Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Sajnos ezek nem túl vékonyak, 0,25 mm vasatag lemezekből vannak.
Bejött az ECC85, a fázisfordítónak, jobb lett mint az ECC83. Dinamikusabb szebbek a mélyek és a magasak is. Köszi tippet.
A 6P41S PP készülődik, amiről már tettem fel képeket karácsony környékén. Most már kezd tetszeni a hangja, de még fejlesztgetem.
Ja igen, így már emlékszem. Tehát ezek szerint akkor már zenél. A kapcsolási rajza valahol látható ? Milyen csatoló kondikat használtál ? Ha tudsz szerezni REMIX C248-ast. Az mindenképp próbáld ki, filléres darab de nagyon jó. Állítólag a ez REMIX-nek valami spéci impulzus üzemre tervezett darabja. Ilyet keresek én is 470 nF-osban.
Már zenél igen. A kapcsolás több rajzból lett összerakva, ezért is kell kísérletezgetni, de alapvetően az amit mellékelek, csak nincs visszacsatolva, és 350V ról működik meg még néhány apró eltérés van. A kondik Wimák, nekem nagyon bejönnek, majd keresgélek remixeket is ha azt javaslod.
Akki szerint: Ha minden igaz, Permalloy. Sajna kék-kék közt is van szórás.
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tapasztalt hozzáértő emberektől. Ebben a kapcsolásban miért van egy kondenzátorral a földhöz kötve a hálózati feszültség ?
Sziasztok.Elmúlt már eggy év mióta elkezdtem érdeklődni a csövek iránt,de most már pár hónapja kész az erősitőm.Felrakok eggy pár képet róla,hogy hogyan is sikerült igy elsőre összehoznom.Nem profi munka hibák biztos vannak és nem a leg rendezettebb a belseje de talán elmegy.6p14p se 6n3p előfokkal külön rádió táp és rádió kimenők.Köszönet mindenkinek,hogy segitettetek nélkületek nem sikerült volna.Igyekszem,hogy a következőt szebbre és jobbra készitsem el.
Szép miunka. Látom nem sajnáltad belőle az anyagot.
Ami az anyagot illeti 4 kondin kivül minden a méhtelepről származik szóval nagyon kevés befektetésem volt tovább tartott megépiteni mint amennyibe került.
Nagyjából kész a táp nyákja. Szerintem szép darab egy pár wattos SE-hez
Mik azok a pici diódák?
Ennyi pufferrel jópár Wattos SE-hez elég, mit tervezel építeni. Mekkorák a nagyobb kondik ?
Nagyon szép lett.
Idézet: Mindenesetre ebből az én monitoromon semmi nem látszik. „Nem profi munka hibák biztos vannak és nem a leg rendezettebb a belseje de talán elmegy.”
Azok a diódák egyenirányítók. BY228 tipusúak egyébként. A kondipakk azért ilyen, mert kettesével sorba vannak kapcsolva a megfelelő feszültség miatt. 390µF/400V darabja. Csak ez a nyák vagy fél kiló Egy GU50 SE lesz belőle 6SN7 meghajtással, de idő hiányában egy darabig még elszöszmötölök rajta majd.
Hali!
Nem túl aprók azok azok a diódák oda?
Talán nem, 5A-t bír sőt csúcsban 10-et is az adatlapja szerint. A végcsövek fűtése pedig összesen csak 1,5A, úgyhogy nem szabad hogy probléma legyen vele.
Látom, a metált bírod Kicsit hideg hatása van így csöves létére, de szép! Az orosz kondik feldobják a belsejét is
A kondi zavarszűrési célokat szolgál. Én pl. nem tettem az enyémbe semmi ilyet, de ha a lakásomban felkapcsolnak egy lámpát akkor pattanás hallatszik az erősítőben. ezért kell a kondi. Vannak még profibb megoldások is két kondi, tekercs, stb.
6sz19p alá katódba 4db 470Ohm/2W fémréteg sorbakötve pont jó! Disszipáció is rendben.
HIDEGÍTENI kell, különben kegyetlen amplitúdós meghajtás kell, a kialakuló "visszacsatolás" miatt. Szóval katódkondi 220mikro...1 per kétpi...stb...azaz 220mikro az 1880 Ohmal már jó időállandó, nem kell ide nagyobb, de kipróbálhatod. Nekem 220 Mikróval van és jó. A meghajtásnak 350V táp kell, nekem a végfok is ezt (300-350V már nem tudom) kapja, úgyis 80V ra emeli a katódot. Nekem ecc83 srpp volt képes kihajtani. Vagy e88cc kaszkád, de az ecc83 szebben nézett ki szkópon, mert srpp, az e88cc kaszkádom horpadt.
Azok a kondik nagyon jók lehetnek így szemre. Főleg a csatolók...Nem csoda ha jóhangú lett.
Nameg a 2W-os PTMN műszerellenállások is finom hangú darabok. A készülék belselye azért kicsit zilált... namajd legközelebb.
Mármint 1 W-os PTMN-ek, csak mire észrevettem, hogy mellé ütöttem már nrm tudtam javítani.
Szia.Leirom hogyan áll most a 6c19p-m.300 volt táp,6e5p anódban 4,7k,katódban 54 ohm,1,7 voltot mérek 31 ma a segédrács 39k.A csatoló 0,22 mikro k40y-9 rácslevezető 470k a 6c19p katódban 1,8k 100 mikroval 80 voltot mértem 5 ma-al kevesebb mint a megengedett disszipáció.A 6e5p bemenetnél nincs kondi 100 k rácslevezetővel.Még annyi,hogy a 6e5p anódján 170 volt van a segédrácsnál 130 körül.Nagyon jó a hangja de sem a számitógép sem a dvd lejátszó nem hajtsa ki maxra egyetlem a digi tv van eggy zenecsatorna ami kb kihajtja,ha mind igy szólna meg is volnák elégedve.Lehet a 6e5p beállitása nem jó nem tudom.
Szia Sanyi! Gratulálok a csövesedhez. Egy megjegyzésem lenne mindössze. A hálozati kapcsolónak ne a közepére kösd a betápot mert kikapcsolt állapotban a másik oldalon lesz a hálózati feszültság ami nincs leszigetelve. Javasolnám, hogy amig a trafóban el nem tünik a 230 V addig húzd egy szigetelő csőbe és minden hozzáférhető pontot zsugorcsővezzél (ha már csőves, meg egyébként is) Az egész minimális költség, de nagyon megnyugtató látvány
Szia.Köszi igazad van teljesen, majd még dolgozok eggy kicsit rajta a biztonság érdekében.
Erősítő építésnél igen hasznos lehet: Foglalat szerelési adatok 1 Foglalat szerelési adatok 2
PTMN az orosz műszerpontos wattos ellenállás, de huzal, azaz induktív? ráadásul nagy átmérő kis hossz... tuti jóhangúak? Én kidobáltam a 6p3s ből az elején.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |