Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   406 / 1273
(#) ventura válasza nagyimre10 hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Mármint az ellenállás ic felőli lábát forrasszam ki és testeljem le egy pillanatra? Az 1,6V nem kevés a bemeneten? Mert elvileg 2V-nak kellene lennie.
(#) Kovács Pista hozzászólása Jan 2, 2011 /

Sziasztok,Pityu vagyok,új tag.Van egy teve tévém,meg egy univerzális távirányítóm,de nem tudom a kódot.Semmit nem csinál.Ki idegel.Segítség kellene.,ha tudtok.Sziasztok.Pityu voltam.
(#) nagyimre10 válasza ventura hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Mint ahogy irtad,ic felől kiforrasztod majd egyesével külön,külön testre zárod egy pillanatig.Az 1,6v lehet az ic hibájából is.
(#) kadarist válasza Kovács Pista hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Szia!
Mi a Teve tévé és a távirányító típusa?
(#) Kovács Pista válasza kadarist hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

URC7BCDTRC55 a távirányítóé.A tvé csak annyi van rá írva hogyTVP
(#) kadarist válasza Kovács Pista hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Ezt az URC7BCDTRC55-öt nézd meg még egyszer, mert ilyen nincs.
(#) BarnaPili válasza duplaNN hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Szia4
Átvezet a kezelőpanelen a hangerő szabályzó mikrokapcsolója.Cseréld ki mind a 4-et,továbbá tisztítsd le a kapcsolók lába körül a panelt.
István
(#) BarnaPili válasza granpa hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

A Thomsonnál a gyári távnak ki kellene tisztítani a panelt,illetve a gumilapot,ha ez sem segít ,akkor venni egy másik gyári távot.A taníthatók nem az egészséges megoldás.Olyanok mint az avas szalonna mindenre jók de semmire se valók...
Az infracolor 2000ről jó lenne még egy kis infó.
István
Ui: Boldog új évet kívánok minden kedves fórumtársamnak.
(#) csucsudj hozzászólása Jan 2, 2011 /

az én kérdésemre nem tud senki sem segíteni?
(#) BarnaPili válasza csucsudj hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Azok az ún. mérőcsíkok.Ezzel lövi be magát a TV.Gyakorlatilag megméri a három ágyú sugáráramát.Nem eléggé egyértelmű,hogy te ezt hibának érzed,illetve mikorra tűnnek el.Rendes képnél látszanak,vagy csak fekete háttérnél?
István
(#) csucsudj válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

rendesen amikor bekapcsolom képnél és szépen végig mennek mint valami töltés jelző csík és eltünnek,de eddig még nem volt ilyen és uj tv! köszi hogy írtál!
(#) kadarist válasza csucsudj hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Szia!
Feature-box teszt hiba. Szervízt ajánlok, ha zavaró.
(#) forgonati válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Szia. Jó hogy szóbakerült, ezek a csikok az én 82-es CRT-men is látszanak. Épp a minap figyeltem is hogy mik azok. Csak akkor észrevehetőek ha fekete a kép és akkor is csak ha közelről nézem. Ezek ilyen halvány csikok, és kb. 2cm-re vannak egymástól. Ja és picit ferdén futnak. Akkor ez nem hiba?
(#) ventura válasza nagyimre10 hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Kipróbáltam amit javasoltál, mindegyik szín egyformán világított. Viszont amikor a kék szín előtti ellenállást kötöttem le teljesen nem volt kép, de amikor földre zártam akkor kék lett. A másik két színnél kék volt a kép amikor kikötöttem az ellenállásokat, de amikor földre zártam akkor piros illetve zöld volt. Akkor próbáljak meg egy ic cserét?
(#) granpa válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Szia! Nekem az Uráltól keletre,japán vagy kis tigris, secko-jednó! Majd jól megtekergetem a potiját, de az még odébb lesz (tavasz).
Üdv: Kálmán
(#) granpa válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Helló István!
Majd szétszedem nagy ráértemben (amíg ilyen s... idő van), és referálok. Az Infracolor 2000; 200km-re van jelenleg.Majd tavasszal haza megyek, és beüzemelem, mit produkál?
Köszi:Kálmán
(#) csucsudj válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

köszi a választ! de amúgy nem okozhat hibát? mert nagyon jó samsung tv és féltem.
(#) kadarist válasza csucsudj hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Ez maga a "hiba". Reméljük nem lesz folytatása.
(#) kadarist válasza forgonati hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Valami ilyesmit látsz? Visszafutási csíkok
Mert a mérőjelek ezek lennének, bár jó beállítás mellett ezek sem látszódnak.
(#) bihari laci hozzászólása Jan 3, 2011 /

SZiasztok mit lehet tenni, ha fut a tv-11ak 37 sassi ,ha sok a fdehér alap benne pl reklám van, scart mufárol beltérivel.
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Szia!
Kapcsold át RGB-re a videojel típusát a beltéri menüjében és nézd meg, hogy megszűnik-e a hiba.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Ok ,köszi megnézem majd irok.
(#) forgonati válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Szia. Azt hiszem én a visszafutási csikokat látom. Ugyanilyenek, kb. 2 centinként, és kissé ferdén. Pont mint az általad linkelt első képen. Csak nem annyira erősen látni mint ezen a képen, csak nagyon halványan, ha 2m-ről nézem a tv-t észre se lehet venni, csak ha közvetlen közelről nézem. És nálam kék szinű sik nincs, csak halvány szürke. Ez valami komolyabb probléma előjele? Hogy lehetne orvosolni?
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Először is Boldog új esztendőt kívánok!
Másodszor pedig valamit kezdenem kellene a tv-mmel. (nem mintha hiányozna a valóvilág...)

Szerintem a kapcsrajzon azért nem látszik, hogy honnan ered a +D mert ők sem tudják...
Arra a következtetésre jutottam - mivel egyszer már bekapcsolt azóta - , nem gondolom, hogy a táp lenne a ludas. Szerintem csak valami lehúzza a tápot. Szóval végigellenőrizném a helyeket ahova a +D eljut, persze valószínűség szerint. Mi a véleményed(tek)?
Elsőnek mindjárt itt van egy modul, east-west névvel, amin egy ic-van (típusa nem rémlik, de már rákerestem korábban és a képgeometriáért felelős, sarkok pl...) szóval ezt hogy ellenőrizhetném, le? Vegyem ki és kapcsoljam be úgy? Vagy mi tévő legyek?
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Neked is BÚÉK!
Inkább ne vedd ki, mert abból nagyobb baj származhat. Egy IC nem szokott olyat csinálni, hogy néha jó, néha meg zárlatos. Valamilyen níákhiba vagy ilyesféle alattomos probléma szokott lenni.
(#) nagyimre10 válasza ventura hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Az ic csere megoldja a hibat.Sok sikert.
(#) kadarist válasza forgonati hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Nézd meg, hogy a G2 (Screen) poti állítására változik-e a helyzet.
(#) ventura válasza nagyimre10 hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Akkor megrendelem. Nagyon köszönöm a segítségedet!
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Hát az a néha, az leginkább egy volt, és akkor is hallottam a hangján, hogy "épphogycsak" megy...
Nyákhibát hogy keressem? Nézzem át nagyítóval repedések után kutatva, vagy minden egyes vezetősávot "sípoljak ki"?
(#) tornadoplus válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Szia!
Kicseréltem a táptranzisztort BUT11AF, a 2,2 ohmos 2W-os ellenállást. Bekapcsoltam, nem történt semmi, Igaz most nem égett le semmi. Most mit tegyek?
Köszi: Péter
Következő: »»   406 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem