Fórum témák
» Több friss téma |
Közben rátaláltam szerintem. miniatűr dc-dc konverternek írják. LM3670
Itt a fórumon is előfordult már 2007-ben ( kereső ).
Köszönöm a segitséget, sajnos még mindég keresem a választ, sehol nem sikerült adatot tanálnom. Kösz a segitséget. Tisztelettel: Nicolas.
Ez egy HD videoerősítő hibrid IC. CRT-monitoroknál meg japán HD-tévékben használték. A bekötését a konkrét készülék rajzáról lehet megtudni.
Hello!
Valaki meg tudja mondani, hogy mi ez, hol lehet venni,mi a neve, stb...? Röviden: egy elekromos robogó index körében van. A próbálkozások során eleinte villogott az index, és hangosan sípolt is a villogással együtt. Már csak világít folyamatosan és csak sípol (sipolás az nagyon nem kéne, de a villogás igen) Azt hiszem ez csinálta a villogást is. Sorba van kötve az indexlámpával. Ha lehetne ilyet venni akkor nem vacakolok vele, ha nem, akkor lenézem a kapcsolást és megcsinálom magam(ez 24Vra volt kötve, nekem kellene egy 36 Vra is, azt nem tudom hogyan kell átalakítani hogy elvilselje a 36 V-ot). A képek: http://kepfeltoltes.hu/view/110127/DSCF0334_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/110127/kicsi1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Hi
Index relének hívják, az ára kb: 2e ft bármely motoros, autósboltban tudsz ilyet venni. Viszont ha magadnak csinálod az kb:500 ft. Keresgélj a fórumokban!
Hali!
FET-et keresek. Nem kell nagy áram, lehet TO92 tokozású is. NE SMD legyen. 5V tudja teljesen kinyitni. Kapcsolni szeretnék vele. Kellőképpen kicsi legyen az RDSon-ja. Üdv Kiborg
Ha jól látom két tranzisztor van benne, ki kellene mérni, főleg a nagyobbat, mert szerintem csak az ment át zárlatba.
Egyébként indexrelé a hivatalos neve.
És az nem para, hogy az autóban 12 V van ez meg 24 Vra van rákötve?
Vagy ez többféle feszültségre is van (pl 24V, 36V...)? És még valami:erre gondoltam én is, de amiket én a neten találtam "index relé" néven, azokon 3 láb van. Ez viszont csak 2 lábú, simán sorba van kötve a lámpával, és már villogtatja is (ami nagyon szimpatikus, nem szivesen kábeleznék ujra).
A három lábú, az csak azért 3, mert van egy kivezetés a visszajelző lámpának is. Itt viszont olyan nincs rajta. Azok is sorba vannak kötve a lámpával az irányjelző kapcsolón keresztül. Nem mindegy az sem, hogy 12, vagy 24V-os. 24V-ra tuti kapható, mert a teherautók nagy része 24V-os rendszerű, így ott 24v-ost használnak, viszont az nem mindegy, hogy mekkora izzóra akasztod rá.
Értem, köszi.
És az izzóhoz választom a relét, vagy fordítva? Azért vagyok bajba, mert elől 3W-os izzó van, hátul meg nem tudom mekkora, és a kettő párhuzamosan van kötve, eléjük sorosan a relé.Vagy ezt mindig így kötik? (a rollerben el volt vágva a kábelezés java része, most próbálom kitalálni saját fejből, hogy mit hova, hogyan) Moderátor: oké, bocs, csak nem tudtam hova tartozik az alkatrész...
heló
azt szeretném megtudni hogy ezek milyen alkatrészek és mire tudom használni
Szia!
A középső egy LED-es ipari visszajelző lámpa, a két szélső pedig egy-egy kondenzátor. A kondenzátorok önmagukban nem jók semmire, viszont a lámpa világít, ha rákötöd a hálózati feszültséget.
Aha.
Köszi. Biztos, hogy egy logikai fet ? Nem igazodtam el 100%osan az adatlapon. Másrészt meg a nem nagy alatt azért az 500mA-nél kicsit nagyobbra gondoltam (de hát az én hibám, nem vagytok gondolatolvasók). Szóval 5-10A környéke a cél. Amiatt lényeges a kis Rds(on), hogy ne kelljen hűteni, hiszen úgyis csak kapcsolóüzemben fog dolgozni. Kiborg
az IRL kezdetűek közül szemezgess. Például: IRLZ24N
De nem TO-92-rol volt szo? TO220-ban van egy zsakkal IRF, STP ami 6 voltrol vezerelheto, de vigyazz sokrol csak azt mondjak! 5 volton nem nyit ki teljesen. A masik: ha PWM, vagy mas magasabb frekis kapcsolokent hasznalod, kell ele a driver. PIC, AVR labakrol nem szeretnek gyorsan nyitni, es foleg lezarni. Kell valami rendes meghajtas mindenfelekepp.
Igen, eredetileg TO92 volt, de az ha csak 500mA ig van, az kevés.(bár kísérletezgetéshez elég)
Igen, nekem is ez a bajom.Arra már rájöttem, hogy amit én keresek annak logikai FET a neve (5Vről is hajlandó teljesen nyitni). Tudtok ilyet ? A BS170 nekem nem tűnik annak. Kiborg
Tisztázzuk már, hogy mi a feszültség és áramigényed. Az IRL kezdetű FET-ek logikai szinttel vezérelhetők. A Nevében az "L" erre utal.
Okés, tisztázzukközben akkor bennem is tisztázódott a helyzet) Feszültség 12V - párszáz mA (inkább 1A)
Másik verz:50V 20A környéke. Szóval inkább kettéválasztottam a dolgot. Kiborg
Ha nem tévedek, akkor például ez Jó lesz a kisebb áramú helyre, a nagyobb áramra pedig ez a típus:Bővebben: Link. Ezek egy kicsit nagyobb áramúak a kelleténél, de az soha sem baj. Induktív vagy ohm-os terhelést kapcsolnál velük?
Igen, megfelelőnek tűnnek. Köszönöm a segítséget. Kiborg
Is-is.
Léptetőmotor,relé,Power-LED,DC motor. Főleg PWM-el szabályozva minden. Kiborg
Köszönöm az infót,már ezzel is nagyon sokat segitettél.
Tisztelettel: Nicolas.
Hellosztok!
Van 2 ilyen alkatrészem nem tudom mire jó szerintem mini hangszóró lehet?
Kössz! -t? az a GND lenne?
Szia Kálmán!
KR580IR82 (KP580IR2): Az 580-as sorozat tagjai egy 8-bites mikroprocesszor (azt hiszem nagyjából Z80-szerű - ha elég idős vagy ahhoz, hogy emlékezz rá mi volt ez) kiszolgáló elemei. Az IR82 egy 8-bites pufferregiszter. Elképzelésem sincs, mire tudnám használni, ha nekem lenne ilyen . KR621: Erről semmit nem találtam, biztos hogy jól írtad le a típusát? K555: A 74LSxx sorozatú TTL IC-k analógja. Az, hogy mi van belül, a hiányzó index mutatná meg. K155: A normál 74xx sorozatú TTL IC-k analógja. Ezen belül: LB6=LА6 7440, PA2: A P betű valamilyen kódátalakítóra utal, de ilyen indexet nem találtam. Nem lehet, hogy LA2, és akkor 7430? TL3: 74132 ТМ188: Ha ez orosz IC, akkor még valamilyen számnak vagy betűnek lenni kell előtte. A TM egyébként valamilyen billenőáramkörre (általában D-trigger) utal. K561LA7: Az 561-es sorozat a 40xx CMOS IC-k analógja,és az LA7 valóban a 4011-nek felel meg. Egyelőre ennyit találtam remélem segít.
Üdvözletem,a képen látható alkatrészre lennék kíváncsi,mi lehet a szerepe? A 220 volt sorba van kötve rajta,és egy közös vasmagon van a két tekercs.Nem trafó ként funkcionál,ezért is érdekelne mi lehet a szerepe.Köszönöm
|
Bejelentkezés
Hirdetés |