Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Én nem. Na de sebaj, ha jó, akkor már rajzolom is a NYÁK-ra rá. Akkor jó ? Köszi
Nem tudom, hogy te milyen rajzot nézel, de a mindkét nyákrajzon ott van az összes láb furata. Nem egy sorban vannak!
Okés, köszi. Már kezdem is felrajzolni a NYÁK lapra ! Szép estét! Ja, akkor megfordítom a lapot, és őgy rajzolom rá, hogy ne tükrözve legyen!
Akkor tükrözve rajzoljam rá, és majd mikor forrasztom be, akkor figyeljek nagyon oda?
Egy NYÁKnak két oldala van. A beültetési és a fólia. Ha felülről nézed a beültetésit látod, ehhez képest a NYÁKoldal tükrözve látszódik.
Neked pontosan azt kell a NYÁKra rajzolnod, amit NYÁK-rajzként lerajzoltak, és akkor jó lesz! A NYÁK rajz a csak fekete, a beültetési a színes!
[off]Nagyon szívesen! Bár nem tudom mit tettem amivel ekkora segítséget adtam.
Én is kezdő "vén" vagyok. Azért vagyunk, hogy építő jelleggel segítsük egymás munkáját/tanulását. Kitartás. Én irigyellek mert én ennyi idősen nem foglalkozhattam az elektronikával és hát az élet úgy hozta, hogy csak 3x után kezdhettem el. Nagy veszteség ez nekem.
Hát, nagyon sokat segítettél! Nagyon rendes ember vagy !
[off]
Te, még a végén elpirulok. :pirul: Biztos vannak itt akik nem így gondolják. De, ha a főnököm ezt mondaná rólam.... Nem kellene magyarázkodnom a bankoknak minden hónapban.
Hát, nem kell elpirulni ! Szerintem, nincs olyan aki nem így gondolná! Találkoztam már olyannal, akinek nem tetszett, hogy kérdezgettem dolgokat! Te nagyon segítőkész vagy, mint a többi fórumos!
Sziasztok
Láttam hogy már van egy vasmaggal kapcsolatos topci de ez csak az M illetve az E tipusu vasmaggal foglalkozik. Szeretnék csinálni házilag egy vasmagot de nem tudom miből lehet mekkora a mérte meg ilyesmi. Szeretném ha leírnátok de szószerint ugy mint a hülye gyereknek mert nem nagyon értek hozzá a válaszokat előre is kösz
Nem akarok ismét rinyálni, de az én kérdéseimre a válaszok újabban elmaradnak.
Én csinálok valamit rosszul? itt a hszben -ben kérdeztem, senki nem tud semmit rá?
Helló!
Valaki elmondaná nekem,hány volt az értéke egy kondinak,ha csak a farád van megadva a rajzon.Na meg ismert a tápfesz,ami 12v. Kösz
Általában másfél-kétszeresére kell méretezni, tehát ebben az esetben 18-24V-ra.
Ezekből már tudod is a fesz értéket. Megnézed a rajzot, hogy hol mekkora a fesz. Feltételezem, hogy nem egy olyan kapcsolás ahol a 12V mellett valahol fut pl. 24V.
Így 16V, de inkább 25V kondi jó lesz. Ha kerámia abból úgysem nagyon kapsz 50V alatt.
Csak 12v.Én 16v-os kondikat válogattam és így már szinte tuti a siker. Kösz a válaszokat és a gyorsaságot.Szép napot!
Sziasztok!
Segítsetek elemezni a melléklet 4. oldalán található rajz egy részletét. Szóval a leírás szerint a REFLO és REFHI lábak között 100 mV -ot kell beállítani. Ha én jól értelmezem akkor ezt egy osztón keresztül kapja aminek az elemei: R2(27K) R3(820)+P1(200). Az R3+P1 tag sorba van kötve (?). Jól sejtem, hogy itt a potival nem tudok 820 ohm alámenni? Ha igen akkor hogyan lesz itt 100 mV? Én úgy számoltam, hogy ha +9V a táp akkor ott 310 ohm kell, hogy meglegyen a 100 mV. [off] Na ebből látni, hogy mennyire kezdő vagyok nem bírom ezt értelmezni nyilván az ismereteim hiánya miatt. :yes:
Hello mindekinek van egy winchester motorja hogy tudnám felélszeteni 4 vezetékes megoldható-e?
Szia!
Van egy ilyen téma: HDD motor vezérlése
Sziasztok
nekem van egy 220v os hősugárzóm 2 fűtőszál van benne külön lehet kapcsolni. Szeretnék csinálni még egy hasonlót ebben kérnék tanácsot hogy lehetne megcsinálni? És kérlek a dobozolásárol is írjatok pár dolgot mert azon is töröm a fejem. A válaszokat előre is kösz.
Kész az első és második NYÁKO-m! Picit csúnyák, de multival kimértem, és jó, nincs zárlat! Büszke vagyok magamra ! :pirul: Köszönet mindenkinek !
Persze-persze! Most kezdem majd beépíteni a dolgokat! Ki is fúrtam ! Alkoholos filcel készítettem, az első nem valami jó lett, de a második az igen !
Sziasztok! Az az igazság hogy nem olvastam végig mind az 1231 oldalt, nem azért mert lusta vagyok,de szerintem ezt a kérdést nem tette fel senki.A kérdés az lenne hogy,egy vezeték nélküli csengőt rá lehet-e kötni egy 12vos 300Ma adapterre előtét ellenállásokkal, hogy ne égjen le a csengő? A csengőbe 2db ceruzaelem kell AA-as. Előre is köszönöm a segítséget!
Azért írtam ebbe a kategóriába mert én is kezdő vagyok.A másik kérdésem ,hogyan kell ezt bekötni?Tudsz egy egyszerű rajzot küldeni?
Segítenétek a kondenzátorok felismerésében? Tegnap az üzletben kértem egy : 0.1 µF-es tantal kondit, egy 100 nF-es fóliát és egy 39nF-eset. Azt mondta hogy nincs nekik olyan amik itt vannak, de adott helyettük másikat, ami ugyanarra jók. Nem tudom, melyik melyik helyett a jó. Amiket kaptam azokon azt írja : 104k 100v(sárga szinű) , 33n 400v (kék színű), 47n 100 (fehér színű)
Hello!
Mindössze azt nem vetted figyelembe, hogy a 7106-nak belső referenciája van, ami kb. 2,8V feszültségű. A referencia feszültség plusz fele, közös a 9V-os elem pozitív pontjával, a negatív pontja a COM feszültsége (és itt a Ref-lo is). Így a COM a plusztáphoz képest a 2,8V-al alacsonyabb feszültségen van. Tehát nem a -9V-on van. Ha így számolod, akkor mindjárt más a gyerek fekvése. Arról nem is beszélve, hogy szerinted referencia feszültségnek a 9V-os elem megfelelő lenne? üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |