Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem a Vaterán vagy a Teszvesz-en biztosan van olyan videokártya (láttam is az előbb), aminek van VESA-csatija
Üdv!
Az biztos, hogy 16800 bruttóért nem fogok 14"-os monitort venni, nem ér annyit..és nem is biztos 100%-ig, hogy beválik majd. De ez az ipari LCD érdekes. VESA csati. Monitorooooon???? A VESA egykor egy kihalt VGA kártya, és vinyóillestő csatoló volt PC-kben, egy ISA illesztős kártya végére odabiggyesztettek a panelon egy másik érintkezősort, ami a PCI érintkezőkre hasonlított, aztán a megfelelő alaplapba kelletett ezt bedugdosni. De ez kihalt, mert problémás volt és xar is... Ilyen LCD monitornak amit mondtál, biztos hogy a vezérlésének a VESA a neve? Nem vmi RGB vezérelt cucc ez? Mit tudnak vajon felbontásban (800x600 már jó volna nekem) és képfrissítési frekiben? Érdekelne 1 példány, a háttérvilágításra bizisten nincs szükségem (HgMIS 250 elég jó háttér..) csak a lap működjön, meg az elektronyikája!
Kevered a VESA LB-vel vagyis A Vesa LocalBus-al. A Vesa egy video szabvány.
Ezeknek a kijelzőknek akkor is VESA portjuk van. Ezt így hívják és pont. Amúgy meg DU/DL párhuzamos portú, vagyis normál notebook videókarival meg lehet hajtani.
Akkor az lesz az, mi sosem úgy hívtuk a kártyát, hogy VLB, hanem csak mezei VESA-nak..
Notebook-om meg nincs sajna, nemtom hogy a fenébe tudnám meghajtani a lapot, ha nem vmi RGB okosságról müxik...
Íme az adatlapja... Meghajtani nem nehéz akár PIC-el akár AVR-el, itt egy megfelelő teljesítményű videoprocesszorra lenne szükség, figyelembe véve az aktuális alkalmazási területet. Az a baj, hogy nekem van notebook videokártyám is, de sajnos olyan csati van rajta, hogy kb utánna meg azt reménytelen vezérelni... 39 körül komplettül lehetne hozzá vezérlést venni egyébként, mert létezik ilyen... De annyiért meg már kapsz monitort.
A lényeg, hogy keresni kell hozzá valami olyan videókarit ami meg tudja hajtani a notebook LCD szabványú Színes DSTN kijelzőket. Régi S3-on volt olyan ami rendelkezett ilyennel... De már nincs is olyan alaplap ami tudná fogadni az S3-at... A mellékelt adatlap az egyik típusú kijelzőé. Kb 3 féle típus van belőle, de ugyan ez lesz a vezérlése...
Köszi, megpróbálok utánanézni vmi kártyának, ami tán elvinné.... építgetni vezérlőt hozzá tutira nem fogok, mert:
1: nem értek hozzá annyira. 2. Nincs türelmem 3. Nem akarok már semmiféle elektronyikát építgetni! De ha találok vmi meghajtást hozzá, akkor jelentkeznék egy ilyenre...
Na most nézem az adatlapot, már kiesett szegényke, mert csak 640x480-at tud felbontásilag, és valszeg a megjelenítése is lassú..
Kár...
Megjelenítése nem lassú, 15ms-es a válaszideje. Projektornak jó a 15ms bőven. Nem régi sz*r panelek ezek. 2004-2005 ben gyártottak. Nem a régi böhöm notebook kijelző aminek 1s volt a válaszideje...
Ha találunk valami rendes vezérlést hozzá ingyen odaadom... csak találjunk...
Üdv!
Őrült Ödön: Nos. Múlt héten vettem a fáradságot és ellátogattam a bótba. A Lehel tér felől mentem a 14-es villanyossal. A Tungsram márkabótot (1135 Bp. Béke u. 21-29) azonnal megtaláltam, de az általad említett Konvertát azt nem. Körbementem kétszer is a környéken, de nem találtam. Mindenesetre bementem a Tungsram márkabótba érdeklődni. Az eladó szerint a: Ggmis 150 BDL 7750 Ft +fojtó 4170 Ft +gyújtó 5000 Ft +foglalat ~1000 Ft Összesen ~18000 Ft Egyébként mondták, hogy a fémhalogének is ugyanúgy melegszenek, mint a simák, talán csak egy kicsivel melegszenek jobban a simák. Kicsit meglepődtem az áron. Ennyi zseton egy db lámpáért? Vélemény?
Oké, köszi! Egy próbát megér, csak az a 640x480..azt kéne vhogy túllépni!
Jó helyen voltál, az a "márkabolt" az egykori Konverta!
Ha beéred egy Arcstream 150-essel, azt olyan 4E HUF körül tudok adni (kompakt, 4000K-es fémhalogén), a fojtó már neccesebb, gyújtót meg majd nézünk vhonnan... Melegedés: Az égő ugyan meleg, de nincs annyi infra meg sugárzó hő, mint a mezei halogénnél, nyugodj meg! Írásvetítőbe nekem az Arcstream ventilátor nélkül ment, vidáman... És nem olvadt szét semmi!
Sziasztok!
Nem tudom, h aktuális-e még, de kb 2 éve van működő, jóminőségű projectorom a lumenlab.com oldala szerint elkészítve. A monitor 15 colos LCD, 1024×768-at tud, a fényt egy 250 wattos fémhalogén generálja. Ennnyi a minimum ami kell neki, h még élvezhető legyen. Ha érdekel vkit az építés kérdezzen bátran.
Engem az érdekel, hogy hol szereztél LCD-t, és úgy összességében milyen a képminőség?
Régi S3-as és ehhez hasonló karikon szinte minden van vesa csati. Ilyen karikat 500-1000Ft-os áron lehet már szerezni.
Szia!
Az LCD egy samsung syncmaster monitor 15 coll, 330:1 fényerő (ajánlom mert egyrészt elég, másrészt a 250 wattos fémhalogénhez kevesebb kontrasztarány kell). Gyönyörűen bírja a 20000 lumen fényerőt, ha rendesen hűtöd nincs baj a melegedéssel sem. Van egy kis élesség eltérés a középpont és a kép sarka közt de minimális és csak élvezetesebbé teszi a képet. Mozi szerűvé válik. A max képméret amit tud 3 m × 2 m téglalap. Nem rossz mi?
Sziasztok!
Olyan mini "projektor" megvalósítható házilag, ami kb 15 centi távolságból egy kb 25 centi széles, 15 centi magas, egyszínű képet vetít ki? Mármint egy szín a fény, meg tud "nem fény" pixeleket, de persze lehet színes is. Valami telefonba való TFT kijelzővel megoldható? Vagy teljes hülyeség az elképzelés?
Sziasztok!
Nekem van egy Jornada 640-es kis kézi pc-m, aminek az lcd-je kb 6"-os, és 640*480-as felbontást tud. Csak az a baj, hogy nincs rajta semmilyen bemenet. Nem tudjátok, ezzel lehet-e kezdeni valamit? Ez jó lenne projektornak szerintem, de nem igazán tudom rákötni pl vga-ra. Vagy mivel a pc-vel össze lehet kötni com-on keresztül, ezért gondoltam jó lenne olyan program is, amivel filmet tudnék lejátszani a kijelzőjén. Várom az ötleteket.
Hmmm... kellemes!
Végülis nálam az LCD panel kivételével már minden összeállt, csak meg kéne már fognom egy nyüves monitort, épeszű áron! Az lesz a nem könnyű... Fémhalogénből milyen színhőmérsékletűt használtál? 4000 vagy 6000 kelvinest? Én 4000-essel kísérletezgetek, bár van hatezres is "raktáron", de a hófehér fényt vhogy célszerűbbnek érzem ehhez... no majd meglátjuk! Az általad közölt maximális képméret számomra teljesen kielégítő, nem is szándékozom nagyobbat, mert minek? Úgysincs ekkora tévé, ami ezt überelné, meg egyébként is...
Sziasztok
végülis van konkrét monitor tipus amit tudnátok ajánlani? Milyet vegyek ha idegböl besétálok egy nagykerbe? Amit pl gond nélkül át lehet alaktani gondolok itt a szétszedésre hogy át lehessen világitani. Szoval ezzel kapcsolatban kérnék segitséget.
végülis csak ezt a tipust találtam .
NEC Multisync LCD1400M 14" TFT monitor Vélemény érdemes ezzel foglalkozni? esetleg valakinek tapasztalata a monitorral kapcsolatban.. 15" bol nagyobb választék van de gondolom az nagy az irásvetitöre...
Szia!
Én 15"-os LCD-t használok az írásvetítőn. Igaz kitakaródik egy kis rész, de abszolut nem zavaró (a TV-n sem teljes képet látsz).
Szia
Értem, és magárol monitorrol lehet tudni valamit pl márka és tipus?
Azt hiszem IBM (már kidobtam a "felesleges" részeit). A pontos típust nem tudom. Az egyetlen szívás az volt vele, hogy a vezérlő elektronikától a TFT panelig menő kábel elég rövid (kb.3cm), de ügyesen elrendezgetve működik a dolog.
Nem tudom, miért írják az "okosok", hogy bizonyos kontrasztarány alatt szétfolyik a kép. Szerintem, mivel ez egy arányossági tényező (a legvilágosabb-legsötétebb folt fényességének az arányát adja meg) így ha akár 200X akkora háttérvilágítást kap is a cucc, akkor is "ugyanolyannak" kell lennie a képnek (persze, ha van utána valami, ami a fényerőt "visszaosztja" 200-al). Én ebből kiindulva megnéztem a monitor képét (videót is néztem rajta, mert a válaszidő tényleg fontos, de alapvetőleg a "szemrevételezés" a legjobb mérce), és mivel tetszett, ebből épitettem meg a projektorom. És láss csodát: a kép (a színhőmérséklettől -amit szoftveresen vagy fémhalogénnel korrigálni lehet-, és természetesen a mérettől eltekintve) ugyanolyan lett a kép, mint amilyet a monitor gyári állapotában produkált.
sziasztok
találtam ezt a oldalt végig néztem 1-10 ig és hát aki tud azt tud.. szoval én nem fogok neki ugrani efajta projektor projectnek. irásvetitö+lcd. talán meg tom csinálni.. :eek2:
Üdv!
Néhány hónapja én is monitorokat keresgélek. Felvetődött bennem a kérdés, hogy újat, vagy használtat vegyek? Az új tovább bírja, a használt viszont olcsóbb. Ha netán a használtra adnak garanciát, ha szétszeded, akkor ugrott. Sajnos ez olyan, mint a lutri. Ha nincs rá gari és másnap elromlik, akkor kidobtál egy csomó pénzt. A másik téma, hogy aki úgy építi a projit, hogy 15" monitort használ hozzá, annak meg kel fontolnia az elhelyezést. Nemtudom, hogy gabo007 mit rak a projiba, de tuti nem monitor LCD, mer nem fér be. Muszáj, hogy a fény merőlegesen érje az LCD-t. Így nem lehet esetleg döntve elhelyezni. Ödön: Keresgélj a netet! Pl.Bővebben: Link Használt 15" TFT és lehet hogy adnak rá vmennyi garit is. többsége elég jo felbontású és kontrasztú, ill. válaszid.
Újba írom.
Engem még a lencsékzavarnak. Elvileg kell hozzá egy "fresnel?" ami egy leharcolt írásvetítőben általában van. Sajnos az élessége és a képméretet a legtöbb írásvetítőn egy fix általában domború lencsével és egy fém karral lehet állítani (a magasságát). Tud vki olyan lencsét ami ehhez a fresnel-hez jó ésforgatással lehet állítani az élességet és a képméretet. (gondolom, akkor több, eltérő típusú lencse kell; ezen a téren Láma vagyok). Szóval valami készlet. Használható monitor még az apro_eten is található.
sziasztok
megjártam a nagy Fövárost, megvan az irásvetitő. Na meg akkor elugrok a hires lcd ért is,erre 11 kor nyit a bolt.én meg 10 kor áltam elötte,azért még vannak urak....sajna nem tudtam megvárni mert haverral voltam és 50 helyre kellet mennie még,és 13h ra haza kellett érnünk igy hát futár hozza. Nec 14,1" TFT.1024x768.30ms (milisecundum) azért ez mert erre volt lové. csütörtökön érkezik talán,4 ropiért le is hozza a futár.na mindegy. (nem kifizetödö vidéken lakni) probálgattam a vetitöt most már tudom mért kell az vastag lencse a vetitöböl (egypontba a tárgylencse fokuszba fokuszálja képet na meg a fényt! klaszul meg is van olvadva a tárgylencse környéke... Kaptam egy ötletet lámpa ügyben auto lámpákba valo XENON . 35 wat kb fogyaszátsa és jo sokáig el él. álitolag van fehér fényü is.2000 nem tom hány kelvines.ehez láma vagyok totál.. szerintetek ? :help: |
Bejelentkezés
Hirdetés |