Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   166 / 1149
(#) abcdabcd válasza dawe hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Ahogy most végigolvastam ezt a hozzászólásodat szinte tuti, hogy az elem... vagy a bios ic, de az elem olcsóbb meg egyszerűbb cserélni azzal kezdd
(#) dawe válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

A feszültségek jók (lemértem a 3,3-at, 5-öt, 12-t, 5V standby-t), az elem jó, a memtest nem jelzett hibát. Mi lehet még?
(#) Crea1984 válasza dawe hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Én próbálnék egy BIOS frissítést ( valami tuti a BIOS-od körül van)
(#) dawe válasza Crea1984 hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Sajnos a legújabb bios van rajta. Vagy frissítsem ugyanerre?

A feszültségeket, terhelés alatt is lemérted? Amihez linkeltem neked a leírást...

Az elemet én ettől függetlenül kicserélném, legalábbis megpucolnám, hátha oxidos és nem mindig érintkezik jól, amit írtam gépet ott is ez volt és azóta állítólag megy, ott néha bootolt néha nem... meg már nem egy ilyen géppel találkoztam ahol az elem volt a gond...

A bios frissítés szerintem nem vezet sehova, főleg, ha eddig jó volt, most mitől kéne neki újabb bios...
(#) Crea1984 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Amikor Unknown BIOS Error hiba van olyankor ált. hibakódot is ír. Az alapján lehetne megmondani..... olyan minta bios sípolás. Egyébként millió dolog lehet.
(#) abcdabcd válasza Crea1984 hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Az lehet, hogy a pontos hibaokhoz ez kellhet, én személy szerint ilyen üzenettel még nem találkoztam, viszont szerintem valami "öregedési" dologhoz lehet köze a hibának, a gép nem új, kb5-6 éves lehet 7 is, és a kondik a tápban az alaplapon vagy az elem szokott elsődlegesen hibaforrás lenni, persze lehet valami alaplapi hiba, mondjuk a déli híd bga tokjának valamelyik forrasztása elengedett... de azért a többi okot jó alaposan meg kéne nézni előtte pl terhelés alatt is tápfeszt mérni, még szerintem ezt nem tette meg a hiba tulajdonosa
(#) Crea1984 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Mellékeltem egy képet ilyen a hibajelenség általában. A hibakódból lehetne következtetni milyen területen van a hiba. Én még kondira is tippelek. Az hogy szemmel nem látható a folyás, púposodás mint tudjuk az semmit nem jelent.

bios.jpg

(#) Crea1984 válasza Crea1984 hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Kicsit utánanéztem mindenhol BIOS frissitést javasolnak Itt egy megoldás Néhány fórum leírás link1 link2 "I googled the phrase "Unknown Bios Error: 8302". Recommendations are to clear the CMOS and flash the bios to the newest from the manufacturer.".... "But most likely your mobo/bios is broken. You can try to reflash it..." sok sikert
(#) dawe válasza Crea1984 hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Sziasztok!

Elég fura, én nehezen is hiszem el, de úgy tűnik hogy az elem volt a gond. Multiméterrel lemérve 3,15V az elem feszültsége, de úgy tűnik mégis lemerült már. Raktam bele új elemet és most működik. A BIOS írt hibakódot, annak utána fogok járni és lehet hogy kap egy frissítést is(ugyanerre a verzióra, mert nincs újabb).

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!

mondtam akkor most már te is ismered ezt a jelenséget, sok furcsa dolgot tud okozni az az elem...

Meg legalábbis első körben szerintem ne higgyünk a számítógép hibajelzéseinek, ritkán szokta az tudni mi is a baja!
(#) dawe válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Legalább ki lett pucolva a gép
Meg végülis tényleg kapott új BIOS-t, mert volt egy béta verziós amit eddig nem mertem kipróbálni. Meglátjuk mit tud. Köszi mégegyszer
(#) dawe válasza dawe hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Ja és mértem feszültségeket terhelés alatt is, azokkal nincs gond.
(#) vagnerjazon hozzászólása Jan 27, 2011 /

Tegnap egy program letörlésekor az magával vitte a C meghajtón található majdnem összes fájlt, és az op. rendszer sem indul el, csak egy másik partíción lévő, amivel megpróbáltam lementeni a C-ről mindent, de akkor vettem észre, hogy törlődtek az ottani fájlok.
Nagyon fontos lenne visszaállítani néhány dolgot. Get data back-et próbáltam, de vagy nem jó, vagy nem tudom kezelni. Ja és a telepítőlemezzel sem lehet javítani, már próbáltam(win7).
Hogyan tudnám visszanyerni az eltűnt fájlokat? Nagyon fontos lenne. Köszönöm.
(#) c27 hozzászólása Jan 27, 2011 /

Sziasztok.
Nekem olyan gondom van a géppel, hogy időnként a készenléti állapotról nem jön vissza. A hibernálás letiltva, sp3 xp és most volt installálva, de előtte is csinálta kb havonta 2-3x. Gondolkodtam, hogy nem használom a készenlétet, de ha 3-4 óráig nem vagyok a gépnél nincs értelme kikapcsolni aztán megint be, addig meg mindek menjen.
Érdekes módon csak ritkán csinálja nem találtam összefüggést eddig, hogy meddig van készenléti állapotba a gép. Amikor vissza akarom hozni a gépet felpörögnek a ventik ahogy kell, de amikor elindul akkor visszaállnak a ventik egy alap fordulatszámra, de ha nem jó, akkor a ventik csak pörögnek és nem reagál restartra se csak ha kikapcsolom az elosztó kapcsolóját és vissza utánna indításkor jó.
(#) marcall válasza vagnerjazon hozzászólására (») Jan 27, 2011 / 1

Üdv!

Windows CD-vel javítókonzol aztán próbáld meg ezt a két parancsot: FIXBOOT - FIXMBR
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 28, 2011 /

Sziasztok!

Az lenne a kerdesem hogy most a gepemben van egy 1,4 Ghz/256 k/400 Pentium processzor es a tegnap kaptam ajandekba egy 2 Ghz/128/400 Celeront.
Melyiket erne meg hasznalni? Hgyjam a pentiumot vagy tegyem be a celerent? Melyik gyorsabb szerintetek?
(#) marcall válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Üdv!

Én AMD cpu-t használok.
De én a helyedben itt az L2-őt venném figyelembe ami a Pentiumnál nagyobb.
Szerintem azzal nagyobb teljesítmény érhető el!
De mondjuk próbáld ki mind a kettőt és döntsön egy teszt!
(#) abcdabcd válasza c27 hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Ez a gép amióta nálad van mindig ezt csinálta? Szerintem a fixmbr meg a fixboot az nem feltétlenül kapcsolódik ide, mert az csak a gép bekapcsolásakor a bootszektort (mbr) meg a windows boot fájljait rakja újra...

Én speciel nem használok se hibernálást se windows készenlétet, viszont pl több alaplapnál láttam olyat, hogy azért adtak ki új bios-t mert mondjuk egy adott tipusú (amit láttam pl az ráadásul Kingston) memóriával nem működött a hibernálás/készenlét, gondolom nem jött vissza belőle vagy lefagyott közben vagy akármi...

-Szóval szerintem nézd meg nincs-e esetleg ilyen jellegű bios frissítés az alaplapodhoz, még ha nem is konkrétan olyan memóriamodulod van amiről ott írnak, lehet hogy a tieddel is megjavul a frissítés után...
-Másik ötletem az az , hogy esetleg próbáld meg azt, hogy az óra mellett futó programjaidat nézed meg nincs-e olyan ami valamiért "silányan" van programozva, kitudja lehet valamit csinál a háttérben ami bezavar, szerintem a teszthez próbálj meg mindent amit csak lehet kikapcsolni és játszadozz azzal, hogy bekapcsolod a gépet aztán készenlét visszajött akkor megint ezt vagy 4 5 ször megcsinálod ha jó, akkor megpróbálod, hogy kikapcsolod a gépet bekapcsolod és megint meg olyat is hogy újraindítod, és azután próbálkozol (lehet hogy pl egy újraindítás zavar be neki és utána nem megy csak a készenlét ha kikapcsolod és újra be akkor megint jó lehet)
-ha így minden teszten átmegy akkor lehet keresgélni a futó programjaid között, hogy vajon melyik okozza

Más ötletem nincs, hátha másnak is van ötlete még...
(#) abcdabcd válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Vegyél egy ilyet
Vagy egy ilyet

és nincs is több gondod bár lehet utóbbit máshol jóval olcsóbban is megkaphatod...
(#) sardi_hunor válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Hat vennek de akkor mar egy mas alaplapot is kellene vegyek mert csak 400 mhz-es FSB-t tamagoat a lap.

De elobb utobb fogok venni egy erosebb procit de addig azt kell hasznalnom ami van. Egy ijet neztem ki magamnak: 3ghz/512/400 (kep csatolva)
(#) Crea1984 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Szerintem ez ritkább mint a fehér holló
(#) neogeo2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Szerintem az 1,4-es jobb lesz. De tényleg kell egy sebességteszt.
(#) Crea1984 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Szerintem attól függ mire használod a gépet. Játékoknál a MHZ fontosabb mint cache...tömörítésnél, konvertálásnál viszont fontosabb a cache.
(#) sardi_hunor válasza Crea1984 hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Ritka de van

Es felre van teve nekem tehat biztos az enyem lessz csak ido kerdese
(#) coyote55 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Az alaplapod tudja kezelni?
Megnézted?
(#) abcdabcd válasza c27 hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Meg még egy dolog eszembe jutott (de mielőtt ezt végigolvasod olvasd el az előző válasz hozzászólásomat is), hogy azt se tudjuk, hogy milyen alaplapot használsz.

- mert pl Nforce4 AMD939-es platformnál ahhoz, hogy ezek megfelelően működjenek, kellett ha jól emlékszek a Cool'n'Quiet driver, hogy telepítve legyen, meg ezek alapból nagyon érzékenyek voltak a chipset driverre. Ebből az nvidia honlapjáról lehetett annak idején letölteni a legfrissebbet, pl az ASUS honlapján sokkal régebbi volt adott alaplap driverei között...

Meg az XP-nél is esetleg lehet gond, fent kell lennie talán 3 db bizonyos frissítésnek mindenképp, amivel az XP a többmagos processzorokat egyáltalán támogatja, illetve ezek energiatakarékos tulajdonságait, talán egyszer valakinek itt kikerestem, hogy melyik számú frissítések ezek, de a neten talátam meg én is annak idején amikor egyszer ezekkel foglalatoskodtam...
(#) coyote55 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Nekem is volt ilyen gondom régebben és nem chipset driver gond volt, hanem ha jól emlékszem az ESS hangkártya drivere volt a ludas. Magyarul: bármely hardverelem drivere lehet ludas...
(#) _ampervadasz_ válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

A jelenlegit hagyd benn az gyorsabb minden tekintetben.

Érdemes lenne egy 1,8Ghz -es L2 512kB gyorsítótárú és 400Mhz rendszerbuszú processzort alkalmazni. Ezzel a CPU -val még a 3Ghz -es Cerkás processzort is lealázod.
A másik amivel ellensúlyozni lehetne a rendszer lomhaságát az a Gyors memóriára való beruházás.
Nem kell 1Gb -os verzióra gondolni, de a virtuális memória kikapcsolás végett jól jöhetne, viszont itt elég egy 2x256 vagy 2x512MiB -os méretű RAM pár, és ezekből a lehető leggyorsabb verzió beszerzése. Létezik 200Mhz -es DDR memóriamodul is. Leginkább erre kéne fektetni hangsúlyt, mert a memória az ami ebben az esetben lefogja a CPU teljesítményt.

Nekem egy ABIT -es deszkám van 1,8Ghz -es Pentium 4 -es CPU -val 2X256MiB memóriával amiknek az eredeti órajelük 133 Mhz de simán viselik a 166Mhz / bank órajelet, így megy a rendszer memóriabusza 333Mhz -en.

Ezzel a számítási teljesítményt nagyság rendel tudod növelni ( nem csak az órajel miatt habár az csekély teljesítményt eredményez mivel itt a CPU sztepping és az utasításkészlet bővülés is közrejátszik és leginkább ezek! ).
Egyedüli szűk keresztmetszet a rendszerbuszod lesz, mivel az csak Effektív 400Mhz -lesz, leginkább nagy mennyiségű adat mozgatásakor fogod megérezni az erő hiányát, kivéve akkor, ha csak ULTRA ATA 100 -as az IDE vezérlőd, mert ez rendkívül lefogja a rendszert (például mpeg streammeléskor, másoláskor).
(#) belfi2 hozzászólása Jan 29, 2011 /

Sziasztok!
Egy kis vadászatban kellene segítenetek,méghozzá driver vadászatban.Hoztak egy Toshiba Szatelit L40-14F típusú lapost.A Wifit szó szerint kiütötték ugyan úgy a DVD meghajtó lencséjét is de USB-ről sikerült elindítani. Viszont az a problémám hogy egy scomó illesztőprogram hiányzik,és a támogatási oldalon nem szerepel az L40 illetve semmilyen "L" ami után két számjegy van.Honnan lehetne levadászni a drivereket?Természetesen én is böngészek de eddig kevés eredménnyel.
Következő: »»   166 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem