Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1157 / 2208
(#) sturbi válasza mayky hozzászólására (») Jan 10, 2011
Sajnos ezek nem túl vékonyak, 0,25 mm vasatag lemezekből vannak.
(#) joco63 válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 10, 2011
Bejött az ECC85, a fázisfordítónak, jobb lett mint az ECC83. Dinamikusabb szebbek a mélyek és a magasak is. Köszi tippet.
(#) mayky válasza joco63 hozzászólására (») Jan 10, 2011
Ez most milyen erősítőben van?
(#) joco63 válasza mayky hozzászólására (») Jan 10, 2011
A 6P41S PP készülődik, amiről már tettem fel képeket karácsony környékén. Most már kezd tetszeni a hangja, de még fejlesztgetem.
(#) mayky válasza joco63 hozzászólására (») Jan 10, 2011
Ja igen, így már emlékszem. Tehát ezek szerint akkor már zenél. A kapcsolási rajza valahol látható ? Milyen csatoló kondikat használtál ? Ha tudsz szerezni REMIX C248-ast. Az mindenképp próbáld ki, filléres darab de nagyon jó. Állítólag a ez REMIX-nek valami spéci impulzus üzemre tervezett darabja. Ilyet keresek én is 470 nF-osban.
(#) joco63 válasza mayky hozzászólására (») Jan 10, 2011
Már zenél igen. A kapcsolás több rajzból lett összerakva, ezért is kell kísérletezgetni, de alapvetően az amit mellékelek, csak nincs visszacsatolva, és 350V ról működik meg még néhány apró eltérés van. A kondik Wimák, nekem nagyon bejönnek, majd keresgélek remixeket is ha azt javaslod.
(#) mayky válasza sturbi hozzászólására (») Jan 11, 2011
Akki szerint: Ha minden igaz, Permalloy. Sajna kék-kék közt is van szórás.
(#) Mocskos hozzászólása Jan 11, 2011
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tapasztalt hozzáértő emberektől. Ebben a kapcsolásban miért van egy kondenzátorral a földhöz kötve a hálózati feszültség ?
(#) s.sanyi hozzászólása Jan 11, 2011
Sziasztok.Elmúlt már eggy év mióta elkezdtem érdeklődni a csövek iránt,de most már pár hónapja kész az erősitőm.Felrakok eggy pár képet róla,hogy hogyan is sikerült igy elsőre összehoznom.Nem profi munka hibák biztos vannak és nem a leg rendezettebb a belseje de talán elmegy.6p14p se 6n3p előfokkal külön rádió táp és rádió kimenők.Köszönet mindenkinek,hogy segitettetek nélkületek nem sikerült volna.Igyekszem,hogy a következőt szebbre és jobbra készitsem el.
(#) varttina válasza s.sanyi hozzászólására (») Jan 11, 2011
Szép miunka. Látom nem sajnáltad belőle az anyagot.
(#) s.sanyi válasza varttina hozzászólására (») Jan 11, 2011
Ami az anyagot illeti 4 kondin kivül minden a méhtelepről származik szóval nagyon kevés befektetésem volt tovább tartott megépiteni mint amennyibe került.
(#) djhans válasza s.sanyi hozzászólására (») Jan 11, 2011
Szép darab! Tetszik.
(#) Gory hozzászólása Jan 11, 2011
Nagyjából kész a táp nyákja. Szerintem szép darab egy pár wattos SE-hez

dgf.jpg

(#) bakos13gab válasza Gory hozzászólására (») Jan 11, 2011
Mik azok a pici diódák?
(#) sturbi válasza Gory hozzászólására (») Jan 11, 2011
Ennyi pufferrel jópár Wattos SE-hez elég, mit tervezel építeni. Mekkorák a nagyobb kondik ?
(#) sturbi válasza s.sanyi hozzászólására (») Jan 11, 2011
Nagyon szép lett.
Idézet:
„Nem profi munka hibák biztos vannak és nem a leg rendezettebb a belseje de talán elmegy.”
Mindenesetre ebből az én monitoromon semmi nem látszik.
(#) Gory válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 11, 2011
Azok a diódák egyenirányítók. BY228 tipusúak egyébként. A kondipakk azért ilyen, mert kettesével sorba vannak kapcsolva a megfelelő feszültség miatt. 390µF/400V darabja. Csak ez a nyák vagy fél kiló Egy GU50 SE lesz belőle 6SN7 meghajtással, de idő hiányában egy darabig még elszöszmötölök rajta majd.
(#) ferencferenc válasza Gory hozzászólására (») Jan 11, 2011
Hali!
Nem túl aprók azok azok a diódák oda?
(#) Gory válasza ferencferenc hozzászólására (») Jan 11, 2011
Talán nem, 5A-t bír sőt csúcsban 10-et is az adatlapja szerint. A végcsövek fűtése pedig összesen csak 1,5A, úgyhogy nem szabad hogy probléma legyen vele.
(#) klemo86 válasza s.sanyi hozzászólására (») Jan 11, 2011
Látom, a metált bírod Kicsit hideg hatása van így csöves létére, de szép! Az orosz kondik feldobják a belsejét is
(#) joco63 válasza Mocskos hozzászólására (») Jan 12, 2011
A kondi zavarszűrési célokat szolgál. Én pl. nem tettem az enyémbe semmi ilyet, de ha a lakásomban felkapcsolnak egy lámpát akkor pattanás hallatszik az erősítőben. ezért kell a kondi. Vannak még profibb megoldások is két kondi, tekercs, stb.
(#) joepapa válasza s.sanyi hozzászólására (») Jan 12, 2011
6sz19p alá katódba 4db 470Ohm/2W fémréteg sorbakötve pont jó! Disszipáció is rendben.
HIDEGÍTENI kell, különben kegyetlen amplitúdós meghajtás kell, a kialakuló "visszacsatolás" miatt.
Szóval katódkondi 220mikro...1 per kétpi...stb...azaz 220mikro az 1880 Ohmal már jó időállandó, nem kell ide nagyobb, de kipróbálhatod.
Nekem 220 Mikróval van és jó.
A meghajtásnak 350V táp kell, nekem a végfok is ezt (300-350V már nem tudom) kapja, úgyis 80V ra emeli a katódot.

Nekem ecc83 srpp volt képes kihajtani.
Vagy e88cc kaszkád, de az ecc83 szebben nézett ki szkópon, mert srpp, az e88cc kaszkádom horpadt.
(#) joepapa válasza s.sanyi hozzászólására (») Jan 12, 2011
Azok a kondik nagyon jók lehetnek így szemre. Főleg a csatolók...Nem csoda ha jóhangú lett.
(#) sturbi válasza joepapa hozzászólására (») Jan 12, 2011
Nameg a 2W-os PTMN műszerellenállások is finom hangú darabok. A készülék belselye azért kicsit zilált... namajd legközelebb.
(#) sturbi válasza sturbi hozzászólására (») Jan 12, 2011
Mármint 1 W-os PTMN-ek, csak mire észrevettem, hogy mellé ütöttem már nrm tudtam javítani.
(#) s.sanyi válasza joepapa hozzászólására (») Jan 12, 2011
Szia.Leirom hogyan áll most a 6c19p-m.300 volt táp,6e5p anódban 4,7k,katódban 54 ohm,1,7 voltot mérek 31 ma a segédrács 39k.A csatoló 0,22 mikro k40y-9 rácslevezető 470k a 6c19p katódban 1,8k 100 mikroval 80 voltot mértem 5 ma-al kevesebb mint a megengedett disszipáció.A 6e5p bemenetnél nincs kondi 100 k rácslevezetővel.Még annyi,hogy a 6e5p anódján 170 volt van a segédrácsnál 130 körül.Nagyon jó a hangja de sem a számitógép sem a dvd lejátszó nem hajtsa ki maxra egyetlem a digi tv van eggy zenecsatorna ami kb kihajtja,ha mind igy szólna meg is volnák elégedve.Lehet a 6e5p beállitása nem jó nem tudom.
(#) l48 válasza s.sanyi hozzászólására (») Jan 12, 2011
Szia Sanyi! Gratulálok a csövesedhez. Egy megjegyzésem lenne mindössze. A hálozati kapcsolónak ne a közepére kösd a betápot mert kikapcsolt állapotban a másik oldalon lesz a hálózati feszültság ami nincs leszigetelve. Javasolnám, hogy amig a trafóban el nem tünik a 230 V addig húzd egy szigetelő csőbe és minden hozzáférhető pontot zsugorcsővezzél (ha már csőves, meg egyébként is) Az egész minimális költség, de nagyon megnyugtató látvány
(#) s.sanyi válasza l48 hozzászólására (») Jan 12, 2011
Szia.Köszi igazad van teljesen, majd még dolgozok eggy kicsit rajta a biztonság érdekében.
(#) Malfox hozzászólása Jan 12, 2011
Erősítő építésnél igen hasznos lehet: Foglalat szerelési adatok 1 Foglalat szerelési adatok 2
(#) joepapa válasza sturbi hozzászólására (») Jan 12, 2011
PTMN az orosz műszerpontos wattos ellenállás, de huzal, azaz induktív? ráadásul nagy átmérő kis hossz... tuti jóhangúak? Én kidobáltam a 6p3s ből az elején.
Következő: »»   1157 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem