Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   31 / 293
(#) otto54 válasza gazszeres hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Üdv!
Elnézést ha azt mondom,hogy a környezettel ne foglalkozz,hiszen mások sem foglalkoznak (lásd: a kormány most tervezi a vegyes tüzelésű kazánok telepítésének támogatását!). Próbáld elsősorban a magad szempontjait figyelembe venni!
Részletesebben is kifejteném,de az már politika és nem idevaló!
Üdv.Ottó
(#) toro válasza kapanyél hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Valahol igazad van, évi 1000 m3 alatti fogyasztásnál valóban nagyon hosszú a megtérülési idő.
Egy kondenzációs kazán telepítése komplett 750-800 eFt.
Kazán+szabályzó+füst elvezetők+iszapcsapda+üzembehelyezés+tervek
(#) kapanyél válasza toro hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Hogyan jött ki neked a 750-800 ezer? 250 ezres készüléknél ki kell jönni 500 alatt ha nem csinálsz benne semmit akkor is. Persze adott esetben a kémény megnyomhatja. Egy családi házról van szó és vidéken. Itt a munkadíjak is szolidabbak.
(#) toro válasza kapanyél hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Írtad, nem olcsó kazán: 400.000.- + ÁFA
szabályzó: 65.000.- + ÁFA
füstcső 1 m 10.000.- + ÁFA

stb, stb :yes: :yes:
(#) toro válasza kapanyél hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
a 250.000.-Ft-ért Temomax Inkát kapsz és 2 év után irogathatsz a javítási problémákról.
:yes: :yes: :yes:
(#) kapanyél válasza toro hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Kapok pl FÉG kazánt 250 alatt is, füstcső pedig max 6fm. Egyéb kiegészítőkkel kijön 350-ből. Mindenképp magyar kazánban gondolkozom.
(#) gazszeres válasza kapanyél hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Sziasztok!
Látom elemében van a fórum. Bár az alapkérdés kissé változott vagy inkább osztódott. A kondenzációs vagy éppen a pénztálcám, "ez itt a kérdés válasszatok". alapon működik.
Mint lelkiismeretes szülő, ki majd hagy maga után egy ( egészséges élhető helyet) gyermekeire? Hát szarom le a politikát. Én vagyok az aki tehet a jövőért és az ilyen emberből több van mint politikusból. Lári-fári ha tenni akarsz úgy döntesz ahogyan akarsz szabad ország de míg ők politikusok a mának addig te a jövőnek tehetsz. Mi többen vagyunk, a mi viselkedésünk alapján alakul majd a holnap. Egy politikus sok mindenben hozhat változásokat. De C-s kazánt csak egyet vehet. Ha én csak 100- nál érem el, hogy van környezet kímélőbb is az már 1/100.
Akkor én most melyiket is ajánljam?
üdv: Gazszeres.
Mint ahogy írtad a végtelenségekig lehetne gondolatokkal folytatni. De akkor az alap gondolat a homályba merül. Pedig ez a lényeg.
(#) kapanyél válasza gazszeres hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Ezt most egy kicsit nem értettem. Hogyan kerül ide a politika? Többször elolvastam,de ne haragudj nem értem.
(#) gazszeres válasza kapanyél hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Bocsánatot kell kérnem! Egy másik hozzászólásban, szintén e témában leltem, találtam rá egy ilyen jellegű írásra. Ez nem önnek szolt inkább magának a témának ami kissé elszakadt a valódi kérdéstől. Sajnálom nem akartam kellemetlen lenni.
(#) kapanyél válasza gazszeres hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Semmi gond. Egyébként mindenki csak tegeződjön, a fórumokon nem szokás a magázás. Mindegy, ki milyen korú.
(#) gazszeres válasza kapanyél hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Mindazonáltal, azért fel tenném a kérdést sikerült e valamely irányban, döntésedet segítenem.
A visszajelzés ritka madár erre felé.
(#) kapanyél válasza gazszeres hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
A dilemmám továbbra is fenn áll, Nem a készülékekkel van problémám általában, hanem azok elektronikai megbízhatóságával. Próbálok több infót is beszerezni,hogy hogyan tudok jobban járni gyakorlati szempontból. Az elméletet ismerem, eddig nem volt dolgom kondenzációs kazánnal, 20 évet voltam vállalkozó és sok cirkó fűtést csináltam. A mechanikai oldallal semmi gondom, de a modernebb készülékek elektronikus vezérlésében nem vagyok járatos. Amint említettem, a FÉG kazánokkal elbírok és magam tudom javítani. A kondenzációs kazánok javítását viszont szervízre kell majd bíznom. Ami az esetleges javítási költségeket illeti ugyebár nagy a különbség.
(#) gazszeres válasza kapanyél hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Szeretnék megnyugtató választ adni, de hogyan is tehetném. A kazánok és minden más háztartási gépünk már értelemszerűen egyfajta fejlődésnek köszönhetően mind komoly elektronikával rendelkeznek. Legtöbbjük eprom-ot is tartalmaz ami már előre betáplált információkat közöl a géppel.
A kazán? Egyszer úgy is ujjat vesz az ember mert kell. Én nem tudom megmondani milyen legyen. De abban biztos vagyok mindig lesz szakember aki majd ha probléma lép fel ismerni fogja a megoldást. Ha nekem ma kellene választanom?
Már figyelek az energia felhasználásra, környezetre--stb.
A szempontjaim egyértelműek.
(#) JZoli válasza gazszeres hozzászólására (») Feb 20, 2011 /
 
[OFF]Hát ebben a környezettudatos "fejlesztésben" teljesen igazad van, de a pénztárca nem mindenhol igazodik ehhez. Na meg a mostani kondenzációs technológia relatív bonyolultsága miatt eléggé "sok" gondhoz, hibához vezet. Így aztán sok kazán elég hamar meghibásodik aminek nem feltétlen kellene bekövetkeznie. Én is javítok gázkazánokat, meg elektronikákat is, de az én véleményem az, hogy a vezérlőpanel gyártók sokszor feláldozzák az üzembiztonságot ( nem egyenlő az emberi biztonsággal) a pénz oltárán és ezért a kazánok megbízhatósága szinte kritikán aluli. Pitiáner, gyakran alul méretezett alkatrészek miatt áll le leggyakrabban a legtöbb kazán, amit némi gyártói odafigyeléssel teljesen ki lehetne küszöbölni. Ezért is szoktam emlegetni, hogy a legtöbb "nagy" kazángyártó éppen a neve miatt is odafigyelhetne ilyenre is.Tudom, én, hogy vannak megbízhatóan működő kazántípusok is, de a többség sajnos messze elmarad attól a műszaki megbízhatóságtól amit az érte kifizetett pénz miatt esetleg a vevő elvárna. Itt hangoztatom, hogy nem az emberi életre való biztonságról beszélek, hanem a működési biztonságról!
(#) kapanyél válasza JZoli hozzászólására (») Feb 20, 2011 /
 
A kérdés úgy is felmerülhet,hogy melyek azok a típusok, amelyeket ritkábban kell javítani? Lehet,hogy te aki naponta találkozol kondenzációs készülékekkel, többet tudsz róluk. Minden információt megköszönök.
(#) tamitsrob válasza JZoli hozzászólására (») Feb 20, 2011 /
 
Nekünk is kondenzációs kazánunk van nemrég járt le a garancia és már el is romlik.
A kazán EURO CONDENS 25F típúsú és általános elektronikus hibakóddal áll le...
Ez akkor a legrosszabb amikor zuhanyozni szeretnék és ki kell menni a télen -20°C-ba beindítani... Nameg este leáll akkor reggelre 13°C van a lakásban...

Már próbáltam javítani hogy hátha a trimmer romlott el amivel be kell kapcsolni de nem nyert... Lehetséges hogy egy relé nem húz be? A fene se tudja az a baj hogy a kazánt egy PIC vezérli és ilyenkor már elég bonyolult a vezérlő elektronika javítása...

Másnak is van problémája ezzel a típussal?
(#) JZoli válasza kapanyél hozzászólására (») Feb 20, 2011 /
 
Szia! A gond az, hogy nem nagyon van olyan ember aki sok féle gázkazánt javítana, ezért a szűk ismert típusok közül tudna, vagy nem tudna ajánlani, gondolok itt arra, hogy ritkaság az olyan kazán amelyiket teljes szívvel lehetne ajánlani éppen a fent kifejtett okok miatt. Na meg kapsz egy-két ajánlatot ami felétek nem is nagyon van, akkor azzal nem nagyon tudsz mit kezdeni. Na meg ott van az is, hogy hiába a jó típus, ha éppen a Te példányod sz.r, sajnos ez is benne van. Én az általam javított (5) típusok közül az Immergas készülékeket ajánlanám, de ez megint csak relatív. Lesz itt olyan aki erre rácáfol, ami nem is meglepő, mivel ezen a fórumon olyanok jönnek össze akinek valamilyen gondja van a kazánjával. A környéken beüzemelt kazánok közül ezekkel a fajtákkal van a legkevesebb gondom, csak ezért ajánlanám. De a döntést úgy is annak kell meghoznia aki fizet, és ez a lényeg!
(#) barzoj hozzászólása Feb 20, 2011 /
 
Sziasztok! Magi féle vezérlőt meg építette már valaki ? Thermotéka-25 kellene vezérelnie.!
link:
(#) kapanyél válasza JZoli hozzászólására (») Feb 20, 2011 /
 
Kösz az információt. Meg tudnád mondani,hogy ki és hol gyártják az Immergast? Kösz.

Nevéből itélve német lehet, immer gas - mindig gázt jelent.
(#) toro válasza kapanyél hozzászólására (») Feb 20, 2011 /
 
Szia! A név nem német, hanem olasz.
(#) kapanyél válasza toro hozzászólására (») Feb 20, 2011 /
 
Köszönöm.
(#) toro válasza kapanyél hozzászólására (») Feb 20, 2011 /
 
Nincs mit. Ha kondenzációs kazánban gondolkodsz, én a Buderus GB 112 típusát javasolnám. Igaz, közel 30 éves konstrukció, szerintem a mai igényeknek is teljesen megfelel. A javítása, hozzáértő számára 10 percen belül megoldható. Ebben a kazánban holland (Nefit) szív dobog.
:yes:
(#) Tuzsi hozzászólása Feb 20, 2011 /
 
Sziasztok, egy Baxi Main 24i fali, kéményes kombicirkóval van némi gondom. A melegvíz csap megnyitásakor bekapcsol, majd szinte azonnal le és akár negyedórát is folyathatom a vizet nem történik semmi, hibakód nincs. Másik verzió: a leállás után villog a legalsó fűtésjelző piros led, ami gázleállást jelent. Legtöbbször segít ha resetelek, van hogy többször is kell és van amikor csak az segít ha kihúzom 1-2 percre a hálózatból. Nemrég volt kitakarítva, októberben mosva is. Ha már egy ideje fűti a radiátorokat, meleg a rendszer, akkor általában nem jön elő a probléma. Tud valaki megoldást a problémámra?
(#) JZoli válasza toro hozzászólására (») Feb 21, 2011 /
 
Teljesen igazad van ezzel a GB112-essel, csak ez egy drágább konstrukció, így nem is mertem ajánlani. Ez egy igen jó kazán, de Te azonnal meg is adtad, hogy miért: Ez egy közel 30 éves konstrukció! Akkor még a minőség és nem az eladhatóság volt a fő cél!
(#) alek válasza Tuzsi hozzászólására (») Feb 21, 2011 /
 
A Baxinál nagyon fontos a fázishelyes bekötés, ha ez O.K., lángellenörző elektróda nem ér be az égő lángjába, igy nem tud folyamatosan lángot érzékelni. A lángörző elektróda 45-fokos szögben kell átiveljen a láng fölött, akkor jó.
(#) toro válasza JZoli hozzászólására (») Feb 21, 2011 /
 
Köszi a bókot. Ezért írtam, ez tényleg egy jó kazán!
(#) JZoli válasza toro hozzászólására (») Feb 21, 2011 /
 
[OFF]Nem bóknak szántam! Ez egy jó kazán! A környéken az egyik típus amit "szerelek" az pont a Buderus. Mit mondjak? Mostanában elég sok gond van velük, igaz "csak"kondi meg néha relé. Nem nagy gond ez egyik sem, de mond ezt annak akinél már harmadik napja nem akar menni a kazán és se fűtés, se meleg víz, van esetleg hozzá egy kisgyerek és már kész is a katasztrofális helyzet. Még akkor sincs nagy gond ha falun van ez ahol esetleg meghagyták a vegyes kazánt, de meleg víz akkor sincs!
(#) kapanyél válasza JZoli hozzászólására (») Feb 21, 2011 /
 
Ez az amit nem szeretnék. Nevezetesen,hogy egyben legyen a fűtés és a meleg víz. Nálam most is külön van. Egy 120 literes Qvadriga kémény nélküli. Nagyon biztonságos és egyszerü szerkezet. Igen könnyen javítható, de nem nagyon kell javítani,( semmi elektronika), csak néha tisztítani. Annak ellenére,hogy kémény nélküli, azért az égésterméket kivezettem. Így nem rongálja a levegőt az egyébként méretes fürdőszobában. Napi egy m3 gázzal elvan két személyre folyóvizes mosogatással, napi fürdéssel és az nem nagy összeg. Ez napi 200 liter 60 fokos vizet jelent.
(#) toro válasza kapanyél hozzászólására (») Feb 21, 2011 /
 
Szia!
Igazad van és húsz évig nem kell hozzányúlni!
(#) toro válasza JZoli hozzászólására (») Feb 21, 2011 /
 
Nem magamnak, hanem a kazánnak köszöntem a bókot!
:yes: :yes:
Következő: »»   31 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem