Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Átviszem öcsmhez a TV-t, ha ott nem csinálja akkor megvan a rejtéjes hiba.
Persze, bizonyos feszültségesésnél tilt a táp, de szerintem ekkora esésnél még semmiképp se kéne protectba menekülnie.
Én még megnézném azt, hogy mennyi fesz van a nagyfeszültségű elektroliteken. A tápban az a két nagy böhöm kondi a nagy bordák mellett elvileg 450V-ra van ugye? Azokon 400V körül kéne mérned mikor megy a tv. Ha nagyon leesik, mondjuk 370V-ra, már elképzelhető hogy tilt a táp, de egy régebbi kommentedben irtad hogy a Vs feszültség pontosan megvan, meg egyáltalán, minden feszültség pontosan megvan. És mivel a processzor ezeket a feszeket figyeli, amig megvannak, addig nem tilt. Szóval én nem hinném hogy a kissé alacsony hálózati fesz lenne a gond. Milyen tipusú táp ez pontosan? Nincs hozzá rajzod? Úgy többet tudnék segiteni, mert igy, 1-2 képből nem lehet átlátni a kapcsolást.
Tekintsd meg a képcső végére szúrt panelt és a forrasztásait. Ha kirepedt, kimozgósodott alkatrészláb-forrasztásokat találsz, akkor fofraszd át őket és ettől megjavul a színhibád.
Kéne egy regiszter a tápfeszekre 380V-ot mértem anno mikor kicseréltem őket még a legelején. Sajna még nem találtam. Ez egy LG 42PC1R tipusú TV és, ahogy ebayt lestem ezerféle verzióban készült és főleg a táp különbözik. A Z és Y sustain kép alapján mintha többel megegyezne, amúgy találtam 25$ logic boardot is egyebeket. Holnap azért átviszem öcsémhez, mert megint nem leszek itthon pár napig azt, ha nála nem csinálja akkor mégis valami lehet a villanyba.
Üdv!
Adott egy Universum FK4356A hordozható színes TV, kb 15-20 éves lehet, Goldstar képcső van benne. A kapcsolói meg potméterei eléggé darabosak voltak, ezért szétszedtem ezeket megcsinálni, ez sikerült is, viszont azóta fut a kép :S Bekapcsolás után egy fél percig jó aztán elveszti a szinkront, vízszintes irányba beferdül aztán szétesik. Mi lehet rossz benne, merre keresgéljek először? Arra gondolok, hogy ahogy szétszedtem valamit megmozgattam és most esetleg nem érintkezik. Viszont a csatlakozókat átnéztem nem látok hibát. Kapcsolási rajzom van hozzá, ha az segít, majd csatolom. Köszönöm előre is!
Szia! Kivettem a lemezt most nem pattog de kikapcsol egy pár perc után.. A G2 fesz 240 Volt..
Sziasztok! Van egy Alien tv-m, sajnos a típusát nem tudom. Amikor az előlapon bekapcsolt állapotba helyezem, akkor a kétszínű LED (piros, zöld) váltakozva gyors tempóban villog, a tv-ből meg cincogó, kattogó hang hallatszik. A világmindenségért sem akar bekapcsolni.
Még nem szedtem szét, de arra lennék kíváncsi, hogy majd ha megteszem, mit nézzek meg, és ha ennyi információból lehet következtetni a hibájára, akkor engem az is érdekelne, hogy mi is lenne az ő baja. Válaszotokat előre is köszönöm.
A forrasztásokat is nézd át nagyítóval. ami gyanús át kell forrasztani.
hello: megszeretném tőled kérdezni hogy kivetem vagyis kiforasztotam a tápot lehet hogy az rosz előre is kőszi
hello sajna azt nemtudom esetleg tudnál e segiteni hogy hogyan tudjammeg hogy jo e vagy nem most viszetetem a tápot és csipogo hangot ad lehet hogy a sorvég
Szia Nekem is van egy ugyanilyen Thomsonom,ezzel a hibával.Sikerült megoldást találni hozzá?A választ előre is köszönöm.Üdv:kiskomo
Kadarist légyszi segits vanegy delton ctv5571es tv led villog és ütemessen kattog asortranzisztor elfüstölt kicseréltem most már a ledsem világit mi lehet még a baja várom válaszod.üdv igyakeli
Szia!
Vedd ki a sortranzisztort és úgy próbáld indítani.
Visszakövettem bár nem volt túl bonyolult, mert 2 ellenálláson keresztül egy TDA2579A nevű IC-re csatlakozik.
Kivettem de megse mukkan a puffer kondi megvolt puposodva kicseréltem de semmi
Valamilyen feszültséget ad le a tápegység?
ad de nemtudom mennyinek kéne lenni
Ha minden igaz, ez a rajz jó hozzá, amiben a feszültségek is benne vannak: Letöltés:Get Manual
Mellékelem a rajzot.
köszönöm kimérek mindent majd írok üdv ligyakeli
sziasztok.Még mindíg nem tudom annak a rohatt távirányító kódot.Teva a tévé tipusa.URC_7B CDT_RC55.Segíccsetek.köszönöm sziasztok.
Szia !
Ez a távirányító nem ismeri a TEVA tv kódját ! Próbáld meg esetleg automata kereséssel lefuttatni, talán talál valamit ? Üdv.: moele
A G2 teljesen jó.Mikor kikapcsol,akkor látszik valami a képen?
István
Szia! Nem látszik semmi de a képcső közepe "szivárványos" kikapcsoláskor bár ezt láttam már egye készülékeken új üzemszerű módban is..
Kadarist, sokkal okosabb lettem és nagyjából neked volt igazad
Elnyomkodta a távirányítóval a vadi új Samsung LCD TV-t amit a lányoktól kapott karácsonyra.... Mit lehet ebből okosodni: - Magyar menüs TV angol használati utasítással gond ha senki nem ért angolul, még akkor is ha az úgy hagyják ott hogy működik, mert hiszen bárki és bármikor megnyomhat egy gombot... - ATV az nem a ATV TV csatornát jelenti, hanem az Analóg TV-t - DTV pedig a digitális csatornákat a menüben... Okos TV a "lapos" TV, magától megtanulja az összes vehető adót, lehet választani hogy analóg és digitális vagy minden... Talált is 222 digitális és 47 analóg műsort amit be is tárolt magának. A 47 analóggal nincs is gond, de 222 digitális írja ki hogy "locked". Pontosabban Karácsony környékén volt ami nem (na ezt hiányolták, ez volt a "DTV". Persze az erotikus csatorna az nem volt kódolva, az símán kódolás nélkül írja hogy 23 órától látható a műsor Megoldás: Elindítottam egy teljes automatikus keresést és tárolást "Air" helyett "Cable" + digital. Betárolta és mindenki örült. Különösen annak, hogy 1..47 az ATV, majd utána 1..sok az DTV. De a P+-P- segítségével átjárható és visszaállítható...
Egyszer alig tudtam meggyőzni egy idős nénikét arról, hogy az MTV1-nél alul-felül látható fekete sáv nem tv-hiba... Csak egy adalék a tulajdonosokhoz
|
Bejelentkezés
Hirdetés |