Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Az a baj, hogy többször hallottam már olyat, hogy a beépített védelem ellenére is leégett a tda erősítő.
Sziasztok!
A tanácsotokat illetve a segitségeteket szeretném kérni a következőben: Van egy JBL GT152 15" os mélynyomóm egy 58 literes reflex ládában és szobában szeretném házimozihoz mélyládának használni.Mit javasoltok,megfelelő lenne erre a célra esetleg egy kb 150W os 1Ohm stabil autó erősitő amivel lehet alsó felső frekit vágni,200W-os toroid trafóról használva,vagy inkább épiteni neki egy erősitőt vagy venni egyet? Köszi a segitségeteket előre is! Üdv.Ko.
Működőkepés az első erősítőm
![]() ![]() ![]()
Örülünk neki, de pontosan melyik is az? Egy link, vagy kép róla?
Csak mert ha már betetted, akkor a "válasz" gombbal kellett volna utalnod rá.
Üdv.Találtam idehaza STK0029 végeket.Bontottak de jók.
Ismeri valaki, érdemes működésre bírni őket?
Ha pénzt kérnek érte akkor nem érdemes foglalkozni ilyesmikkel.
A padláson találtam, már vagy 10 éve bontottam,ha jól emlékszem egy autós Blaupunkt erősítőből aminek le volt égve a kapcsitápja.Pénzbe szinte nem kerülne van hozzá mindenem csakhogy érdemes-e?
Egyből ismerős lett.Egy régi könyvemet fellapozva találtam is egy másik kapcsolást lényegében bc tranyókkal. A leírásban csupa jót mondanak erről az ic sorozatról.
Jujj köszi,király vagy
![]() A könyv címét még elárulod hátha le tudom valahonnét vadászni?
Sziasztok!
Sony STK-s erősítő mitől csinálhat olyat, hogy a védelem kb negyed hangerőnél lekapcsolgat? Lehet az ic döglődik? STK4162II
Nagyon szívesen. Sipos Gyula a könyv szerzője ,címe : Rádiókészülékek és hangerősítők építése. Egy oldalnyi szó esik ezekről az ic-k ről. Ha érdekel holnap lefotózom a leírást is ,de most mennem kell.
Ezer köszönet.Azt hiszem megvan ez nekem a digitális archívumomban...valahol.
Tudom lesz aki leszólja mert túl egyszerű meg stb. ,de akkor is ez az első működő amit csináltam.
![]()
Sziasztok!
Szükségem lenne egy fejhallgató erősítőre + EQ-ra. Mindkettőről találtam rajzot az oldalon erősítő: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/heed_audio_canamp_fejhal...o.html eq: http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Audio/3band.htm Sajnos a audiótémában nem vagyok jártas, így kérdezem a fórumtársakat, hogy milyen módon lehetne összeépíteni a két kapcsolást? Tehát egy Hangszínszabályozós- fejhallgatóerősítőt szeretnék végeredményként Köszönöm előre is a válaszokat!
Sziasztok!
Szükségem lenne egy fejhallgató erősítőre + EQ-ra. Mindkettőről találtam rajzot az oldalon erősítő: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/heed_audio_canamp_fejhal...o.html eq: http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Audio/3band.htm Sajnos a audiótémában nem vagyok jártas, így kérdezem a fórumtársakat, hogy milyen módon lehetne összeépíteni a két kapcsolást? Tehát egy Hangszínszabályozós- fejhallgatóerősítőt szeretnék végeredményként Köszönöm előre is a válaszokat!
Ez nem EQ, ne keverd.
evildodo: Az EQ-ról csak lebeszélni tudlak, többet árt, mint használ.
Jó persze. Csak gondoltam egy fűl hallgatotthoz ilyen is elég lenne, de akkor nem szlok
![]()
Miért? Van esetleg egy jobb kapcsolásod, amit ajánlasz?
Köszönöm a válaszod!
Azért mert ha bele kell nyúlni eq-val a hangképbe, ott más gond van. Rettenetesen le tudja rontani a hangminőséget. Nem véletlen hiányzik az igazi hi-end cuccokból...
Nagyon szívesen!
Amúgy azt hogyan oldják meg a profik, hogy a hangkártyából kijövő hangot kapcsolják?
Egy "váltókapcsolásra" lenne még szükségem, amivel kiválasztom, hogy a normál erősítő szóljon, vagy a fejlhallgató. Én egy sima kapcsolóra gondoltam ![]()
Rendben,akkor ezzel meggyőztél
![]() ![]()
Sokkal jobban jársz. A váltókapcsolóról nem nyilatkoznék, mert én még nem találkoztam olyannal, ami tökéletesen elválasztottam volna a jeleket, nagy hangerőn az egyik belehallatszott mindig, max annyi, hogy általában jaxley kapcsolókat használnak.
Köszönöm!
Azt elfelejtettem írni, hogy természetesen minden más megoldásra nyitott vagyok, a lényeg ugyanis a tökéletese működés ![]() Ha nem kapcsolót, akkor mit tanácsolsz?
Relékkel is megoldható, a legtöbb esetben ezt használják.
Én forgókapcsolóval csináltam egy külső bemenet választót még annó, és raktam bele egy nagy Jack aljzatot ami lekapcsolta a kimenetet, ha rá volt dugva a füles.
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy BEAG APT100-as erősítőm. A benne lévő 2N3055-eseket ki cserélhetném-e BUX40-esekre? ![]() A válaszokat előre is köszönöm ![]()
Szia!
Miért szeretnéd kicserélni? A cserétől nem lenne hangosabb.
Értem.
Azt hittem hogy nagyobbakra cserélem a végeket akkor nö a teljesítmény is. Nem tudnál valamit amivel ez lehetséges lenne ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |