Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Hali! Ha jársz Miskolcra az Augusztus 20 strand mellett van egy szerszámbolt, nekik szokott lenni, rendes keményfém, vastag szárral, 800pénz/db volt ősszel.
Érdekes. Tehát, ha én általában 0,8mm furatokat készítek akkor jobb, ha a panelen 0,4mm helyet hagyok?
Igen, mert a fúró hegyes általában és ha nagyobb hely van hagyva, akkor tud mozogni. Ha csak kicsit hagysz, akkor nem tud elmozdulni, csak megvezeti, a fúró majd megcsinálja a kellő lyukat a rézen.
Én meg 0.4-es lukat írtam.
"Mint láthatod"
Mindenképpen kipróbálom. Van igazság abban amit mondasz.
Most viszont itt van 2db panel 0,8mm furat hellyel. Holnap megküdzök velük.
Ha óvatosan megpontozod,akkor az segíthet. Én szoktam ilyet is elkövetni.De inkább kis lukat rajzolok a paneltervezéskor.
István
Inkább a kis lyuk. Ha belegondolok, hogy van 100+ furat.. Akkor még 100+ pontozás is...
Én úgy látom, hogy 2x0,4 vagy 2,2x0,4 forrszemekkel már jól lehet dolgozni. Korábban próbálkoztam az 1,4x0,6 és 1,6x0,8 szemekkel,de ehhez meg nem lehet rendesen forrasztani.
A pontozást csak a mostani dologra értettem.Szerdán eltörtem 2 keményfém fúrót,mivel kicsit bekóvájgott,meg nem fogtam a panelt rendesen.és fölkapta..Szerencsére itt vásárolt élezett fúrók voltak.Azért lehet érezni a vadonat új és az egyszer élezett között a különbséget.Az előbbi javára. Szóval csak óvatosan.
István Ui: Jók lettek a paneljaid.
Köszönöm!
A felsőt már elkezdtem kifúrni, de 8 körül jöttek a szomszédok hangos vagyok fejezzem be. Nem számít. Holnap úgy is szabin vagyok. Főleg mert a 33.-ba lépek. Születésnapomon sosem dolgom. Holnap viszont sokat fúrok
Tervezéskor valóban hasznos ha a furatok aprók. Én olyan kis lyukat szoktam hagyni amikor tervezem a programmal, hogy éppencsak bevezesse a fúrót a luk közepébe és akkor nincs baj.
Ez mind abban erősít, hogy áttervezem az alkatrész könyvtáram és mostantól általánosan 2,2x0,4 forrszemeket készítek a 2,2x0,8 helyett.
[off] Mivel kezdő vagy a könyvtáram is kezdő. Nem lesz nagy meló
Ezért csináltam egy cnc-t. A fa szépen dolgozik, gyártja a fémgép alkatrészeit. Utána azzal fogok fúrni.
De bolond vagyok a HQ-ba nem is néztem, pedig mindig onnan hozatom a dolgokat. Van minden féle méretű hegy, nagyon szuper, és kösz a segítséget
Ebben most nem látok semmi értelmet.
CNC-vel fogom a paneleket fúrni.
Építettem egyet fából, de kéne egy nagyon nagyon pontosat építeni, és az fém lesz. Ennek a fémgépnek az alkatrészeit marom ezzel a fából készült géppel. A lényeg, hogy több 100 lukat kézzel pontosan kifúrni nem lehet. Kifúrni ki lehet, de hogy nem lesz mind pontos, az tuti. Ugyan csak nem lehet 0.4-es fúrót használni kézzel. Oda olyan stabilitás és motorfordulat kell, amit csak egy nagyon masszív nagyon pontos cnc tud adni.
Az nem semmi. Gondolom sok nyákot szoktál gyártani
Kicsit furcsa volt, hogy fa CNC maró gyárt fém CNC marót
Nekem is furcsa, ismerős em hitte hogy menni fog, de megy. Lassú ugyan, de egész pontos.
Láthatnánk róla képeket? Meg engem érdekelne az elvi működése. Nekem is megfordult a fejemben, hogy valami automata kellene a fúráshoz.
A kép készítése óta a maró rendesen fémlappal meg fémpánttal rögzítve lett, és a fába nyomott 12-es anya lecserélődött egy danamid anyára.
Az eagle-hez van egy makró ami a drill állományokból csinál mach3 számára ehető g kódot. Mondjuk a danamid anyák óta nem próbáltam még fúrni vele, de ha alut pontosan mar, akkor gondolom a fúrás is pontosabb lett. Az x tengelyem üt egy kicsit ahelyett ha minden igaz a héten kapok egy nagyon egyenes darabot, ha az beválik, akkor az kerül át a fémgépbe is. A fa nem volt drága, de a motorok 12.000*2+egy bontott a z-n, a vezérlő 12.000 az csapágyak, sinek tengelyek cirka 5000Ft. A fémgépbe eddig csak anyag 20.000 felett van + az x-nek egy brutális lineáris tengely 14.000 két rúd két kocsival (25-ös), és a motorok majd átkerülnek erre.
Brutális. Nem sajnáltál sem pénzt sem idő. A legjobb a fúrógép stabil rögzítése.
A szomszédok nagy örömére végeztem a fúrásokkal és a beültetési oldal feliratozásával.
Nekem ez utóbbi nem akar rendesen sikerül. Erre van ötletetek?
Ideiglenes megoldásnak jó volt, de mondom most már rendesen fel van rakva, igaz le fogom cserélni valami nagyobbra.
Nem tudom rendesen leszedni a papír maradványokat mert akkor már jön a festék is. Majd veszek lakkot és lefújom. Akkor talán szebb lesz.
iért olyan fontos a feliratozás? Én nem szórakoznék vele ennyit.
Ha csak ujjbeggyel dörgölöd,óvatosan,akkor marad a toner a helyén.Utána áttörlöd WD40-el és olyan lesz mint a korom...mehet rá a lakk.
István Ui: Isten éltessen a 33.on.!
Köszönöm!
Nos leforrasztottam. Izgultam kicsit, de végül minden ok. Működik! Már csak dobozolni kell. Érdemes valamivel kezelni a forr. oldalt?
Szépen sikerült a nyák. Leszámítva a széleit, az kissé görbe. No de majd alakul szépen az is.
Nátrium perszulfátot honnan vetted? Én közepes tételben szeretnék venni, 2-5kg-ot.
Őszintén mondva a széleivel már nem volt kedvem vacakolni. Úgy is dobozba kerül.
Az első adagot a hestore.hu-n majd a neten találtam egy hirdető és tőle. Sajna már neki sincs.
A nátrium perszulfát, ha jól tudom, és jól olvastam, értelmeztem, akkor többször is felhasználható maratásra. Gondolom ahogy telítődik egyre kékebb lesz. Jól értelmeztem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |