Fórum témák
» Több friss téma |
A BIOS-ban nem találsz olyan pontot, hogy IDE észlelés késleltetése? Szerintem még nem pörgött fel normálisan a winchester.
Abit NF7 BIOS-ban is van ilyen, pedig az nem laptop, és nem is túl régi.
Igazad van. De olyan IDE eszköz ami lassan, vagy sokadszorra jelentkezik be , annak felpörgési hibái vannak.
Az az érdekes, h 2 éves sincs a FS gép,a vinyója vadonat új. Az nem halhatott meg?!
Sziasztok!
A problémám a következő: Van egy MSi 745 alaplap a tipusa MS 6561, rajta AMD Athlon XP 1600 proci,2db memoria ( Nanya DDR333 256MB, ill.Elixir DDR400 512 MB ), a VGA kártya pedig GeForce MX440 8x AGP-s. Hangkártya nincs benne, a LAn-kártya KOB 10/100 Mercury. Telepítve van rajta Win 98 SE és Win XP SP3. A gép néha elindul és semmi baj vele, de van amikor lefagy és marad a reset (Ctrl+alt+ del-re nem reagál) Egy alaplapi szoft, Alert III érzékelő, ami kiírja az aktuális hőmérsékleteket, fordulatszámot, és a feszértékeket, a következőket írja ki:3,3 volt helyett csak 3,05 és ez is gyorsan leesik 2,90 alá. 5,0 volt helyett 4.70 körül indul, de ez is hamarosan lemegy 4,50 alá és akkor elkezd sípolni az Alert. 12,0 volt is 11,80, de az marad is annyi. Megmértem a tápból kijövő feszűltségeket, a 12,0v ott is 11,80, viszont a 3,3v ott 3,33, az 5,0v ott 5,12 stabilan, tehát ha terheltem a tápot akkor is ennyi maradt. Kérdésem, kérésem a következő: mit milyen sorrendben ellenőrizzek, javítsak. Előre is köszi: Csaba
Biztosabbat egy multiméterrel tudhatnál meg, az alaplapi "szenzor" sokszor ír hülyeséget, pl az én gépemen a multiméterrel mért 5,01V helyett 5,25V ot ír az 5V-ra, ami épp a felső határa lenne a szabványos értéknek...
Vagy ha nincs multimétered, akkor kéne egy olyan táp amiről úgy tudod hogy jól működik, vagy ha valami egyszerűbb pl Codegen van csak kéznél abból legalább egy újabb darab legyen... és azzal kipróbálni, hogy csinálja e ugyanezt...
Esetleg alaplapon a kondik állapota ? Popos / de inkább sárga kifolyás szokott lenni a régi kondik tetején vagy alja kivan poposodva és a kondik melegszenek.
Hali!
Köss egy multimétert a táp valamelyik ágára mondjuk az 5v-ra.Indítsd be a gépet és nézd meg a feszültség változásokat a szoftveres és a manuális mérés értékei között.Ha mind a két helyen ugyan úgy leesik a feszkó akkor lehet táp, illetve a lap alapos ellenőrzése a kondik ranézve. Lehet e kalibrálni a szoftveres mérőt mert lehet hogy az nincs pontosan beállítva.
Sziasztok. abcdabcd: Köszi a választ! A végén kezdem. természetesen volt próba másik táppal és az eredmény tökéletesen az volt amit leírtam. A mérést multiméterrel végeztem amikor kivettem a tápot. Sajnos működés közben nem tudok feszt mérni, mert az ATX csatit takarja a táp. De valami kivezetést készítek a gnd-ről és az aktuális feszekről
zsa: az alaplapon még nem volt kondi csere, púposodás, melegedés, folyás nincs. A vga-n cseréltem 5 db elkot, igaz azok sem melegedtek és nem is folytak, de egy nagyon picit púposodott 2 db. belfi2: talán ezt a legkézenfekvőbbet nem próbáltam, ahogy összerakom a gépet meg is teszem! Mindenkinek köszönöm! Amint megleszek a dologgal jelentkezem. Csaba
Én is úgy gondoltam, hogy pl egy winchester-táp csatlakozóban(molex) mérhetsz 5 és 12V-ot is a 3,3At mondjuk azt nem de talán nem is kell... Meg ha kiveszed a tápot akkor gép nélkül méred? Mert úgy nem biztos hogy üresjárásban is rosszak az értékek...
Üdv! A FS 5515-re felraktam a HD SENTINEL_t,azt írja h hiba a winyó és a számítógép adatkapcsolata között
32601szer! De kb harmadszorra mindig elindul! Vki tud erre mondani valamit? Mit lehetne csinálni?
Cserélj IDE, vagy sATA kábeleket. Ha laptop akkor takarítsd meg az érintkezőket. Ha továbbra is növekszik ez a szám akkor vinyócsere.
Ez egy laptop. Az a baj h az eredeti vinyójával is szórakozik,de vettem egy vadiúj vinyót és ezzel is ugyanezt csinálja!
Sziasztok! Én nem találtam ilyen témát ezért nyitottam egyet.
A problámám a következő: Van két gépem a "fő gépen" win7 van és routeren keresztül kapcsolódik a netre. Az algépen xp sp2 van és nem tudok wifin keresztül kapcsolódni a netre és a géphez sem. Ez a jelenség kb 3 napja van jelen és a neten keresgéltem, meg is csináltam ahogy leírták de nem jött össze. Bocsánat a zagyvaságokért. A válaszokat nagyon köszönöm.
De mi a hibajelenség? Mit csinál amikor csatlakozni próbálsz? És hogy próbálsz csatlakozni?
Üdv!
Nem nagyon értem de gondoltam írok mert nekem is így van! A gép amit használok az Win XP SP3,nővéremnek laptop Win7. Az internet ADSL invitel megosztva Wifi routerrel. Router:Tp Link-WR741N Nálam kábellel nála wifin és nincs semmi gond! Szerintem amelyik wifivel csatlakozik ott egy kicsit talán bonyolultabb lehet a beállítás! De nálad lehet hogy a routerel lesz a gond! Állítsd be újra mármint a routert!
Sziasztok!
Van egy asrock p4v88 alaplapom és 3 ghz intel pentium van benne, 512 memoria és ati video kártyan 9250! az a problémám vele hogy egyik naprol a másikra nem lehet bekapcsolni, cseréltem tápot is! Annyit csinál hogy felpörög egy picit a ventilátor, mármint a proci hütön és ennyi. nem indul el , ha leszedem az egyik vezetéket a 4szálasat és a sorosat rajta hagyom akkor elindul a venti de nem jön be semmi, és nem is sipol, mi lehet vele? köszi
Ha a 4 szálast leveszed, akkor a proci nem kap tápot, ezt inkább ne csináld :yes:
Proci nélkül persze, hogy nem sípol Az alaplapon nincsen púpos kondí? Esetleg olyan alkatrész, ami megperzselődött, vagy ami körül az alaplap elszíneződött?
Bocsi hogy ezzel zargattalak titeket mert a net már működik. Állítólag a driverrel fel kellett volna telepíteni, de én nem tettem. az a lényeg hogy a net jó.
Az lemaradt hogy a hibajelenség az volt hogy nem talált hálózatot a wifi adapter. röviden ennyi.
Esetleg az alaplapi elemet próbáld meg kicserélni furcsa és a tiedhez hasonló dolgokat tudhat művelni ha lemerült, vagy csak régi és oxidos a felülete...
értem!
kivettem az elemet belöle, és pár perc mulva vissza raktam de semmi nem reagál rá. kivettem a procit a memoriát és ugysem csinál semmit egy pici kattanó hangot ad de az szerintem a tápbol jön, pf... nem látok az alaplapon semilyen égést és sérülést.
annyit csinál még hogy ez elölapon a zöld lámpa folyamatosan világit
Hali!
Táp hiba! Ne nagyon erőltesd,tegyél bele egy garantáltan működő tápot.Most csináltam meg egy gépet amit pontosan ilyen tünetekkel hoztak javításra.(Ha belenézel a gépbe akkor a belső power led érdekesen vibrál.)
üdv, jó tápot raktam bele cserének, a mostani gépböl vettem ki amit most használok, igaz hogy a másik táp ami benne volt azon voltak égések és puppos kondik rajta, de ez jó, na egye fene kiprobálom mégegyszer
nem jó sajnos.
mit csináljak? nincs benne power led
Az elemet ne csak kivedd, az a minimum, hogy valami késsel megkapirgálod a felszínét, hátha csak oxidos lett és amiatt nem jó, de ha a géped közelít az 5-6 éves korhoz, akkor egy csere az szükséges valószínűleg. Nem minden alaplap reagál drasztikusan az elem merülésére, vettem én már ki 0,7V-ig lemerült elemet is egy gépből, ahol csak az óra ment el rendszeresen, de pl itt a fórumon is ha visszaolvasol nem is olyan sokat volt rá példa hogy 3V körüli értéket mért az illető az elemen és mégis adott ponton mindig lefagyott a gép, kicserélte a javaslatomra és megjavult a gépe! Meg van amikor már a bootolás előtt mindenféle működési zavart okoz a lemerült elem... volt olyan gép is ami valami hülye cpu-val kapcsolatos hibaüzenetet adott és nem is bootolt, ott is az elem volt a gond...
Persze ez az első lépés régebbi gépnél, amúgy púpos kondi keresés, akár elemlámpával/erős fényben, meg a táp, ha nem akarod vagy mered szétszedni vagy úgyse tudnád megjavítani akkor próbáld ki másik táppal ahogy itt előttem már említették...
A táp leállása mindenképp áram ellátási hibára utal.Nézd meg nem e a csere tápban is van púpos kondi.Lehet hogy a másik géped még beindul róla de a szóban forgó már nem.Mindezt azért mondom hogy a táp problémát teljes mértékben kizárjuk.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |