Fórum témák
» Több friss téma |
abarátom áthozott egy csiftek tápot vagy mit 450w neki az van az új gépébe. de azzal sem müködik, szerintem alaplap hibás, utobbi idöben sokszor indult újra agép magátol lehet már a kkor is végét járta, na mindegy
Lehet egy át kondizást megérne a dolog!
Ez az újraindulgatás elég kondi gyanús! üdv!
Ja ha leállás baja van az a táp is lehet nem olvastam el eléggé akkor ezek szerint Vagy lehet még csatlakozó "elhajlás" a tápcsatlakozónál pont én jártam így nemrég, kivéve a tápot és teszterre rakva (egy nagyhalom ellenállás egy atx csatival ) a táp indulás után leállt hát mi volt a zöld drót érintkezője nem érintkezett jól... a hibajelenség nálam az volt, hogy néha menet közben kikapcsolt a gép...
Esetleg a kolléga megnézheti az alaplapi csatlakozóban az érintkezőket, csavarhúzóval óvatosan kijjebb hajtogatva kicsit feszegetve őket, hátha csak valami kontakthiba... a külön 4 tűs résznél is!
Sajnos akkor a nehezebbik hibával lesz dolgunk! Vegyél ki mindent kivéve egy ramot és a processzort.Ha nem indul csere másik RAM-ra ami biztos hogy jó.Ha nem indul akkor már csak az alaplap van hátra vagy a proci zárlat.Az alaplapon lévő nagyobb 6,3V 2200µF (általában)kondik cseréje mint ahogy javasolták, illetve egy proci csere ami szóba jöhet.
Hali!
Igazad van, vagy kondi vagy RAM zárlat a legellenőrizhetőbb hiba forrás.A RAM ra azért gyanakszom mert nem rég járt nálam egy PC aminek a RAM modulján elégett a vezető fólia és bár megszakadt máshol is zárlatba került és nem engedte indulni a tápot.A kondi az meg ugye evidens.
van egy DDR 256mb ramom beleteszem azt, de ugytudom hogy ha a ram nem jó akkor is elindul illetve akkor is ha nincs benne, megprobálom ezen ne muljék
vagy az nem befojásolhatja az egészet hogy nem rég hozzá raktam még egy 256 memoriát az 512 höz? lehet hogy a régebbi a 256 az pc2100 as a másik az 512 meg pc3200
Sziasztok!
nos az lenne a bibi hogy: xp-t töltök a gépre, szépen bútol, telepítés elindul, azt betölti de utána nem megy tovább csak a bal felső sarokban villog a kurzor köszi
Sata-s vinyó van a gépben? És eddig esetleg IDE volt? Mert ha igen, akkor itt a megoldás: Bővebben: Link
Most nem az a lényeg hogy be bootoljon, csak az hogy kizárjuk a zárlatok lehetőségét. És igen jól tudod,de ha ram a hibás akkor meg találtuk volna melyik az.Tulajdonképp indíthatod RAM nélkül is.A RAM-ok típusához nincs köze a táp nemindulásának csak ha az a rossz.De már látom írtad hogy kivettél belőle mindent és úgy sem indult.Már csak a kondik maradtak és az alaplapot ellátó feszültség stabilizátorok Fet.jei.A kondikat te is tudod cserélni kellő oda
figyeléssel,de a FET-eket már nem hiszem.Meglehetne mérni hogy mennyi a készenléti fesz a 20-ábas tápcsatlakozón (lila vezeték).
IDE-s a gép
ASUS A7N8X E-Deluxe \-\ 2×Kingston KVR333 \-\ AMD Athlon 2400+
Hali!
Pontosan meddig jut el a telepítés? Nézd meg nem-e koszos a telepítő lemezed.
Szia.
Megnéztem másik gépbe ott minden jó ,lemez mint az új 2 darab is van belőle, nos az van hogy nyomja meg valamelyik billt, aztán kék háttér és alul látszik hogy tölti be a dolgokat, majd megáll kurzorvillogás ,végülis mind1ik így csinálja csak ez valamiért ott leáll és nem megy tovább...
Cserélj CDrom meghajtót a gépek között.hátha csak nehezen olvassa be.Nekem van egy régebbi DVD írom és a CD nem képes csak nagyon lassan vagy sehogy sem olvasni.
És még mielőtt a moderátor szól,kerüld az sms , MSN szlenget.
Lehet memória esetleg még amit belfi2 írt de akkor még egy IDE kábel cserét is próbálj meg!
Sziasztok.
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a következő feliratoknál az "N" mit jelent? KHX8500D2K2/2GN KHX8500D2K2/2G A feliratból a következőt csak ennyit tudok értelmezni: Kingsotn HyperX 8500bit/s ebből adódik hogy 1066Mhz -es 2x1GB -os modulokról van szó. Csak azért kérdezem, mert egy gépbe kéne beleszórni egy ilyen párost, és a két memória típus között van némi eltérés az árát illetően és a legszembetűnőbb a jelzés a végén ahol is a a 2G / 2GN felirat látható. A honlapjukon sem látok semmi különbséget az adatokban. Ennyibe kerülne egy "betű". Kétlem. Vagy mégis?
Hali!
NVIDIA SLI-READY
Köszi, ezt hol találtad meg?
Már megvan...
Látom túl vagy rajta!
T [b]Moderátorok![/b]
A Hsz szerkesztésekor a következő hiba üzenet fogad -.A hozzászólás módosítását valamilyen ok ból nem lehetett végrehajtani.Értesítsek egy moderátort-.Mivel nem tudom hol lehet nektek írni így ide írtam. Bocsi ha nem ide kellett volna.
Üsd le az adott topikban a moderációt kérek ikont és úgy üzenj.
Javasolni tudom jómagam is legyen megnövelve az időkorlát, vagy módosítás számára legyen korlátozva, mert egy igen hosszú hozzászólás megírása könnyen ahhoz vezethet, hogy kifut a lelkes felhasználó az időkorlátból és elveszíti a teljes hosszasan megírt hozzászólását.
Sziasztok!!
Az lenne a problemam hogy van egy PT88AS JATWAY alaplapom amiben ha beraktam egy Celeron d processzort socket 478 2,8 ghz/256/533 es megsem nyikkan a gep viszont az alaplap jo mert van egy 2,4 ghz/1m/533 pentium procim es aval megy de sajna az nem az enyem. Szerintetek mit csinaljak? mert pentium procit nem kaptam egy uzletben es bontoban sem Miert nem megy a celeron?
A BIOS CPU mikrokódját kell minden esetben frissíteni addig nem is fog elindulni.
megmondanad hogy azt holl kell es az mi? mert nem tudom h mi az!
Amugy ha beteszema celeront a gep nem indul meg a biosz sem tehat akkor hogy tudom azt a mikrokodot beallitani?
Kerlek irj mert nagyon surgos lenne! Koszonom elore is!
A mikrokód az maga a bios, szóval biosfrissítést javasolt talán kissé virágnyelven a kolléga vagy inkább szakmai nyelven!
Neked nem is kell tudni, a lényeg, hogy keress újabb BIOS-t az alaplapodhoz. A gyártó oldaláról töltsd le, olvasd el a frissítés menetét, és frissítsd.
Letoltottem a bioszt es meg valami bios update tools nevu valamit es elolvastam a menetet de nem vagyok tisztaba h hogy jkell!
Valaki tudna segiteni egy magyar leirassa?
Ja es windows alatt kell vagy a bioszbol kell vagy hogy mert elkepzelesem sincs?
Legyszi segitsetek
Legyszi irjatok le mert nem tudom hogy hogy kell csinalni.
Jetway pt88as, award bios-val. Legyszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |