Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztoros, Csöves, IC-s erősítők összehasonlítása
Lapozás: OK   12 / 18
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Nekem meg a DoZ. A B5-kötelező olvasmány, nem rossz Laci , elhiheted.
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Nem dobtam hátast tőle ! A HTA -30 nálam nyerőbb .
(#) rolitechno válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Nahát azt mondtad hogy nem tudsz hasonlítani mert nem hallottad de a HTA30 is A c.nem?
(#) Doncso válasza rolitechno hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Állítsd már le magad, azt mondta, hogy nem épített, hallani hallotta az AAÉT2-n, és fejezd már be ezt az A-classt, idegesítő, A osztályú erősítő, ez a neve.
(#) CIROKL válasza rolitechno hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
A hiragát nem halottam még , a B5-öt már igen , sőtt még mérés közben is láttam és a mérésről az adatokat is láttam.
A HTA.30 az AB -osztályú .
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Na mostmár tervbe veszem ezt a HTA-30-at, mindenki állítja döbbenet, egyébként érdekes, hogy Alkotó B5-je és Szami HTA30-asának szinte ugyanaz volt a freki átvitele, a hangzása mégis más tészta. A VF-el hogy állsz? Őszintén.
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Neked csak is neked mondom az a kis VF megdöbbentő!
Az ár értéket nézzük akkor meg...
Az 500E ,1 milkás gépeket megalázza azzal a semmit mondó picuri paneljével és azzal a tizenegy néhány alkatelemeivel .
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Hát Lacim, akkor más a fülünk, nekem a B5 inkább, de legjobban a hybrid, valahogy ez a VF és az ilyen minimálok nem igazán. Ár értékbe bomba! Ez tény. De ízlések.
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
De Doncso nem azt írtam hogy ez a favorit , csupán annyit mondtam , megdöbbentő azzal a pár alkatrésszel !
A hibridek azok más tészták azok egészen másvilágot képviselnek nálam is igaz sajnos csak 2 darabom ami igazi hibrid , de az egyiket neked nem kell bemutatnom , hisz neked is van .
A másiknak meg kellene hallanod a hangzását ,
(Nálam az is előkelő helyen szerepel .)
Az igaz íc-és a vége de szerintem nagyon is ütőképes ez a konstrukció.
(#) rolitechno válasza Doncso hozzászólására (») Jan 11, 2011 1 /
 
Nagyon jól tudom mit mondott és hogy hallotta már! Nem hozzád beszéltem és ha vmi különösebb gondod van gyere el hozzám és beszélj itt Az A c. ot meg érted nem? aakor minek írjam ki hogy A osztály azért mert te is úgy írod ?
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Így már értelek, nézegettem egyébként azt az STK- hybridet is, na azt még meghallgatnám egyszer, illetve a HTA érdekel, összességében nem is tudnál legjobbat mondani nem? Szóval mindegyik másért jó.
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Látom , érzem ,kezded az álláspontomat megismerni , igen mindegyiket másért szeretem , (még a DoZ-t is pedig az kemény hangzás világú) ezért is írtam nem oly rég hogy még nem találtam meg az igazit , bár közel vagyunk de még nem találtam meg!
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Na ez a szubjektivitás Doncso! Nálam a B5 15 percet ment kb, és kapásból vissza vöfö 3-ra, az STK-kat be sem kapcsoltam azóta, A conduktor jobb, ez hasonlít leginkább hozzá. Nyersebb, talán loudosabb egy FET-es vég hangja mint egy bipoláris tranyósé úgy veszem észre, de ez nekem jobban bejön, csak finomítani kell még rajta.
Talán a most készülő AEM 600-asom, amihez ma jöttek meg a speckó dual FET-ek, de a trafó ára miatt, még váratni fog egy darabig magára.
(#) rolitechno válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Így már értem Csak azon akadtam el hogy nem építetted még a B5 öt...és mondtad hogy azért nem birsz hasonlítani...de végül mégis sikerült,szóval a kettő valahogy nem passzolt.Mostmár leesett hogy elég hallani is
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Amennyi ember mind más és más vélemény , általában amikor kettőnél többen mondanak ugyan arról hasonló véleményt akkor már jó !
Megint olyat mondok ami lehet nem fog tetszeni egy pár embernek de , nekem általában azok az erősítők amiket erőszakosan favorizálnak sosem jönnek be , és ezeket a nagy általánosságban csak is az üzlet végett nyomják a tervezőjük semmi másért .
Pont nem régen jártam egy nagyon jól favorizált erősítővel úgy hogy minden áron , alig kemény melóval összedobtam és akkorát döbbentem rajta hogy iszonyat . mondhatnám egyáltalán nem jön be a hangképe , már hasonlítani nem is mertem szinte semmihez mert ön ön magában is elég...
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Egyetértek, én is így jártam. :yes:
Még annyit, hogy a találkozón összehasonlítottuk Moszkvai, CirokL tranyósát, és csövesét, és az én csöves HTA-mat.
Mind máshogy szólt, és mindenkinek más tetszett! Pedig ugyanaz a kapcsolás, csak....
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Nos ott voltam de csak fizikailag , valami rémlik , sajnos olyan nagy volt az érdeklődés hogy csak az maradt meg bennem hogy hol ezt holt azt vitték el hallgatózni , összehasonlítani .
Mintha arra emlékeznék hogy a tranzisztoros volt a nyerő ?
Meg ami megdöbbentő még a mai napig is számomra a GU50pp ami ott nagyon tetszett itthon meg egyáltalán nem!
Lehet itthon nem tetszik neki a hangszóró amit ráakasztok ?
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Aha, nekem igen. De a Moszkvai szakiénak volt olyan mélye, testes hangzása hogy csak lestem. Neki meg az enyém tetszett.
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
A főnököm vett most egy ilyen YBA YA201 típusú erősítőt, ami ugye elég elismert hifi berkekben. Nos ezt, és a Dali C8-asait fogjuk egy szeánsz erejéig használni amint jobb idő lesz, (és a készülőfélben lévők is működőképesek lesznek) az én építményeimmel összevetve. Lesz egy jó kis hallgatózós napunk.
(#) Doncso hozzászólása Jan 11, 2011 /
 
Laci, azért azt vedd figyelembe, hogy Moszkvainak a doboza más azért, egy Tannoy azért na, illetve ott volt tér, tény hogy döbbenetesen szóltak azok a dobozok együtt, egy rosszabb sugárzó irtóra bele tud rondítani.
Szami, ettől szép az egész, a szubjektivitásról, ha egyformák lennénk és objektívek, akkor mindenki egy tökéletesen kiforrott kapcsolást építene meg, egy hangsugárzót használna, az se lenne jó! Nemigaz?
Érdekes egyébként, hogy a VF-en nem mindegy, mit hallgatok, egy két szám brillírozik, néhány nem tetszik, atól most eltekintek, hogy mennyi alkarész van benne, mivel a tisztességes erősítők táborába vettem, így helyt kell tudnia állni, szóval érdekes tákolmány, kóstolgatom folyamatosan, jó jó, valóban szépen szól, de nekem olyan rideg, olyan FET-es, nem tudom miért, á még mindig a hybrid nálam az ász. Hiába na.
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Egy malomban őrlünk. (csak képletesen)
(#) lamalas hozzászólása Jan 11, 2011 / 1
 
Erdekes jatek ez az erosito osszehasonlitosdi, de csak jatek, nem szabad komolyan venni ... az eredmenyt sem, ha valaki 1-1 ilyen szeansz alkalmaval elorukkol valamilyen tetszesi sorrenddel. Rendkivul sokmindentol fugg, hogy az adott erosito(ke)t milyennek hallja adott helyen, adott idoben, adott korulmenyek kozott az ember. Emlitek nehany peldat:
- a sajat keszitesu B5-os erositomet a 2009-es Hifi shown nehanyan nagyon jo csoves(!!!) hanggal jellemeztek es elismeroen nyilatkoztak rola Tortent ugyanis, hogy a teremben levo asztalon 1 par csoves monoblokk volt lathato, semmi mas erosito. Az en B5-os erositom az asztal alatt bujkalt, nem lathato modon. Igy sokan azt hittek, hogy mindig a csoves erosito szolt, holott gyakran atkapcsoltam a B5-re, de ezt nem tudtak az emberek. Nem csoda ezekutan, hogy szep csoves hanggal illettek az egyebkent teljesen felvezetos erositot Ebbol is latszik, hogy a latvany rendkivuli modon befolyasolhatja a hallott hangot. Persze a latvanyon kivul az ismeretek es az eloiteletek is sokat szamitanak.
- masik pelda: ket B5-os erositot hasonlitottunk ossze egy alkalommal mero kivancsisagbol. A ket erosito alapveto hangkaraktere hasonlo volt megis elso hallasra igen nagy kulonbseget velt felfedezni az osszes hallgatozo raadasul mindenki nagyon hasonlo velemenyen volt azaz hasonlonak hallotta a ket erosito kozti kulonbseget. Tudtam, hogy erositok kozott lehetnek nagy kulonbsegek, tudtam azt is, hogy ket azonos erosito kozott is lehetnek kulonbsegek, de hogy ket azonos erosito, azonos felvezetokeszlettel (igaz mas tapegyseggel, mas kabelezessel, mas nyugalmi aram beallitassal) is ekkora kulonbseget produkaljon az nekem is meglepo volt. Mindenesetre ki-ki eldontotte melyik erosito hangja allt kozelebb az izlesehez amiben mar korantsem volt akkora egyetertes mint a kulonbseg erzekeleseben!

Oszinten szolva en nem tudnek valasztani a jelenlegi erositoim kozul melyik tetszik a legjobban, mert mindegyikkel egyforman tudok zenet hallgatni annak ellenere, hogy mindegyiknek mas a karaktere. Ezek az erositok a kovetkezok: A osztalyu JLH, B5, Conductor, TDA7294, Sansui TA300. Van amelyik egyik hangfalon van amelyik masikon teljesit jobban, ez sem egyertelmu. Raadasul az en testi es lelki allapotom is befolyasolja mikor melyiket hallgatom szivesen. Szoval nem egyszeru kerdes ez es nincs altalanos vagy egyetemes igazsag. Borzalmasan sok tenyezotol fugg az adott hang megszolalasa es ezeknek a tenyezoknek csak egy reszet ismerjuk.
(#) rolitechno válasza lamalas hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Milyen nagyszerű lenne ha a fórumon mindenki így gondolkozna Talán sosem lenne vita az elfogultságok miatt...egyébként gondolom azért a TDA7294 ed nem sűrűn van bekapcsolva nem elfogultságból de szörnyű hangja van,ráadásul a fogyasztása mint egy tanké
(#) lamalas válasza rolitechno hozzászólására (») Jan 11, 2011 / 1
 
Idézet:
„...egyébként gondolom azért a TDA7294 ed nem sűrűn van bekapcsolva nem elfogultságból de szörnyű hangja van,ráadásul a fogyasztása mint egy tanké”

Nekem mas a tapasztalatom ezzel az IC-vel. Az igaz, hogy nincs surun bekapcsolva mert ugyanazt a tapot kapta meg egy ideig ami a conductornak van, szoval a ket erosito egyszerre nem is mehet. Mostanaban pedig a conductoron van a tap, tehat az TDA-nak nincs tapja. Egyebkent mindketto deszkara van csak szerelve Azonban nekem mas tapasztalataim vannak a TDA-val. Nem fogyaszt sokat, es a hangja is rendben van, normalis, hallgathato szerintem. En legalabbis tudtam vele zenet hallgatni.
(#) rolitechno válasza lamalas hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Nekem hídban voltak a 7294 ek sub nak.És amikor egyszer rákötöttem a szélessávút kíváncsiságból,cseppet meglepődtem...de az is lehet hogy én csináltam valamit rosszul vagy hídban olyan pocsék nemtudom. Azt tudom hogy fűtött rendesen mint egy A class hangerő nélkül is
(#) Mayan válasza lamalas hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Ezekben teljesen egyetértünk... Az erősítők hangjában én most két kategóriát különböztetek meg, van a visszacsatolt hang (gainclone-ok, szokványos tranyós kapcsolások,stb. ) és a visszacsatolás nélküli hang (b5,b8,hibridek, bufferek, suprampli, zen, stb.) Csöveset még nem hallottam. A visszacsatolt hang is szólhat ugyanolyan szépen mint a visszacsatolás nélküli, de óriási különbség van abban hogy a térben hogyan jelenik meg a hang. Az előbbinél hallom hogy a hangfal szól, a hangtér a hangfal mögött van, az utóbbinál pedig kijön előre és minden irányba, és zavarbaejtően valóságos lesz. Csukott szemmel nem is lehet megmondani hogy hol vannak a hangfalak, mert a szólista a szoba közepén jelenik meg, a hangszerek itt-ott, minden a térben van. Ezért lettem függője ennek a hangnak. Neked van b5-öd, hogyan írnád le a hangját ?
(#) Doncso válasza Mayan hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Szia, a B5-ben én úgy tudom, több lokális visszacsatolás is van. Egyébként én is egyetértek lamalassal, tökéletesen.
A B5-el kapcsolatban annyit szeretnék csak mondani, hogy meg kell építeni és meghallgatni, ahogy ismerlek, és hallottam a minimál conceptjeidet én szerintem tetszene neked a B5, nagyon is.
(#) lamalas válasza Mayan hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Idézet:
„Az erősítők hangjában én most két kategóriát különböztetek meg, van a visszacsatolt hang ... és a visszacsatolás nélküli hang...”

Ez igy nem teljesen jo megfogalmazas mert az olyan erositokben is van visszacsatolas (tovabbiakban vcs.) amiket Te vcs. nelkulinek mondasz. Pontosabb lenne ugy a meghatarozas, hogy atfogo negativ vcs. nelkuli erosito. Az ilyen erositokben is van vcs. csak az altalaban lokalis es az adott fokozat parametereit, stabilitasat hivatott javitani.

En egyebkent nem veltem felfedezni azt a jelenseget amit mondasz, azaz nem talalom ugy, hogy egy atfogo negativ vcs nelkuli erositonek (pl. B5) jobb/masabb a tere mint egy hagyomanyos vcs.-al rendelkezo erositonek. Persze csak azokrol az erositokrol tudok nyilatkozni amik nekem otthon vannak.

En nem mennek bele egyik erosito jellemzesebe sem. Regebben volt, hogy csinalgattam AB jellegu teszteket, komolyabb meghallgatasokat. Mostanaban nem csinalok ilyesmit mert jonnek/mennek nalam a hangsugarzok, nincs allando, referencianak tekintheto hangsugarzom ami nelkul nehez barmifele esszeru kovetkeztetest levonni az audio lanc hangsugarzot megelozo elemeirol.
(#) Mayan válasza lamalas hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Azt olvastam valahol, hogy van olyan hangsugárzó aminek kifejezetten jót tesz az átfogó visszacsatolás mentes meghajtás, és van amelyiknek nem. Ezek szerint az enyém nagyon szereti a bufferemet, mert nagyon látványos a különbség.
(#) rolitechno válasza Mayan hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Bocsánat hogy közbeszólok ,de mondták hogy ez egy fórum tehát szabad ilyet Nekem is van B5 öm és hidd el 10X jobb a kis magyar ketyere mint amit a boltban árulnak 50-100EFt ért..
A hangja kifejezetten kellemes, picit talán jó alkatrészekkel és táppal egy csöves erősítőjére húz.
A magas tartományokban nálam legalább is selymes hangot produkál ,a középben tiszta torzitásmentes, és mélyben is kifejezetten nyomatékos. A QUAD405 öt már gondolom hallottad.Attól jóval különlegesebb és kiterjesztettebb ,természetesen tisztább,kifinomultabb.A mély hangok nem olyan durvák,kifejezetten lágyak és dinamikusak. Állítólag a "visszacsatoló kondik és a teljesen szimmetrikus kapcsolás" miatt olyan pontos a hangja...Sajnos mindezt kb.30W ig tudja,mintha a 6.érzékünk szólalna meg hogy valami megváltozott.60-70W körül már mintha QUAD405 öt hallgatnánk csak hangszínnel.
A kondik és az ellenállások minősége sokat számítanak.Ezt viszont leírni már nem tudnám,mert azt hallgatni kell. WIMA-MKP10 el hallgatom,előtte volt benne még 3 fajta. Ez nem a legdrágább ,de sok minőségi audio gyártó használja és meg is értem.
Az sem árt ha az emitter ellenállások (Mills,Ohmite,Multicomp,stb) indukciószegények Azért szeretem a B5 öst mert olyan B5 ös hangja van
Következő: »»   12 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem