Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Szia! Köszönöm a gyors segítséget. Szeretnék, de nem találtam meg mindent. Milyen üzletből lehet ezeket megvenni?
Például itt is megkapod ezeket. A 1N4501 Zener-dióda helyett valamilyen kisteljesítményű 7V-os típus jó lesz.
Igen, itt néztem! Erősítőbe ment el az egyik oldalam és nem tudom, hogy a BDT64A helyett a BDT64C mennyire lenne jó! Diódából is 100V -os helyett 600V-os lenne a legkisebb. Ezek nem befolyásolják a működést, nem okoznak gondot?
Válassz C-s végűt mindkét tranzisztorból. A kapcsolásban hová kell a Zener-dióda? Zener: Bővebben: Link. Diódák keresése: 100V--->Dióda
A dióda a tábpan volt. Volt egy rövidzár, és kb 20percig ment úgy az erősítő (sajnos nem vettem észre, hogy a hangfalkábel az erősítő végén összeér) egyszer csak elhallgatott. A tápban lévő 1N5401 ből 2db elment és vitte magával a végtranzisztorokat is. Más hibás alkatrészt eddig nem találtam.
Sziasztok. BD249/250-et lehet helyettesíteni KTB778/KTD998-al?
Szia!
Azért azt vedd figyelembe a helyettesítésnél, hogy a KTD 10A-es max. kollektoráramú típus, a BD pedig 25A-es. Ajánlom az adatlapok összehasonlítását.
Néztem az adatlapjukat. Valószínű marad a BD páros. A KTD teljesítményre sem tud annyit sajnos.
Jogos, előbb benéztem.
BD250 Si pnp 125W 55V 45V 5V 40A 150>C 3MHz KTB778 Si pnp 80W 120V 10A 175>C BD249 Si npn 125W 55V 45V 5V 40A 150>C 3MHz KTD998 Si npn 80W 120V 10A 175>C
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a BC107B TO-92-es tokozású tranzisztornak mi a lábkiosztása? Mert neten kerestem, de csak a fémházasnak találtam meg az adatait. Előre is köszönöm a segítséget!!! Üdv.: Dj Sanyi
Szia! Szerintem ez is EBC kiosztású, mint a BC182.
Nézegettem a helyettesítő tranzisztorait, azok is EBC-t mutatnak.
Köszi
Sziasztok.Nekem olyan problémám van hogy egy Svájcból behozott erősitömben kiment tranzistor C4466.Sehol nem találok ilyet.Mivel lehetne helyettesiteni hogy végre beinduljon ez a jószág?
Sziasztok!
Ezekkel lehet helyettesíteni: Bővebben: Link Ez is jó helyette és a PNP párja is ott van: Bővebben: Link
Kösziii szépen.Szóval ha ezzel helyettesitem azzal indulni fog? http://compatel.hu/index.php?productID=167
bc327-337 párral is meg lehet próbálni (persze kapcsolástól is függ), az valószínűleg van nekik.
Üdv! Tudnátok nekem olyanban segíteni, hogy Ezt a mosfetet milyen beszerezhető fettel tudnám helyettesíteni? Előre is köszönöm a választ!
Köszönöm, majd ezt a fajtát is kipróbálom. Kaptam 2n2905-öt a sokadik boltban, katalógus szerint csak a fogyasztásban van különbség.
üdv: I
Hello,
egy erősítőt szeretnék teljesen felújítani, ezzel kapcsolatban lennének helyettesítési kérdéseim. Az első pár (az előfok részben): 2SA970 és 2SC1815, amikben az az érdekes, hogy elvileg nem kellene párnak lenniük tudtommal. A 2SC1815-nek megtaláltam a bc182-t helyettesítőnek, a másik helyére rakhatom-e a bc212-t? Ha nem, akkor mit ajánlotok? A második pár (meghajtó rész): C1627 és A817, ezekről sajnos semmit nem találtam. Ezen kívül oldalanként egy-egy különálló 2SC1815 található még, gondolom a munkapont beállításhoz lehet közük. A végfoktranyók már cserélve lettek (BD242/243ra). Tudtok segíteni abban, hogy hova milyen tranzisztort kéne visszatenni?
Szia!
Az egyikhez: Bővebben: Link A másikhoz: Bővebben: Link A többi keresett típushoz is találsz ott helyettesítőt. De a jónak mért tranzisztorokat miért cseréled? A rosszat szoktuk!
Nincs gyakorlatom tranzisztorok mérésében. (bevallom teljesen amatőr vagyok ezen a téren, és túl merész a tudatlanságomhoz képest)
Ügyetlenségem miatt, ismerős szerint elmászhatott a munkapont, ezért javasolta az összes félvezető cseréjét. (konkrétan az előfokban a pároknak az egyik felét cseréltem csak, és úgy próbálgattam, hogy működik-e)
Itt pár szóban leírom az NPN-tranzisztorok kimérésének módszerét. PNP-nél fordulnak a polaritások. Érdemes a kollektor-emitter között is mérni. Itt szakadást kell mérni, ha nincs a C-E között beépített dióda. Fölöslegesen nem szeretünk pénzt kidobni alkatrészekért (sem).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |