Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   417 / 1274
(#) nonno hozzászólása Jan 12, 2011 /

Sziasztok! Segítségeteket kérem! Van egy Grundig márkájú televízióm,nos az a probléma vele h bekapcsolás tol számítva kb 5 perc múlva a kép összemegy! Egy kis ütlegülés után vissza jön! De ismét összemegy! És ez így megy folyamatosan! Aki tudna nekem segíteni az megköszönném!
(#) patexati válasza nonno hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Szia! Ha ütögetésre reagál szinte biztos,hogy kontakthiba! Nézd át a térítőtekercs csatlakozója nem e korrodált el de valószínűbb valamelyik forrasztás kitörött vagy rohadt a nyákon.. Át kell forrasztani..
(#) ficko68 hozzászólása Jan 12, 2011 /

Sziasztok: hatud valaki segitsen már milehet a baja a beko tv-nek csak olyan csipogo hangokat ad és nem kapcsol be
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Körbenéztem az IC (tda2579a) környékén, plusz az east/west modulon is, mert az is több lábon is csatlakozik a bemenethez. Nem találtam semmi rendelleneset, kondik, ellenállások, forrasztások, szag, minden OK. Sőt, meglepően épek és tiszták.
Ha jól rémlik az elején átforrasztás után csíkos, remegős lett a kép, most pedig antennával nem kapcsol be.
Már megint elakadtam. Nem tudom kimérni, mert nincs szkópom.
(#) nonno válasza patexati hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Köszönöm a segítséget! délután neki is látok! Remélem sikerülni fog
(#) Kovács Pista válasza moele hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Szia.Köszi szépen.próbáltam futtatni de semmi.azt hiszem lefőtt a kávéja.Szia.
(#) csampi02 hozzászólása Jan 12, 2011 /

Helló!
Van egy Philips 21PT-m kb. 10 éves.Nehezen kapcsol be,utána zúg folyik a kép,később úgy ahogy kitisztul.
Mi lehet a probléma?
(#) kadarist válasza csampi02 hozzászólására (») Jan 12, 2011 / 1

Szia!
Elkókiszáradás lesz ez is. Valamelyik tápkondi gyengélkedik.
(#) kadarist válasza phr3ak hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Képcső végénél piszkálkodhadsz. A nagyfeszültségű bevezetőnél marad meg a feszültség.
(#) Frenki007 hozzászólása Jan 12, 2011 /

Sziasztok

Nekem olyat csinál a TV hogy felveszi a pirosas szint és úgy megy a Tv. Megy rendben csak a kép piros árnylatú. Ez miért van? Javítható?
(#) krissz555 hozzászólása Jan 12, 2011 /

Üdv! Van egy tv-m hyundai 30cm. Következő híbejelenséggel: Megkapja a tápot, áramot is vesz fel de nem lehet bekapcsolni se távirányítóval sem a gombokkal.
kapcsolót, biztosítékot kimértem. Szemre sehol nem látni sérülést. Hol keressem a hibát?
(#) MaTe193 válasza Frenki007 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Üdv!
Valószínűleg felmágneseződött a képcső.Hagyd kihúzva állni 1-1,5 napot,ha azután is fennáll a probléma,akkor lehet másra is gyanakodni.[OFF]Volt valami mágneses a közelben?
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

SZia a multkor irtam ,hogy fut a tv ,most van mikor kékre is vált amit mondtál ki probáltam de csak olyan.A földi annternával , pedig semmi baja nincs mitöl jön be ez a kék alap is?.
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

A menüjében (ha van) be van kapcsolva a kék háttér funkció. Tehát ha nincs jel, akkor kékre vált a kép. Nem erről van szó?
(#) kadarist válasza krissz555 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Műszered (multiméter) van?
(#) kadarist válasza Frenki007 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Szia!
Hidegen még jó, és csak később vált pirosra?

Nem mikor fut mert tulsok a képben a fehér , és közben néha bejön a kékség és ez nagyon idegesitö ha a beltériröl nézzűk a tv.

Tekerd lejjebb a G2 (Screen potit). Vagy válts RGB kimenetre a beltéri menüjében. Rendes Scart kábellel van összekötve a két készülék?
(#) forgonati hozzászólása Jan 12, 2011 /

Hájtek! Barátnőmnek van egy Philips 62cm crt tévéje, és olyan gondja van, hogy iszonyatosan zúg. Kb. 1 éve kezdte el, akkor még halkabban zúgott, most viszont már nagyon zavaró. Levettem a hátulját, a képernyő tájáról jön a zúgó-zizegő hang, és változik, attól függően hogy épp mi van a képernyőn. Tehát ha pl. sötétről világosra vált a kép, akkor megváltozik a zúgás hangja. Valaki találkozott már ilyennel? Mi okozhatja? Valami elektronika, vagy a képernyő lesz kukás?

Igen eddig semmi baja nem ,vol 6 éve most figurázik .
(#) kadarist válasza forgonati hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Elektrolitkondenzátorok kiszáradása okozhat ciripelő-sistergő hangot, amit a táptrafó ad ki magából. A készülék által felvett áramtól függően változik ez a hang.
(#) forgonati válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

ha, köszi, akkor ránézek majd a kondikra ha időm engedi. Egyébként én egyértelműen a képernyő tekercsétől hallottam jönni a hangot, nem pedig az áramköri panel felől.

Az esetleg nem lehet hogy a tekercs maga rezonál? Vagy ez hülyeség?

Ez volt a válaszom a számodra: Bővebben: Link

Ha a fényerőtől, képtartalomtól függően változik ez a hang, akkor nem jöhet az eltérítőtekercsektől.
(#) krissz555 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Igen van!

Ok holnap ki probálom és most az este eggy ugyan ilyen tvhöztak és azonnak ,is kék alapja van ha a beltérivel nézik.
(#) forgonati válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Igen, fényerőtől, tartalomtól függően változik a frekvenciája. Eszerint láttál már ilyet? Valamelyik nagyfeszültségű kondi lehet?
(#) csampi02 hozzászólása Jan 12, 2011 /

Köszi kadarist!
sikerült
!

Nem, elektrolitkondenzátor (hengeres, polarizált) szokott rossz lenni a tápegységnél.
(#) kadarist válasza krissz555 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Feszültséget kellene mérni a tápegység néhány pontján. Hálózati pufferkondenzátoron mi van, esetleg a szekunder oldalon mi van stb. Mi a tévé típusa?
Következő: »»   417 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem