Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszóró probléma
Lapozás: OK   23 / 42
(#) petya1029 hozzászólása Feb 14, 2011 /

Helló! Ez az erősítőm http://www.testfreaks.co.uk/car-amplifiers/blaupunkt-gta-2-special-mk-ii/ és szerintetek jó lenne hozzá ez a hangszóró? http://digibest.hu/index.php?p=termek&kat=186&termek=5534 Vagy aki tudna jobbat hozzá az lécc írja le! Köszi
(#) petya1029 hozzászólása Feb 14, 2011 /

Vagy az infinity ref 1260? Köszi a válaszokat előre is
(#) Lázár Péter válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Csak azért merült föl bennem a kérdés, mert kicsit elsőre furának tűnt a kialakítás, utánakeresek, hogy mégis miféle a mágneskörének a kialakítása. Mennyire koppintható a technika
(#) shalafi.66 válasza petya1029 hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

A CS megfelel, pár tized dB-vel érzékenyebb, és kevesebb az együttmozgó tömeg amit az erősítő meg fog köszönni.
(#) shalafi.66 válasza Lázár Péter hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Így elsőre nem esik le, mire is gondolsz.
(#) karpi válasza janik00133 hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Modjuk rákötsz az erősítő kimenetere egy 1000 W-os rezsót tehát a WATT megvan ha az számít .Most a probléma hogy csak alig fog zizegni egyes magas hangokon. Vagyis anagyon rossz hatásfokkal alakítja át az elektromos energiát akusztikus energiává.

Lehet egy hangszóró 200W terheletosegu de ha a hatásfoka kicsi csak elfűti az energiát. vagyis melegíti a levegot . A 200W terhelhetőség csak annyit jelent hogy a tekercs rongálódás nélkül kibírja ( megszabott ideig ).

Olcsó hangszórók hatásfoka jó ha 1% , a drágábbak/jobbak lehetnek 4% hatásfokúak is .
(#) shalafi.66 válasza karpi hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Idézet:
„a drágábbak/jobbak lehetnek 4% hatásfokúak is .”
Na az érzékenységtől önmagában még nem biztos, hogy jobbak, mert azok meg mélyben nem szólnak.
(#) petya1029 hozzászólása Feb 15, 2011 /

Akkor szerintetek az lesz a legjobb ha a JBL-t veszem meg inkább és nem az infnity-t?
(#) ptesza válasza petya1029 hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Infinity.
(#) shalafi.66 válasza petya1029 hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Az volna jobb, ha még kapható. A másiktól az az erősítő elég rosszul érzi majd magát.
(#) Lázár Péter válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Esetleges után építésre. Bár ezek a mágnesek nem éppen olcsók...
(#) petya1029 hozzászólása Feb 17, 2011 /

Helló! Lenne 1 kérdésem! Van 1 blaupunkt 400W-os erősítőm és lesz 1 JBL cs1214-es hangfalam is. És azt szeretném kérdezni hogy meg lehet e azt oldani hogy a remote szálba teszek 1 kapcsolót hogy az erősítőt ki tudjam vele kapcsolni. Remélem érti mindenki hogy mire is gondolok. Erre azért lenne szükség mert nem csak én használom a kocsit és ahoz hogy kikapcsoljam a hangfalat nem kéne hátul szerelgetni a csomagtartóba. Tehát a lényeg az lenne hogy az utastérbe beszerelnék 1 kapcsolót amivel az erősítőt ki és be tudnám kapcsolni a remote szálon keresztül! Légyszi válaszoljatok rá hogy meg lehet e oldani és hogy ha igen hány amperos kapcsoló kellene hozzá. köszi előre is !
(#) Szikra Lacika hozzászólása Feb 21, 2011 /

Sziasztok!

Az lenne a nagy gondom hogy, hogyan tudnám kiszámolni egy hangszóró teljesítményét? Képlettel vagy esetleg műszerrel?
(#) shalafi.66 válasza Szikra Lacika hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Is-is. De kiszámolni nem lehet, mérni kell.
(#) Szikra Lacika válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Pontosan mivel is tudnám kimérni? Vagy elég egy mezei mérőműszer is?
(#) ptesza válasza Szikra Lacika hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Az érzékenységgel többre mennél.
(#) shalafi.66 válasza Szikra Lacika hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Mérni úgy szokás, hogy megnézed mekkora a bemenőjel abban a pillanatban, amikor még épp nem megy tönkre a hangszóró.
(#) zaza99 hozzászólása Feb 22, 2011 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy 4x50W névleges teljesítményű autórádióhoz mekkora teljesítményű hangszórót célszerű választani. Azt tudom, hogy legaláb 50W-osnak kell lennie. Hallottam olyat, hogy a rádió teljesítmények 2, 3 szorosának kell a hangszórónak lenni, legalábbis ez a célszerű, de nem vagyok benne biztos.
(#) shalafi.66 válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Az a 4*50 inkább 4*35, de az is már 10% THD-vel, így gyakorlatilag mindegy, milyen hangszórót teszel a kimeneteire, ha torzításba vezérled, elég valószínű, hogy tönkremennek.

A hszekre írt terhelhetőség adatokat fölösleges nézned, azokat a marketingesek találják ki, a valósághoz nem sok köze van.
(#) skero válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Csak kiváncsiságból megnéznéd hány A -es biztosíték van hozzá?Én még a 4 x 35 ben is kételkedek.
(#) shalafi.66 válasza skero hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Bővebben: Link

Meg kell nézni, nem kételkedni kell. A bizti nem fontos. A zadatlap szerint 25W 10% THD-nél, 35-nél négyszög.
(#) zaza99 válasza skero hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

10A-os biztosíték van benne

Bővebben: Link

Én arra lennék kiványcsi, hogy a zenei hangzás miatt mekkora hangszóró kell rá. Halottam egy elméleti szorzórol pont a tiszta zenei hangzás miatt.
(#) shalafi.66 válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Nem létezik ilyen. Nem a wattok határozzák meg, hogyan szól, az elektrodinamikus hangszórók egyik leglényegtelenebb paramétere a terhelhetőség. Főleg az, amit az autós hangszórókra írnak, mert annak minimális köze van csak a realitáshoz.

Az sokkal fontosabb, hogy az elérni kívánt hangnyomáshoz szükséges teljesítményen még ne torzítson a rádió végfoka, ez pedig a hangszóró egyik valóban lényeges paraméterétől az érzékenységtől függ.
(#) zaza99 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Tehát akkor te mit javasolsz?
(#) skero válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Fogalmam sem volt róla milyen ic van benne! 10A es biztival kizárt az a teljesítmény ,mivel a biztik szépen a max fölé vannak méretezve. Szedtem szét több 50W 40w ... nak írt autós lejátszót amiben távolkeleti TA ic -k hidalás minden nélkül beépítve ontották a 5 - 6 W -okat. Te honnan tudod ,hogy milyen ic van benne?
(#) shalafi.66 válasza skero hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Mivel a 7375 és hasonló tudású IC-k ára meredek zuhanással nagy darbszámban elérte az 0,1-0,5$ árat, ezért feltételezhető, hogy valami hasonló szerkezet kerül bele. Ahogy az új fejegységek 93,5%-ába.

De a kérdező, és a kérdés szempontjából eleve lényegtelen, hogy mi és hány wattot produkál. Elég azokat az elveket követni hangszóróválasztásnál, amit az előbb megfogalmaztam.
(#) shalafi.66 válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Konkrét javaslatot akkor, ha tudjuk, mik a kötöttségek, egyáltalán milyen hangszórók jöhetnek szóba. A piac teljes kínálata meglehetősen széles a válogatáshoz.
(#) Cs.Csaby hozzászólása Feb 28, 2011 /

Üdv mindenkinek!
Az volna a kérdésem, hogy nem-e tudtok jó minőségű, 4ohmos, max 45mm átmérőjű 15W körüli hangszórót? MP3-hoz készítek hordozható erősítőt, ahhoz kellene. Olyasmit készítek, mint pl az Ipodokhoz van. Jó lenne jó minőségű hangszórót találni.

Köszi: Csaba
(#) Pigi válasza Cs.Csaby hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Nem biztos, hogy megéri a szenvedést.Gyáriba lehet kapni elég jó áron szerintem.
(#) Cs.Csaby válasza Pigi hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Üdv!
Nekem megéri a 'szenvedést', hidd el! Tudsz jó hangszórót?

Köszi: Csaba
Következő: »»   23 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem