Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   411 / 1274
(#) kadarist válasza forgonati hozzászólására (») Jan 5, 2011 /

Megnyúlt=megnőtt az ellenállása.
(#) forgonati válasza kadarist hozzászólására (») Jan 5, 2011 /

Nem, nem nőtt meg, meg amúgysincs a rajzon 2 fusible resistor, szerintem Orion90 kolléga elnézte. Van a "FR402" ez közvetlen a trafó kimeneténél van. Ez volt elszállva. Aztán már csak 1 ellenállás van, az "R320" de az nem fusible, és annak jó az értéke, 10 ohm. A vertikal ic megkapja rendesen a tápot.

Ja és a V-sync potival sem tudom megállitani a futást.

A D301 jó? Most írhatnám azt, hogy variálj a Vsync poti soros ellenállásával, de inkább nem teszem.
(#) forgonati válasza kadarist hozzászólására (») Jan 5, 2011 /

D301 jó. A SW301 mi lehet?
Amúgy a vertical ic 4-es kimenete megy a képernyő Vertical tekercsére. Ez a tekercs a képernyőn nem lehet menetzárlatos vagy valami? Az nem okozhatja hogy nem megy szétebb a kép?
(#) Orion90 válasza forgonati hozzászólására (») Jan 5, 2011 /

Bocs, most látom valami más rajzot néztem.
(#) korla hozzászólása Jan 5, 2011 /

Szevasztok szakik ! Tudna valaki nekem segíteni? Egy Hyundai_hu-t2127 típusú TV-ről lenne szó. Szegény pofára esett. Szerencse nem tört el, viszont csak középen egy éles fehér csík és a kép alsó fele látszik. Az viszont normálisan, nem torz. Viszont mostanában már bekapcsolni sem lehet mindig visszaugrik stand-by-ba. Eddig legalább bekapcsolni lehetett. Tud valaki segíteni, előre is köszi.
(#) kadarist válasza korla hozzászólására (») Jan 5, 2011 /

Szia!
Keresd meg a nyáklapon a repedéseket és forraszd át a szakadt fóliacsíkokat.

Az SW301 egy szervízkapcsoló. Lelehet állítani a függőleges eltérítést ezzel a kapcsolóval.
(#) HOLCI hozzászólása Jan 5, 2011 /

SZIASZTOK. NEKEM VAN EGY:TS 6345 TXT-OSD VIDEOTON TÉVÉM AZ A BAJOM HOGY MÁR ÖTSZÖR CSERÉLTEM BENNE AZ.S2000AF TRANYÓT. BEKAPCSOLÁSKOR SZINTE AZONNAL KIÜTI.NEM TUDOK RÁJÖNNI MI A BAJA.HA VALAKI TUD KÉREM SEGITSEN.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.
(#) BarnaPili válasza HOLCI hozzászólására (») Jan 5, 2011 /

Nézd meg a kollektorában lévő 10nF körüli kondit.Ha az rossz,akkor agyonveri az S2000-t.Ha kiveszed a tranzisztort,köss egy 60W-os izzót a kollektor és az emitter közé a panelen,és mérd meg mennyi a tápfesz.145V körüli érték a kívánatos.HA ezek nem jönnek be ,akkor lehet hogy sorkimenő trafós.
[OFF]Nem vagyunk nagyothallók,nem KELL KIABÁLNI...
István
(#) korla válasza kadarist hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Nagyítóval néztem végig találtam is de nem oldotta meg a problémát.
(#) Fery válasza Attilaapa hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Szia. Ugyanolyan csövet tettél bele ? Mert tipusonként a csövek fókuszfesz igénye nem teljesen egyforma.
Fery
(#) Orion90 válasza forgonati hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Ha minden elektrolit kondi jó a függőleges körében, mérd meg a többi ellenállást, és a kerámia kondenzátorokat is. Amit nem cseréltél 100 µF-ost melegíts rá pákával, ha így szétnyílik a kép, akkor az is ki van száradva.
(#) HOLCI válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

KÖSZI A SEGÍTSÉGED.NAGYON NEHEZEN,DE ÚGY LÁTSZIK
SIKERÜLT.MINDENT KICSERÉLTEM,DE MÉG AKKOR IS ÜTÖTTE A TRANYÓT,KB 7DB OT .KICSERÉLTEM A SORKIMENŐT IS ÉS KKORIS.LEHET HOGY KICSI VOLT A FESZÜLTSÉG MER CSAK 138V A LEGTÖBB.UTÁNA MEGEMELTEM 148V-RA,MOST ÚGY NÉZ KI HOGY JÓ.LEHET HOGY AZ ALACSONY FESZÜLTSÉG CSINÁLTA?MOST ÚJ HIBÁT KEZDETT.A HANGERŐ KIJELZÉSE HELYETT ,EGY KÉK FELKIÁLTÓ JELET ÍR.MI OKOZHATJA EZT.
(#) BarnaPili válasza HOLCI hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Nézz utána a szerviz manualban,hogy mennyi kell hogy legyen a tápfesz,mivel minden egyéb feszültség is ettől függ. A hangerőt úgy tudod visszahozni,hogy folyamatosan nyomod az "ideál" gombot. Ez hozza vissza az elállítgatott értékeket a gyári beállításra.Ha hosszan nyomod,akkor kicseréli a felkiáltójelet a skálára,és fordítva.A tranzisztort a rossz sorkimenő üthette agyon,alacsony tápfesz ritkán okoz ilyet.Azt még nézd meg mennyire melegszik! Ha sütős lesz,akkor ellenőrizd a meghajtó áramkörét,főleg az abban lévő elkókat.
IttRAJZ megtalálod a kottát hozzá,ahogy nézem 145V kell a tápnak lennie.
István
(#) HOLCI hozzászólása Jan 6, 2011 /

SZIASZTOK. KAPCSOLÁSI RAJZOT KERESEK, EGY ORION T 2525 STX TÍPUSÚ TV HEZ. TÚL SOK MINDEN A FELISMERHETETLENSÉGIG ELÉGETT.KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET.
(#) nagyimre10 válasza HOLCI hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Ebben a pt90 es sasszi van?
(#) dolgos válasza kadarist hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

LS25/28BMSAT708M480TJ31112581461ez van az alap-lapon.
(#) kadarist válasza HOLCI hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Miért írsz csupa nagybetűvel? Beragadt a Caps Lock?
(#) HOLCI válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

AMIKOR KICSERÉLTEM A SORKIMENŐT,UTÁNA IS ELSZÁLLT 4.CSERÉLGETTEM A KONDIKAT ÉS AZ EGGYIK AMI EGY DIÓDA KÉT LÁBÁHOZ VOLT CSATOLVA(.012 3.5 1600)LEHET HOGY AZ VOLT.MOST(5.6 1600)VAN BENNE ,ÍGY MŰKÖDIK. CSAK ÖSSZE MENT A KÉP EGY KICSIT ,DE TUDOK RAJTA ÁLLÍTANI TALÁN.
(#) dolgos hozzászólása Jan 6, 2011 /

sziasztok.philips tv-hez keresek sorkimenőt,Miskolcon nemlehet kapni,még megrendelni se tudják.A száma317610P706.Segitsetek,vagy jó-helyette másik márkájú-is???előre-is köszi
(#) HOLCI válasza HOLCI hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

IGEN DE MÉG LUSTA VOLTAM MEGCSINÁLNI. :yes:
(#) kadarist válasza HOLCI hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Ötös csávó vagy!
(#) forgonati válasza Orion90 hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Melyik 100µF-re gondolsz? A vertikál körében minden elektrolit ki van cserélve újakra. És a táp részben is. Egyedüli ami nem volt cserléve, a legnagyobb 120µF/400V kondi a primér körben, de azt kipróbáltam, ráakasztottam kb. 350V DC-t és szépen tartotta a feszültséget, igy arra gondoltam fölösleges kiadnom pénzt egy újért.
(#) Orion90 válasza forgonati hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Azthittem az is az eltérítőkörben volt.

Nem. Az a 120µF kondi az közvetlenül a greatz után van. Azon kivül minden cserélve van.

A kerámia kondikat eddig nem néztem, úgy gondoltam azokkal gond nem nagyon lehet, általában mindig az elektrolitek okozzák a gondokat. De mivel azok már cserélve vannak, nem tudom mi lehet. Annyit még megcsinálok, hogy a vertikál körében kimérek minden ellenállást, és kerámia kondit, ha nem találok hibát, kivágom az egész szart ahogy van, mert már az idegemre megy, napok óta ez veszi el a szabadidőmet, ennyit nekem nem ér ez a tv :no: Már igy is beleöltem egy pár ezrest.
(#) nagyimre10 válasza HOLCI hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Ime a rajz.http://elektrotanya.com/orion_chassis_pt90.zip/download.html
(#) Lajos71 hozzászólása Jan 6, 2011 /

Üdv.Van egy ts 3354 es videoton tv-m .Sokadjára sikerül bekapcsolnom a főkapcsolóval.Mi lehet a hibája?Köszönöm.

Felrakok pár képet a vertical körüli részrül, ha neked vagy bárkinek feltűnik valami gyanús, ne habozzon szólni! Köszi
(#) kadarist válasza forgonati hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

A TDA1170 volt már cserélve? Úgy látom egy IPRS-Baneasa gyártmányú van benne.
Következő: »»   411 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem