Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1564 / 3614
(#) janikukac válasza MaTe193 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Ok, csak nem találtam a linket.. Amúgy képzeljétek, készül a nyákja a tesóm ajándékához..
(#) _JANI_ válasza Action2K hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Idézhettem volna a választ is. De szerintem így is érti aki érti!
(#) janikukac hozzászólása Feb 24, 2011 /

Testépítőknek szól a kérdés ! Én amatőrködni szeretnék, naponta egy picit 3kg súlyokat emelgetni. A lényeg az, hogy van egy kis " mellem " fiú létemre, és ha mellre gyúrok, akkor a zsír átmehet izommá? Milyen gyakorlatot csináljak mellre, és hasizomra? 14 vagyok, és fél éve rendszeresen súlyzóztam, aminek az lett az eredménye, hogy a karom jóval erősebb lett. Ötletek, tippek?
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Szerintem a legegyszerűbb módszer a fekvőtámasz. Nem kell súlyzó sem. A te korodban én is azt csináltam. Minden este Fürdés előtt. Napi 10 -ről indultam. Középiskolás koromban már 300 is ment egyszerre. Jól erősíti a felsőtestet. Egy kis bringázással kiegészítve optimális.
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Okés, köszike !
(#) bankimajki hozzászólása Feb 25, 2011 /

Elkezdtem a fejlesztőmérnöki pályafutásomat. (Most járok annál a résznél, amikor kb. 1 óra után elpusztulnak a mért alkatrészeim.) A mai mérésem áldozata 1/2-ed LM6172-es. Nem szerette a nyílt hurkú erősítést 2V-os bemeneti jelszint mellett (1MHz-nél). Ha viszont más szemszögből nézem, akkor alkottam valami újat. (SO8-as tokozású fűtőtest.)
(#) DuMatyi válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Ne aggódj, ha "felnősz", ez az élmény akkor is megmarad.
(#) epyn hozzászólása Feb 25, 2011 /

Tudja valaki,miért csökkent a fórum kijelző mérete a monitoromon?
Az biztos hogy csak a HE,mert minden más rendben van.
Nincs baj a látásommal,de nagyon zavaró.
(#) zolika60 válasza epyn hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Ezt kérdezd meg itt:Bővebben: Link
Hátha Topi megmondja.
(#) titi válasza epyn hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Véletlenül nem nyomtad le a Ctrl gombot a billentyűn, és közben használtad az egér görgőjét?
(#) mineral hozzászólása Feb 26, 2011 /

Egy kis hallgatni való így éjfélkor.

Bővebben: Link
(#) zenetom hozzászólása Feb 26, 2011 /

Hali!
Egész télen megúsztam az influenzát. Eddig.
Szóval most utánanézegettem mit szabad enni/inni.
Itt egy hasznos link.
Kiemelnék egy fontos részletet belőle:
Idézet:
„Az állati fehérjék fogyasztása elősegíti a vírusok gyors szaporodását a szervezetben. Ezért az első torokkaparáskor, közérzeti hanyatláskor javasolt a hús, tej, tojás, vaj, sajt, tejföl, joghurt, túró mellőzése. Ezek helyett inkább együnk gyümölcsöt, nyers és párolt zöldségeket, gabonaféléket (kenyér, müzli gyümölcslével, köles, zabkása, rizs, puliszka), krumplit.”

Csak ha valaki beleesne az influenzába vagy valami nyavalyába. :yes:
Szerk.: egy gerezd fokhagymát már be is vágtam.
(#) epyn válasza titi hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Köszönöm,igen ez volt.
Nem tudtam hogy ilyenre is képes a winfos.
Érdekes,3 másodpercig játszottam vele.
Mégegyszer köszönöm a tippet
(#) zenetom hozzászólása Feb 26, 2011 /

Teahűtés gyorsan.
(#) lui144 válasza zenetom hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Nem rossz megoldás.
Szerk: Nemrégiben sikerült beszereznem néhány BKV busztáblát. Mivel annyira le vannak kopva az útvonal festésük, hogy fogalmam sincs, hogy merre járhattak. Mivel mindegyiknek a száma piros színű és keretes, ezért gondolom megszűnt viszonylatokról van szó. Hogy pontos legyek: 40, 84, 44A. Ebből legleharcoltabb a 40-es van. Mivel nem tudom mely két pont között közlekedtek, így módosítottam és Budapestet nem érintő viszonylatok lettek.
Hogy pontos legyek:
piros 84: Kazincbarcika-Moszkva
piros 40: Salgótarján-Sopron
piros 44A: Kazincbarcika-Miskolc, Egyetemváros
(#) Szebence hozzászólása Feb 26, 2011 /

Sziasztok!

Műszaki rajzzal kapcsolatos kérdésem lenne, van itt valaki, aki jártas benne? Olyan problémám lenne, hogy ha felül nézetből akarom lerajzolni a rajzot, akkor 4db furat van egy síkban.
Fentről lefelé a következők:
A legfelsőnél egy M3-mas furat van.
Alatta 4m-es furat egyik irányból 3mm-re besüllyesztve
Alatta M3-mas furat
Alatta M3-mas furat, a másik oldalról 3mm-re besüllyesztve.
Hogyan kell ezeket a furatokat jelölni? Csak hétfőn tudom vinni a rajzot legyártatni, addigra az összes rajznak elkell készülnie, de már most ilyen problémákba ütköztem
A zöld, szaggatott kör az azt "jelképezné" hogy a túloldalról lenne besüllyesztés. Az úgy jó? (előlnézeti kép)

állvány.PNG

(#) zolika60 válasza Szebence hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Azt kell rajzolnod, amit látnál. Azért van a többi nézet, hogy egyértelművé tegye a dolgot.
(#) Szebence válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Fél éven keresztül heti 1 órában tanulam műszaki rajzot, kb 3 éve, a színvonal is alacsony volt. Értem, hogyan mondod, de nem tudom, hogy csináljam meg...
Ugye ha csak azt rajzolnám le, midnen irányból, amit látnék, akkor a furatokat csak az előlnézeti képen látnám. Felülről, oldalról nem látnám a furatokat, csak ha "belemennék" az anyagba.

Ezért van a metszet. Ami nem látható egyértelműen ott elmessük az oldalnézetet. Ha ettől nem lesz egyértelmű, akkor a kritikus részt külön lerajzoljuk, ha kell nagyítva. Amikor dolgozni kezdtem, műszakirajzoló voltam 2 évig. De az nem most volt, hanem harminc egykét éve

Rendben, megpróbálkozom vele. És amikor elmetszük a rajzot, olyankor kell a sraffozás...
Estig rajzolgatok, ha utána feltöltöm ide a rajzokat, akkor leellenőriznéd nekem?
(#) poros válasza Szebence hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

A metszeteknek betűjelet szoktak adni. A-A metszet B-B metszet stb . Erről sem szabad megfeledkezned mert így egyértelmű ,hogy az a metszet épen mit ábrázol. Igen a metszet ábrát már kereszt vonalakkal kell ellátni mert ez jelöli egyértelműen mindenki számára, hogy az egy metszet.
(#) Szebence válasza Szebence hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Ez lesz a legegyszerűbb rajz, ez az állvány tartó, akkor ha így csinálom az jó?

A cián színű sraffozásba amit rajzolok furatok, azokat is lehet olyan rétegen rajzolni mint a kontúrt, vagy azokat a részeket áttegyem egy másik rétegre? Mondjuk szaggatott vonallal?
(#) poros válasza poros hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Ha az eredeti rajzodon nevesíted a furatokat akkor már csak a hiányzó két betűjelü metszetet kell megrajzolnod.

metszet.png

Most a süllyesztetlen furatban van menet vagy nincs? Mert a két nézeten másképp van ábrázolva.

Igen, mind a két furatban van menet, az odlalnézetnél a vízszintes furatnál nem vastag vonallal rajzolatm, ott be van rajzolva a menet is, csak ha eltávolítok a rajztól, mint a képen van (zoom-) Akkor van mikor a közeli vonalakat így jeleníti meg a program.
Ha ráközelítek, akkor látható, hogy be van rajzolva a menet is.

Tényleg, még olyan kérdésem lenne, hogy a menetes furatokat illetve a süllyesztést szemből, hogy kell jelölni? Én úgy jelöltem, hogy a magméret az rendes kör, M3-mas menetnél ez 2,4mm. aztán csináltam 3mm-es és egy 6mm átmérőjű kört süllyesztésnek, ezeknek a köröknek a folyotnosságukat megszakítota egy kis szakaszon. Ez így jó?

Jó lesz. A furat méretét egy áthúzott kör mellé írt számmal adjuk meg, mm-ben a mentnél ugyan így, csak elé írunk egy M betűt.

Igen, a méretezéssel tisztába vagyok, csak majd még megkell érdeklődnöm, hogy bekell-e méreteznem, mert amikor egy másik ismerőssel csináltatok lemezt, és 1:1 méretarányba rajzolom, akkor nem kell beméreteznem, mert a gép egy az egyben megcsinálja.
Most másik ismerőssel csináltatom, ez térbeli test lesz, nem tudom, ő(k) melyik programmal dolgoznak.
(#) zenetom válasza (») Feb 26, 2011 /

Felejtsd el!
A cégeknél nem azért van ilyen lehetőség, hogy kihasználjuk őket, hanem ha valóban okunk van rá mintát rendelni.
Ha tudsz, szerezz bontott alkatrészeket (TV, videó..stb).
De egyébként is az ellenállások és a kisebb kondik a legolcsóbbak az alkatrészek közül!
(#) janikukac válasza zenetom hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Hjajj, jól van na. Nem akarok veszekedni, de most miattam menne tönkre a cég???
(#) Moderátor hozzászólása janikukac hozzászólására (») Feb 26, 2011

Igen, ha mindenki potyázni akarna. És az ilyenek miatt mint Te, került Magyarország több cégnél tiltólistára!
Következő: »»   1564 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem