Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   415 / 1274
(#) patexati hozzászólása Jan 10, 2011 /

Sziasztok! Egy Philips 21PT5408/01 készüléket próbálok életre bírni.. vagyis megy de állandóan kikapcsol.. Ha ráhúzok a G potira a sortrafón a képcső nyaka pattogni hallatszik.. Szerintetek a trafó lehet rossz vagy a képcső??
(#) küzmös Gergely hozzászólása Jan 10, 2011 /

Sziasztok! Az egy ellenállás,amelynek az értéke 470k,és a függő. kicsatoló kondira (a szürke 1,5u 160V-ra) megy.. kondit kicserélem ,ellenállást visszateszem és meglátjuk.. ha nem segitene tanácsolták még a "sorkimenő mögötti" 10u cseréjét,amelyet az istennek sem látok a rajzon.. melyik az?

P1070388.JPG

(#) Krajcsooo hozzászólása Jan 10, 2011 /

Üdv!
Adott egy Universum FK4356A hordozható színes TV, kb 15-20 éves lehet, Goldstar képcső van benne. A kapcsolói meg potméterei eléggé darabosak voltak, ezért szétszedtem ezeket megcsinálni, ez sikerült is, viszont azóta fut a kép :S Bekapcsolás után egy fél percig jó aztán elveszti a szinkront, vízszintes irányba beferdül aztán szétesik. Mi lehet rossz benne, merre keresgéljek először? Arra gondolok, hogy ahogy szétszedtem valamit megmozgattam és most esetleg nem érintkezik. Viszont a csatlakozókat átnéztem nem látok hibát. Kapcsolási rajzom van hozzá, ha az segít, majd csatolom.
Köszönöm előre is!
(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Sziasztok! Köszönöm a segitséget. Az 1u5 160V szinte ki volt rohadva és dagadt volt.. ez volt a bibi. Ezt cseréltem egy 1u5 250V-ra illetve a széné égett 470k-t pótoltam és kész!
(#) phr3ak válasza kadarist hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Vibrálás szerűen erősebb a kék mint az normális lenne, így is azt mondod a forrasztás az?
(#) BarnaPili válasza patexati hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Meddig megy föl a G2,ha maxra tekered?Ezt,ha lehúzod a képcső nyakáról a panelt,akkor meg tudod mérni.Ha rajta hagyod,akkor ha nem a pattogás miatt kapcsol ki,akkor a túl magas sugáráram miatt.A képcsőfoglalatban is van szikraköz,lehet hogy az szórakozik.Ha lehúzott panellel is pattog,akkor ott ugrik a szikra.De sajnos a képcső is esélyes.
István
(#) patexati válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Szia! Lehúzva is pattog és ki is kapcsol..
(#) BarnaPili válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Remek!
A sorkimenő mögötti kondi a képem jelölt. Ha az van kiszáradva,akkor a teteje is csíkol,meg morog mint a bolhás kutya...
(#) BarnaPili válasza patexati hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Forraszd ki a képcsőfoglalatot,és pattintsd szét.Lesz benne egy lemez ,ami mindenhez oda van hajlítva körbe.
Szedd ki belőle.Vagy képcsőfoglalat csere is lehet,ha van kéznél.
Ug2-t mérted?
(#) küzmös Gergely válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Igen.. végül kibogarásztam.. ezt a pozició számot kerestem a kicsit viseltes rajzon,felnagyitva,mert én is erre gondoltam.. köszi még egyszer..
(#) jozsi8181 válasza WikkyPain hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

vigyed vissza de vilam gyorsan
(#) martinus válasza forgonati hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Nah eddig tartott a jó TV 2 napig bírta.

Lassan baltát eresztek ebbe a szarba.

Anno a szerelő nekem az Y sustainen állítgatott a piros képpontok megmaradása miatt. Én kérdeztem van e rá műszer. Annyit mondott mivel ez már nem egy új plazma képernyő, így teljesen fölösleges műszerezni, szemrevételezésre szokták beállítani.

Mivel a kis derékszögű paneleken is kicseréltem a kondikat. 10µF 400V 3db és 100V 35V 1db / panel.

Bekapcsoláskor játszotta el megint a játékát 2.-ra kapcsolt csak be.
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Ez most amatőr kérdés lesz, de az invertáló bemenetet vagy a flyback genberátor nevűt kell visszakövetnem? Ugyanis két külön modulra mennek. Tettem fel új képeket a picasa-ra. A nyákon bekarikáztam, hogy hova mennek.
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Mi az eltérítő IC típusa?
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

TDA8170
adatlap
És ugyebár ezt már kicseréltem egyszer, tehát nem a gyári van benne.
(#) ficko68 hozzászólása Jan 10, 2011 /

sziasztok. van egy BEKO tv van készenlét és nemkapcsolbe sea távirányitoval se a saját gombjával mit tegyek kőszi előreis
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Az IC 1-es lába a bemenet, ezt kellene lekövetni.
(#) kadarist válasza ficko68 hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Szia!
Keresd meg, hogy hol akad el a hálózati áram a készülékben.
(#) martinus válasza martinus hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Már fél óra után is kikapcsolgat, oh jeee Jön a balta.
(#) forgonati válasza martinus hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Csak nehogy a logic boardon legyen valami gikszer, mert akkor az állat nagy gáz... Akkor tényleg balta, mert azon nem lehet mit javitani...

A pici nyákok kondijainak nem sok köze lehet a kikapcsoláshoz, de azért a cseréjük biztos nem árt.

Valamelyik alkatrész nem forrósodik gyanúsan?
(#) Gafly hozzászólása Jan 10, 2011 /

Sziasztok,
lüke barátom (víz, gáz és fűtés szerelő, de igazán azért lüke mert nem tudom róla lebeszélni hogy NEM vagyok TV szerelő) felhívott hogy karácsonyra kapott egy Samsung lapos TV-t.
Bocsánat a pongyola megfogalmazásért, de nekem is csak ennyi információm van (ezt is nehéz volt begyűjteni...).
Tehát új Samsung lapos TV (gondolom LCD...).
Analóg kábelTV előfizetése van (nagyjából jól kiépítve, annó én raktam rendbe, ha jól emlékszem egy hármas splitter van rátéve a bejövő ágra és onnan mint csillagpont megy három TV-re).
Az a panasz, hogy eleinte teljesen jó volt (az új "lapos TV"), aztán digitális műsoroknál "Szolgátlatás nem elérhető (analóg kábelTV-nél?) pár napja már az analóg műsoroknál is "lakatol" (gondolom ez a "szolgáltatás nem elérhető" másképpen kifejezve).
Alapvetően nem értem a dolgot. Nem voltam még megnézni, valamint nem ismerem a "lapos TV-t", szeretnék felkészülni...
Három elképzelésem van:
- Kicsi a jelszint (belepiszkált a kábelezésbe, stb..);
- Nincsenek jól beprogramozva a csatornák és közben elmászott kicsit;
- Valamit megnyomott a távirányítón
Holnap átmegyek megnézni, de szerintetek mire készüljek?
Mi az hogy "digitális" és miért "nem elérhető a szolgáltatás"?
(#) forgonati válasza Gafly hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Nem igazán értem, analóg adásnál hogy lehet kicsi jelszint? Szerintem analógnál max havaznia kéne meg ilyenek, de nam "lakatolnia"...
(#) Gafly válasza forgonati hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Én sem értem. Valamint nem láttam még, csak próbálok felkészülni/találgatni.
(#) forgonati válasza Gafly hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Szerintem erre nem igazán lehet felkészülni, meg találgatni se nagyon érdemes. A gazdája el sem tudja rendesen mondani hogy mi a baja, igy hogy lehessen bármire is következtetni? Szerintem majd ha te magad megnézed, sokkal okosabb leszel...
(#) Gafly válasza forgonati hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Sokkal okosabb leszek? Bár úgy lenne
(#) verwolf9999 hozzászólása Jan 10, 2011 /

Van egy Funai kis tv-m ami fojton kikapcsol . Bekapcsolom aztán van amikor egy perc mulva de van amikor 10 perc mulva kapcsol ki . Av-n meg volt olyan hogy egy óráig ki sem kapcsolt hiába kötöttem rá bármit . Egyébként ha menet közben jön be a jel pl.:beledugom az antenna csatit akkor azonnal leáll. Mi lehet a probléma ?
(#) patexati válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Szia! Végül is nem a pattogástól kapcsol ki csak észrevettem ha ráhúzom akkor pattog.. Holnap kiforrasztom.. A G2 fesz mekkora kell legyen?
(#) martinus válasza forgonati hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Hát infra hőmrővel végig pásztáztam, maximum ilyen 55 fokot mértem, ami szerintem még nem borzasztó (asszem egyik hűtőborda volt talán)

Amit elfelejtettem kicserélni kondikat, az a felső vezérlő panelen 4 kondi mg azokat ki fogom.

De érdekes 2 napig mért volt jó?
(#) kadarist válasza Gafly hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Biztosan elnyomkodta és átváltott DVB-T üzemmódba.
(#) martinus válasza martinus hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Egy valamit elfelejtettem közölni.

Falu trafótól messze lakok és feszültségesésem van. Mivel kapcsi tápos cucc, ezrt eddig erre nem is gondoltam.

Még csak most lesz regiszter kihelyezve. Ház újra van vezetékelve, tehát nem ezzel van a gond. 2kW-os boiler bekapcsol 214V a hálózati fesz, de ha csak egy-két fogyasztó van akkor is 218V stb. Elképzelhető bizonyos fesz esésnél tilt a táp?
Következő: »»   415 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem