Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony Ericsson
 
Témaindító: azelektronika, idő: Jún 1, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 3
(#) azelektronika hozzászólása Jún 1, 2007 /
 
Van egy K310i telefonom.Mikor kikapcsolom,majd vissza
akkor elvesztt egy pár beállítást.Pl:email fiókot kitöről,
gyors billentyűt is néha .Mi a gond ? Vigyem vissza ?
(#) elektro válasza azelektronika hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
hy hamár van ilyen téma akkor ide irok. Vettem agusztusba egy W300i walkmen mobilt. Második nap leesett az infr előtt lévő lemez. Viszavittem leüvöltöttek hogy nem vigyázok rá. Jó nem csinálták meg. MAjd szépen lassan egyre rosszab lett menü nem ment rendesen majd elfogytak a gombok. Vagy most a c menü # 0 * gomb nem megy viszavittem elkezdik ezt nem lehet megcsinálni csak garancián kivül mondom akkor min1 de jó legyen megcsinálták 5perc múlva szar lett. Nem kontekt hiba van. Szerintetek mi lehet a gond.

Idézet:
„Van egy K310i telefonom.Mikor kikapcsolom,majd vissza akkor elvesztt egy pár beállítást.Pl:email fiókot kitöről, gyors billentyűt is néha .Mi a gond ? Vigyem vissza ?”

a sonnyer ericsson honlapjáról le lehet tölteni a szoftwer frissitőt nem is nehéz feltenni ujra. Magyarnyelvű progi
(#) lgyk válasza elektro hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
"Viszavittem leüvöltöttek hogy nem vigyázok rá. Jó nem csinálták meg."

Hiba volt. Kötelességük megcsinálni, visszavenni, de ha nagyon kötekednek, akkor KERMI vizsgálat. 3 napon belül kötelesek kicserélni, ha sz@rt adtak.

"Nem kontekt hiba van."

De bizony, valószínűleg az lesz, csak nem a gomboknál, hanem valahol a nyákvezetéken a gombok környékén. Valszeg az alsó sor közös vezetéke szakadt meg.
(#) elektro válasza lgyk hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
hy
az az egy baj van hogy egy anelen van ugye minden az egyik oldalon a gombok a másik oldalon meg a modulok lehetetlen a gombokhoz hozzáféri. Annyit tudtam kipróbálni hogy megmértem hogy a gomb amivel összehúzza a két fémlemezt mekkora az ellenállás jelen esetben 0ohm összehúztam és semmi. Nem tudok hozzáférni ahoz részhez ahol összefutnak a szálak a gombokról.
(#) Slope válasza elektro hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
Szerintem ne hagyd magad ezek a szervizek (főleg a SE szervizek), azt hiszik úgy bánhatnak az ügyféllel mint egy utolsó kóborkutyával. Túl okosnak hiszik magukat, és az esetek többségében képtelenek megoldani a problémát. Nem tudom milyen végzettséggel kerülnek be oda emberek... beviszel egy készüléket, és az a javítás, hogy szoftvert frissítenek (üzenem ezeknek a magasan képzett embereknek, hogy egy telefon nem csak szoftverből áll) akinek nem inge úgysem veszi magára...

A gombra visszatérve: szoftverfrissítéssel megnézhetnéd, hogy a hiba nem-e szoftveres eredetű (de ezt gondolom a szervizben megtették, hiszen ezt rutinból megteszik... kár hogy itt vége is a rutinnak).
A gombok a vizsgálatod szerint működnek, tehát nem jut el a jel a processzorig. Ezt javítani nem igazán lehet, többrétegű nyákok, BGA tokozású IC-k. Főmodulcsere GARANCIÁBAN, ha bizonyítottan nem a megengedettnél nagyobb mechanikai behatás hatására történt a hiba.
(#) (Felhasználó 1947) válasza azelektronika hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
Szia !

Ha garanciális, vidd vissza, valszeg software hiba lesz.
(Tehát kár volt szétszedni, ha észreveszik, ugorhat a
gari.)Ha nem csinálják meg gariban, próbálj meg rá újabb sw. verziót tenni, tetetni mint ami rajta van.

Üdv ! Luki
(#) (Felhasználó 1947) válasza elektro hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
Szia !

Ha nem megy a gomboknál az alsó sor, valszeg a nyomógomb mátrix vezetősávja sérült.
(Leesés,ázás)
Vidd el szervizbe, nem hinném hogy meg tudnád otthon javitani.
Ha garanciális a készülék, vidd vissza javitatni,ha nem szedted szét, nem ázott be, meg fogják javitani.Ha nem javitható kérhetsz egy másik, ugyanilyen telcsit,vagy visszakérheted a lóvéd.Ha nem
foglalkoznak veled,és problémával,fordulj a fogyasztóvédelemhez.

Üdv ! Luki
(#) elektro válasza Slope hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
hy
teljes mértékben egyetértek veled a garaciával eg a szervizzel kapcsolatban. Sok minden nem lehet tenni. Apám néha ha bemegy t mobilhoz 10x kell valamit elmondani hogy megtegyék néha az asztal borogatásnál jár mire valamit megtesznek. A panellal nemsokminden lehet kezdeni ez igaz. Namost első próbán a sofwer frissités volt. Megjegyzem ez egyszerűbb mint jáékot feltenni. Minden magyar meg stb. Itt jöttek a gondok. Megtalálta a gép az eszközt felismerte és kirta hogy akokr kezdődik a frissités. Vegye le a hátlapot vegye ki az akumlátort várjon pár másodercet majd helyezze visza és nyomja folyamatosan a C billenytűt. Aha nem nagy feladat de annak akinek nem működik a C billenytű az mit kezdjen vele.
(#) miklosch válasza elektro hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
Melyik ez a program, amivel a szoftvert újra lehet tenni? És milyen kábel kell hozzá? Nem valami speciálisan erre a célra való kábel? Vagy jó az is, amit adnak a telefonhoz usb kábelt?
(#) Tomee hozzászólása Jún 1, 2007 /
 
A beázásról annyit, hogy van az SE telokon és az akukon egy kis matrica mai alapból fehér, ha elázik vagy nedves helyen tartjuk a telót akkor elszineződik (piros lesz) és a szervizben ezek után mondják, hogy elázott és nem garanciális...
(#) Dr.Megavolt hozzászólása Jún 1, 2007 /
 
ha nincs mar garancia alatt szed szet , nezd meg nincs e benne egy gombelemdez hasonlo kis valami .es nincs e kimozdulva ? maskulomben NOKIA m van es jol megy
(#) elektro válasza miklosch hozzászólására (») Jún 3, 2007 /
 
hy
egy sima adatkábel kell hozzá. Nekem adtak alapból hozzá. A sonny ericsson honlapján minden ott van kicsit nehezen de meg lehet találni.
(#) jdani hozzászólása Jún 3, 2007 /
 
császtok! van egy k610i mobilom,és nincs benne magyar nyelv! nem tudjátok honnan lehetne lehuzni bele magyar nyelvet? vayg ,,kimásolni,, egy ugyanilyen magyar nyelvű telóbol ,és feltölteni?
(#) HubaBuba hozzászólása Jún 3, 2007 /
 
Meg tudnatok mondani milyen progival es kabelel lehet szoftwert frisiteni egy T630-as telon mer mar unom hogy ot van az a T-mobilos fityfene nagyon idegesito es ha jool tudom akor ezel el fog tüni elore is kosz a valaszt ha lesz de remelem hogy lesz mer fontos lenne


Ja egen nekem most 1 soros porti adatkabelem van de ha nagyon muszaj veszek masfajtat ha nem tul draga na akor enyi lene elore is kosz
(#) X Sügi X válasza HubaBuba hozzászólására (») Jún 4, 2007 /
 
Hi! Néz szét itt, főleg a fórumban!
(#) jdani hozzászólása Jún 27, 2008 /
 
helló. lenne egy kérsésem. nekem egy SE K610i-m van, és nézegettem a neten a telefon alsó kontaktjainak a lábkiosztását. És a 7. Valami video. Ez mi leeht? vuideo kimenet vagy mi a frász?

SE.GIF
    
(#) kiszebra válasza jdani hozzászólására (») Jún 28, 2008 /
 
Ezt megkérdezted a SE-portálon is
(#) jdani hozzászólása Jún 28, 2008 /
 
kérdeztem, de válasz még nem érkezett...
(#) shadow1975 válasza elektro hozzászólására (») Aug 2, 2008 /
 
Sziasztok!Nekem se mennek! c menü # 0 * gomb !és én se találok rá megoldást, mert már nem garanciális, és a javítása annyi mint 1 használt kb.ebből a típusból, tulajdonképpen fogalmam nincs mitől lett, ha valakinek van valami ötlete konkrétan mi a baja, mert nem mondták meg nekem!, csak azt mennyi lenne a javítása! azt hiszem nem kellene ezért még ki dobni hátha van remény még!csak azt tudnám hogy hol van megszakadva !
(#) proba válasza shadow1975 hozzászólására (») Aug 2, 2008 /
 
Google telefon tip +repair talán javasol valamit.
(#) Ricsi89 válasza proba hozzászólására (») Aug 2, 2008 /
 
helló
Nekem van hozzá ilyen repair-os cucc, de semmi érdemeset nem írnak. megtaláltam a bill vezérlőt is, de csak annyit írnak hozzá, hogy "BGA Rework Equipment Required". Na ebből sok mindent tudunk meg. Szerintem a bill vezérlő haldoklik. ha kell fel tudom rakni a fájlokat.
Egy ukrán oldalon találtam hozzá alkatrészt is. csak ki a fene tudná kicserélni. Amúgy ezt írják róla" Diode Bridge/ESD EMI Filter". És a típusa RKZ923909/2.
(#) Ricsi89 válasza kiszebra hozzászólására (») Aug 2, 2008 /
 
Azt is írd hozzá, hogy csak C905-össel megy.
(#) jdani válasza kiszebra hozzászólására (») Aug 3, 2008 /
 
Hát jó-jó. DE ez mindegyik telefonnal meg lehet oldani, amin van ilyen kimenet? nekem van egy W800-asom, és azon is van Video kimenet, de nem merem rákötni a tv-re
(#) WaRL0 hozzászólása Dec 23, 2008 /
 
Sziasztok ma kaptam 1 SE W350i telot.Az a baj h t-mobil os es fuggetlenitteni szeretnem ! Meg lehet ezt oldani othon ?

Koszi
(#) kiszebra válasza WaRL0 hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
forum.se-portal.hu-itt segíteni fognak
(#) McDeath hozzászólása Feb 12, 2009 /
 
Sziasztok volna egy apró problémám egy k510i telefonnal. EEPROM csere után elindul de ha kikapcsolom és vissza akor már nem indul és lehet cserélni az EEpromot ujra. Ismerősöm 3 db-t ölt bele asztán feladta.
Az ujraindítást követően csak annyi történikhogy a teló bekapcs gombja elkezd villogni de azt sem elsőre hanem sokkal késöbb többszöri bekapcsolási próbára.
szerintetek mi lehet a baj?
üdv
(#) titi válasza McDeath hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Hali!
EEPROM csere? Bár a nem sok Sony-t láttam belülről, de akkor se értem, mi köze ennek a hibához, ill. miként tudta a haverod kicserélni benne, mert gondolom BGA tokozású lehet, azt pedig házilag cserélni... na meg olcsón beszerezni...
3 ilyen árából szerintem már új telót kapni.
Persze lehet, hogy tévedek, mert mint írtam Sony-t nem sokat láttam belülről, Nokiát viszont minden nap.
Én inkább az aksira, vagy a töltőelektronikára gondolnék...
(#) Ricsi89 válasza McDeath hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Ezt nem értem. A mai telókban nincs eeprom, hanem flash memória van. Abban van a szoftver is. A régi T20-asomban még volt eeprom, de ezekben már nincs. Újra kell rakni a szoftvert, mert lehet csak az a rossz. Az az érdekes, hogy a villogó led az az egyik szoftverprobléma jele, de akkor be sem kapcsol a teló és csak szervízben javítható. Szóval ez rejtély a számomra.
(#) titi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Idézet:
„A mai telókban nincs eeprom, hanem flash memória van.”

Ja igen, ezt meg el is felejtettem említeni...
Már azt hittem, csak én nem értem a dolgot...
Idézet:
„a villogó led az az egyik szoftverprobléma jele”

nekem k300-as van, azon akkor is villog, ha fullra le van merülve az aksi, és be akarom kapcsolni.
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem