Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Xerox XA7-17i LCD monitoromban kicseréltem (#909416) az elfüstölt 4606-os tranzisztort. Csere előtt volt még háttérvilágítás, utána már nem kapcsolt be, power LED fel se villant, csak ütemesen kattogó hangot adott a monitor, mint egy index relé. A tápon találtam kissé púpos kondikat, azokat kicseréltem. A jelenségen a kondicserék semmit se változtattak, és az se, hogy rá van dugva a PC-re vagy se. Kérem segítségeteket, hogy mihez kezdjek, mit és hol mérjek, vagy esetleg milyen tapasztalatotok van ilyen jelenséggel.
Köszönöm válaszaitokat.
Valami zárlatot keress, gondolom a védelem nem engedi indulni a tápot.
Elsokent szedd szet es huzd le a hattervilagitast vezerlo csatit. Ha egybeepitett, akkor vedd ki a 12V-os resz biztositekat. Ha ilyenkor leindul, akkor inverterhibas. Ha nem, akkor tap valoszinubb, mint a kisfesz panelon valami zarlat.
Helló!
Van egy Belinea 10 18 10 lcd monitorom és ha 17C-fok,alatt van a hőmérséklet a helységben alig tudom bekapcsolni. Mi lehet az oka?
Üdv mindenkinek!
Friss userként lehet, hogy óriási hülyeséget fogok kérdezni... Van a kocsiban egy DVD-s fejegység. Erre szeretnék rákötni egy LCD monitort. (Tuning autós találkozókra egy show-car csomagtartójába kellene.) A monitoron csak dsub - a fejegységen csak RCA. Meg lehet oldani a csatlakozást, vagy venni kell egy olyan monitort aminek van sima RCA csatlakozója?
Direkt nem kötheted. Kell egy egység ami átjátssza a jelet egyik szabványból a másikba.
sziasztok
van egy 40" led samsung 3d tv ami rendesen müködött csak egyszercsak megjelentek a fekete képen zöld függőleges csikok mi lehet a gond?
Köszönöm a válaszokat. Sajnos csak a hálózati fesz és az 5V van biztosítékolva. Letöltöttem a panel rajzát (860-ALZ-M713W-F), amin a 4606-ost cseréltem. A rajzról azt vettem ki, hogy a háttérvilágítás áramkörébe volt az elfüstölt alkatrész, márpedig az látszólag működött. Márpedig a fő probléma az volt, hogy nem volt kép. Szóval a 4606-os cseréjével rosszabb lett, mint volt. Ellenállás méréssel kerestem a zárlatot, nem találtam. Valszeg rosszul kerestem. Nem tudom hogyan, hol, és mit mérjek jól. A panel ismeretében van tippetek?
Üdv!
Ettől a hozzászólásomtól kezdve Lehet olvasni, hogyan jártam a monitorommal:Bővebben: Link
Megjavítani nem tudtam a vezérlő panelt, de mivel az apróban kerestem, titi barátunktól kaptam egy másikat. Ezúton is köszönet érte. Össze raktam, működik is, de a kép olyan, mint amikor egy képcsöves monitoron elmozdulnak az eltérítő tekercsek. A képen változó méretű a sorok magassága és helyenként elvan kissé mosódva. LCD lévén nem is értem miért? Valamint a képernyő alsó hatodában újra megjelenik a felső hatod képe. Nincs ötlete valakinek mit tegyek vele. Mindenféle beállításban próbáltam már. Nem tudok rajta javítani.
A frekvencia átállításával, a kép minősége jobb lett, de a megfelelő kép arányt sehogyan sem tudom állítani.
Szerintem a rajzrol hianyzik a biztositek.
Ez a rajz, amit talaltam Ha megfigyeled, F001 a halozati bizti es F003 az 5V biztositeka. Nekem fajdalmasan hianyzik az F002. Ott lesz az. Ha megsem, akkor hegeduld el a rezet, majd kesobb visszateszed. Fotod van a panelrol (jo minosegu, kozeli)?
Nekem is hiányzik az F002, de a panelen se találtam. Fotókat csatolok, remélem látni is fogod, ami számít. Ha kell, tudok jóval közelebbit fotózni, arról a részről amelyiket megjelölöd. Várom véleményed.
Szoval akkor a FETekre megy kozvetlenul a 13V, annak a forrasat keresd meg, talan eppen egy jumper viszi at. Azt forraszd ki akkor es ugy indul-e a cucc.
Ha elindult, nezd meg, van-e kep ravilagitva szembol.
Sziasztok!
Kaptam két 15”-os hibás LCD monitort bontásra. Gondoltam, először megpróbálom kideríteni, mi is lehet a probléma, talán mégis javítható legalább az egyik. Mint kiderült, a SonySDM-HS53 inverter és csőhibás, azt félre is raktam. A másik, Samsung 510n félig működő, van fény tökéletes, és van egy mozgó kis üzenet a képernyőn, ”nincs csatlakoztatva”. Ha a d-sub csatlakozót rádugom egy működő gépről, azonnal lekapcsolja a csöveket (2db), és a bekapcsolást jelző zöld led is kialszik rövid időn belül. Kihúzom a d-subot, néhány másodperc múlva bekacsol a monitor és ott a mozgó logó ismét a képernyőn. Minden elektrolit kondi rendben, tápfeszek rendben. Valakinek ötlete, mit kellene alaposabban átnézni, ill. nem érdemes foglakozni ezzel sem? Néhány felvétel az áramkörökről.
Sziasztok!
Időközben átmértem a uP környezetét, ott is mindent (feszültségeket) rendben találtam. A 42. lábra kapcsolódik a d-sub 10. pontja a Ctrl 1K Ohm-on, és egy 10K-val magasra szintre van emelve. Ha ezt alacsony szintre teszem, ugyanaz lesz a jelenség mint a fentebb már leírt esetben. Erős a gyanúm, itt történhetett valamilyen behatás, és sajna ez a része a uP-nak már nem működik rendeltetésszerűen. Ám ennek ellentmond az a tény, hogy minden szintvezérelt lábát a d-subnak Zener véd a túlfeszültségek ellen, és ezek mind mérhetően rajtuk is vannak. - Eddig egy esetben találkoztam ilyen jellegű hibával, amikor egy számítógéphez való csatlakozás közben szenvedett károsodást LCD monitor, mert nem volt jó a földelése a PC-nek, míg az a monitornál tökéletesen megvolt…
Sziasztok!
Egy Neovo S17 monitorral van probléma. Nem tudom, hogy a mellékelt képen mennyire látszik, de a monitor tele van függőleges csíkokkal. Ha teljesen fekete a képernyő, akkor a leglátványosabb. Ilyenkor a csíkok zöldek, de általában a csík mindig világosabb, mint amilyen színen van. Pl. sárga - világos sárga, lila - rózsaszín.Mi lehet a probléma? Csatolom a panel fotóját is.
A masodik kepen alul kozepen levo csatlakozot probald finoman megmozgatni, nyomkodni. Valtozik-e a csikozodas? (az a kepernyobe vezeto szalag)
Sajnos, elegge nehezen lehet a hibat latni az elso kepen. Az egesz kepernyo egyenletesen fekete es olyankor a csikok is teljesen egyenletesen oszlanak el? Tehat csik mindenutt van? Fugg-e a felbontastol, frissitesi frekitol, kabelmozgatastol? Ha DVI-on keresztul kotod ossze, akkor valtozik-e? A szamitogepbol kihuzva, de bekapcsolva hagyva a no signal kiirasnal is ugyanez van? Ha a monitor sajat menujebe lepsz be, akkor a menun is latszanak a csikok?
Sziasztok! Van egy 19"-os Dell monitorom. Egyik napról a másikra nem kapcsol le készenléti módba csak egyszínű képeket váltogat.Ki sem lehet kapcsolni ilyenkor a power gombbal csak ha üzemel.Tud valaki valami ötletet adni a hiba keresésére?üdv Ottó
Szia!
Puklis tetejű kondit keress benne.
Hello! Tudnál képet feltölteni a tápról,illetve a vezérlő panelről!!
Igen. Csak szét kell szednem mert most is ezt használom.
Köszönöm a gyors választ!
Azt már kihúztam, meg visszadugtam és nem változott semmi. Igen a csíkok mindig teljesen egyenletesek. Igen mindenütt van csík. Felbontás ill. freki változtatás és kábelmozgatás nem segít. (Pár éve már előjött ez a hiba és akkor 800x600-as felbontásnál nem látszottak a csíkok, akkor néhány napig úgy használtam, utána jó lett.) DVI-t nem próbáltam még sosem. A no signal és a saját menüben is látszik.
Itt a képek.Nem volt egyszerű szétszedni de összejött.Hát nem vitték túlzásba az alkatrészek mennyiségét.Púpos vagy zárlatos kondit nem találtam.
Akkor eloszor merd vegig bedugott csatinal, hogy a parok kozott megvannak-e a kontaktok.
A parokat latni fogod azon a csatin, mert kozel mennek egymashoz es vekonyak. Kb 5 par lesz. Kozottuk kb 100 Ohmot kell merned. Azok a parok, aminek a vezeteke ossze van sodorva. Ha mind stimmel, akkor nincs mas hatra, mint nedves ujjal tapogatni egy kicsit a kisfeszultsegu reszt. A nagyfeszt szepen letakarod valamivel, nehogy belenyulj hatulrol, mert kozen a kijelzot kell nezni. Rendesen nyomogasd meg a dolgokat, a csatlakozotol indulva visszafele. Ha ez sem segit, akkor a kijelzo jon. A szerviz talan tud kolcsonbe adni egyet vagy egy proba erejeig. Ha ez sem megy, akkor ugyanigy jarj el a kijelzovel, de annak az arnyekolo lemezet le kellene venni. Ahova oda fut be a csati, ott ugyanezt eljatszani.
Köszönöm a segítséget. Megpróbálom, amiket írtál.
Sziasztok!
A Samsung 510n tápegységét (komplett), összeillesztettem az inverter hibás Sony SDM_HS53 vezérlőpanellel, minden tökéletesen működött így. Természetesen, nem követendő ez a példa, csak a pontos hiba meghatározásához állítottam össze. Ebben a Sony monitorban az egyik inverter lett rossz, de abból kettő is van benne. Mivel ezeket az áramkör párhuzamosan hajtja meg két Feten keresztül, csak ugyanolyan típusú inverter kerülhetne a helyére. A vezérlést OZ960S végzi, ott nincs is semmi gond. Ha valaki tudna ilyen típusú invertert, (Sony_tap_inv képen látható), szívesen átvenném tőle megfelelő honorárium ellenében.
Sziasztok.Olyan problémám van egy kis LCD/TV vel,hogy egy idö után(kb 10 perc) teljesen kifehéredik a kép,addig müködik rendesen.Inverter vagy vezérlés?
Inverter semmikepp, akkor nem lenne hattervilagitasod.
Szerintem a kepernyo maga a ludas (a panel). Elsokent ellenorizd a feszultsegek megletet, csak az alacsonyakkal foglalkozz, 13V alatt. Aztan nezd meg a vsync/hsync erteket, az is tud ilyeneket okozni. A kifeheredes egyik pillanatrol a masikra tortenik vagy folyamatosan fakul ki? (fade)
egyszerre kivilágosodik,de most már azt müveli,hogy bekapcsolásnál rögtön kivilágosodik,eddig még müködött rendesen egy pár percig.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |