Fórum témák
» Több friss téma |
Hát kicseréltem a hőfokszabályozót, és semmi javulás, továbbra sem kapcsol le
![]() Félállásban +2 fokon áll, a felsőrész. Most mi legyen?
Milyen hűtőközeg van benne? Ha rejtett elpárologtatós (belül csak a sima műanyag hátfal látszik) a hátfal nincs elválva a hűtőtesttől?
tudja vlaki honnan tudok adatokat szerezni hofokszabajozokrol
Tegnap volt kinnt egy szaki kifúvatta, szűrőt cserélt, és feltöltötte gázzal (R134), most megy a hűtő normálisan. Remélem pár évet kibír.
EWPC 961A-hoz van leírásom, AR-hez nincs, de ahogy nézem csak a riaztó relé kimenet a különbség. Amúgy elég egyszerű elektronika, egy kis szótárazással el lehet vele boldogulni.
Szia.
Igen csak a riasztásban különbözik. Akkor,ha megkérlek elküldenéd nekem.Köszönöm.
Van egy SNAIGE RF310-es,egy kompresszoros kombi hűtőm.Az a probléma vele,hogy ahol nyomja a hideget ott fúja a vizet a hűtő részébe és egy idő után áll benne a víz.Amúgy jól hűt és kapcsol rendesen,nemrég volt feltöltve gázzal. Ha tudtok segítsetek!
Ahogy képről néztem, ez egy közönséges kombihűtő. Így nem igazán értem, hogy hol "fújhatja" a vizet. Ha a normál térben áll meg a víz, akkor jó eséllyel a csepptálca kifolyója el van dugulva. A csepptálca a normál hűtőtér belső hátlapján található. Ezen alul van egy lyuk, ami el szokott dugulni. Ezt vagy a hozzá adott tisztító pálcikával, vagy egy aránylag merev és vékony eszközzel, pl. szívószállal lehet kitisztítani.
Köszönöm a segítséget,már rájöttem és ki is tisztítottam.
Most R134a (a belső oldalra is az van írva)
Pár nap elteltével azt tudom mondani (szűrőcsere, gáztöltés) hogy megy a hűtő ![]() Teszi ezt eredeti hőfokszabályzóval, de csak akkor, ha a hőfokszabályzót kb 1/4 ed állásba tekerem fel (ebben a helyzetben ~1óra míg hűt, és 1-1,5óra míg "melegszik") ha feljebb tekerem a hőfokszabályzót, akkor nem hajlandó leállni, vagy legalábbis nagyon sokáig dolgozna, mintha szenvedne. Ha a hátfal elvált esetleg a hűtőtestől, akkkor azt hátulról megbontva tudom ellenőrizni ugye? (Gáz nem szivárog, mert vákuumpróbánál nem sziszegett meg nem esett a nyomás)
Szia!
Köszi a tippet! Kondi kicserélése óta úgy néz ki minden OK! ![]() ![]()
Samsung borhűtő E3 hibakódot jelez és úgy hűt, hogy megfagynak a benne lévő borok.
Tudja valaki a hiba okát?
Ha túlhűt akkor vagy elromlott a hőfokszabályzó vagy szökik a gáz. Utóbbi esetben egyszer csak sehogy sem fog hűteni.
R600a lett hozzá töltve? kb. 10%-ot ajánlatos, mert kipucolja a kapilláris csőben lerakódott olajgyantát, így megszünteti a részleges dugulást. 134a-s rendszereknél gyakori probléma.
Hány fokos elpárolgási hőmérsékleten jár? Ha nagyon mélyen, és nincs hűtőközeg szivárgás, akkor sanszos a dugulás.
Esetleg még lehet dugulás, vagy testzárlatos kompresszor is. Ha a házban van Fi relé, akkor testzárlat kizárva.
Kedves Szakértők!
van egy samsung szekrény-jellegű, jég-víz adagolós, báros hűtőnk, és azt csinálja, hogy nem kapcsolja be a kompresszort, és ezért minden tönkremegy benne. Ha áramtalanítjuk és visszadugjuk, utána kiírja a valós hőfokokat a kijelző (addig nem, kívülről azt hiszed, minden OK), és elkezd szépen dolgozni is, le is hűti a beállított értékekre a hőm-et. Aztán, mintha nem érzékelné, hogy nőni kezd a hőm., és nem kapcsolja a hűtést. A férjem rádugta egy időkapcsolóra, így most napi 3* kapcsolgatjuk, így használjuk. De tegnap már hallatszott, ahogy a ventillátor hátul jéghez ér, és le is kellett olvasztani. Két éve már volt ilyen jegesedés, meg ilyen- ha nem uez a probléma, akkor elvitték a hűtőszerelők (márkaszervíz), de valami 2 hónapig szüttyögtek rajta, és nagy ritkán még azután is előfordult, hogy le kellett olvasztani. Kérdésem, hogy van-e valami ötletetek, vagy van-e itt valaki, aki esetleg elvállalná, mert ért hozzá annyira? Úgy láttam, itt voltak hasonló problémákra megoldások,talán van időtök erre is. Előre is nagyon köszönöm, Rita
Három négy napig ne kapcsold be hagyd hogy teljesen leolvadjon ! Ezeknél előfordul egykét év után hogy lejegesedik és ,mindenféle butaságot művel . Ha teljesen leolvadt és újraindítod valószínűleg megint megy pár évet amíg le nem fagy újból .
Sziasztok!
Egy nap alatt végigolvastam a fórumot és én is szeretném leírni a hűtőgépemmel kapcsolatos problémámat, okulás és tanács kérése miatt. A típus Samsung RL-33SBSW kombi alul fagyasztós No-Frost-os egy kompresszoros hűtőszekrény. Kor: 6,5 év. Ennyi ideje ment egyfolytában eddig hibátlanul. Kézikönyv kapcsolási rajzzal: http://hu.diplodocs.com/414159.php?k=e89b1d69dc243b45f189f283d4b9f6...AMSUNG RL33SBSW&cM=-1 Az egész egy fél éve kezdődött, a fagyasztó alján erős jégképződés. Egy darabig nem foglalkoztam vele, kivettem a jeget két hetenként. A hűtő rendesen hűtött, bár szerintem elég sokat ment folyamatosan. Mostanra már bosszantott a dolog, egy kicsit utánaérdeklődtem az ismerősöknél a jelenséggel kapcsolatban, így a kapott felhasználói információk alapján megpróbáltam a kondenzvíz kifolyó nyílását kitisztítani, hátha dugulás miatt folyik le a víz (jég) a fagyasztó aljára. Nem jártam sikerrel, ugyanis a drót 5 cm-t bement, majd szilárd "falba" ütközött. Kihívtam egy hűtőgépszerelőt, aki szétszedte a gépet és mint kiderült teljesen el volt jegesedve. Itt követtem el azt a hibát, hogy nem olvastam el ezt a fórumot (sajnos most már mindegy), mert a leírtak alapján ha hagyom egy pár napig leolvadni a készüléket és újra bekapcsolom, lehet hogy megint jól működne tovább. Sajnos ezt a kezelési leírásban sem írják, hogy pár évente ajánlatos egyszer ezeket a No-Frost gépeket is leolvasztani, az ember pedig azért vette meg ezt a technikát, hogy ne kelljen ezzel bajlódnia... Mi történt ezután, hol tartok most: A hűtőgépszerelő megmérte az olvaszó fűtőpatront, az jó volt. Azt mondta, hogy akkor sajnos az elektronika a hibás. Mivel elmondta mennyi lenne ennek kicserélése, elkeseredtem. Ekkor javasolt egy alternatív megoldást: az automata leolvasztási funkció egyedi vezérlése időzítővel. Ez mindennel együtt fele annyiba sem került, mint az új panel. Természetesen belementem és megcsináltattam. A gép dolgozott is rendesen. Előtte állt több mint egy napot, tehát rendesen le is olvadt közben. Kíváncsiságból folyamatosan mértem a villamos fogyasztását a gépnek: - mikor dolgozott a kompresszor 95 - 130 W - ha kikapcsolt a kompresszor 3 w - mikor olvasztott az új vezérléssel - 6 óránként 15 percet - akkor 280 W-ot vett fel Tehát minden OK-nak tűnt... Egyszer csak észrevettem egy nap után, hogy a felvett teljesítmény 24 W és a hűtőgép nem hűt, órák óta be sem kapcsolt a kompresszor. A fagyasztó kezdett felengedni és a félső részben is felment a hőmérséklet 10°C fölé. Több óra várakozás után hűtő ismét elindult és dolgozott megint máfél napot rendesen, aztán megint 24W és nem hűt... Arra goldolok, hogy a hűtőgép eredeti olvasztási programja aktiválta magát ekkor, de mivel a fűtőpantront már az új belerakott időzítő óra vezérelte, addig nem engedte bekapcsolni a kompresszort, míg fel nem melegedtek valamennyire a bordák, amelyet egy ezekre erősített hőérzékelő felügyel. Ez eltarthatott max. 6 óráig is a fent leírtak miatt. Jól gondolom? Természetesen elmondtam a gondolataimat a szerelőnek is. Ő megmérte az összes hőfokérzékelőt is a további hibák kiküszöbölésére és jónak találta őket. Ha összeraknánk a hűtőt eredeti állapotába, lehet hogy jó lenne? Nincsen ennek a fűtőpatronnak egy bizosítéka, ami kimehetett és emiatt nem olvasztott le rendesen az utóbbi időben? Hány óra az eredeti programban a leolvasztás időzítése ezeknél a Samsung RL-33 modelleknél? Álllítólag a szerelő szerzett egy másik eredeti panelt a gépbe, összerakta az eredeti állapotot, de ezzel a másik panellel is ezt a jelenséget produkálja. Most már teljesen tanácstalan vagyok, hátha van ötletetek, vagy találkoztatok hasonló esettel! Válaszaitokat előre is köszönöm!
Nekem elsősorban valamelyik hőfok érzékelő gyanús, hogy tönkrement, vagy csak elmászott az értéke. A kaparászó hang jó eséllyel a hűtőtest ventilátora lesz, valószínűleg felhízott a hűtőtesten a jég. Ennek az lehet az oka, hogy pár óránként le van áramtalanítva, és így az olvasztó program nem tud elindulni.
A probléma jó eséllyel nem a panelen van. Ilyen jegesedési problémát a lefolyó szokott okozni. Ez az olvadék vizet a kompresszor mellett levő csepptálcába vezeti ki. A nyomócső átfut a csepptálcán és szépen elpárologtatja a vizet. A kifolyó csőben több kanyar is van, ezért nem lehet egy drótot végignyomni rajta. Viszont a cső külső végén van egy gumi "szelep", és itt van a probléma, mivel ez egy igen szűk keresztmetszeten engedi ki a vizet, és szeret eldugulni. A cső eldugul, megáll benne a víz, majd bele is fagy. Az olvasztások során ez egyre több jég felhalmozódásával jár, megtelik a csepptálca, majd kifolyik az olvadékvíz a hűtőtérbe. A megoldás annyi, hogy ezt a gumi "szelepet" le kell venni a cső végéről, és ki kell olvasztani a csepptálcát és a csövet is. A csepptálcát célszerű egy hajszárítóval kiolvasztani, a csövet pedig meleg vízzel. Ehhez viszont szét kell szedni a fagyasztó tér hátulját. Fiókokat kivenni, csavarokat kitekerni. Ezután ki kell pattingatni a műanyag füleket. Ez trükkös mivel nem látszanak elölről, hogy hol vannak, ezért kellő óvatossággal feszegessük. Ha ez megvan Ki kell venni a mögötte levő műanyag, a ventilátort is tartó részt. Ezt általában négy fül tartja. A ventilátor csatlakozóját ki kell húzni a foglalatból, így ez a műanyag alkatrész kivehető. (Persze a legelső lépés az áramtalanítás.) Ekkor már látszik a csepptálca és a hűtőtest, kezdődhet az olvasztás. A cső külső végéhez hátul, a kompresszornál lehet hozzáférni. Ehhez le kell venni hátul alul a burkolatot. (Pár csavar tartja. Horganyzott lemez.) A kondenzátor mellett belül fut le a kifolyó cső, és a végén van a "szelep". Ezt le kell venni. elég nehéz hozzáférni. Ezután a meleg vízzel addig kell olvasztani (a jégtelenített csepptálcába kell önteni) amíg átfolyik rajta. Ezután össze kell rakni a készüléket. Célszerű egy vödröt és törlő ruhát is előkészíteni, mivel elég nagy panccsal járhat a dolog. Az elektronikát vissza kellene kötni az eredeti állapotába, majd így tesztelni. Remélem tudtam segíteni.
sziasztok
köszönöm szépen, megpróbáljuk a pihentetést, remélem aztán ezügyben nem jövök megint :o) remélem a hőfokérzékelő ügy már nem lesz téma. Szép napot Mindenkinek! rita
Köszönöm szépen a választ és az instrukciókat! Jövő héten beszámolok jó lett-e a hűtőgépem.
sziasztok nekem egy beko hütőm van kb 3 éves a napokban egyszer csak le állt. ki huzom a dugót a konektorból aztán vissza dudom be indul a motor kb 5 másodpercig aztán egy kattanás és le áll. várok egy kicsit kb 1 perc ujra indul megint megy a motor 5 másodpercet egy katt, és le áll ennyit csinál mi lehet a baja.
Két eset lehetséges : 1 indítórelé hiba (ez kb5-8ezerft )
2 kompresszor hiba ez min 30ezer Ha nagy szerencséd van csak túlmelegedett , próbáld meg egy órát pihentetni és cak azután beindítani . Ha a hiba akkor is jelentkezik , hívj szerelőt .
Ha a kompresszor (pláne télen ) túlmelegszik, ráadásul olyan mértékben, hogy klixonoljon, akkor ott már baj van. Tapasztalataim szerint ilyen fiatal gépen szinte kívétel nélkül kompresszorhalálról beszélhetünk. Nem találkoztam rossz indítóegységgel 3 éves gépnél. Szerintem megszorult, R600a-s gépnél nem túl ritka jelenség.
köszönöm a gyors választ, meg próbálom az inditórelét kicserélni, ha nem ez a baj akkor a kompresszorral bajban leszek, főleg ha cserénél elfolyik a gáz, vagy amivel föl van töltve. gondolom akkor azt is cserélni kell vagyis tölteni??
Otthon" Házibarkács " ne is kisérletezz a kompcserével
a szerelő kicseréli és feltölti gázzal . Neki megvan hozzá a felszerelése .
Szevasz!
Ilyen gyakorlatilag nem létezik, néhány típusról lelhető fel valami esetleg. Miért? Ezekből több ezer létezik, de funkcióra, alap működési módra, nem több, mint 10-20. Én, mint gyártó rendeltem 5000 darabot a megadott paraméterekkel, legyártották, kapott egy típusszámot, és azt soha, semmillyen katalógusban nem találtad meg. Más számot kapott akkor is, ha 5 centivel rövidebb kapillárcsővel rendeltem az előzőt! Nekem van Ranco összehasonlító katalógusom, ami úgy néz ki, felül van 1 (!) típusjel, az helyettesít alant felsorolt 50-100 típust. Összesen ez a katalógus tartalmazhat kb. 2000 típust. És akkor a hozzám behozott/bemondott típusjelekből ebben a katalógusban 10-ből legfeljebb 2-őt találok meg! Ca. 10féle az, amivel lefedhető az átlaigény: 1* 2* 3*, fagyasztó, automatikus és félautomatikus leolvasztású, jégkocka, italhűtő. Kb. ennyi... Kapillárcsőhossz? Odaérjen, ahova kell, többlet elfér bárhol. Üdv: StMiklos |
Bejelentkezés
Hirdetés |