Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szépnapot
Segitséget szeretnék kérni, kaptam egy kisképernyös akai tv-t távirányito nélkül. A keszülék jol müködik csak az a baja hogy ha elinditom az automata keresést addig keres amig lenem álitom. Szépen minden csatornát rögzit de leálitás után nincsen semmi.Kézileg betudok álitani csatornát de de ujra kapcsolás után semmi. Jo kis tv nem kellene még kidobni.hol keressem mi lehet a baja. Kösz elöre is a segitséget István
Jo napot Sziasztok!
Nekem is van egy Jo kerdesem,van egy thomson projektoros tevem es az a baj vele h egyszeruen kiszellesedett a kep vagyis kinyult de inkabb a ket szelenel a kep tiszta es szep maradt a kozepen de a ket szelen meg latni a 3 alap szint pl a feliratnal.Koszonom elore is a valaszokat
Sziasztok!
Ha van ötletetek,lszi irjatok! Grundig (70 cm-10 éves ) tv-m bekapcsolás után pár mp.-el kikapcsol.megismétlem,ugyanaz.ezt eljátszom 6-7 alkalommal is mire végre bekapcsolva marad.utána megy hiba nélkül órákig. Mi lehet a baja? Köszi!
Szia!
Valószínű, hogy ott is a szokásosnak mondható elektrolit kondenzátor-gyengülés okozza a hibát. Mi a típusa? CUC...?
Grundig ST 70-712 NIC/TOP CUC2030.
elég laikus v.ok,ez mit jelent pontosan?
Szia képcső csere előtt nem volt fókusz ezért cseréltem képcsövet de mivel a hiba megmaradt vissza raktam a régi képcsövet,rá forrasztottam még egy potmétert ,mégsem reagál semmire,olvashatatlanok a betük,egyszóval nincs fókusz egyáltalán!
Sajnos rengeteg tv-n okozza a gondot gyenge minőségű elektrolit. Remélhetőleg innentől már nem lesz gondod vele.
A potikkal kapcsolatban, melyikre gondolsz pontosan? Az erős háttárfényt okozhatja a magas Vs feszültség, picit vedd vissza. Eza táp paneljén van, elvileg oda van irva hogy "Vs Adj." Finoman állits rajta, közben figyeld a képet.
Ahol azt irja h RP:00115680 es type:484X/ETC210
Ha csak kicsi az eltérés,akkor meg lehet próbálni a szervizmenüből beállítani. Ha ilyenre "vetemedsz",akkor jól nézd meg mit állítasz,az se baj ha csinálsz egy fotót a nem elállított listáról. Ha nem sikerül rajta állítani,akkor nagy valószínűséggel az EW korrekciós fokozata mondta be az unalmast. Ez egy 100Hz-es gép.ugye?
Az RP után nincs semmi másfajta típusszám.Az ETC210 a sasszi száma. István
Találtam még rossz szalagkábelt, és egy felvált vezetősávot. A szalagkábel a tuneré volt, a felvált vezetősáv az R699-es ellenállásé (19. oldal lapalján középen). A +A nevű tápot csinálja ami 159V, értéke papíron 36kOhm, valóságban olyan 27kOhm, remélem az értéke nem kritikus.
A szalagkábel a hangerő/csatorna váltás jeleket közvetítheti, mert most már veszi a távot. Bekapcsoláskor hallani az erősítő feléledését is, bár hangerőt még nem tudok állítani. A hangja azt hiszem most olyan mint régen. Viszont eltérítésem még mindig nincs. Csík van középen. Ki akartam próbálni, hogy a hangerő állítás azért nem megy mert még ott nem stimmel valami, vagy jel nélkül direkt nem állít, de ha antennát dugok rá akkor nem kapcsol be.
Oszcilloszkópod van? A függő meghajtását kellene végigkövetni. Szakadásvizsgálóval néztes a folytonosságot? A proci megkapja a feszültségeit? De az azért nagyon bíztató, hogy hang meg irányítás már van.
Sajnos itthon nincs szkópom.
A folytonosságot még nem néztem, csak általánosan kerestem szakadást. Hang az túlzás hogy van, csak hallani bekapcsoláskor a hangszórókból egy rövid "BU"-t. Az azért aggaszt, hogy antennával (kábel tv) nem indul, olyan napelemes zseblámpának tűnik így...
Szia Kadarist! Köze nincs a gépnek az infracolorhoz... mégcsak nem is modulos úgyhogy jól mellé lőtt a főnököm.. Ez egy TS 4351 amelyben találtam egy korábbi szerelés kapcsán odatett szénné égett talán dióda?,ami habbal is le volt fújva,még valami müanyagcsövecske is lehetett ráhúzva mert találtam egy kis égett darabot.. de mi lehet ez?
Sziasztok!
Uj vagyok itt es nem tudok mit kezdeni a problemaval, ezert fordulok azokhoz, akik remenyeim szerint tudnak valami biztatot mondani nekem. A jelenseg. Acoustic Solutions LCD26761HDF tipusu televizio masodik tulaja vagyok, 1 eve van nalam, amiota nalam van, bekapcsolas utan 1-1,5 percig nem reagalt a taviranyito jelere, csak az oldalan levo nyomogombokra. Ezen ido alatt szamomra erthetetlen okbol a tv infra jeleket sugaroz. (azert tudom mert van a szobaban egy taviranyithato villany kapcsolo) Ezzel eddig egyutt tudtam elni, de meghirdette a TVt jelentkezett vevo elvittem neki osszedugtuk mondom 1 perc turelem, de miutan 15 perc utan sem reagalt, hat surun elnezestkertem es megszegyenulve visszahoztam. Itthon kiprobalva nem mukodik a szokasos 1 perc utan. Bekapcsolva hagytam (ment kb fel orat) most mukodik a taviranyito, ill nem kuldi az infra jeleket. Kikapcsoltam (stand by) vartam kb fel orat megint bekapcs es a szokasos masfel perc varakozas utan ismet mukodik a taviranyito. Az az erzesem mintha vminek be kellene "melegednie" ? Talalkozott vki hasonloval? Tud vmi megoldast? Koszonom szepen a segitseget.
Szia!
Itt is elektrolitkondenzátorral lesz gond, mint az esetek nagy százalékában. Az elkó szokott ilyen bemelegedéses hibajelenségt produkálni.
Koszonom az otletet.
Nem vagyok szakerto abszolute, annyit tettem most hirtelen, lebontottam a hatso muanyag burkolatot jopar "elkot" lattam, de ranezesre egyik sem tunt puposnak. Probaljak keriteni vmi hozzaerto embert es jobban szetbontva elkezdeni meregetni, hatha ?
Ha már egy kicsit púpos, az is baj! A tápegységben kellene feszültségeket mérni a hiba behatárolásához. Vagy valamilyen forszírozott melegítéssek szűkíteni a gyengélkedó alkatrész helyét.
No ez nagyon meghaladja az en kepessegeimet.
Igaz nem veletlenul egy kulon szakma ez is. Nem tudom szabad-e kerdezni vagy sem, hol lehet telepulesekre lebontva korrekt tv szereloket keresni? Telefonkonyvet en is fel tudom utni, de felek kifogok vkit aki nem ert annyira a tv szereleshez, mint pl a penzkolteshez.
Üdv! Van egy régi ITT ideal color készülékem és a kék szín majdnem teljesen eltünt a képből. Időnként vibrálás szerűen visszajön, van amikor egy pillanatra az egész kép kék lesz. A/V -n is csinálja. Mi haldoklik benne?
Szia!
Ismerősöket, barátokat kell körbekérdezni a szerelő kérdésben.
Szia!
A forrasztások haldokolnak a képcsőpanelen.
Z és az Y sustainon vannak a merőleges kis panelek és azokon vannak kis trimmerek. A szerelő az Y sustain-en tekergette őket, mikor anno kihívtam, hogy a piros szín a tv 2/3-adán nem oltódik ki.
A Z sustain a háttérvilágításért felel? Nagyon köszönöm a segítségedet.
Csak hogy tisztázzuk, a plazma nem LCD, itt nincs háttérvilágitás, itt maguk a pixelek világitanak. A táp paneljén a Vs feszültséget szabályzó trimmerrel tudod állitani, hogy milyen erős legyen a panel fénye.
A sustain paneleken a kis merőleges nyákokon kis tápok vannak, és azokkal a trimmerkkel a szinek kioltásának sebességét szabályzod, én mondjuk azt nem nagyon babrálnám, mert azt szkóp segitségével szokták beszabályozni, a komoly szerelők legalábbis. A Z sustain a fényerőért felel, és semmi másért, ezért van az hogy ha ezt lehuzod, akkor van kép, csak sötét.
Ez a kondi itt púpos,vagy csak a fény esik úgy rá?Mindenképp vedd ki és mérd meg,mivel a hibás fokozatban lakik.Az ellenállás,ami elégett sajnos nem tudom mekkora,kellene egy panel amiről le lehet lesni.Ez,ha jól tudom,mindegyikben ott figyel.
István
Üdv mindenkinek!
Saját tévémen fél éven belül másodszor ment tönkre a táp MC44608,az lenne a kérdésem hogy tehetek-e foglalatot be a részére?Nem láttam még ilyent,esetleges kontakt hibától tartok.Van-e ilyen megoldás tévékben,jelent-e ez újabb hibalehetőséget,vagy csak takarékosságból nem használják? (11AK37)
Szia!
Nyugodtan tehetsz be. Jól is néznénk ki, ha kontakthibásak lennének a foglalatok.
Köszönöm a gyors választ,megfelelő gyakorlat és ónszippantó meg páka hiányában nagyon macerás számomra a csere.Jövő péntekre ígérték az alkatrészt,addigra legalább előkészítem a helyét a foglalattal.
Szia! Nem púpos de annak a lábához van hozzáforrasztva az elégett ellenállás.
Szia.Igen én találkoztam jópár ilyennel,főleg a Sonytévéknél.Sonyikról már kiábrándúltam mert mindig procihibbákkal vannak tele.Mindeggy. A lényeg a te tévéd íc hibás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |