Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   164 / 1152
(#) rebutia válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

abcdabcd! Rendicsek keresek egyet. Mind a két memo teszt amit befagyott nálam, egyik sem pluszos volt. Már mint a nevében nem szerepelt a +. Olyat, ami csak simán memtest86 nem találok, csak olyat ami már valamilyen változat, pl: memtest86 3.5. vagy 3.5a vagy v3.5. Nem tudom, hogy ezek azonosak e. Pluszos memtestből alig talál valamit de az is v3.0. Ez zavaros nekem.
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Rendben,de akkor az milyen üzemnek hívják amikor lemezről indítod a gépet, (nem az operációs rendszert)majd különböző programokat futtatsz,pl Memtest.
(#) belfi2 válasza rebutia hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Hali!
Töltsd le a Hiren's CD-t.Azon van minden ami kell.
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 22, 2011 /

Hali mindenkinek!

Az lenne a kerdesem hogy ha en a szamitogepemre( nem laptop) egy windows 7-est feltelepitek, akkor utana meg tudok majd Xp-t visszatelepiteni?

Koszi elore is a valaszokat
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 22, 2011 /

Amugy egy regebbi pentium 4-es gep 1.4 ghz proci 768 mb ram 128 videokartya es egy regebbi mv420es alaplap.

Azert tettem fel a kerdest mert hallottam hogy ha egy fejlettebb rendszert teszunk a gepre akkor utana nem tudunk egy gyengebbet visszatenni.

Ez igaz az asztali gepekre is, vagy csak a laptopokra?
(#) b-max válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

igy ez nem igaz.
Hiszen ha letörölsz mindnen adatot a merevlemezről (pl. fdisk), akkor után bármit rá tudsz rakni, ebben az értelemben..
(#) sardi_hunor válasza b-max hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Koszonom a valaszod.
Tehat akkor nyugodtan tehetek w7-et mert utana ha esetleg vissza akarom tenni az xp-t akkor menni fog.

De viszont hallottam vagy olvastam valahol hogy az ujjabb laptopoknal ezt nem engedni mert van valami rejtett memoria ami elmenti a legutobbi rendszer tipusat meg miegymast es gyengebbet nem enged installalni mint az elozo. Ez igaz?
(#) b-max válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

hát ezt a RAM.os dolgot eléggé tudományos-fantasztikumnak tartom, de nem zárható ki.
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Hali!
Ha felpakoltad a Win 7-et légyszi tájékoztass az eredményről, mert nekem is hasonló a konfigom és kiváncsi vagyok hogy megy e?
(#) ptesza válasza rebutia hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Kedves Rebutia!

Hidd el ,mindegy melyik memtest fagy bele. Ez hardveres hiba. Le kell tesztelni a ramokat egy másik gépben. Illetve az alaplapodat másik rammal. Nagyon sajnálom ,de már nálam is van a fiókban egy marék hibás ram modul.Persze nem rossz szándékkal gyűjtöm, csak nincs szívem eldobni. Ha valaki kíváncsi mire gondoltam , akkor priviben elmondom...
(#) sardi_hunor válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Ok !

Irok beszamolot de ahhoz kellene tudjam biztosan h utana majd vissza tudom tenni az xp-t gond nellkul.

Valaki megerositene ebben? Szakszeruen elmagyarazva a dolgot!

Koszonom!
(#) coyote55 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

A régebbi konfigomra én is feltettem próbaképpen a Vistát - élt 10 napot, pedig türelmes ember vagyok! - utána teljes formatálás, és ment vissza az XP.
Ugyanez lejátszódott a Win7 béta esetében, azt is kipróbáltam, de gondjaim voltak az alaplapi driverekkel, és visszaraktam az XP-t, probléma nélkül.
A lényeg az, hogy azt a partíciót, ahová az új op.rendszert telepíted, teljesen le kell formázni.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Hát az valami parancssoros üzem de nem dos, pl az avast vírusirtó régebbi verziója tudodd ellenőrizni ebben a módban, és volt, hogy valamihez nem fért hozzá, amit viszont egy sima dos lemezről ha ugye nem ntfs a filerendszer akkor le lehetett törölni...
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Volt már hogy a memtest maga volt hibás... nekem teljesen jó gépen, csak cserélgettem a modulokat és szerettem volna tesztelni a modulok is jók voltak, csak a memtest86+ nak az a verziója volt hibás és mindig 85%nál megállt valahányas tesztnél a későbbi meg a korábbi verziók se csinálták ezt...
(#) abcdabcd válasza rebutia hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Nem figyelsz az tiszta sor hogy egy programnak van verziója és nem a 86 az hanem memtest86 v3.0 vagy memtest86+ v3.0 ez két külön program, ha azt töltötted le legelőször és onnan ahonnan linkeltem akkor az a plusz végű verzió kell, hogy legyen, ha a későbbi hozzászólásomban megkeresed a linket az pedig a plusz nélküli...
(#) abcdabcd válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Aki mondott neked ilyet szerintem az arra gondolt, hogy a régebbi verzió esetleg felülírja a bootszektort meg a boot menühöz nem adja hozzá magát és így az újabb rendszer elérhetetlen (persze ez javítható de a win nem kínálja ezt fel ezt kézzel kell megtenni pl telepítőlemez javítókonzoláról)... így amit a többiek írtak az is érvényes, hogy persze egy format után bármi rárakható...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

most látom értelmezésre szorul amit írtam a "sima dos lemezről" sima dos bootlemezről indítva a gépet értem...
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Gondolom te is tisztában vagy vele , hogy 1% nál már kiesik a hibás modul. Ha 85% nál lenne probléma akkor az időzítésekkel kellene variálni ,vagy kell még egy kis kakaó,de ez már tuning téma lenne. Általában nem az ilyen unikális hibák szoktak bejátszani, hanem a legegyszerűbbek ,és legnyilvánvalóbbak.
(#) sardi_hunor válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

Szia

Ok akkor megprobalom feltenni en is de az install elott hogy tudom leformazni ha nincs benne a windows 7 dvd-je?

vagy ugyan ugy megy mint az xp telepitesenel, hogy a telepito cd ajanlja a formatalast.

Hogy mukodik a win7-nel?
(#) sardi_hunor válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

Tlaltam egy leirast, hogy hogyan kell felrakni a w7-et, es ugy lattam ,hogy van formatalasi lehetoseg a win7 telepitojevel is.

En ugy gondolom,hogy ezen a kepen a formatva kattintva leformatalja a kijelolt particiot.

Erositsetek meg ebben. Csatoltam kepet is.
(#) Baxi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

Hi
Ez így van, de ha esetleg van több vinyó a gépben azokat szed le/kösd le ameddig a W7 fel nem rakod.
Ugyanis előszerettél magához rendeli őket valamilyen boot rendszer kiegészítő vínyót csinál belőlük.
Nekem egy 80-as ra van felrakva a W7 , de alapból magának szétdaraboltra 3 részre.
(#) vladcepes hozzászólása Jan 23, 2011 /

Sziasztok. Van egy Advent laptopom,és ebben úgy néz ki hogy a hangszórók kissé elgyengültek.(vagyis 70% ban elment a hangja).Már volt újra driver telepítve,aztán most a Win7 van fent de ezzel is ugyan az.Már szétszedtem kifújtam kipucoltam de ugyan az.Szerintetek? (hogy lehet az hogy egy hangszóró-vagyis h.szett úgy megy tönkre hogy csak a negyedét hallod)? Kicserélném ha tudnám honnan lehet venni hozzá.A vaterát már néztem.Valaki ha tudna linket megköszönném.
Előre is köszöntem. Üdv.
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

Ez egyáltalán nem biztos, abban az esetben igazad van, ha a modul teljesen rossz, de ilyenkor a tapasztaltabbak akár a memtest nélkül is megmondják a memóriával van a gond... Az én tapasztalatom szerint pl a 6-os teszt szokott sok hibát előhozni, mert ugye mindegyik tesztben (#1-9) már mintával történik a tesztelés, ha nincs időm, hogy végigfusson akkor én talán a 4eset meg a 6osat szoktam választani...

A 85%ot meg akkor vagy én nem írtam jól vagy te nem jól olvastad de azt arra írtam hogy itt egy gép ami jó mindegy milyen memória mindegy hány modul hány Mb összterülettel van a gépben, adott gépen adott verziójú memtest86+ lefagy! A későbbi verziók jók a gép is jó és a korábbi verziók is végigmennek, mert ugye a program nem úgy jelzi a hibát, hogy lefagy, és nem mond semmit, hanem egy piros sorral, a hiba helyével és a hibás teszt számával meg bár mostanában nem használtam de talán a tesztelési mintát is mellé írja...

Meg különben is mitől más az 1% mint a 85%? A memóriamodul elejétől elkezdi végigírni meg visszaolvasni a mintát, ha a végén van hibás cella akkor a végén fog jelezni ha az elején akkor meg ott... szóval ennek szerintem semmi köze az időzítésekhez hogy hol a hiba mert az ott van ahol a memóriamodulból nem olvasható vissza amit beleírtak...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

Sőt szóval szerintem pont fordítva van, hogyha egy adott modult olyan órajelen/időzítésekkel hajtunk, amivel az nem működik pont hogy akkor már a modul elejétől (0%) kezdve hibásnak lesz jelezve mivel az teljesen használhatatlan, hogyha pedig "csak" cellahibás, az pedig az adott hiba konkrét helyétől függ hogy hány százaléknál található.
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 24, 2011 /

Sziasztok!

Valaki tudna konkret valaszt adni hogyha felrakom a w7-et a gepre nem laptop hanem PC regebbi P4 , akkor utana majd gond nelkul visszatudom tenni az xp-t?
Fogja engedni az xp telepitoje?
Vagy ha nem engedi akkor hogy kell a C particiot telepito cd nelkul leformazni?
(#) mizsei.robi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

Igen, fogja engedni. Nem hiszem, hogy probléma lenne belőle.
(#) sardi_hunor válasza mizsei.robi hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

Koszi a valszod,

de szeretnem ha minel tobb ember ezt megerositene, olyanok is akik mar hajtottak vegre ilyen muveletet!

Tehat ha w7 van a gepen akkor utana gond nelkul engedi az xp telepito h felrakjam a rendszert(xp-t)?
(#) mizsei.robi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

Én már ilyen csináltam párszor és mindig engedte.
(#) sardi_hunor válasza mizsei.robi hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

Ok koszi , akkor nyugodt szivvel kiprobalom a konfigomon a windows 7-et!
Koszi szepen
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 24, 2011 /

Volna meg egy kerdesem:

Hogyan kell windows cd-t kesziteni ugy hogy a rendszer a cdrol fusson?Tehat ne merevlemezrol hanem cdrol bootoljon es fusson a rendszer?

Legyszi segitsetek!
Következő: »»   164 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem