Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Az a baj, hogy többször hallottam már olyat, hogy a beépített védelem ellenére is leégett a tda erősítő.
Sziasztok!
A tanácsotokat illetve a segitségeteket szeretném kérni a következőben: Van egy JBL GT152 15" os mélynyomóm egy 58 literes reflex ládában és szobában szeretném házimozihoz mélyládának használni.Mit javasoltok,megfelelő lenne erre a célra esetleg egy kb 150W os 1Ohm stabil autó erősitő amivel lehet alsó felső frekit vágni,200W-os toroid trafóról használva,vagy inkább épiteni neki egy erősitőt vagy venni egyet? Köszi a segitségeteket előre is! Üdv.Ko.
Működőkepés az első erősítőm Igaz még az egyszerűbb fajta ,de örülök neki szerintem szépen is szól.
Örülünk neki, de pontosan melyik is az? Egy link, vagy kép róla?
Csak mert ha már betetted, akkor a "válasz" gombbal kellett volna utalnod rá.
Üdv.Találtam idehaza STK0029 végeket.Bontottak de jók.
Ismeri valaki, érdemes működésre bírni őket?
Ha pénzt kérnek érte akkor nem érdemes foglalkozni ilyesmikkel.
A padláson találtam, már vagy 10 éve bontottam,ha jól emlékszem egy autós Blaupunkt erősítőből aminek le volt égve a kapcsitápja.Pénzbe szinte nem kerülne van hozzá mindenem csakhogy érdemes-e?
Egyből ismerős lett.Egy régi könyvemet fellapozva találtam is egy másik kapcsolást lényegében bc tranyókkal. A leírásban csupa jót mondanak erről az ic sorozatról.
Jujj köszi,király vagy
A könyv címét még elárulod hátha le tudom valahonnét vadászni?
Sziasztok!
Sony STK-s erősítő mitől csinálhat olyat, hogy a védelem kb negyed hangerőnél lekapcsolgat? Lehet az ic döglődik? STK4162II
Nagyon szívesen. Sipos Gyula a könyv szerzője ,címe : Rádiókészülékek és hangerősítők építése. Egy oldalnyi szó esik ezekről az ic-k ről. Ha érdekel holnap lefotózom a leírást is ,de most mennem kell.
Ezer köszönet.Azt hiszem megvan ez nekem a digitális archívumomban...valahol.
Tudom lesz aki leszólja mert túl egyszerű meg stb. ,de akkor is ez az első működő amit csináltam.
Sziasztok!
Szükségem lenne egy fejhallgató erősítőre + EQ-ra. Mindkettőről találtam rajzot az oldalon erősítő: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/heed_audio_canamp_fejhal...o.html eq: http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Audio/3band.htm Sajnos a audiótémában nem vagyok jártas, így kérdezem a fórumtársakat, hogy milyen módon lehetne összeépíteni a két kapcsolást? Tehát egy Hangszínszabályozós- fejhallgatóerősítőt szeretnék végeredményként Köszönöm előre is a válaszokat!
Sziasztok!
Szükségem lenne egy fejhallgató erősítőre + EQ-ra. Mindkettőről találtam rajzot az oldalon erősítő: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/heed_audio_canamp_fejhal...o.html eq: http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Audio/3band.htm Sajnos a audiótémában nem vagyok jártas, így kérdezem a fórumtársakat, hogy milyen módon lehetne összeépíteni a két kapcsolást? Tehát egy Hangszínszabályozós- fejhallgatóerősítőt szeretnék végeredményként Köszönöm előre is a válaszokat!
Ez nem EQ, ne keverd.
evildodo: Az EQ-ról csak lebeszélni tudlak, többet árt, mint használ.
Jó persze. Csak gondoltam egy fűl hallgatotthoz ilyen is elég lenne, de akkor nem szlok
Miért? Van esetleg egy jobb kapcsolásod, amit ajánlasz?
Köszönöm a válaszod!
Azért mert ha bele kell nyúlni eq-val a hangképbe, ott más gond van. Rettenetesen le tudja rontani a hangminőséget. Nem véletlen hiányzik az igazi hi-end cuccokból...
Nagyon szívesen!
Amúgy azt hogyan oldják meg a profik, hogy a hangkártyából kijövő hangot kapcsolják?
Egy "váltókapcsolásra" lenne még szükségem, amivel kiválasztom, hogy a normál erősítő szóljon, vagy a fejlhallgató. Én egy sima kapcsolóra gondoltam Mi a véleményetek?
Rendben,akkor ezzel meggyőztél Végülis, ha nagyon kell, akkor majd hangkártyán állítok
Sokkal jobban jársz. A váltókapcsolóról nem nyilatkoznék, mert én még nem találkoztam olyannal, ami tökéletesen elválasztottam volna a jeleket, nagy hangerőn az egyik belehallatszott mindig, max annyi, hogy általában jaxley kapcsolókat használnak.
Köszönöm!
Azt elfelejtettem írni, hogy természetesen minden más megoldásra nyitott vagyok, a lényeg ugyanis a tökéletese működés Ha nem kapcsolót, akkor mit tanácsolsz?
Relékkel is megoldható, a legtöbb esetben ezt használják.
Én forgókapcsolóval csináltam egy külső bemenet választót még annó, és raktam bele egy nagy Jack aljzatot ami lekapcsolta a kimenetet, ha rá volt dugva a füles.
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy BEAG APT100-as erősítőm. A benne lévő 2N3055-eseket ki cserélhetném-e BUX40-esekre? (Az erősítő 8omh-ra van átalakítva) A válaszokat előre is köszönöm
Szia!
Miért szeretnéd kicserélni? A cserétől nem lenne hangosabb.
Értem.
Azt hittem hogy nagyobbakra cserélem a végeket akkor nö a teljesítmény is. Nem tudnál valamit amivel ez lehetséges lenne |
Bejelentkezés
Hirdetés |