Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   110 / 308
(#) Erick válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Helló!

Én ilyen kis dremmelhez a kőbányai piacon vettem befogó patronokat. Ahhoz képest, hogy "piacos", eléggé jól bírják, a mai napig használom őket(pedig volt már vagy 3éve ez a üzlet ). Szerintem minden piacon vannak kedves "szaki bá"-k, akik árulnak ilyen cuccokat, megfizethető áron.
(#) Georgee válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Például itt De tudomásaim szerint a praktikerben is akad.

szerk: időközben utánna néztem Praktiker
(#) bankimajki válasza Georgee hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Az a baj hogy 1-estől felfelé nekem is van vagy 10db, de az alatt egy se. (És piacon, meg boltban sem találok 0,5;0,7;0,8....méreteket.) Igaz már csináltam egy másik fúrót. (Köszönet hapronak az adományért) De az, azért nem a legizmosabb. Úgyhogy szeretnék a 120W-os Ferm gépemhez is ilyen patronokat.
(#) Georgee válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Én az 1-es patronba szoktam befogatni a 0.8-ast, azalatt meg már nem igazán használok, vagyis nem fordult meg a fejemben.
(#) bankimajki hozzászólása Jan 10, 2011 /
 
Ez a megnevezés kicsit vicces: Bővebben: Link
(#) Georgee válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Találkoztam már én is érdekes dolgokkal, kúpkerekes fúrótokmány kulcs
(#) djgombi válasza Georgee hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
És a vadászkutyára kontrafék Tényleg nem normális néha aki az újságot írja. Vagy műszakilag ott van a toppon
(#) zozz12 válasza vikipapa hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Hát akkor lehet nem te voltál, de djhans nevű fórumtársunk a napokban hirdetett egy "kattogóst Weller", aminek még a vezetéke is hasonlít a tiédre. Igen gyorsan elvitték.
(#) Stewe válasza djgombi hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Kedves dolog ezt újságnak hívni.... Szerintem ezt nem is írják, hanem diákmunkában fordíttatják a külföldi katalógust, teljesen hozzá nem értőkkel.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 15, 2011 /
 
Cirokl jóvoltából elkészült a két új satupofa. Viszont ezt súlyos sértés lenne simán csak szorítópofának hívni. Sokkal inkább "pofa de lux" vagy "precíziusz maximusz" lenne a helyes megszóllítás.
Beszerelés után kitaláltam egy papírtesztet. A legvékonyabb papírból vágtam csíkot, és azt úgy tettem a pofák közé, hogy azokat az orsóval nagyon finoman húztam össze, tehát nem szorítottam meg. Egyik papírt sem lehet kihúzni, csak ha elszakítom őket. A zárás tökéletes lett.
Mégyszer köszönöm Laci!
(#) SALáta válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 15, 2011 /
 
Ez nagyon nagyon jó! Kiváló szerszámod lett.
(#) bankimajki válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 15, 2011 /
 
És az miért jó,, hogy fent az élek nem találkoznak? Én sokszor csinálok olyan dolgot, amihez az kell, hogy fent az élek összezáródjanak.
(#) zozz12 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 15, 2011 /
 
Komoly "kis" satu! Grat hozzá! De nagyon keményen néz ki a régi, ütött-kopott satu és a vadonat új, fényes-fémes pofa.
(#) Alkotó válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 15, 2011 /
 
Előfordul, mikor éppen a felső élre van szükség. Ekkor a pofákat meg lehet fordítani, mert tengelyesen szimmetrikusak, és alul nincs vállrész.
De ha belegondolsz, általában pici dolgok megfogásához kell a felső él, amik alig érnének be a pofák közé. Ilyenkor viszont direkt jól jön ha egy kialakított "fészekbe" tud beülni a befogott tárgy. Nálam ez már korábban jól bevált alak. Így nem kell bíbelődni a befogással, hiszen adja magát a rögzítő felület. Egyedül a hajlítási műveleteknél volt eddig nálam fontos a felső él megléte, de mióta ehhez egy külön betétet használok (ami szélesebb mint a pofa, ezért nagyobb lemezeket is tudok benne hajlítgatni), még nem kellett pofát fordítani.
(#) Alkotó válasza zozz12 hozzászólására (») Jan 15, 2011 /
 
Ne tévesszen meg a látszat. Ez a régi satu, az újakat simán veri illesztettségben.
(#) borvendeg hozzászólása Jan 17, 2011 /
 
Hello!
Mivel tervezem az smd teknikával való foglalkozást ezért, szeretnék venni egy vákumcsipeszt.
Eddig a conrad-nál találtam kettőt.egyik
másik
Kérdésem az lenne, hogy vannak e tapasztalatok ezekkel a csipeszekkel kapcsolatban. Érdemes megvenni? Ha nem akkor ajánljatok más típust!
Köszi.
(#) san398 válasza borvendeg hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Én ilyen hajlított hegyű csipeszt ajánlok elsőnek az smd-k megfogására mint a linkelt képen van.Bővebben: Link
Az általad másodiknak linkelt vákuumos megfogóra akkor érdemes beruházni szerintem ha sok smd IC-t fogsz cserélni. A nagyobb IC-nek a forrasztási helyre igazításához a linken lévő csipesz is megfelelő. A conr@d meg a legdrágább helyek egyike
(#) borvendeg válasza san398 hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
A sima csipeszeken már túl vagyok. Nem most kezdem az smd forrasztást és nem 2 ellenállás beforrasztásához akarok beruházni. De vákumcsipesszel nincs tapasztalatom. Ezért kérem olyan tanácsát aki használ.
A conradon kívül mindenhol ennyiért találtam a második csipeszt ettől függetlenül h ate tudsz olcsóbbhelyet akkor várom szívesen.
(#) patexati válasza borvendeg hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Szia! Én tőle vettem van bent három kis tappancs is..
(#) borvendeg válasza patexati hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Ez mennyire használható? Mert az ára mega feliratok alapján hát félek tőle...
(#) patexati válasza borvendeg hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Használható! Tappancsot meg lehet venni jobb minőségben is.. De ez is bírja..
(#) san398 válasza borvendeg hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
"Mivel tervezem az smd teknikával való foglalkozást" Ezt írtad és én ebből gondoltam, hogy most kezded! Bocsánat de félreérthető volt a fogalmazásod!
(#) Alkotó hozzászólása Jan 17, 2011 / 7
 
Beruháztam egy MX25221 típusú kézi műszerre. Az egyik mérőkábele alapból szakadtan volt a leforrasztott zacskójába. Kellett 3 perc mire rájöttem a hibára. Tettem bele másik mérőzsinórt és így remek.
Teljesen praktikus, eddig nem volt még automata méréshatárváltós műszerem, de ezután már azt hiszem csak ilyen lesz. Nagyon jól kapcsolgat, és ha valamiért mégis magam akarom váltogatni ezt is megtehetem gombnyomásra.
Nagyon intelligens az egész. A 3 3/4-es kijelző meg egészen praktikus. Már megszoktam a 3 1/2-et, de látom a fantáziát ebben is.
Aki műszervásárlásra készül, és nincs megalomániás elképzelése, annak nagy valószínűséggel nehéz lenne ennyire kis pénzért ilyen jót találni.
Majdnem kifelejtettem: Ha egy vezeték közelébe teszem, akkor kontatkus nélkül is jelzi hogy abban folyik-e áram, és ezt egyenben is váltóban is tudja. Praktikus.

DSCF0858.JPG
    
(#) nagy hoho válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Szemeztem én is a műszereddel, de a színe nem tetszett.
Amit én vettem a neten- VC830- annak a mérőzsinórja mint egy drót kötél, Nyomába sem léphet a húsz éves HCK szilikon zsinórjaimnak. A műszer lassú, bár automata de pl. ellenállás mérésben mérés úgy kezdődik végig lépteti az összes tizedes pontot. Amikor megtalálja az igazit akkor ki írja a mért értéket.Úgy hirdették, hogy mér hőmérsékletet is de ez csak vicc volt. Kondenzátor mérésnél pedig szabadjára engedi a fantáziáját. A tizen éves Voltcraft műszerem minden vonatkozásban kenterbe verte volna ha ki nem engedem a füstöt belőle.
(#) szamóca válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Ez a Voltcraft a Metex koppintása volt. Egy hétig birtokoltam Metexben egy ilyet 15éve, és ellopták.
Utána vettem egy Metex 4650-est. Mára már az is kontaktos, és lassú is kissé. Most legszívesebben egy BRYMEN BM837-et használok, ami nagyon gyors mérési eredményt produkál, és 4 3/4 digites kijelzése pontossá is teszi.
(#) Alkotó válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Nagy Hoho, Szamóca.
Amiket ti használtok az egy más világ, más megközelítés, más árfekvés. Az enyém bő 7e-Ft mindennel együtt.
Én az árához képest gondolom ügyesnek. Azóta már pl. mértem vele "relatív" módban, ami "csak" annyit jelent, hogy amit éppen mér, azt lehet "nullázni", és innentől ehhez képest jelzi a feszültségeket. Nem nélkülözhetetlen, de akkor is tetszik. (van már régóta két másik METEX-em is, amikkel eddig nem volt baj, legalábbis olyan nem, amiről a műszer tehetne -emberi hülyeség, és leesés ellen nem védettek-
Nagy Hoho! Ha valamiért lassan találna rá a megfelelő méréshatárra, vagy mondjuk szériába válogatnék ellenállásokat, akkor 2s-os gombnyomásra átvált kézi méréshatárváltásra, és onnantól ott is marad ha nem piszkálom. Egyenlőre jól mér hőmérsékletet és kapacitást is.
Végül a jelenlegi kedvencem, (mert már egy műszert tönkre tettem így) a mérőzsinór figyelés. Ha az árammérés valamelyik "lyukában" van a zsinór -azaz rövidre vannak zárva- akkor visítva sípol mindaddig, még nem kapcsolom a kapcsolóját is árammérésre. Okos!
(#) Doncso válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 18, 2011 2 /
 
Wow, ez nekem nagyon tetszik, megvan mit kéren szülinapomra. Ilyen kell nekem!
(#) djgombi válasza Doncso hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Nagyon jó gépek a maxwell-ek. Nekem is az van már vagy 8 éve. Még mindég jó árban van és sokat is tud. Nekem itthonra bőven jó. Valószínű ugyanilyet vennék megint.
(#) Doncso válasza djgombi hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Nekem Alkotóé azért tetszik, mert tud frekit, hőfokot is, illetve a relativ mérés is nagyon klassz, 7000-ért nem pénz, pláne hogy maxwell
(#) Alkotó válasza Doncso hozzászólására (») Jan 18, 2011 / 1
 
7600Ft volt pontosan.
Következő: »»   110 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem