Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefonhoz külső táp
Lapozás: OK   2 / 4
(#) raver hozzászólása Ápr 16, 2008 /

Sziasztok.
Azt szeretném megoldani, Hogy agy 6V-os akku-ról tudjak tölteni egy Nokia 3410-et ( BLC-2 3,6V ). A 6V-os akkut direktben nem mertem használni töltésre, ezért az akku és a telefon közé betettem egy autós töltőt.

Tölti is a telefont, mint a katonatiszt. Viszont. Ha a telefon az akkuról teljesen feltöltött és indítok egy hívást róla, akkor megint elkezd tölteni De a következő pillanatban kiírja a telefon, hogy "csatlakoztassa újra a töltőt". És addíg amig ezt meg nem teszem, nem hajlandó tovább tölteni.

A telefon saját akkuját szeretném megtartani, így az szóba sem jöhet hogy csak a 6V-os akkuról üzemeljen (direktber kötés).

Erre létezik valami megoldás??
(#) (Felhasználó 2863) válasza raver hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Szia!

Nyugodtan kösd rá a töltö részére a 6V-os akkut direktbe nem lesz semmi baja. Amit te csináltál: a telefon érzékeli ugyan a töltést de nem tölt vagy csak nagyon keveset.
(#) raver válasza (Felhasználó 2863) hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Első körben én is erre gondoltam, de még csak próbát sem mertem tenni....

A 6V-os akku viszont 1,2A-es. Ez sem teszi tönkre a telefont?
(#) (Felhasználó 2863) válasza raver hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Nem lesz semmi baja, van anyira inteligens a telo és az akku hogy lekorlátozza anyira amenyire kell.
(#) raver válasza (Felhasználó 2863) hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Köszönöm szépen a türelmedet láma kérdéseimhez és segítőkészséged. Életet mentettél...

Vendégem vagy egy virtuális sőrre.
(#) raver válasza raver hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Megint én vagyok.

Az akku pontos specifikációja: 6V 1.2Ah/20h. A telefon tulajdonosa eret fog vágni rajtam, ha elrontom a rendszerét.

Csak megerősítésképp. Tuti nem tesz tönkre egy ilyen akku egy telefont, ha direktbe töltöm vele?
(#) KZS hozzászólása Aug 7, 2008 /

Üdv mindenkinek. Nekem az lenne a kérdésem, hogy a nokia telók akkujában (pl NOKIA 3410 az akku: BLC-2 3,6V) pontosan mi is az az áramkör. Valaki tudna róla esetleg rajzot valahol? Megköszönném.
(#) dbase válasza KZS hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Hőmérséklet figyelő rész szokott lenni olcsobbakba csak egy dióda van a figyelésre, pl a régi panasonicba.
(#) zsiráfka1 válasza KZS hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Töltöelektronika. Olvasd le a chip számát és keress egy kicsit utánna.
(#) KZS válasza zsiráfka1 hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Köszi, de amit szétszedtem, azon ki van öntve az elektronika.
(#) joeskac hozzászólása Máj 4, 2009 /

Üdv!

Nem akartam új témát indítani, ezért itt szeretném feltenni a kérdésemet.

Van egy telefon töltőm (siemens) ami 5V 0,4A kimenő teljesítménnyel bír.

Ezt a töltőt szeretném átalakítani (egy elektronikával kiegészíteni) úgy, hogy 1,5V-tól 5V-ig szabályozható legyen, de a teljesítménye ne csökkennyen jelentősen. Ehez valami primitív elektronikát keresek.

De ha valaki tud olyan (primitív) elektronikát ami ehez a töltőhöz megfelel és fix 2V-ra korlátozza. Az is írjon bátran .

Köszönettel: joeskac
(#) kaqkk válasza joeskac hozzászólására (») Máj 4, 2009 /

Próbáld meg az LM317 gyári kapcsolását . A datasheet-ről letöltheted . Ennél egyszerűbbet nem sokat találsz
(#) joeskac hozzászólása Máj 4, 2009 /

köszönöm a gyors választ, de megköszönném ha mellékelnéd a rajzot, (gyerekeknek való formátumba )
Mert nem igazán értek az elektronikához, de ha van instrukció, hogy mit hova hogyan kössek azt meg tudom oldani.
(#) zenetom hozzászólása Okt 29, 2009 /

Hali!
Van egy k300i telóm és a töltője nagyon huncutkodik, vagy a telefon nem tudom, de nem akarja tölteni a telefont, szerintem nem jön ki a töltőből elég kakaó. A töltőre az van ráírva hogy 4.9V 450mA, viszont csak 1,6V-ot mérek a kimeneten. Akkor rossz a töltő? Esetleg egy LM317-es táppal beállítva a 4,9V-ot lehet tölteni?
(#) Stadi válasza zenetom hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Kösd rá a telefont PC tápegység 5V-os ágára. 4.9V vagy 5V nem számít. Sosem értettem, miért kell ilyen idióta feszültségű adaptereket gyártani. Pl. laptop tápoknál 18V, 18.5V, 19V... Ezeket mind fel lehet cserélni egymással, ha az áramerősség elegendő.
(#) gerasz88 hozzászólása Jan 24, 2011 /

Sziasztok
Azon gondolkoztam hogy meglehetne e csinálni egy nokia 1112 telefont hogy 220v ról műküdjön az akumlátor adatok:
tipus: DL-5CA
700mAh
3,7 V
2,6 Wh
Ara gondoltam hogy rákötöm a töltőre ami lead 6,7 v és nem tudom hogy működne e attól félek hogy elrontja a telót ha meg lehet csinálni írjátok le ha nem akkor aszt hogy tudnám megvalósítani ugy hogy nem nagyon értek hozzá
köszi előre is
(#) jocokacska válasza gerasz88 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

Pár pont és vessző sokat segítene rajtunk. Az járható útnak tűnik, hogy folyamatosan a töltőn hagyod? A telefon nem tölti tovább az akkumulátort ha az fel van töltve, ha merül viszont újra kezdni.
(#) gerasz88 válasza jocokacska hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

de pont az a baja hogy nem jó az akumlátor venimeg nem akarok

Nem jó alatt mit értesz? Nem veszi a töltést? Mert akkor is működik töltőről, az akku meg már nem lesz rosszabb. Vagy próbáld meg töltőre tenni akku nélkül, lehet hogy úgy is működik. Ha ezek nem mennek, akkor pedig 3,7V-os stabilizált tápegységről kell meghajtanod. Ez oda kötöd, ahova az akkut kötnéd.

Az aku kompletennem jó bnem veszi a töltést nem ad le áramot ha a telóra dugom a töltöt nemkapcsol be de ha egy pc táp hoz kötném a telefont 3,3 v ra vagy 5,1 re nem működne meg a telefonon van 3 drót mire kössem ?

Vesszőre, meg pontra. -.-

mi eszt nem értem
(#) Flasher hozzászólása Jan 25, 2011 /

Van egy-két nokiám és készítettem hozzájuk 7805-tel DC 5V tápot, de nem jó mert azt írja ki mind, hogy nincs töltés. Próbáltam labortáppal, de semmilyen feszültségre sem indul el a töltés.
A nokiáknál érdekes módon nem működik.
Pedig valamelyik nokia töltőben csak egy kis trafó van meg egyenirányítás és mégis megy...

Talán tudja a teló, hogy terhelés hatására csökkennie kell a tápfesz.-nek?
Ötlet?
(#) poros válasza Flasher hozzászólására (») Jan 25, 2011 1 /

Szia . Nekem ezzel a módszerrel és kapcsolással több példányban is működik.
(#) Tarbur hozzászólása Jún 10, 2011 /

Sziasztok!
Nézegetem mobiltelefonokhoz külső akkukat (márkától és gyártótól függetlenül) és azt kell mondanom, hogy kb vicc kategóriába esik mind. Csak egy példa: 1900(!) mAh-s külső akku ~13000 forint. Azt hittem valami elírás, de nem, valóban ekkora. Mivel 1500 mAh-s az átlag akku a telefonokban, így ez eléggé kevéske. Innen jutott eszembe, hogy mikor még modelleztem, már akkor szinte fillérekért dobálták a Li-PO-kat, és nem ilyen kis semmiségeket, hanem sok-sok amperes bika akkukat. Konkrétan emlékszem, hogy egy 5000mAh-s akku 12000 forintba került. Az előző hozzászólások valamelyikében olvastam, hogy felmerült az autós töltő ötlete. Ha egy ilyen fincsi 5-6 amperes 11.1 voltos akkut összeházasítanék egy autós töltővel (mely 12v-os) az életképes utódot eredményezne? Az az 1volt fesz különbség még beleférne? Vagy ha ez nem járható, akkor a 7,4 voltos akkukat lehetne talán a 6voltos autós töltőkkel kombinálni? Van olyan "okos" a töltő, hogy azt a másfél voltot le tudja kezelni?
Bocsánat a bő lére eresztett szómenésért, de ilyen kis fingnyi külső akkukat ilyen horribilis összegért árulni pofátlanság, ennyi erővel vehetnék még pár akkut a telefonba. És ha ez a modellakkus-autóstöltős megoldás működőképes, az valóban nagy segítség lenne. Napokig nem lenne gond a telefon töltésére.
(#) Tarbur válasza Tarbur hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Egy kicsit kiegészíteném a kérdést, hogy ha egy 12voltos autós töltőre kötnék egy 7,4voltos li-po akkut, akkor is a megfelelő feszültséget adná le, vagy ezeknek kell a 12volt? Csak mert 7,4voltos akkuból még olcsóbban lehet venni jó nagy mAh-számmal.
Köszi előre is.
(#) gaben62 válasza Tarbur hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Miért kellene eredeti akku?
Én régi Nokiához, Motorolához 2000mA, 1,2V-os ceruza akkukból összeépített cellát használok, 4,8V, 6V.os kivitelűeket.
Egyszerű trafós adapterrel töltöm, már v. 7éve megy.
(#) Tarbur válasza gaben62 hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Nem kellene eredeti, sőt. Annyira nem régi telefonra gondoltam, hanem egy meglehetősen okosabb fajta újabbra. Ezért szeretném megtudni, hogy az autós töltők akkor is a ráírt töltőfeszt és töltőáramot adják-e tovább a telefonnak, ha nem a szivargyújtóba nyomom, hanem egy modellakkut kötök rá (60-80A/12V helyett 5-6A/11,1V ((esetleg 7,4V)). Mert ha így van, le van a gond a telefon töltéséről ha pár napig sátorozni megyünk, vagy fesztiválozni, vagy a buszon szeretnék filmet nézni anélkül, hogy attól kelljen félnem, hogy hamarosan lemerülök.
(#) abcdabcd válasza Tarbur hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Az az adott autós töltőtől függ, hogy mekkora minimális feszültséggel elégszik meg... Viszont valamit félreértelmezel:
"(60-80A/12V helyett 5-6A/11,1V ((esetleg 7,4V)). "
Az autós akkuról se vesz fel 60-80A-t egy ilyen töltő legfeljebb egyszer, töltőnként
(Mint ahogy oszcilloszkóppal is lehet áramot is mérni, nem csak feszültséget, de csak EGYSZER...)

- Ha arra gondolsz hogy 60-80Ah-s az akksi? Mert az az csak a kapacitása az nem számít, a feszültsége annál inkább... hogy mondjuk egy 11,1V-ra lemerült akksiról megy e egy autós töltő...
Illetve egy pl modellezők által használt akksi meg nem csak 5-6A-t tud leadni állítólag hanem akár 30-40A-t is, de ezt te lehet jobban is tudod, ha modelleztél... én csak hallottam róla...
- A kapacitás azt mutatja, meg, hogy mennyi töltés van összegyűjtve az akkuban, tehát egy 60Ah-s akksiból elméletben 10x annyi mondjuk telefon akkut tudsz feltölteni, mint egy 6Ah-sból...

Hogy valami megoldási ötlete is mondjak, mondjuk 34063-as IC-vel épített step-down konverterrel elő lehet állítani a 11,1V-ból vagy akár a 7,4V-ból is simán a telefon töltéséhez szükséges feszültséget...
Meg a Lítium akksit mondjuk egy MAX1555-ös IC-s egyszerű áramkörrel meg újra fel lehet aztán tölteni...
(#) Tarbur válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Annyira nem ástam bele magam sosem, de a 30-40 amperrel nem mondtál sokat. Nemhiába vannak a nagyobb modellekhez akár 100-150 amperes szabályzók.
Pont az építést szeretném elkerülni, semmit sem bíznék a véletlenre. Az autós töltőt készen lehet kapni, hibátlanul üzemelnek, erre lettek kitalálva, az akku meg adott, így minimálisra csökken a hibalehetőség. Összekötni azért össze tudnám őket de ennél jobban nem nyúlnék bele a dologba. Gondolom a legapróbb hiba is kinyírhatná a telefont, azt meg végképp szeretném elkerülni. Reméltem, hogy ez így menne.
Tehát azt mondod a feszültség a lényeg, szóval ha AA cellákból raknék össze egy pakkot ahogy gaben62 említette, akkor már menne a dolog? 10db akku pont 12volt lenne, s ha ez megvan, már csak a minél nagyobb mAh-ra kell törekedni, hogy minél tovább bírja a pakk. Jól értem?
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem