Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Témaindító: illestibor, idő: Máj 20, 2008
Témakörök:
közbe az egyik laptopon egy másik partícióra feltelepítettem az Xp-t
semmi mást csak az op. rendszert. Utána a vcds-t. Simán feltelepült... Akkor az eredeti Windovsra miért nem lehet? Ugyan az a telepítője mindkettőnek...
Tudnátok segíteni vas-pc magyar nyelvű telepítésében?
Szeretnék venni egy interfészt, de az eladó csak angol nyelvű progit tud adni hozzá.
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni! Van egy vag-com interfészem és szükségem lenne hozzá egy magyar usb-s szoftverre.(NEM can bus). Kaptam hozzá egy progit de nem tudja kezelni az usb-st.
Előre is kösz. Joci.
Milyen interfészed van?
Hello
Van 2db Op-Com kábelem(clone) a saját programjával működött mindkettő,ezért szereztem egy magyar nyelvű programot hozzá, azon nem ment,kipróbáltam a sajátjával és utána azzal sem ment. Mint utólag olvastam csak a saját programjával megy különben valami elszáll benne. A kérésem a következő lenne, ha valakinek van ilyen kábele és tud PIC-t programozni esetleg fel tudná-e programozni a kábeleimet(persze nem ingyen) (Vagy ha van valami tipp mi szállhat még el benne azt is szívesen fogadnám)
Üdv,
Elszállt a mikrovezérlő mindkét illesztődben. Új PIC-t kell venni (3 ezer darabja) és újra programozni. Ide írj: vwopeldiag@gmail.com
Küldtem emailt
hello.probaltad az opcomfut progival ujrairni a pic memoriajat?meg mielott barmit is cserelnel?nem tudom hogy tud szoftveresen kiutni egy pic-et az eredeti progi ugy hogy azt tobbet ne lehessen hasznalni.
amugy meg opcom-os topicot is lehetne nyitni szerintem, nem kell keverni a dolgokat..
Áthelyezték ide a Témámat.opcomfut hibaüzenetet ad.Meg check versionnál ezt adja ki a végén Timeout - is your PIC empty? No Firmware?
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Van egy klón kábelem 704.1-és, és sajnálatos módon elhalálozott. Talált a laptopon egy WiFi hálózatot, frissített, és most csak USB eszközként ismeri fel a gép, amihez nem lehet telepíteni a drivereket. Esetleg ezt a kábelt érdemes lenne megvenni? VagCom progival, CAN-es autón szeretném használni. http://bolthely.hu/euroscan/id/00039_Profi_kivitelu_ISO_K_KL__CAN_i...assal_ Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget! Üdv.eti
Szerintem nem!
Köszönöm a választ! Miért nem vennéd meg? Nyilván ez is klón, és vigyázni kell nehogy frissítve legyen....
Szerintem azert nem mert ez csak egy regebbi vag progit mukodtet, mert ami volt az a 704 es azert mar elegge tudogatott dolgokat, a 409-hez kepest.Az 5-os szeriatol felfele a vag kabel hardverkulcsos tehat az interfeszben van a serial, de ez az interfesz csak szintilleszteseket vegez, tehat nincs benne hardverkulcs, csupan annyival nyujt tobbet hogy a can buszt is kezeli.
Köszönöm a választ!
Tehát ha jól értem, akkor ez azt jelenti, hogy ugyan van egy kábeled, de az igazán lényeges dolgokat nem fogod vele elérni....
Csak a hardverkulcs bevezetése előtti programok fognak vele menni - a 409-es verzióig, és nem fogja kezelni a CAN-t, VAG-COM-mal biztosan nem.
Szóval jól sejtettem!
sziasztok mindenki! érdeklődnék lehet e itt érdemben kérdezni nem vagyok nagyon szakmabeli sőt, de közben uj problémák vetődnek fel és szeretem a dolgokat magam megoldani. Most hogy mi veszélyes mi nem a kocsira laptopra nézva majd én eldöntöm tudom és tisuztában vagyok a beavatkozások mibenlétéről veszélyeiről. Tehát a konkrét kérdésem az lenne seat cordoba immo megbolondult. Na most azt kérdezném a kulcsok ujrainditásához mi kell progi kábel elvileg van. Ha minden igaz kell valami pin kód hoszabb rövidebb ezt hol lehet megtalálni vagy minden autóra egyforma vagy ez a programhoz kell vagy egyáltalán hogy müködik ez a része. Diagnosztizálni már szoktam meg hibákat kiolvsani alapjárati motort konfigolni ilyesmi. Csináltam már a lambdaszonda vizsgálatot is figyeltem az értékeket jók voltak. Szal most ez az immos dolog van teritéken. Külön köszönet az érdemi segítségért!
Borzalmas amit ide leírtálOlvasd el még 1x és próbáld értelmezni amit írtál
Előre szólok,hogy nem lesz egyszerű
Igen kösz kicsit gyors voltam. De azért talán valami kihámozható. Seat cordoba immo újra tanításához keresek infót, nem kell megijedni. Egyenlőre elvi szinten érdekel, milyen progi kábel müszer pin-kód stb kell hozzá? Köszönettel
Már minden infót megkaptál!
Doni megmondta melyik memóriát kell kiolvasnod, kiforrasztás után. Vaves megmondta, hogyan tudod ellenőrizni, hogy a kulcsokat kell-e újratanítani vagy az immo-t kell újrailleszteni a motor ECU-hoz Peu , aki ebben az országban a legnagyobb agy, ha kulcsról vagy immórol van szó, és ismeri a buktatókat, javasolta a szakembert, mert tudja milyen költségbe tudod verni magad ha rosszúl nyúlsz hozzá. Kari elmondta, hogy nagyon drága műszerekkel forrasztgatás nélkül is ki lehet a PIN-t olvasni a diag csatlakozóról is, még linket is kaptál, hol lehet megvenni. Minden infód megvan. Mire lenne még szükséged? PIN kódot senki nem fog neked kiadni, a márkaszerviz sem. Ott rátanítják, de a gép online kapja a kódot a muki sem látja. A többi tényleg hozzáértő meg ebből és, ráadásul ez a tudás alkalmas Idézet: is, nem publikus fórumba való!„huncutkodásra” -szerintem-
Igazából minden ifót megkaptam meg is köszöntem előre is utólag is!
Köszönöm! Ebben a témában kiszáltam. Ha nem akarja valaki látni a szándékot akkor ugyis csak vita lesz belőle. Érdekes egy nem "nagy agy" máskép is tudja nézni és hozzállni az elmagyarázáshoz. De hagyjuk és köszönök mindent, tényleg csak érdekelt a dolog.
Hali
Úgy látom soknak nem tetszett a levelezés. Biztos szúrta a szemét.
Sziasztok.
Vag-com 311 vagy 409 magyar programot keresek. Net-en nem találtam. Köszi.
Pedig nem jött vissza daemon mail... na mind1, küldj rám egy mailt és visszaküldöm válaszban
Tudna valaki segíteni hogy ennek a kábelnek:
ISO 9141-2 KK/L Diagnosztika interfész COM verzió http://www.autodiagnosztika.eu/vmchk/pc-alapu-diagnosztika/iso-9141...o.html szeretném meghosszabbítani a soros portos (RS-232) végét, és nem kaptam sehol gyárit, így vettem RS-232 dugókat, meg van itthon árnyékolt riasztó kábel, de nemtudom melyik szálakat kell bekötni. Annyit tudok hogy a gyári csak 3-at használ RxD TxD GND (2,3,5), de pontosan hogy az én iso-9141-2-kk/l kábelem melyikeket az biztosra nemtudom. Valaki tudja esetleg?
Talán segít!
http://majki.freeweb.hu/elektro/pic/devtool/proba_panel/kabel.pdf http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=12414 http://www.muszeroldal.hu/assistance.php Hirtelen ezeket találtam, de kapható is, nekem is van ilyen célra vettem én is de elég hosszu a kábel maga talán még a kocsiból is kiér. Asztalival akarod megoldani? Első körben erre gondoltam magam is de aztán szereztem egy özönviz elötti laptopot és azzal is tökéletse nem kell asztalit kerülgetnem. Vagy ird be a gogliba: rs232 kábel bekötése rengeteg találatod lesz. üdv
Nem is értem a kérdésedet,ha meg akarod hosszabitani AKKOR egyértelműen a szembe lévő lábakat forrasztod össze
Üdv mindenkinek
Van egy 908 as angol kínai klónom arra rá lehetne írni valami régebbi magyar verziót? |
Bejelentkezés
Hirdetés |