressiv válasza Doncso hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Valóban sokan raknak DC-re biztosítékot, de láttam már nem egyszer ellenpéldát, kinek hogy szinpatikus.
Azért írtam ezt, mert volt már nálam olyan végfok ami nem halt volna meg, ha nem lenntt volna rossz helyen a biztosíték.

Én a 25W/4 ohm csinálom. Csak 8 ohmra szeretném használni. A tápja meg a melléklet szerint nézne ki. A dióda benne pedig ez. Plusz még 100nF a nagy kondik mellé.

tap.png

Megcsináltam a nyákot, kicsit kesze-kusza még átnéznéd hogy jó e? A 330pF kondi ami a bázisokon van, azt közvetlen a tranzisztoron forrasztanám rá, az probléma lenne?
(#) djgombi válasza doomkiller hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Kicsit rendezni kellene ezt a nyákot még!

Úgy jó lesz a táp, de felesleges gyors diódát használni. De ha csak az van kéznél, akkor jó az is. Ezt a LAY fájlt nem tudom megnyitni. Én kézzel terveztem meg a nyákot, mert gyakorlatilag csak ezt az egyszerű kapcsolási rajzot kellett átmásolni a nyáklapra.
(#) djgombi válasza kadarist hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Így néz ki!
(#) kadarist válasza djgombi hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Kissé sok a törés benne, de a koncepció nem rossz.

Itt egy módosított változat.

Így már jobb. Alul a GND lehetne egy egységes mező, ami a nyáklap széléig tart. sőt a GND-t érdemes lenne körbe vinni a nyák szélén és így nem kell hosszú GND-hozzávezetéseket vinni a felső elkóhoz. Egy hiba: a kimenetet a bemenettel ellentétes oldalra tedd, mert így nagyon gerjedékeny lesz az áramkör.
(#) fkenny hozzászólása Jan 2, 2011 /

Sziasztok!
Tudtok valami 1-2W-os erősítő kapcsolást, ami 5-9V-ról működik és olcsó elkészíteni!
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) skero válasza fkenny hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Arany középút 1,5W csak hát ez smd. Régebbi alcatel telókban is ilyenek vannak.Bővebben: Link Az adatlapot letöltve ott van a kapcsolási rajz a pdf -ben.
(#) martin96 válasza fkenny hozzászólására (») Jan 2, 2011 / 2

Tea2025b.Kevés alkatrész kell hozzá és olcsó.

Itt van a módosítás. Bal oldalt felül maradt egy ki hely, oda nem lenne érdemes bebiggyeszteni még pluszba egy ELKÓ-t vagy fóliakondit?
(#) riplid hozzászólása Jan 2, 2011 /

Sziasztok. Nagyon amatőr vagyok még az elektronikában.
A lényeg az, hogy kerestem megoldást egy ta8215l IC-s erősítőre. Énis autórádióban találtam (ahogy ezt már előttem valaki leírta, csak nekem az ő kérdésére adott válasz nem segített) . Tudna valaki ajánlani egy kapcsolási rajzot, hogy hogy lehetne ezeket ac IC-ket beültetni, és, hogy miket kell módosítani, hogy működjön asztalon.
Előre is köszönöm.
Következő: »»   685 / 2517
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem