Fórum témák
» Több friss téma |
Biztosan össze lehet. Bár én még mindig egy címezhető ISD+PIC kombóban bízok.
A "btc.exe" futtatva és lejátszva az 1bites hang.
Húúúú, ez már a te asztalod!
Kíváncsian várom, ha meglesz, akkor:
Természetesen rosszabb, mint az eredeti wav hang, de kicsit tudtam javítani a minőségen. Ha a "Fineness" ablakban BTc64-et állítasz be, a minőség hallhatóan sokkal jobb.
csapoteam részére (és mindenkinek, akit érdekel)
A hangtárolás elve az "egybites" konverzió, ami azt jelenti, hogy a wav fájl hangjelét bizonyos időszakonként megvizsgálva, az előző értéket veszik alapul. Ha a mért érték nagyobb, mint az előző, akkor egyes bitet továbbít, ha kisebb, akkor nullát. Visszaalakításnál ha egyes bit érkezik, akkor a feszültség értékét egy előre meghatározott értékkel növeli, ha nulla, akkor csökkenti. Látszik, hogy minden vizsgálat elvileg csak egy bitet használ, tehát nagyon helytakarékos a program. Viszont a torzítás minimalizálásáért nagyon gyakran kellene mintavételezni az eredeti jelet, ami viszont a helytakarékosság ellen szól, tehát kompromisszumot kell kötni. Erről részletes leírást lehet látni: itt A TalkBot oldalán látható a készülék. Mellékelem a kapcsi rajzot, nyáktervet nem találtam, ezért Eagleben megterveztem. A kapcsi rajzot kicsit módosítottam: a bekapcsolót elhagytam, nyolc szervo kimenet helyett csak egyet hagytam meg (inkább a hang volt a fontos). A táp résznél a 22 µF-os kondik helyett 2x2 db 10 µF-ost tettem be (ilyet kaptam). A hangkimenetnél elhagytam a potit és a 330µF-os kondit, a 6,8 µF-os kondi helyett is 10 µF-ost raktam, a 20 MHz-es rezonátor helyett kristályt és két 22 pF-os kondit raktam be.
Sziasztok!
Jó minőségű hangeszközöket is lehet PIC-kel csinálni? Gyári készülékektől olcsóbban? Olyanokra gondolok, mint gitárhoz USB-s MIDI eszköz, ami MIDI fájlt készít az alapján, amit játszanak, és zajmentes, jó minőségű torzítókat, effekteket lehet-e csinálni belőlük? Szerintetek hangkártyákat fel lehet használni ilyesmikre?
Szia
Az alapkapcsolásban nem 18F szerepel vagy módosítottad ezt is? a hex-et is fel tudod rakni?
Nem, a TalkBot lapján ott vannak a lehetőségek: Slave1-től Slave7-ig. Mindegyik 16F628-ra van megírva, amit letölthetsz a Slave-ből és azonnal írhatod a PIC-be.
Az egyest, vagy a hatost ajánlom, de olvasd el. Ha nem tudsz angolul, segítek.
Igen, ez lenne a cél, de még rengeteget kell tanulnom hozzá.
A megvalósítás sokkal olcsóbb, a minőség viszont egyelőre nem az igazi. A torzító már simán megy Idézet: Ehhez tudtommal egyedi IC-t szokás tervezni, ami képes a rezgű húr differenciálegyenletét megoldva már a jelfelfutásból meghatározni a frekvenciát (a mély hangoknál nincs idő hagyományos módon periódusidőt vagy frekvenciát mérni). De lehet próbálkozni PIC-kel vagy dsPIC-kel is... „Olyanokra gondolok, mint gitárhoz USB-s MIDI eszköz, ami MIDI fájlt készít az alapján, amit játszanak”
jó minőségű torzítókat, effekteket lehet-e csinálni belőlük?
Miért nem jó pl. egy Zoom 505 II ?
Szia
Na, igen az angol nehézkesen meg köszönöm a segítséget
Ha a megépítésben kérdésed lenne, nyugodtan írjál. Amikor kész a kütyü, akkor rátérhetünk majd a programozásra.
Sziasztok,
remélem jó helyre írok, egy kérésem/kérdésem lenne: szükségem lenne egy olyan kapcsolásra, ami képes arra, hogy egy előre felvett és letárolt, kb. 1-2 másodperces hangfile-t lejátszon. Gyakorlatban a köv. feltételekkel: * 12V DC táp van * 12V DC a "kapcsolófesz is" * tudnia kellene még pár extrát emellett: - indulás után: 3 rövid indító impulzust kap, amire nem játsza le a hangfile-t, de azután mindegyikre! - ha egy impulzusra elindul a hangfile, mindig lejátsza, új impulzusnál nem indul újra el, félbeszakítva az előzőt! - ha a kapcsoló fesz folyamatosan több mint 7 másodperc, akkor "csendbemarad", a köv. 2 jelre nem csinál semmit, majd megint mindegyikre jelez... és így tovább... Szerintetek meg lehet ezt csinálni 1 PIC-el? És a dolog második fele: meg tudja ezt építeni/programozni nekem valaki? Mert sajna PIC-el nem jutok magamtól sokra... Ha volna valaki vállalkozó lélek, kérem írjon, és megegyezünk...
Aztán mégis milyen hangfile ez? Hol játsza le? Hangfalra/jack dugóra, vagy esetleg PC speakerre?
Amennyiben pl mp3-at játszanál le, és azt mondjuk egy sima 3,5 mm jack dugón adnád ki szokásosnak mondható jelerősséggel, akkor elképzelhető, hogy egyszerűbb egy cél IC-t alkalmazni a mikrokontroller (PIC)mellett, ami kifejezetten az mp3 dekódolást végzi.
Van tobb megoldas. Egyik a BTC sound. Ebben egy PC program a hangot atkodolja egy 1 bites formatumra, es ezt a PIC programja le tudja jatszani. A masik valami ISD hangrogzito IC, amit lehet PIC, vagy mas uC-vel vezerelni. Termeszetesen a vezerlo impulzusokra kell irni valami programot a PIC-be. En csinaltam ISD-vel gaz arusito autokra szerkezetet, amiben az ISD-be elore felvett hangmintat ismetelgette vegtelensegig. A minoseg kb telefon minosegu, de a gazos kocsinal nem a Hi-Fi minoseg a fontos, hanem a figyelem felkeltese.
sikolymester!
Köszi! Igazad van még hiányosak az infok! Szóval a lényeg, hogy az autóban van egy kütyü (jammer) aminek van egy ledes kijelzője (a led az aktivitást jelzi), de ez a led sajnos napfényben igen korlátozottan látható. Ezért kellene ehelyett "megbeszéltetni". A hangfile tulajdonképpen 2 előre felvett szó lenne (pl. PC-n mikrofonnal), a lejátszás pedig valami olyan hangkeltőre menne, ami pici, de van annyira hangos, hogy menet közben (pl. rádió mellett is) halljam, ha lejátsza... vilmosd! Köszönöm a tippeket, ilyesmire gondoltam én is .. ami egyedül aggaszt, az az, hogy nem tudom milyen lesz a hangminőség - nem kellene nagy durranás, de azt sem szeretném, ha olyan feelingje lenne, mint a beszakadt membrános piaci 200 Ft-os rádiónak... Az igazi valami olyan hangminőség lenne, mint amit egy mai mobil ki tud adni kihangosítva; nem egy speaker minőség, de azért ha hallod, nem arra figyelsz, hogy mennyire ratyi.. Ami miatt nem tudom jó/elég-e a cél IC az pont a vezérlés... úgy gondoltam, hogy ha már emiatt dolgozik a PIC akkor lehet érdemes a hangot is azzal lejátszatni... watt! Valóban elsődlegesen építtetni szeretném, csak gondoltam azért lenne érdemes beszélni róla, mert én nem értek hozzá, és ha rajtam múlik nekem megépíthetnek bármit... illetve hátha van javaslat jobb/olcsóbb/ötletesebb megoldásra...
Sokkal egyszerubb lenne valami csipogas, ket eltero hangmagassaggal es frekivel.
De en a helyedben a LEDet kivezetnem es eltennem valami jol arnyekolt helyre, akar a muszerfal egyik izzoja helyere is akar.
bbalazs!
Sajna nincs lehetőség nagyon belenyúlni az autóba, ezért kellene a hang... bár az eltérő csipogás is jó ötlet, de az igazi a beszélőkés lenne... watt! Miért off a " PIC - Miértek, hogyanok... " témában , hogy hogyan lehet egy ilyen problémát megoldani PIC-el? Most tényleg...?!
Köszi az áthelyezést...
Sziasztok!
Látom, hogy másfél éve nem volt hozzászólás itt, de talán tudtok segíteni: Szeretnék egy olyan áramkört készíteni, ami gombnyomásra hangot játszik le. A hang mp3-ban van. Az lenne a kérdés, hogy létezik olyan kapcsolás, amellyel ez lehetséges? Nem nagy fájlra kell gondolni.
Aramkorileg megoldhato, epp most akadtam egy weboldalra ezzel kapcsolatban: Bővebben: Link
Ebben az esetben inkább valamilyen célIC-t használnék az ISD szériából.
Ez az utolsó elég jónak tűnik, de nem találok hozzá kapcsolást o.O
Ja.....
Az ISD ket felejtsd ,nem jók semmire.
Na! Ne mondd már! Szerintem teljesen okés. (főleg a komolyabb széria, rövid hossz, nagy mintavétellel.) Persze nem lesz belőle nagyzenekari flac minőség, de számtalan helyen kiválóan használható.
Az Isd chipek egy rakás sz..t sem érnek. Zajosak mit egy helikopter, mintavételi freki minimális... Teljesen felejtős - és drága is. A felvételi kapacitásról meg ne is beszéljünk!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |