Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok! Segítségeteket kérem! Van egy Grundig márkájú televízióm,nos az a probléma vele h bekapcsolás tol számítva kb 5 perc múlva a kép összemegy! Egy kis ütlegülés után vissza jön! De ismét összemegy! És ez így megy folyamatosan! Aki tudna nekem segíteni az megköszönném!
Szia! Ha ütögetésre reagál szinte biztos,hogy kontakthiba! Nézd át a térítőtekercs csatlakozója nem e korrodált el de valószínűbb valamelyik forrasztás kitörött vagy rohadt a nyákon.. Át kell forrasztani..
Sziasztok: hatud valaki segitsen már milehet a baja a beko tv-nek csak olyan csipogo hangokat ad és nem kapcsol be
Körbenéztem az IC (tda2579a) környékén, plusz az east/west modulon is, mert az is több lábon is csatlakozik a bemenethez. Nem találtam semmi rendelleneset, kondik, ellenállások, forrasztások, szag, minden OK. Sőt, meglepően épek és tiszták.
Ha jól rémlik az elején átforrasztás után csíkos, remegős lett a kép, most pedig antennával nem kapcsol be. Már megint elakadtam. Nem tudom kimérni, mert nincs szkópom.
Köszönöm a segítséget! délután neki is látok! Remélem sikerülni fog
Szia.Köszi szépen.próbáltam futtatni de semmi.azt hiszem lefőtt a kávéja.Szia.
Helló!
Van egy Philips 21PT-m kb. 10 éves.Nehezen kapcsol be,utána zúg folyik a kép,később úgy ahogy kitisztul. Mi lehet a probléma?
Szia!
Elkókiszáradás lesz ez is. Valamelyik tápkondi gyengélkedik.
Képcső végénél piszkálkodhadsz. A nagyfeszültségű bevezetőnél marad meg a feszültség.
Sziasztok
Nekem olyat csinál a TV hogy felveszi a pirosas szint és úgy megy a Tv. Megy rendben csak a kép piros árnylatú. Ez miért van? Javítható?
Üdv! Van egy tv-m hyundai 30cm. Következő híbejelenséggel: Megkapja a tápot, áramot is vesz fel de nem lehet bekapcsolni se távirányítóval sem a gombokkal.
kapcsolót, biztosítékot kimértem. Szemre sehol nem látni sérülést. Hol keressem a hibát?
Üdv!
Valószínűleg felmágneseződött a képcső.Hagyd kihúzva állni 1-1,5 napot,ha azután is fennáll a probléma,akkor lehet másra is gyanakodni.[OFF]Volt valami mágneses a közelben?
SZia a multkor irtam ,hogy fut a tv ,most van mikor kékre is vált amit mondtál ki probáltam de csak olyan.A földi annternával , pedig semmi baja nincs mitöl jön be ez a kék alap is?.
A menüjében (ha van) be van kapcsolva a kék háttér funkció. Tehát ha nincs jel, akkor kékre vált a kép. Nem erről van szó?
Szia!
Hidegen még jó, és csak később vált pirosra?
Nem mikor fut mert tulsok a képben a fehér , és közben néha bejön a kékség és ez nagyon idegesitö ha a beltériröl nézzűk a tv.
Tekerd lejjebb a G2 (Screen potit). Vagy válts RGB kimenetre a beltéri menüjében. Rendes Scart kábellel van összekötve a két készülék?
Hájtek! Barátnőmnek van egy Philips 62cm crt tévéje, és olyan gondja van, hogy iszonyatosan zúg. Kb. 1 éve kezdte el, akkor még halkabban zúgott, most viszont már nagyon zavaró. Levettem a hátulját, a képernyő tájáról jön a zúgó-zizegő hang, és változik, attól függően hogy épp mi van a képernyőn. Tehát ha pl. sötétről világosra vált a kép, akkor megváltozik a zúgás hangja. Valaki találkozott már ilyennel? Mi okozhatja? Valami elektronika, vagy a képernyő lesz kukás?
Igen eddig semmi baja nem ,vol 6 éve most figurázik .
Elektrolitkondenzátorok kiszáradása okozhat ciripelő-sistergő hangot, amit a táptrafó ad ki magából. A készülék által felvett áramtól függően változik ez a hang.
ha, köszi, akkor ránézek majd a kondikra ha időm engedi. Egyébként én egyértelműen a képernyő tekercsétől hallottam jönni a hangot, nem pedig az áramköri panel felől.
Az esetleg nem lehet hogy a tekercs maga rezonál? Vagy ez hülyeség?
Ez volt a válaszom a számodra: Bővebben: Link
Ha a fényerőtől, képtartalomtól függően változik ez a hang, akkor nem jöhet az eltérítőtekercsektől.
Ok holnap ki probálom és most az este eggy ugyan ilyen tvhöztak és azonnak ,is kék alapja van ha a beltérivel nézik.
Igen, fényerőtől, tartalomtól függően változik a frekvenciája. Eszerint láttál már ilyet? Valamelyik nagyfeszültségű kondi lehet?
Nem, elektrolitkondenzátor (hengeres, polarizált) szokott rossz lenni a tápegységnél.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |