Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV-antenna kábelezés

Témaindító: MyCroft, idő: Aug 1, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 11
(#) Pixi válasza Action2K hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Köszi a tippet!
Amúgy a kép szerinti elosztással lehet gond?
Érdemes lenne erősítőt betenni a bejövő ágba?
Olvastam olyat, hogy túlvezérelhető az erősítő és a TV is! Ez hogy jelentkezik?
(#) Pixi válasza Pixi hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Az jólenne ha egy ilyet tennék be a bejövő kábelre és az első kettéosztást ez az erősítő oldaná meg?
Erről az erösítőről lenne szó!
(#) zolika60 válasza Pixi hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

A túlvezérlés általában ügy jelentkezik, hogy egyszerre több adás épét látod a TV-n. Enyhébb esetben a képen futó csíkok. Erősíteni csak akkor tudsz ezzel az erősítővel, ha nem túl erős a bejövő jel. Nem látok rajta állítási lehetőséget, ezért fix 22Db-esnek gondolnám. Mindenképpen jó minőségű elosztókat használj. Ha tudnád a bejövő jel nagyságát könnyebb lenne megmondani milyen csillapításúakat használj.
(#) janikiraly hozzászólása Márc 26, 2010 /

Helló.
Egy nagyon egyszerű, de igen fontos kérdésem lenne. Itthon egy 4es elosztóm van a kábel tv-n, de egy kimenetet nem használok, ami miatt reflekció van a hálózaton. Ha ellenállásokból összeforrasztok 75 ohm értékűt, és azt rádugom a kábel végén lévő csatira, akkor illesztett lesz az erősítő felé? Másik dolog: ilyenkor elvileg rövidre zárom a kábel tv-s erősítőjét a szolgáltatónak, kérdés, hogy nem okoz-e ez problémát, wattos teljesítmény fog-e keletkezni?
(#) kadarist válasza janikiraly hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Szia!
Igen jó lesz, csak induktivitásszegény ellenállásokat használj. A szolgáltatódnál nem lesz rövidrezárás, csak illesztett lezárás.
(#) gg630504 válasza janikiraly hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Ha BNC-s lenne, akkor ez: BNC75R épp jó lenne.
A TV tuner bemenete 75 ohmos; a bejövő kábelnek mindegy, hogy tuner vagy ellenállás, csak 75 ohm legyen.
(#) janikiraly válasza kadarist hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Ok. Köszi a segítséget. Az induktivitást meg mérni nem tudom, de sima 0,1 vagy 0,25w-os ellenállások vannak itthon, amiből összerakom (2-3 darab), aztán próba:szerencse.
(#) Zsolt70 hozzászólása Márc 31, 2010 /

Sziasztok!

A képen látható változtatást (3. TV) kellene megcsinálnom egy barátom ismerősénél. Jelenleg működik minden, a TV-knek szép a képe.
Én szívem szerint a második megoldás mellett döntenék, de a megrendelő nem szeretne plusz egy kábelt látni a falon, legalábbis az előszobai részen (a képen bekarikázva).
Az első kérdésem az lenne, hogy az első verzió szerinti leágazó okozhat-e valami zavart a netezésben?
A második - ha sikerül mégis rábeszélnem a pasast a 2. megoldásra -, hogy jók-e az alábbi hármas splitterek hozzá, pontosabban mit jelent az, hogy iránycsatolt, és van-e jelentőssége egy kábeltévés rendszernél, hogy a splitter tápfeladós vagy sem?
Bónusz kérdés: miért nem építettek be HPF-t?
Exxxtra kérdés: mekkora min. jelszint mellett lesz jó a kép egy TV-nél (csak kb., én a saját TV-m műszaki leírásánál nem találtam ilyet), illetve saccolható, hogy mekkora a minimum bejövő jelszint az alapján, hogy pl. a jelenlegi kiépítésnél a kábelmodem ágán 20,4dB a csillapítás (és emellett jól működik)?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv: Zsolt
Splitter1Splitter2

Drawing.gif

(#) Shaggy45 hozzászólása Máj 25, 2010 /

Sziasztok! Jelenleg (még kb. 8 hónapig) két kábeltv előfizetésem van. Hogy tudom azt elérni, hogy mindkét szolgáltató műsorait tudjam nézni anélkül, hogy kábeleket kellene cserélgetnem a tv-ben?
Előre is köszi a válaszokat.
Gábor
(#) Action2K válasza Shaggy45 hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Két tuneres TV, vagy TV és egy VIDEO.
(#) Shaggy45 válasza Action2K hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Köszi. Közösítő szóba se jöhet?
(#) norbeat válasza Shaggy45 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Szia elnézést hogy beleszólok, de a közösítő nem jó megoldás hiszen a két szolgáltató egy adott frekvencián valószínűleg eltérő csatornákat ad. Egyébként kábelszolgáltatók közt csatornakiosztás talán nem nagyon különbözik, ha tudod a különbséget azokat a csatornákat letárolod egy bizonyos csatornaszámon (ami 8 hónap múlva megszűnik) amire előfizetsz én azt kerestetném le a tv-vel 1-xx csatornáig a tv-re tárolnám ezután a megszűmő kábelszolgáltató kábelét rádugva letárolnám csak azokat a csatornákat ami téged érdekel, és eltér a másiktól.
(#) Gabóca08 válasza Shaggy45 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Vagy vegyél 1 ilyen kézi kapcsolót:Bővebben: Link
(#) Shaggy45 válasza Gabóca08 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Köszönöm a gyors segítséget. Valószínűleg a kapcsolós módszer lesz a megoldás.
(#) minas hozzászólása Jún 2, 2010 /

Üdv,
Nem tudom mennyire off, de nem találtam jobb fórumot.
A következő a problémám:
Van egy settopboxom (upc direct), egy asztali dvd felvevőm és egy plazma tévém, upc directtel és földi analóg/digitális adás vételéhez alkalmas antennával (lepke). A bekötés a következő:
1. antennától (lepke) közvetlenül megy a felvevőbe a jel koaxon (rf csatlakozással), majd onnan továbbhalad a tévé rf csatlakozójába. Ezen a "vonalon" megy tehát az analóg és a DVB-T jel (a tévében van ilyen vevő)
2. A műholdvevő koaxon megy a upc beltéribe, onnan a jel scarttal a felvevőbe, majd a felvevővől szintén scarton tovább a tévébe.
A probléma az, hogy a műholdas adás alatt a háttérben halványan "úszik" a legutolsó nézett tv adás (analóg vagy éppen digitális földi adás).
Nem tudok rájönni, mi lehet a gond. Az előző tévémnél is volt ez a jelenség, de ott a kisebb képátmérő miatt nem volt annyira észrevetehetőe/zavaró.
Kösz előre is a segítséget, javaslatokat.
(#) Sebi válasza minas hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Ez érdekes...
Elsőként a SCART kábel áthallására gyanakodnék (feltételezve, hogy a TV-n lévő SCART kimenetén mindig a TV jele van kint). Ebben az esetben a hibának DVD lejátszásakor is észlelhetőnek kell lennie, esetleg a nagyobb(?) kimenőjele miatt nem látható.
Próbaképp kihagynám a DVD-t a vonalból, hátha az abban lévő csatlakozóknál van valami átfújás.
(#) Gabóca08 válasza minas hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Az antenna kábelt csak a felvevőbe és a tv-be dugd be.
Scart kábelen próbáld felfűzni a készülékeket.
beltéri (UPC) -> rögzítő -> Tv. Valószínűleg túl érzékeny a Tv tuner és valamelyik rázavar.
(#) minas válasza Sebi hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

DVD lejátszásakor nincs ez a jelenség, de kipróbálom kihagyni a felvevőt. Eddig is rá gyanakodtam.

Gabóca08: most így van, tehát az antenna csak a felvevőbe és onnan a tévébe megy, a műholdas vonal pedig végig scarttal van "fűzve", vagyis beltéri-dvdfelvevő-tv.

Már arra is gondoltam, hogy olyan scart kellene, ami "egyirányú", vagyis nincs lehetősége oda-vissza jelnek. De ez lehet, hogy butaság.

Kipróbáltam, nos ha kihagyom a dvd felvevőt (scart kihúzva, csak az antenna megy keresztül rajta), akkor megszűnik a probléma. Viszont természetesen így nem tud felvenni a beltériről műholdas adást, ami nem megoldás, de legalább nagyobb a bizonyosság arra vonatkozóan, hogyx a felvevőnél, felvevőben van valami "jelütközés". De mi lehet a megoldás?

Milyen a UPC-s beltéri? Mert ha a régi Philips, akkor azon 2 scart van és mind a kettő in-out. Egyik megy a felvevő felé, másik meg a Tv-hez.
(#) minas válasza Gabóca08 hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Nem tudom, mennyire számít réginek de valóban két scart csatlakozás van, Philips dsx6010.
Az egyikből (vcr) megy a scart a felvevőbe, majd onnan a tv-be. A másik (tv) üres, azaz nem használt.

Viszont nem tudom, hogy mennyire lenne értelme a settopboxot közvetlenül is, meg a felvevőn keresztül is a tv-hez kötni, ráadásul a tévén csak egy scartot tudok hasznáni, mert a másik foglalt.

Ha megnézed a beltéri scart aljzatot <-> jelet látsz rajta.
Na ez mind két irányba ad jelet. Próbáld ki rögzítő->UPC->TV Lehet hogy a rögzítőd scart kapcsolójával van gubi. Úgyis az utoljára bekapcsolt készülék képét látod a tv-n. Ha így is jelentkeznek a zavaró jelek, akkor szerviz.
(#) minas válasza Gabóca08 hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Csak így ebben a sorrendben bekötve viszont nem látom a felvevő menürendszerét a tévén, vagyis azt nem tudom megfelelően kezelni. Arra valahogy nem "közlekedik" ez a "jel". Még megpróbálok - miután előhalászom a rögzítő kézikönyvét - a beállításokban különböző verziókat kipróbálni, hátha....
Azt reméltem csupán a kábelezéssel lehet gond.
Köszönöm az ötleteket.
(#) Sebi válasza minas hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Próbáld meg, hogy kikötöd a TV oldali SCART dugóban a jelkimenetet. Akár a kábel, akár a DVD hordozza a problémát, ennek meg kell oldania.
(Vagy egyirányú kábelre cseréled, ahogy gondoltad.)

Tehát arról a scartról beszélünk amelyik a felvevő és a tv között van és annak is a tv-hez csatlakozó végéről? Ha igen, akkor itt elvileg a 19-es "láb"-at kell kikötni (kompozit video out)?

Vagy esetleg próbáljam meg ezt a kábelt komponensre cserélni? Ilyen van a tévén és a rögzítőn is. Tehát a beltéri és rögzítő között marad a scart, a tv és rögzítő között meg YPbPr (kép) + digitális koax (hang)?
(#) Sebi válasza minas hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Igen, arról van szó, és egyszerűen kivitelezhető.
Szerintem, ha komponensre cseréled, akkor csak a felvevő fog működni, mert nem hiszem, hogy belül átalakítaná a neki kívülről jövő műholdvevő jelet, hogy továbbadja...
(#) minas válasza Sebi hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Köszönöm, kimetéltem a 19-es lábon a kompozit video kimenetet, hogy ne menjen a tv felől "visszafelé" zavaró jel. A probléma megoldódott, a háttérben megszűnt a másik adó "úszása".
:worship:
(#) karacsi_maci hozzászólása Jan 12, 2011 /

sziasztok!

remélem jó helyre teszem fel a kérdésem.
ma upc bekötött kábelt, netet, stb...

a szitu: ha be van kapcsolva a tévém (thomson, de még ez a régi képcsöves), akkor nincs semmi baj.

set top box:

ahogy a scart, vagy az antenna bemenetbe bedugom a kábelt, ilyen sistergés alapzaj lesz. még ha nincs kép akkor is. persze képpel is, analóg, digitális mindegy. próbáltam, hogy csak az egyik / másik van bedugva, ugyanaz az effekt.

Azt mondták, hogy a hangot át kell állítani BG -re, de egyrészt nincs ilyen opció a tévén, mászrészt, ha nincs jel, már csak a puszta érintkezéstől is recseg.

any idea?
(#) koboraram1221 válasza karacsi_maci hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

földelés mindenhol van ahol kell csatik szorosak?
(#) karacsi_maci válasza koboraram1221 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

igen, ez mind igaz. ráadásul ők kötötték be.
Következő: »»   4 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem