Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BiopTron lámpa
Lapozás: OK   1 / 5
(#) gabriel80 hozzászólása Máj 28, 2007 /

Üdv mindenkinek!
Az lenne a nagy kérdésem, hogy akárnának venni a családban ilyen kézi lámpácskát, és tanulmányozva egy ezzel foglakozó oldalt: http://www.polarium.hu/ hát a régi színszürőkkel való szorakozás jut eszembe: :yes: végy egy erős halogén lámpát ( grátisz kis ventillátort) , tegyél elé 2 lencsét, tedd zárt csőbe, majd tegyél elé polár majd egy bármilyen színszűrő lapot, s nézd a színes fényt.
Na ezt nem tudtam még régen ha fáj a fejem akkor kék fény villágosítson, s akkor talán eszembe jut akkor , s most én adnám el ezt a kb 2.eFt dolgot min:65.eFt a ngy min 140.eFt !

Kérdés, ha ez igaz mint fent az egyszerűsége szerintem, akkor házilag is lehet olcsobban csinálni: azaz volt aki csinált már, vagy szedet szét?
Köszönöm a segítséget!
(#) dpeti válasza gabriel80 hozzászólására (») Máj 28, 2007 /

ilyenre felesleges költeni a pénzt...
most gondolj bele:

a napfényben minden színösszetevő benne van, amit ez csinál, az csak kiszűr párat,
vagy amit a lámpád kibocsát fényt, annak csak egy részét engedi oda...

ezek alapján amit állítanak elég lenne az is, ha az állólámpa alatt lennék egész nap...
furcsa... így vizsgaidőszakba ezt csinálom, mégsem érzem magam jobban tőle
---
arról meg tegyél le, hogy itt más emberek megkárosításához bárki is segítséget nyújt...
(#) Spagoca válasza gabriel80 hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

MEG NE VEDD!!

Az egész lényegében egy 20w-os halogén izzó és hozzá tartozó színszűrő (már kelett javítanom). Humbukk az egész (mint minden Zepter termék!) ! Anyósoméknak van ezért tudom biztosan. Egy jó infra ill kvarclámpával (létezik egyben is a kettő) többre mész.
(#) gabriel80 válasza dpeti hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

Szia, Jó vizsgázást, de ha figyelmesen olvasod az írásom, én nem akarom gyártani, ezt azthiszem más már lefölözte:
Csupán annyi, hogy lehet e csinálni ilyet a valóságban olcsobban, mert színszűrős lámpát csináltunk a diszkó gömbhöz régen.

Tehet az a kérdésem van e valami olyan dolog amit én nem gondolok ebben a lámpában (pl, valami spec frekvencia, égő, vezérlés, stb...), ha tévednék ezzel még nem károsítok neg senkit?!

És nem utolsó sorban, ha valaki csinált ilyet otthon, akkor az olyan mint az eredeti a hatásában esetleg!!!
Köszi.
(#) gabriel80 válasza Spagoca hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

Szia, erre gondoltam, én sem venném meg, ha volt már darabban a kezedben, akkor volt benne valami különlegesen drága, ( talán aranyból a lámpa tükör ) , és neked mi volt benne, működése, darabjai?
(#) Norberto válasza Spagoca hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

Idézet:
„Humbukk az egész (mint minden Zepter termék!)”

Szerencsére nincs igazad, huhhh... :yes:

Ezt azért írom ilyen bátran, mert egy nagyon közeli rokonnál van nem piskóta értékű Zepter lábas- és fazék-család, és volt szerencsém nagyon sokszor náluk ebédelni...és igencsak (érezhetően) zamatosabb volt a leves íze, mintha egy sima egyszerű 500 Ft-os fazékban főtt volna ugyanaz az étel...

A lámpával kapcsolatban pedig kételkedek...mindamellett, hogy nekünk van itthon közepes méretű cucc...nem igazán hiszek benne, dehát anyám mindig megfűz, hogy ha már megvan, akkor legyen használva

És végülis kellemes meleget áraszt a "fény-nyaláb" :yes:

Többet erről nem akarok mesélni...
(#) dpeti válasza Norberto hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

nekünk otthon egyszerű kvarclámpa van...
semmi extra nincs benne, olcsó is, és jó amikor arcüreggyulladás van
próbáljátok ki, és hasonlítsáok össze az eredményt
(#) ferci hozzászólása Máj 29, 2007 /

A "sima" infralámpa jó melegíteni, a többi színnek max. pszichikai hatása van.
Külön színszűrős lámpa meg minek......
Nem venném meg.
(#) Sonix válasza Spagoca hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

Sziasztok!
Osztja mindenki az észt olyanról amiről lövése sincs. Előbb utána kéne olvasni, azután mondani olyanokat, hogy:
"Az egész lényegében egy 20w-os halogén izzó és hozzá tartozó színszűrő (már kelett javítanom)."
-Ezek a lámpák lineárisan polarizált fényt bocsáltanak ki
-A kezelés során max. 37°C-ig emelkedik fel a hőmérséklet, ezt némi infravörös fénnyel érik el
És még sorolhatnám, hogy miben különbözik egy állólámpától!
Szerintetek, ha neves kutatók és orvosok elismerik a polarizált fény gyógyító hatását, és használják ezeknek a lámpáknak a nagytestvéreit, akkor biztos kamu???
Már az ókorban is tisztában voltak a fény gyógyító hatásaival, évszázadok óta kutatják és használják!
Az eredeti kérdésre válaszolva természetesen lehet házilag készíteni. De nem ilyen egyszerű a dolog.
Egy kis segítség hozzá:
A fény polarizációja
(#) Sonix válasza ferci hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

Nem hiszem, hogy csak pszichikai hatása volna:
Fény és a színek
(#) dpeti válasza Sonix hozzászólására (») Máj 29, 2007 / 1

azt értsd meg, hogy a FÉNY-ben minden összetevő benne van, a polarizálásnál csak kiszűrsz párat, és adott irányokat engedsz át, így csökken az intenzitás, meg utánna kiszűrsz pár hullámhosszt...
magyarul rontod az egész hatásfokát, mert piszok sok energiát fektetsz be azért, hogy utánna kiszűrd...
ezt magyarázza meg nekem (tudományosan valaki), hogy miért jobb a kevesebb?
azt én is mondhatom bármira, hogy orvosok ezt meg azt, nagyon sok mindenre mondják ezt manapság aminek a fele sem igaz... ők is emberek, ők is megfizethetőek, gondolj csak a sok mosóporos kamu kimutatásra...
(#) dpeti válasza dpeti hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

kikeresem a cikket az IEEE-n, sajna csak a bevezetést tudtam megnézni, a többire nincs előfzietés
(akinek van keresse ezzel a számmal 8231515)

"it has been proven experimentally that the spectrum of polarized polychromatic low-energy radiation with wavelengths of 480-3400 nm emitted by BIOPTRON devices contains a polarized microwave component. Its presence may be regarded as an opportunity for producing additional biological effects, including therapeutic ones."

ezek szerint kisérletileg csak azt igazolták, hogy ebben a tartományban bocsát ki poláros fényt

ez itt a lényeg:
"Its presence may be regarded as an opportunity for producing additional biological effects, including therapeutic ones."
magyarul lehet hogy meggyógyulsz ha forró vízben főznek téged 2 órán keresztül, vagy nem...
(#) Sonix válasza dpeti hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

Igen! A napfényben tényleg minden benne van!
De sajnos a nap nem süt mindig...(legkevésbé télen)
Ráadásul ma már nem mindig egészséges a napon lenni...
"A napfényterápia egy úttörője, Niels Ryberg Finsen (1860-1904) volt, az első, aki tudományosan kidolgozta a fényterápiát, mesterséges fényt használva, 1892-ben kezdett szénívvel dolgozni a bortuberkolózis (lupus vulgaris) kezelésére. Megfigyelte, hogy ez az állapot erősen romlik télen, és arra a következtetésre jutott, hogy a napfény fontos szerepet játszik ebben a betegségben. E területen végzett több éves munkája, és számos páciense csodával határos felgyógyulása eredményeképpen 1903-ban Nobel-díjat kapott, és a "fotóbiológia atyjaként" vált közismertté."
Kétlem, hogy egy mezei állólámpával sikerült volna!
(#) dpeti válasza Sonix hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

az állólámpát csak pejoratív értelemben mondtam...
(#) Sonix válasza dpeti hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

Egy haverom (kollégám) erősen allergiás!
Tavaly tavasszal úgy döntött kipróbál egy ilyen fényterápiát, ami mellesleg nem volt túl olcsó!
Asszem 6 kezelésen volt, egy nagy orvosi lámpával világították.
Tavalyelőtt már májusban taknya-nyála egybe volt, tavaly viszont a fényterápiának köszönhetően erőssen gyengültek a tünetei! Nem mondom, hogy meggyógyult! De azt elérte, hogy jobban érezte magát és nem kellett magába tömnie a gyógyszeripar remekeit.
Egyébként anyáméknak van ilyen lámpája, és az egész család használja évek óta erre-arra. Van akinek segít, van akinek nem!
De az biztos, hogy nem kamu!
(#) dpeti válasza Sonix hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

énis allergiás vagyok, és szimpla húdeegyszerű kvarclámpa, meg nyáron a napozás segített...
(#) Norberto válasza Sonix hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

Szerintem ne győzködjük a jónépet

Aki tudja, hogy neki kimondottan jó, ha lámpázik, akkor az használja rendszeresen, baja nem lesz belőle...

Aki meg nem hisz a dologban egyáltalán, az már csak makacsságból sem fogja soha kipróbálni, és használni...

Történeteket én is tudnék egyébként mesélni a lámpáról (igaz, és nagyon jó kimenetelű történetek ezek)...de teljesen feleslegesen írnám le, mert lennének, akik elhinnék (akik már használtak ilyen lámpát), és lennének, akik még az általam (és mások) által is) gyakorlatban érzékelt tapasztaltakat is megkérdőjeleznék :yes:

Én meg erre nem vagyok kíváncsi, úgyhogy nem mesélek lámpás történeteket... :yes:
(#) gabriel80 válasza Sonix hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

Szia, A fény avagy az igazinapterápia lehet most a szabadban, vagy pecázás közben,.
:help:
De látom tudsz érdekest mondani, s oldalakat:
azt kérdezném, azaz lehet e házilag a fenti dolgok ismeretében ilyen , vagy hasonló lámpát összerakni, mint olvastam nem kell lehet polár szűrő, csupán elég egy tükör jó pozicióban? ! :smile:
az infra lámpát én is használom úgy telenként a homlok üregre, de az jó, jó melegít, s ezzel jól gyógyít.
szertnék ilyen "színes" lámpát csinálni, az elv ismerős, de tanácsokat kérek.
Köszönettel, s minden segítőnek.
(#) Norberto válasza gabriel80 hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

Az én véleményem szerint a polárszűrő alkalmazása kivédhetetlen :yes:

De majd ezt Sonix megerősíti/megcáfolja (vagy valaki más, témában járatosabb) :yes:
(#) kyrk válasza Norberto hozzászólására (») Máj 29, 2007 / 1

Zepter termekek szerintem fejtenek ki gyogyito hatast csak nem kozvetlenuk. Ime a hatasmechanizmus: Megveszed 60eFt-ert -> hasznalod -> kozben arra gondolsz, hogy ennyi penzert tuti hatasos -> a gondolat onmagaban gyogyito hatasu -> elkezdesz gyogyulni -> mivel azt hiszed, hogy a lampatol gyogyulsz elhiszed, hogy a lampa gyogyitott meg -> orom tolt el, hogy ennyi penzt kiadtal es bevalt.
(#) dpeti válasza kyrk hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

ott a pont...
a homo oeconomicus mintapéldája
(#) Sonix válasza gabriel80 hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

Ha érdekel a téma, akkor itt egy link kísérletekkel:
Hullámoptikai kísérletek
Én ilyen szinten nem mentem bele a fénytan rejtelmeibe, de ha érdekel a dolog, akkor a neten rengeteg infót lehet találni róla.
És nem csak az a lényeg, hogy polarizált fény legyen.
Egyéb fontos szempontok is vannak, pl. hullámhossz.
Ezen a linken van egy elég részletes leírás a lámpákról:
Bioptron

Szerk:
Bioptron linknél a lap alján klikk 'tovább', ott van a lényeg!
(#) Norberto válasza kyrk hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

Én ismerem (eddig is ismertem, intelligens vagyok ) ezt a fajta "hatásmechanizmust" is, igen... :yes:

De nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy "igen, kizárólag ebből áll az élet"
(#) tszaboo válasza kyrk hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

tipikus placebo hatás az egész. Olyan mint a " gyógyító mágnes" és a " Fogyasztó fülcsipesz". Arról is bebizonyíthatják hogy használ, ha betont nyel le az ember, ha előtte azt mondják neki, hogy az új kisérleti fázisú rákellenes gyógyszer. Meg ugye ott van a tehénnyalás, az is gyógyít. És aki elhitte, az tényleg meggyógyult tőle (néha), vagy inkább, akik hisznek benne, azoknál hatásossabb az egész. De ha te abban hiszel, hogy a sör jótékonyhatással van a szervezetedre, az sokkal kellemessebb tud lenni.
(#) ha6pc hozzászólása Máj 29, 2007 /

Az ilyen -olyan ...thermiás készülékek bizonyosan képesek használni. Egy ilyen ez a lámpa is. Ráadásul ott van még a "placebo" effektus,ami további javulást képes eredményezni. A doki azt mondja: mindegy mi,csak ártani ne ártson!
(#) waterbear hozzászólása Máj 29, 2007 /

Húha... nekem is van egy ilyen lámpám, évek óta a garázsban áll, mert tönkre ment a tápja és nem tudtam megcsinálni, de ahogy olvasom, síma táppal is működni fog, nem a táp frekije határozza meg a kibocsátott fény hullámhosszát. Jól értettem?

Üdv Waterbear
(#) dpeti válasza ha6pc hozzászólására (») Máj 29, 2007 / 1

igen, egyrészt méltányolandó a doki véleménye, másrészt meg elég durva, hogy mennyivel lehúzzák a sok szerencsétlent...
aki multimilliomos azoknak mindegy, mert arra dobják ki amire akarják, őket nem is sajnálom annyira, de például
azok a kispénzű emberek, akiket ezzel beetetnek + súlyos beteg ott valaki a családban és minden maradék pénzüket erre költik (tisztességes kezelés helyett), na azok miatt szoktam az ilyen dolgokra kiakadni
(#) vicsys hozzászólása Máj 29, 2007 /

Nem akarok offolni, de:
Többen említették a Zepter edényeket. Én sem hiszek a hókusz-pokuszokban. Jómagam szigorú szemmel méregetem az egekig magasztalt szuper dolgokat. Nos, kaptam egy ilyen edényt aminek a használati útmutatójában azt írták, hogy pl. a marhahús puhára fő 12-15 perc(!) alatt. Aki már csinált jófajta marhapörit, tudja, hogy akár egy órát is rotyogtatni kell, hogy omlós legyen. Ebben nekem 10-12perc kell, és tényleg igaza van Norbertonak mert zamatosabb lesz. Mielőtt vki a placebo hatást mondaná, a tesóm 30perc alatt pörkölt pürét fözött, mert Ő sem hitte el... Mindenki tudja, hogy a csöves kukoricát anyáink-nagyanyáink egy egész délelöttön át puhították. Nekem a zepterben 15, max. 20perc!
Lassan eljutottam odáig, hogy a konyhai berendezéseimet lecserélgetem zepteres cuccokra, mert bizony nagyon jók és tartósak. Drága? Nos igen. De nem is fog kilyukadni, tönkremenni... Az időröl meg nem is beszélve.
A lámpát nem ismerem, nem használtam. De ha zepter gyártmány akkor...
(bocs a kulináris off-ért)
(#) Lucifer hozzászólása Máj 29, 2007 /

Én szedtem már szét ilyet.
Egy biztosíték volt elszállva benne. Bevitték a szervízbe, közölték, hogy alsóhangon 60K HUF mivel vissza kell küldeni a gyárba. Szerencsére ezt egy kicsit sokalta a szomszédnéni, így átkerült hozzám s kemény 50 Ft-ért vásároltam bele a modulban egy új biztosítékot.

Amúgy van benne némi elektronika. NE555, és egyéb kommersz alkatrészek. Bár ezek csak szerintem az időkapcsolásért felelősek.

(#) Sonix válasza Lucifer hozzászólására (») Máj 29, 2007 /

Két percenkén ad egy kb. 3 másodperces sípoló hangot!
Következő: »»   1 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem