Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ötletes! Billentyűzet-világításként fog szolgálni? Ha igen, akkor a nem vakít nagyon?
Az a fő feladata. Hát igen a vakítás... Lesz egy fél centis lapka a led fölött, hogy ne világítson a szemembe ha hátradőlök.
Ez nagyon praktikus tetszik esetleg a kapcsolási rajzát nem tennéd fel?
Miért kell a billentyűzetnek világítás? Az F és J betűk gombjain van egy kis dudor, ami elég jól kitapintható, ezért az alaptartást könnyű felvenni, az összes többi biilentyű meg onnan már automatikus.
Ezen a kérdésen már én is elgondolkodtam. Aki sokat fórumozik, csetel, annak már rögzülhetett volna, hogy melyik betű hol van. A másik meg: a tök sötét szobában szerintem elég rossz a fényes monitort nézni. Én a lámpát mindig a monitor felé irányítom, persze úgy, hogy ne tükröződjön.
Azért van olyan is, hogy több fajta gépet használ az ember fia. Meg nem egész nap a gép előtt ül. Nem keveset használom én sem a technikát, de nekem is kell látnom a billentyűket.
Megnézném én is tök sötét szobában (monitor sem világít) ,ki mennyit bakizik pusztán a tapintás és "alaptartás" igénybevételével.
Azért sokan tudnak vakon is gépeli. De ezért még van a kinek kell világítás is.
Én 26 éve nyomkodom a számítógép billentyűzetét. Kezdetekben még nem is volt egér. Jó pár kiosztás megfordult a kezem alatt. Mégsem tudok vakon gépelni. Viszont, volna egy ötletem. Bővebben: Link
Szép estét mindenkinek!
Ez lenne a mai délután termése... Egy Siemens S65-ös LCD-hez készült (kis túlzással ) "demo board". Csak a szintillesztő-osztókat, illetve a tápfeszültség csökkentő diódákat tettem rá, semmi extra. Na meg persze a kijelző. A túloldalon tüskesor lenne látható, ha lefényképeztem volna.
Honnan a fenéből szerzel ilyen kijelzőket??
Szép munka, grat!
Köszönöm!
Onnan biztosan nem... Ezt momentán vateráról szereztem 900 forintért postával együtt.
Meguntad a nokia kijelzőket?
Egyébként szuper lett! Ha majd touch panelnál tartasz, szólj!!
Van 240x160-as táccsos monokróm kijelzőm is... :beka3: Csak ahhoz elfelejtettem venni csatlakozót. Az, ha jól emlékszem 1800Ft volt.
Neked is köszi egyébként! Nem untam meg a Nokia kijelzőket, csupán váltottam. Sajnos nem találtam olcsón olyan Nokia kijelzőt, melynek nagyobb a felbontása, mint a 3510i-é, illetve beépített háttérvilágítású. Sajnos a 3510i olcsósága ellenére nehezen beépíthető esztétikusan, így nem igazán alkalmazható.
Köszönöm!
Hogy mire fogom használni, még nem tudom... Tervben van egy egyszerű videolejátszó, persze csak képet fog tudni mutatni, és azt is durván 25FPS-el, ami nem nagy valami. Lehet, hogy készítek ezzel egy zenelejátszót, amihez ez lesz a kijelző. Vagy átírom erre a kijelzőre a panelmérőmet, ami eddig a 3510i kijelzőre készült. De már kaputelefonon is gondolkodtam. Lényegében sokmindenre fel tudnám használni, de tanulási céllal indulok minden ilyen kütyünél.
Bármikor utolérhetsz, ne csüggedj! Van, amiben Te jársz előrébb!
Miért kergeted?
Zolee! Képet kérünk, ha már világít is és kiírtál rá valamit!
Rendben Viktor! Küldj valami képet, ami nem a Microchippel kapcsolatos, és kiteszem rá!
Sziasztok.
Én építettem egy fényorgonát, ami először olcsó) dolognak indult. Aztán a fő buktató az izzók hőjétől megszabadulni, de végül sikerült. A kacsolás BSS-ről való, a paneltervet csongore fórumtársunk készítette, amit kicsit átdolgoztam. Kapott egy külön kezelőszervekkel felvértezett dobozt, ami kétoldalas panelból készült. a potik: hangerő, mély, közép, magas, felettük egy azon a színen világító led, afelett pedig az aktuális (pont világító) csatorna látható a könnyebb beállítás végett.
További képek. Az izzók 50W-os GU-10-es tükrös izzók.
Üdv!
Köszi! Igen, ez egy A-osztályú fejhallgató erősítő, itt az oldalon találtam a kapcsolást.
Ez az izzó, véleményem szerint nagyon lassan izzik fel, és még ettől is lassabban hűl ki benne az izzószál.
Ezért fényorgonába távolról sem ideális. Léteznek szines "DISCO-LUX" lámpák, amik kimondottan arra vannak kihegyezve, hogy "azonnal villanjanak" pl. ilyenek
Ezek is elég gyorsak, azért lettek ezek az izzók, mert a dobozt szerettem volna elsődlegesen felhasználni, így ekkora lámpák nem fértek volna a dobozba. De ezek a GU-10-esek is 230V-osak. Van itthon 12V-os is, na az tényleg egy katasztrófa .
Szia!
Szép lett a fényorgona! Látom sikerült szerezni színes fóliát,szerintem jobban jártál így! Izzó helyett ledekben nem gondolkoztál esetleg? Illetve egy videót nem tudnál mutatni róla esetleg?
Szia
Köszi. Majd csinálok videót. Ledben nem gondolkoztam, mert ami elég nagy fényű lenne, az drága. Ez a megoldás csak ideiglenes, mert holnap lesz egy buli, a színes izzók pedig elvileg jövőhéten lesznek meg.
Ha már az izókról beszélgetünk van kb 5w os gu 10-es 220v-os ledes lámpa is lehet h az lenne a legjobb az nem is melegszik.
És gyorsabb is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |