Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   419 / 1274
(#) BarnaPili válasza pali_2006 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

EW korrekció hiba.A sorkimenő környékén nézd át a forrasztásokat,a kondikat.Ha jól emlékszem ez egy SMDvel szerelt gép,rengeteg KH lehetőséggel.Tegyél föl egy képet a sassziról is.Kösz.
István
(#) BarnaPili válasza Vacok hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Az alaplapon,főleg a hangoló körben nézd meg a lapos barna kerámiakondikat.Azok szeretnek meleg hatására átvezetni.Ha a kondi egyik végét a 200V-r forrasztod,a másik végén a testhez képest feszt kell mérni.Ha átvezet akkor itt néhány volt mérhető,ha nem akkor csak pár 10 mV.
István
(#) pali_2006 hozzászólása Jan 13, 2011 /

Közben nézegettem és találtam panel alján egy kipukkant SMD szerüséget (bocs kezdő vok) és az ellenállás is ell van füstölve előtte
Üdv .: IMI
(#) BarnaPili válasza pali_2006 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Egy fotót dobhatsz róla,mi is lehet az.
(#) Frenki007 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Hello

Köszi a segítséget már megy a tv. Az volt a baj amit mondtál, egy IC-nem volt 3 lába kijölve. Köszi még egyszer.
(#) lakatosturbo hozzászólása Jan 13, 2011 /

Emberek van egy Sony tinitron 100 Hz-es képcsöves tv-m.
Az a probléma vele hogy néha csinál olyat, hogy egy-két másodpercig a csak vörös és árnyalataival játszik utána helyre jön a szín de van amikor a képernyő fényereje egyszerűen nagyon besötétül ehhez meg sokszor azt kell csinálni, hogy a tv jobb felső sarkát meg kell ütni kézzel finoman és helyrejön.

Tudnátok erre valami megoldást mondani?
(#) Orion90 válasza lakatosturbo hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

A képcső nyakán találsz egy panelt, azt forraszd át és valószínűleg rendbejön.
(#) skarlik hozzászólása Jan 14, 2011 /

Üdv mindenkinek.Egy újabb hibára bukkantam,ilyet még nemláttam.lehet láni,hogy alatta menne a kép,de olyan a kép most ,mintha nejlon lenne előtte.hiába csavargatom a sorkimenőn a potit,semmi,halványabb,világosabb,de csak összevissza színakármi.látott már valaki ilyet? van 4 tévém ugyan ez a bajuk.
(#) kadarist válasza skarlik hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Szia!
Megszakadt a soreltérítő tekercs vonala. Nézd át a forrasztásokat és a csatlakozót a sortrafó mellett. Esetleg csatolókondenzátor-szakadás is lehet.
(#) dolgos válasza moele hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Köszönöm a választ.A második számmal vagyok gondba.22PT4513/02 vagy25Pt4513/02 vagy28PT4513/02 Nagyítóval ennyit sikerült megállapítani.Egyébként ez-egy 66cm,sztereó,2szkártos,hagyományos sarkított,fekete-TV. A kivett sorkimenő oldalán lévő papír-címkén ez-áll:31761alatta 0P706 A talpán a műanyagon pedig-ez: 7027VV90364 Három kábeles 10-lábas és két-potméteres. Előre-is köszi a segítséget!
(#) kadarist válasza dolgos hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Ez a trafó való bele: Bővebben: Link
A 31761-es termékkódnak a HR8116-es típus felel meg.
Bővebben: Link
(#) skarlik válasza kadarist hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Üdv.Soreltérítőre gondolsz?összes egyenáramú kondit kimértem,azok jók.a váltósat még nemnéztem.megnézem,és írok

Ez egy daewo lenne,ilyen a panelja.

A soreltérítőtekercs az, amelyik a képcsövön van. Ha ennek a vezetéke szakadt, akkor lehet ilyen raszter. A nyákon a tekercseket, stb. is át kell nézni. Segít a rajz.

Ha a sortekercsen szakadás lenne akkor pont lenne a képcső közepén,olyan mintha lehuznám a dugot a panelről de mindjárt megnézem

daewo 2594st a tipusa

Nem pont, hanem függőleges csík. De ez az újabb tévéknél nem így van. Egy szivárványos homályt látsz ilyenkor, mert minden létező feszültség elmászik ilyenkor. Rajz: Get Manual
(#) ventura hozzászólása Jan 14, 2011 /

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Pár hete az itt kapott tippek alapján sikerült megjavítani egy vestel 11ak19 pro sasszi számú tv-t. A színvégfok ic csere megoldotta a gondot. Járattam itthon egy kicsit, nem volt vele semmi gond. De amikor elvittem a gazdájának ott már sercegett valami a panel felől, másnap már pattogott is. Amikor pattog akkor a kép is elmegy. Mi lehet a gond? A szállítás közben valami forrasztás elrepedt? Mert csak a szállítás után produkálta ezeket, előtte teljesen jó volt.

Ja úgy igen ha az íc-s oldaát nézzük úgy igen,csík,deha 160v körülit.akkor pont.Mert 2részből áll.nézegetem.4db tévém csinálja ezt.van 100hz-es is Panasonic,azis néha ezt csinálja.
(#) kadarist válasza ventura hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Szia!
Jó lenne vizuálisan behatárolni a szikrázás helyét (már ha egyáltalán arról van szó).
(#) Tocki válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Köszi. Nekiállok, és majd jelentkezem.
Sziasztok.

Nézd át a jejölt vonalat.
(#) dolgos válasza kadarist hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Köszönöm szépen.

A probléma megoldás.,Átnéztem minden kondit,tökéletesek 1kivételével.160v/47mf.kicseréltem.átnéztem ellenállásokat,tökéletesek,már képcsőn a tekercset is kicseréltem,azisjó,ma gyaránt minden jó a készülékben ,és mégsem jó,a hiba a sorkimenő.fókuszpoti szakadt.kicseréltem a sorkimenőt már jó is.Nemsemmi,köszi a válaszokat.
(#) 2herceg hozzászólása Jan 15, 2011 /

Szépnapot. egy hozzáértö szaki segitségét kérném.
Kaptam egy kisképernyös akai tv-t távirányito nélkül. A keszülék jol müködik csak az a baja hogy ha elinditom az automata keresést addig keres amig lenem álitom. Szépen minden csatornát rögzit de leálitás után nincsen semmi.Kézileg betudok álitani csatornát de de ujra kapcsolás után semmi. Jo kis tv nem kellene még kidobni.hol keressem mi lehet a baja. Kösz elöre is a segitséget István
(#) skarlik válasza 2herceg hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Üdv.Nemtárol?Nincs benne kisakumlátor?Régiekben van.ha ebbe nincs,akkor memória hiba lesz.
(#) lacek29 hozzászólása Jan 15, 2011 /

Sziasztok. Van 1 HYUNDAI TF2911LEU tip.tv-m.Az a baj vele,hogyha csatornát váltok,vagy vált a kép,akkor 1 pillanatra fehéres-kékes árnyalatu lesz a kép.Ez bekapcsolás után néhány perc múlva jelentkezik,és főleg akkor ha sötétebb jelenet van az adásban. Tudna valaki segíteni?
(#) bihari laci hozzászólása Jan 15, 2011 /

Sziasztok egy philips 21pt1542 ,sassi l6.1aa st by van de több semmi ,már sor trafot ceréltem de nem indul. Mindent át ellenöriztem , de nem kaptam semmit.Talán a 2 ic -ét is cseréjem ki ,valami segitcséget kérnék.
(#) siadam hozzászólása Jan 15, 2011 /

sziasztok van nekem egy SunnyTV mejnek a kepernyo tetejen van a kep osze menve ezt kovetoen csak harom szinu arnyalat marat de teljes kepen hang nelkul szeretnem ha valaki segitene koszi kezdo vagyok es meg amator szinten orokhalam,
(#) Master_of_the_web hozzászólása Jan 15, 2011 /

Helló!

Adott egy M72-105/9 IDTV típusú, CUC1852 belsővel rendelkező TV, aminek az elején lévő VFD kijelzővel van baja. (volt más is de azt megjavítottam)

Szóval az volt a baja, hogy nem jelent meg minden karakter és szegmens, továbbá ahol világítottak a szegmensek, ott azok is világítottak halványan amik nem voltak megcímezve.
A panel kiszedése után láttam, hogy a VFD kijelző lábain egy szakaszon eltörött a forrasztás, és volt egy elég alaposan elégett ellenállás is.
AZ ellenállás nevezetesen a rajzon található R1874 ami 100Ohm-os, normál kis teljesítményű típus.

Átforrasztottam a hideg forrasztásokat és kicseréltem az ellenállást egy kicsit nagyobb teljesítményűre. Bekapcsoláskor megjelent az összes karakter, és sajnos azok a szegmensek is amiknek nem kéne.
Aminek látszania kéne kicsit erősebben világít. (>>kép!) AZ ellenállás pedig megint elégett pillanatok alatt.

Az égés okát vizsgálandó, két vezetékkel kivezettem az ellenállás helyét, és kívülről egy nagy 25W-os 10k-s potival végeztem egy árammérést folyamatosan csökkentett érték mellett.
Ami kiderült, hogy nagyjából mintha direktbe kötném az ellenállást a tápra, nagy áram folyik. (3k környékén 8 mA körül, 100Ohm közelében pedig 100mA feletti) Nem csoda, hogy leégett megint.
Az ellenállás változása semmilyen befolyással nem bír a kijelzőre, mindig ugyanúgy halványan világítanak a meg nem címzett szegmensek is. Ha nincs bent az ellenállás ugyanaz van.
Tudtommal ezt a jelenséget a nem megfelelő anódfeszültség okozhatja...

Mivel az IC(IC1860) 1. lába és a táp(-27V) között csak ez az egyetlen ellenállás található, csak az IC vagy maga a kijelző lehet a hibás.

Szóval szerintetek mi okozhatja ezt a rövidzárlatszerű viselkedést ?

Lehet vajon javítani IC vagy kijelző csere nélkül? Valahogy lehetne tesztelni ezeket az elemeket?

Üdv!
Következő: »»   419 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem