Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ezek szerint már nem kell - leírtad Te Amúgy ha komolyan meg szeretné építeni, úgy is le van írva minden az említett topicban. Csak el kell olvasni.
Ahogy Neked kényelmes, úgy csinálod. Szabad kezed van a megvalósítást illetően.
De nem lesz baj, ha a köröcskékre rámegy az alkoholos filc?
Nem,simán lemoshatod alkohollal(jobbhíján pálinkával).
Hát de ha már ráforrasztom, akkor hogy mossam le ? ! Kiakarom rajzolni, és oda rakom be a másik oldalon a dolgokat, a lábak meg ott lesznek ahova befestem, és ott forrasztom be ? !
A forrasztás elpárologtatja a festéket, tehát nem lesz gondod vele. De miért nem próbálod ki?
Hát , az az igazság, hogy most kezdem a nyákrajzot rárajzolni a próbanyákra, hogy elkezdhessem a VU metert. Ilyet még sose csináltam ! :no:
Valaki tudna segíteni?
Miért van a kapcsoláson a kondi párhuazamosan kötve? Csak a feszültséget akarom csökkenteni, az áramerősséget nem! Hogyan?
Sziasztok!
Ha egy félvezető adatlapján az olvasható, hogy "Power dissipation=300W" az azt jelenti, hogy max. ekkora teljesítményre képes az alkatrész, vagy hogy ennyit vesz fel (,amely felvett teljesítmény 1-éta hányada hővé alakul)? Ahol eddig a disszipálódás szóval találkoztam mindenütt kizárólag veszteséget jelentett, többnyire hő formájában. Ezért vagyok kicsit tanácstalan.
Szia!
Ez a maximális hővé alakítható teljesítményt jelenti. Bővebben: Link
Sziasztok!
Nem találtam topic-ok az analóg voltmérőknek így ide írom. Van egy a mellékletben látható voltmérőm. A gondom az, hogy nem mér. Szétszedtem és akkor láttam, hogy egy csavar hiányzik belőle. (ez meglett. bele esett) Két piros 'nyíllal' megjelöltem, hogy nekem mi a gyanús. Ott egy nagyon vékony rézszál van ami valahonnan felszakadt. A másik nyíl arra mutat, hogy mintha onnan szakad volna le. De nekem nagyon gyanús. Nem látom ott értelmét. Továbbá nullára sem lehet állítani. Én ezeket a 'kijelzőket' abszolút nem ismerem. Tud valaki segíteni ebben? Esetleg ismeri valaki ezt a kijelzőt?
Sziasztok, építettem egy kapcsolást amiben 4 darab 2N3819-es jFet van. Próbálgatás közben elhallgatott, s meg szeretném mérni a fet-eket, hogy működőképesek-e. A kérdésem az, hogy használhatom-e a multiméterem tranzisztor tesztelőfunkcióját?
Diódavizsgáló állásban kösd a műszered vezetékeit a D-S-re és az ujjaddal érintsd meg a gate-et. Ha változik a kijelzés, akkor jó a jFET.
Sziasztok!
Milyen ideális megoldást tudnátok javasolni kb 80V stabilizálására durván 120V-ból? (DC)
Hello!
Az a gyanúm, hogy neked egy feszített szálas műszered van (volt). Itt a tűcsapágy helyett egy vékony szál van, ami a rugóerőt, és a csapágyat is helyettesíti egyben. Ez egy torziós rugó.. üdv! proli007
Szia!
Ha nincs túl nagy áramra szükséged, akkor LM317HV-vel megoldható a stabilizálás.
Az igazi cél az lenne, hogy van egy kapcsitápom amiből kijön 120-150V terheléstől függően és ebből szeretnék én +/-40V-ot előállítani. A szimmetrizálás már nem probláma viszont stabilizálásra nincs ötletem. Amúgy erősítő meghajtására kéne ami kb 100W-ot vesz fel, a kapcsitáp meg legalább 150W-ot tud. Vagy van erre valami más megoldás is?
Az a gyanúm nekem is, hogy csak volt.
Megtaláltam a helyét annak a hajszálvékony vezetéknek, de nem tudom, hogy mivel pótoljam. Persze a másik oldalon is szakadt.
Sziasztok megépítettem egy lm317-es feszültség stabilizátor/szabályzót Valamiért nem működik.Kondiból 4,7 µF-est tettem bele de ez nem lehet baj ugye mivel ez csak szűr. A kondi sem kerámia de szerintem ez sem lehet a probléma forrása.Majd próbálok föltenni képeket.
Hello!
Szerintem nem tudsz ilyen speciális anyagot szerezni. De ha lenne is, akkor is megfelelő gyakorlat (plusz sablon) kell a visszaépítéshez. Egy jó órás is csak nőnemű felmenőinek emlegetésével tudná megoldani a dolgot. üdv! proli007
Hello! Szóval senki nem az aminek látszik, de gond nem lehet.. üdv! proli007
Pedig ezt még emberi kéz rakta össze. A legnagyobb gondom a méretével van. Még nagyítóval is alig látni.
Nos, buktam pár ezrest úgy látom.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy bd241-el lehet-e erősítőt csinálni?
Sziasztok!
Egyzser láttam egy videót valami olyan ceruzát csináltak, ami úgy adott elég érdekes hangokat ahogy végighúztad a grafit, mi lehet a neve? valahol valami leírás róla?
Sziasztok, nem nagyon értek a témához, kicsit képbe kéne kerülnöm, hogy milyen lehetőségeim vannak. A teraszomra szeretnék vilgítást szereltetni. Két konnektor van a terasz két szélén, kb 10 méterre egymástól. Ezeket nem nagyon szeretném világításra felhasználni, és 2-nél több lámpát szeretnék. Lehetséges valahogy a konnentorok környékéről áramot "szerezni", és új kivezetéseket csinálni ahol a lámpák lennének?
Köszi előre is a segítséget. Robi
A teremin-ben két oszcillátor van, a különbségi frekvencia hallható. Kapacitással hangolható.
A 'ceruza' egy oszcillátor ( NE555 astabil ). Ellenállással hangolható.
Persze hogy lehet, a konektorba belekötsz egy uj szálat, és oda viszed ahová szeretnéd, akár mind a két konektorból húzhatsz új gerincet, és köthetsz rá lámpát,
Üdv!
Elég érdekes kérdésem lenne, autóhoz csinálok ilyen hidrogénes rendszert, és arra gondoltam, ha az autó áll (mondjuk pirosnál), akkor ne csinálja a hidrogént, mert csak a légbeömlő csövében gyűlik, és fel is robbanhat ott, hanem csak akkor menjen, ha az autó mozog, ilyen szél kapcsoló létezik? Hogy lehetne csinálni? Válaszokat előre is köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |