Fórum témák
» Több friss téma |
Optocsatolóval meg lehet oldani. De nem feltétlenül látszik a csövön, ha tönkremegy. Lehet, hogy csak a gyújtófesz kevés már neki. Vagy lehet, hogy rossz a tirisztor. Biztosan javítható, bár így nem tudunk látatlanban segíteni benne.
Ha újat akarsz feltétlenül csinálni, akkor csak egy optocsatoló kell, és megy hang vezérelten is. Üdv,
Üdv mindenkinek!
Kb. másfél éve készítettem el a strobimat, és végre el is jutottam odáig hogy csináljak róla egy pár képet. Igaz nem lettek a képek a legjobbak, de a lényeg látszik. XOP-15-ös csővel kifogástalanul működik. Tükörlemezből készült és egy, az Elektrokonthában kapható egységcsomagból született egy kissé feltuningolva. 50mikroF-os a motorindító kondija, a puffer pedig 385mikroF. A cső 625V-ra van előfeszítve és egy ZTR32-es trafó adja a gyújtóimpulzust. Távvezérelhető és további strobi meghajtásához továbbfűzhető, illetve önmagában is villog ha a belső trigger van kiválasztva.
Szia!
Gratulálok nagyon szép munka. A kapcsolást föl tudnád rakni ami alapján készült? Előre is köszönöm. Üdv.
Szia!
Grat hozzá! A hűtőbordán mi van?
Szia!
Köszönöm, a 10Ohm / 25W-os ellenállás. Sajnos mindig elégett, kénytelen voltam bordára tenni. A gyakorlat viszont azt igazolta, hogy nem fogja elutasítani a ventilátort sem, ami folyamatosan üzemel. Így már stabilan üzemel csak a cső végei izzanak.
Szia!
Köszönöm, erről a kapcsolásról van szó.
Ezen nem lehet a fényerőt szabályozni. A cső pedig azért izzik mert melege van A ventiknek arra is fújni kellene a szelet mert úgy hosszabb lehet az élettartama a csőnek. üdv!
Elnezest, lehet hgy hulye lesz ez a kerdes, de szabad ezeket a csoveket huteni?
Gyári strobikban is van hűtés. A cső mögött kivágások találhatók amelyeken át pont a csőre fújja a levegőt a venti.
Azok a ventillatorok nem az elektronikat hutik?
attol fugg milyen az elektronika, mert van olyan melyben az ellenallas nagyon melegszik.
Ez így igaz! De a nagy teljesítményű 1500-1700 wattos strobiknál már nincs áramkorlátozó ellenállás. Ezeknél a csövet hűtik a ventivel.
Én beletettem az áramkorlátozót, mert a kismegszakítót OFF állásba teszi, de ugyanúgy működik, elég erős a fénye.
Hány amperes az automata? 1500-as strobi? Mekkora az áramkorlát?
Én amit javítottam abban nem volt áramkorlát. A gratz-ről egyből a cső kapta a kraftot. De nálam nem verte le az automatát. Mondjuk az 20A-es
Szia!
Ez igaz, de amit szaktársunk épített az kondenzátoros. Amiről te beszélsz az a villanás pillanatában a hálózatról veszi az energiát.
Lecseráéltem a megszakítókat, mert el voltak öregedve, azóta nem néztem, hogy mit művel, anno 16A-s volt, az áramkorlátot meg már fejből nem tudom, mert régóta megvan a strobi. 1500-as a strobi
Sziasztok!
Az a kerdesem lenne hogy a bika strobiban a TIC106-os tirisztort mivel lehetne helyettesiteni? Itt Ukrajnaban nem kaphato, es az orosz KY202H-es nagyon lefolytja az optokaput es nem kapcsolja a magastrafot...
Sziasztok!!
Épp egy stroboszkóp vásárlása előtt állok. Használtan vennék, találtam is egyet csak nincs benne izzó. Az izzó tipusa: BH0647. Szerintetek érdemes lenne megvenni? Mert neten nézegettem de nem igen sok van ebből a fajtájú izzóból....
Pontosabban vakucső, vagy villanócső. Hát ez attól függ, hogy mennyiért kapnád meg. Illetve villanócső nélkül nem tudod kipróbálni, hogy működik-e.
5000ér de keveset használt jó állapotó látszik is rajta csak nincs hozzá izzó...
tulajdonképp ez is jó lenne?(FT-152G)
Hát hasonlóan néz ki, kérdés, hogy bele lehet-e busnyázni. Illetve illik-e a foglalatba. Jó volna róla adatot találni, pl, hogy mennyi a gyújtófesz.
Márkát így nem találtam de erről a csodáról lenne szó.
Ilyen csövet milliószám találni. Szerintem a HEStorban is van. Ha jól tudom ezek a csavart csövek 250Ws-os általános villanócsövek. Pl itt:Bővebben: Link
Gondoltam, hogy ez az, a cső típusa miatt. A búra alatt az nem egy pók? Az első képen
XD nem elemeztem ennyi de kajak úgy néz ki...xD az a kérdés h kerülhetett be a zárt búrába?:O
Látom új vagy közöttünk. Kérlek a chat-szlenget, rövidítéseket mellőzd. Mint láthatod itt nem ír senki így. Ez itt alapkövetelmény, mint a helyesírás is. Köszi. szamóca
köszi nem nemtudom h az a három lábas csatlakozása jó lessz e ehez a tipushoz... hát szószó úgy néz ki h meg kell venni és tuána derül csak ki
Írtam még egy mailt a zajnak kíváncsi vagyok a válaszra h ők mit reagálnak am köszi a segítséget
Zajéknál nem találtam, de én is a linkelt helyről vettem az XOP-15-ös csövet és semmi baja nincs. Ezért mertem ajánlani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |