Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Az édes-kedves számítógépem újra kezdte a makrancoskodást. Régebben egyes játékoknál, vagy másolásnál találomra újraindult, kék halált adott. Most újrakezdte. Ma cseréltem benne tápegységet, ugyanis a régi kb. 200-250mV-os ingadozott 5V-on terheletlen, illetve terhelt processzor mellett. A mostani a szemét közül lett előpiszkálva (elméletileg rossz, mert egy számítógép szervizből szereztem rossz tápokat), de egyik feszültsége sem ugrándozik tűrhetetlenül, jobb mint ami eddig volt. A kérdésem az, hogy mik okozhatnak nagy leterheltség idején (egyenlőre még csak a 18 Wheels of Steel Pedal to the Metal nevezetű játékocskánál) kékhalált, újraindulást, még akkor is, ha kikapcsolom az automatikus újraindítást? A kék képernyőn memóriatesztet ajánl, de azon már múltkor is túl voltam, egész este futott a Memtest86+ és semmit sem talált. Néha DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hibaüzit ad a kék képernyőn. Merevlemez probléma lehet? Fél órája elindítottam egy merevlemez túlhajtást a HD Tune Pro-val, magára hagytam a gépet és mire visszatértem kék képernyő fogadott. Ötlet? Mellékeltem az Everest összegzését a konfigról.
Nem, mármint a proci bordáját ma vettem le, új pasztát kapott. A borda teljes mértékig megérinthető. Bár lehet hogy más alkatrészek melegedésére gondolsz?
Hopp, lemaradt egy fontos infó: ha újraindul, akkor a vinyó le is áll, szünetel egy kicsit, majd ismét felpörög és megy.
Sztem tap hiba! En ezzel kezdem mindig, tegyel bele egy ujat.
Everestel(http://www.lavalys.com/support/downloads/) néz meg a hőmérsékleteket.Utána terheld le Orthossal(http://www.overclock.net/attachments/downloads/36840d1165737486-orthos-orthos_exe_20060420.zip) és néz meg mi melegszik nagyon, és utána ad-e a kék halált,vagy netán közbe.Az orthos a procit meg a ramokat terheli.Ha esetleg így sem lesz kékhalál akkor még meg lehet próbálni a 3DMarkot(http://www.futuremark.com/download/3dmark03/).Ha ezekkel se sikült előidézni a hibát akkor marad a Hidak túlmelegedése ami hozza magával az alaplap cserét.(Ha tudsz kérni kölcsön lézeres hőmérőt akkor mérj rá)
Szerintem is tápegység hiba.
Én FSP-t ajánlok.
4 perc Orthos után 7-9oC-t emelkedett a proci hőmérséklete, az alaplapé pedig egyet.
A proci hőmérője nem jó, mármint alapból 2-3oC-t mutat, de gondolom a hőmérséklet változást érzékeli. A déli híd tapintásra jó, szóval gond nélkül elvan rajta a kezem, nem éget. 7. perc után ugyanezek a hőmérsékletek maradtak. Norberto/Hx-2: Igen, én is gyanakodtam erre, hiszen elég gyanús, hogy csak magától újraindul. A kérdés már az, hogy érdemes-e egyáltalán egy új tápegységbe befektetni, vagy inkább egy egész konfigot megvenni. Szegényke már elég régi. Köszönöm mindenki eddigi segítségét!
Attol fugg milyen konfig, es mit akarsz vele!
Kb 1 perc játék után megint újraindult, de most a Windows indításakor "Lemezolvasási hiba történt" feliratot adott. A Windows cd-n levő javítókonzol és a chkdsk segítségével rendbe jött. Ez most akkor vinyóhiba, vagy csapán a táp hibája miatt áll le nem megfelelő módon? Mint írtam a vinyó nem pörög, leáll és kb. 5 sec után kezd felpörögni.
Vinyo kivesz, live CD be, futtat es kiderul!!
Láma vagyok: mi az a live cd? Egy olyan cd, amin futtatható oprendszer van?? Mi kell csinálnom utána, azaz mit futtassak? A játékot?
A Google a Te baratod! De holnap segitek, koran kelek igy megyek mara eleg!
Vinyódat addig le tudod ellenőrizni pl a hibás szektorokat hdd sentinel a live cd pedig ez legalább is szerintem erre gondolt a fórumtárs vagy valami hasonlóra
Nos. A vinyót teszteltem a HD Tune Pro-val, nincs sérült szektor.
Viszont, az "Ultra DMA CRC Error Count" tegnap még 43 volt, ma már 85. Ez, mint utánaolvastam, valószínűleg rossz kábelre utal, de lehet szoftveres hiba is. Akkor holnap megpróbálok egy új IDE kábelt, mert ami itthon van, az valószínűleg mint döglött. Egyébként reális a kábelhiba, mert régebben sokat lett cserélgetve a vinyó.
Sziasztok, lenne egy hálózattal kapcsolatos kérdésem. Ha van 2 sz.gép és internet hozzáférés modemen keresztül az egyik gépnél. (D-link-es modem, ami UTP kábellel van összekötve az egyik géppel, ezen win.7 fut.) A másik PC pedig egy másik szobában van, és win.XP fut rajta. Ebben a PC ben van egy WLAN kártya. És van külön egy WLAN-os router. Lehet valahogy úgy konfigolni a routert, hogy rajta keresztül kapcsolódjon a modem a Win7-es PC-hez? Mert akkor lenne WLAN hálózat is, és a másik PC-n is lenne internet. Vagy hogyan lehetne azt megoldani hogy mindkét gépen legyen internet. Én azt javasoltam, hogy a win7-es gépbe tenni kell + 1 hálókártyát, ezt összekötni a WLAN routerrel és akkor máris van WLAN hálózat, amire az XP-s gép fel tud csatlakozni.
Én direktben kötném a modem után a routert. Utána úgy osztható a hálózat és annyi felé, ahány felé nem ütköztök korlátokba. Gondolom, a router-nek van 1-2 LAN portja is, nem csak WLAN-ra képes.
Igen, ha jól emlékszem, akkor van 1 WAN meg 6db LAN portja, na meg persze a WLAN. De ha így kötjük be akkor nem működik. (Már végigpróbálgattuk az opciókat.) Ha viszont a modem közvetlenül a géphez kapcsolódik, akkor működik (Persze csak csatlakozás után van net.) (Próbálkoztam pingelni is, de az sem segített. Bár abban még elég kezdő vagyok.) Pingeléssel csak a router-ig jutott. Jó az úgy?
Persze ,hogy lehet pingelni ha tudod mi a router IP címe. Ahhoz ,hogy működjön a net mindegyik gépen, be kell tudni jelentkezni a router beéállító oldalára az egyik gépről .Ez konfigolás nélkül csak kábeles kapcsolattal lesz elérhető . A menük közül ki kell tölteni az IPconfig résznél a WAN&LAN részt, ezek a csatlakozási adatok. ADSL esetén PPoE , a többi szolgáltatás fajtánál a szolgáltató megtudja mondani mit kell beírni a WAN részhez. Akkor jó ha a STATUS menüben tudsz csatlakozni ,Connect és Disconnect gombokkal és ad IP-t. Ezután fel kell konfigolni a Wireless részt, Használj WPA vagy , WPA2 kódolást. A DHCP szerver nél tudod megadni , hogy milyen helyi IP-ket kapjanak a rákapcsolódott gépek. Ennek kezdetét sok esetben meghatározzák . Pl 192.198.1.2. Vagy egyenlőre tedd autóra.
Ha jol ertem az XP-s gepen nincs net? Regebben volt?? Merrt lehet hogy rossz az IP-je!
Üdv!
Mai események: cseréltem IDE kábelt, de továbbra is újraindul. Olvasgattam, és írta valahol, hogy ez az "Ultra DMA CRC Error Count" táp hibára is utal. Kis falucsánkban 20€ért, kb 5500 forintért van 420W-os tápegység. Sajnos a típusát elfelejtettem megkérdezni. Tömegre jó, ezt úgy értem, hogy feltételezem nem egy darab 1mm-es alulemez a hűtőborda, hanem kibontva a dobozából elég súlyos volt. Nyilván ez még nem jelent semmit. Azon gondolkoztam, hogy így lassan fel lehetne újítani a gépet. Most egy tápegység, később alaplap+proci, aztán vidikártya stb. Mit ajánlotok? A cél semmi extra, alap gép, a régi játékok úgy is elfutnak rajta, inkább a lehető legolcsóbb megoldást keresem, amivel 4-5 évig talán nem lesz gondom. Ennek fényében kéne akkor tápegységet keresni. Megfelel szerintetek, ami nálunk kapható?
Nem régebben sem volt. De már most ptesza kolléga ötletét jónak tartom. Még egy kérdés ha felmegyek a router oldalára ott ezek le vannak írva? (Valami Tplink-es WLAN-os routerről van szó.)
Igen le vannak,vagy valami hasonló menüpontot kell keresni.A router oldalára a böngésző címsorába kell írni ,azt hogy 192.168.1.1 A felhasználónév és a jelszó is "admin". ha nem ez lenne akkor meg kell nézni a gépkönyvét . Ha az is ezt írja akkor resetelni kell, és jó lesz az admin.
Szerintem: nem kell még egy hálókártya a win7es gépbe, hanem a modem helyére a gépbe a routert dugni, a modemet meg a routerbe, és a ámsik gép meg wi-fin eléri a routert (ha elég a hatótáv erre), látom , hogy írtad, hogy nem sikerült eddig beállítani, de szerintem ez lenne a logikus, mert ha az egyik gépbe fixen be van dugva a modem, akkor annak mindig bekapcsolva kell lennie, amikor a másik gépen akarsz internetezni, szóval szerintem ez nem jó. Kell hogy működjön valahogy ahogy írtam, mert a routert erre találták ki
Ha a routert bedugod a gépbe akkor a routert el tudod érni a hálózatban? Ha igen, akkor a routerben be kell állítani,a Dlink-ből gondolom adsl a hozzáférés, így: PPPOE kapcsolatot a jelszóval meg mindennel amit a szolgáltató adott, és azon a gépen már mennie is kell a netnek, ha megy lehet a másikat a wi-fi-re rákapatni
Igen már megírták. Nekem meg nem volt annyi eszem, hogy a routert konfigurálni kell. (Még sosem csináltam.) De már leírták. Szerdán megyek haza, majd akkor megcsinálom.
nem olyan vészes ám bekonfigolni
Ja oké nem olvastam el teljesen alaposan az utána lévő hozzászólásokat de ahogy átfutottam úgy láttam esetleg nem volt ennyire részletesen ott de akkor jó
Akkor a router konfignal allitsd a DHCP-t.
420W-os tapra (nalam) ez elfogadhato osszeg. De rendelj a Netrol visszavasarlasi garancia van hozza indok nelkul a megadott idon belul (ha jol emlexem 7 nap).
Helló szevasz.
A mások nem írtak még lehetséges okként: ha a VGA -d hűtése nem megfelelő akkor bizonytalan működés miatt -ha az illesztőprogram parancsaira nem válaszol időben- akkor, vagy a GPU recover visszaállítja a grafikus gyorsítót, vagy egyszerűen kifagy, illesztőprogram háklisság hiján STOP hiba (mint nálad) jön elő. Ez az üzenet leginkább a grafikus illesztőprogram hibájakor szokott bekúszni, de a grafikus hardver hibájakor, illetve a túlzott áramfelvételkor (ha a tápegység gyenge és az lassan reagál a terhelésváltozásra) Mielőtt nekiállnál vad költekezésbe próbáld meg az illesztőprogramot teljes mértékben eltávolítani, és utána a CCleanerrel maradéktalanul törölni a telepítője által visszamaradt szemetet, aztán installáld fel újra AtiveX vezérlővel együtt, mindezek előtt a videokártyád hőmérsékleti adatait is ellenőrizd! Ha ezzel is megbukik a gép, esetlegesen megpróbálkozhatsz az újratelepítéssel, és ha akkor is betegeskedik akkor tényleg már csak a tápegység maradt! A tápegységnél elsősorban a primerköri pufferkondenzátorokat érdemes cserélni, lehetőleg nagyobb feszültségtűrésűre. Érdemes nem filléresre beruházni, pl EPCOS vagy hasonló jó minőségű elektrolit kondenzátorra.
Helló.
Idézet: „marad a Hidak túlmelegedése ami hozza magával az alaplap cserét.” Ha ez állna fenn akkor ha a gép megfagyott volna, és monitor képe is megáll ilyenkor, mert ilyenkor teljes mértékben megáll a rendszer, de nem ez történt mert az smss.exe még kitudta pakolni a képernyőre a hibakódot, a lemezt újra tudta inicializálni a kernel, tehát a CPU VMR köre biztos hogy jó! |
Bejelentkezés
Hirdetés |