Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   33 / 141
(#) Hodinka válasza Rafael hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Szia!
Esetleg lehet még benne egy lágyindító relé is,ami ha nem húz be,akkor a vele párhuzamosan lévő ellenállás rövid időn belül leéghet (ez általában elég intenzív égésre emlékeztető szag formájában érzékelhető),a drasztikus teljesítmény csökkenés miatt pedig a magnetron tápellátása gyakorlatilag megszűnik,így melegíteni sem fog.A fentebb ajánlott primerköri árammérést el kéne végezni...
(#) zombee válasza Hodinka hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Az ellenálláson keresztül igenis melegít, csak NAGYON gyengén.
(#) hbandy hozzászólása Jan 18, 2011 /
 
Helló

Nekem csak simán leveri a diódákat, szép sorban egymás után Az lehet lágyindítás gond? Mert trafó, kapcsolók, kondi, bizti és magnetron rendben van...
(#) kovacslajcsi hozzászólása Jan 18, 2011 /
 
Sziasztok!

Van itt egy Samsung elektronikus vezérlésű mikrosütő, ami a tulaj szerint bekapcsoláskor/indításkor leresetel, elfelejt mindent, és megáll. Bedugtam, szétszedtem, teljesen normálisan megy, tökéletes.

Összes kondit kimértem, mind jó, nincs megszáradva, trafós tápja van, nem kapcsolóüzemű. A reléket kiszedtem, egyik sincs beégve, 0,1-0,2Ohm mind. Mikrokapcsolók az ajtóban mind jók mérve, szintén 0,1-0,2 Ohm az összes. Magnetron nincs megégve, nem szikrázott, nem kokszos a csillám se, teljesen újszerű a bele.

Nem tudom a hibát sehogy sem előidézni, és mivel messze van a tulaj (és ismerős..) nem adhatom vissza így, hogy vidd, jó lesz ez..

Van valami tippetek?
(#) zombee válasza hbandy hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Hát a diódát nem kéne levernie a lágyindítás hiánya miatt.
Egy pillanatra(konditöltés) elég nagy áram fog folyni, de ezt el kellene viselnie, a rövid időtartam miatt. A diódának is magas áramot a bizti sem viselné el, ezért arra gyanakszom hogy rossz diódatípust választasz, illetve a magnetron/kondi sem mindig mutatja a hibát alacsonyfeszültségű méréseknél. Trafóhiba majdnem kizárt, ahhoz primeroldali zárlat kéne ami nagyon valószínűtlen.
(#) Hutty válasza kovacslajcsi hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
A tulaj hálózatában lehet esetleg hiba. Valahol van egy hibás kötés a fali dobozban, konektorban, kismegszakítónál. Amíg kis teljesítménnyel megy a mikró( csak a kijelző megy) elég a fesz a konnektorban, ha megterheli annyira leesik, hogy leáll.
(#) kovacslajcsi válasza Hutty hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Én is erre tippeltem még, de a srác energetikus... meglepne, de szerintem Őt is

Adtam neki kölcsön másikat, amikor ezt elhozta, az hibátlanul ketyeg azonos dugaljból..
(#) Hodinka válasza hbandy hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Szia!
Cseréld ki a diódát,és húzd le a fűtő vezetékeket a magnetronról,majd indítsd el ismét a mikrót,ha ezek után már nem csapja le a diódát,akkor rossz a magnetron.
(De mindenek előtt persze áramtalanítsd a mikrót,és süsd ki a nagyfesz kondit!!!)
(#) Hodinka válasza zombee hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Azt hiszem nem értettél meg.
Idézet:
„a vele párhuzamosan lévő ellenállás rövid időn belül leéghet”

Tehát miután végképp átégett az ellenállás,így a tápellátás is megszűnik.
Valószínüleg rosszul fogalmaztam.
(#) Hodinka válasza kovacslajcsi hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Hali!
Próbálgasd folyamatosan újra és újra indítgatni,a hibajelenségnek előbb-utóbb jelentkeznie kell.Egyébként a hibát az irányító panelban kell keresni,ott pedig minden bizonnyal a processzorral lesz a gond.
(#) Hutty válasza kovacslajcsi hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Erre mondhatnám, a villásdugó és az aljzat között volt a koksz, de a ki-be huzogatással le lett kaparva.
(#) zombee válasza Hodinka hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Így már érthető. Azonban - szerintem - az ellenállás forrasztása előbb fog kiolvadni mint az ellenállás beégni. Persze csak kerámia ellenállás esetén...
(#) bimbi hozzászólása Jan 21, 2011 /
 
Helló!

Van egy LG mikróm 10 éves és az a gond, hogy elégtek a gomboktól a vezérlőbe menő vezetékek, ami ilyen fólia vékony (2 kép lent). Azzal tudok valamit kezdeni vagy esetleg valahol kapni?
(#) Hutty válasza bimbi hozzászólására (») Jan 21, 2011 /
 
Bár elég rossz a kép, de szerintem befeketedett az ezüst vezető. Egy kis fogkrémmel ledörzsölni óvatosan, denszesszel lemosni....
(#) bimbi hozzászólása Jan 21, 2011 /
 
Aceton eltüntette a feketedést. Köszönöm a választ.
(#) Keresztesi Zsolt hozzászólása Jan 21, 2011 /
 
Heló!
Nem rég vettünk egy mechanikus vezérlésű mikrót.
Nagy volt az öröm mert egy széséghibás cuccokat árúsító boltban vettük és nem is volt drága!
A gondok akkor kezdődtek amikor bekapcsoltuk!
Kb.2,5 másodperc múlva szikrázás és füst kíséretében jelentkezett a hiba! Vissza vittük! Azt mondták nem kelett volna fémet teni bele! A túróstáskában nincsen fém, szerintem! Azt mondták,hogy méltányosságból megjavítják!
Kicserélték a csillámot és azt mondták lehet használni nyugudtan mert melegít! Érte mentünk! Kiakadtunk! A magnetron előtti lemez burkolaton a csilám alatt volt egy kb.1,5X5 milliméteres kiolvadtt lyuk,pont a magnetron végénél! Lehet,hogy melegít de hozzá nem értőként az a véleményem,hogy egy fókuszált nyaláb jön ki a lyukon! Melegít de életveszélyes(szerintem)!! Az eladó azt mondta,hogy van benne egy csomó lyuk(a szellőző lyukakat símogatta)! Mitől égeti át a magnetron 2,5 másodperc alatt az acéllemezt! magnetronhiba vagy helytelen használat az oka? Mert nagyon húzzák a szájukat a boltosok! Remélem tud valaki érdemleges zanácsot adni!
(#) Hodinka válasza Keresztesi Zsolt hozzászólására (») Jan 23, 2011 / 1
 
Szia!
Nem vagytok életveszélyben.Ha a magnetron anódsapkája kilyukadt az némi szórt mikróhullámot jelent amivel esetleg csak gyengébben melegít majd,de semmi több.A probléma csak az,hogy a magnetron így nagy valószínűséggel nem lesz hosszú életű,és mivel már a mikrót úgy sem veszik vissza tőletek,ezért használjátok nyugodtan amíg működik,aggodalomra pedig semmi ok a mikróhullámok miatt.
Üdv!
(#) Keresztesi Zsolt válasza Hodinka hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Helló Kedves Hodinka !
Köszönöm a meg nyugtató választ!
De azért abban az üzletben nem vásárolok semmit :violent: és másokat is erre bíztatok! Az ok nem a 8500 forint,hanem a hozzá állásuk és a mód ahogyan intézték az egész ügyet! "Az alacson ár miatt érzett örömöt hamar elrontja a silány minőség okozta bosszúság!" Sokszor a drágább az olcsóbb!
(#) Hodinka válasza Keresztesi Zsolt hozzászólására (») Jan 26, 2011 /
 
Hát igen a 8500f egy mikróért egyébként is egy gyanús árkategória.
(#) komarl hozzászólása Jan 30, 2011 /
 
Üdv mindenkinek!
Van egy WorldStar mikro aminek kiégett a nagyfesz biztositéka. Mi okozhatja ezt??
Panasonic magnetron van benne,a két kivezetés között 1 ohm-ot mértem, a kivezetések és a ház között semmit nem jelez a műszer.Azt hiszem ez eddig jó.Vagy enek ellenére is rossz lehet?
A kondenzátort hogy tudom kimérni? A válaszokat köszönöm.
(#) mindenes válasza komarl hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Hello!
Általában a magnetron, nagyfeszkondi, dióda hibájából szokott kiégni a biztosíték a szekunder körben. Ezeket kell ellenőrizni méréssel. Ha ezek mégis mind jók,(a magnetron jónak tűnik) akkor a szakadást valószinűleg csak a bizti "elöregedése" okozta amely a bekapcsolás pillanatában a hirtelen nagy áramfelvétel miatt égett ki.Nem egy ilyen esettel találkoztam már. A kisütött kondit legegyszerübben ellenállás méréssel tudod ellenőrizni, hibátlan kondinál néhány ohmot kell mutasson a műszer ,ami aztán fokozatosan megy fel a végtelen felé. A kondi háza és a kivezetések között szintén végtelent kell mérni.
(#) Hodinka válasza mindenes hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Idézet:
„...ami aztán fokozatosan megy fel a végtelen felé.”

Bocs,hogy bele szólok,de végtelen nem lesz.A műszernek 10Mohm-nál meg kell állnia (feltéve ha az adott műszer rendelkezik 10M-tól nagyobb méréshatárral),mivel a kondiban van egy beépített 10Mohm-os ellenállás is.
(#) mindenes válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Valszeg én fogalmaztam hiányosan: a műszernek kohmos állásben kell lennie...
Hogy benne van a 10M arról én is tudok. Komarl nevében köszz a kiegészitést .
(#) gyulank hozzászólása Feb 2, 2011 /
 
Sziasztok!

Szerintetek olyasmit, mint ezek, lehet csinálni házilag?
(#) jovkervass hozzászólása Feb 5, 2011 /
 
Sziasztok a kínom az volna , kiment a bizti a mikromba 0,7 kicseréltem de sok mindent levettem , vissza lehete fordítva kötni a magnetront , kicsit másabb a zúgása mint előtte, most inkább áthúzásos a hangja.
(#) Hodinka válasza jovkervass hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Szia!
A fűtővezetékek felcserélése nem okoz gondot a magnetron működésében,de pontosabban mit értesz az „áthúzásos zúgás” alatt?Mert ha ez az amire gondolok,akkor ez sajnos rossz előjel.
(#) Hutty hozzászólása Feb 6, 2011 /
 
Szerintem, meg nem mindegy. A cső belső kialakítása miatt gondolom. A fűtés "F" a katód csatlakozás "FA" jelölésű.
(#) jovkervass hozzászólása Feb 7, 2011 /
 
Az áthúzás allat valami olyan hangot értek mint ha 2 fém közt áram ívet húz, de fény vagy egyébb jelenség nem mutatkozik, teljesen hibátlan a működése ezt leszámítva.
Mintha 5- 12 voltos elektródát húzgálna egymáson az ember. Eredetileg 4 x er hangosabb volt az alapzaja.
A magnetron az sértetlen . A lágyindító/ azon eszköz ami 2 hengeres testből áll?/ Áll rendelkezésemre egy másik donor de nem ugyan az a bekötése valahogy. Holnap lefényképezem és teszek fel fotót.
Köszönöm a segítséget.
(#) Hodinka válasza Hutty hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Idézet:
„Szerintem, meg nem mindegy. A cső belső kialakítása miatt gondolom. A fűtés "F" a katód csatlakozás "FA" jelölésű.”

Ez oké,én sem azt mondtam,hogy az úgy helyes,mindössze csak arra céloztam,hogy a csatlakozó helytelen visszahelyezése semmikép sem zavarhatta be lényegesen a magnetron működését ( én is próbáltam már többször is ezt).Azonban azzal én is tisztában vagyok,hogy nem célszerű a katódvezetéket a fűtő érintkezőre csatlakoztatni,tudnillik a magnetron közvetlen fűtésű és ezért a katódáram értelemszerűen a magnetron fűtőszálán keresztül záródna a katódra,és ilyenkor ennek az áramnak egy jókora része azon is diszipálódna el,ami pedig némileg a magnetron hatásfokára nézve lehet negatív kihatással,de semmi több...
(#) piro60 hozzászólása Feb 11, 2011 /
 
Üdv mindenkinek .Segitségeteket kérném. Samsung mikrót javitok kiégett a nagyfesz bizti el jutottam addig hogy zárlatos a nagyfesz kondi .2100v 1.05 mikrós, ha kisebb vagy nagyobb értéküvel próbálom( mivel pillanatnyilag ez van )mi történik? Rövid idejü próbával kárt okozhatok -e Válaszotokat előre is köszönöm.
Következő: »»   33 / 141
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem